Poradíte ohľadom podnikania?

matotimo
26. feb 2014

Mamičky , prosím Vás o radu. Veľmi rada by som začala podnikať . Mám 2 predstavy : Môj sen je si otvoriť obchod s detským tovarom zameraný na detské kočíky. alebo obchod s oblečením americkej značky. Problém je ten , že neviem ako začať. Neviem kde sa oplatí nakupovať kočíky za najlepšie ceny a ako najsť dodavateľov kočíkov . viem že niektoré veľkosklady ponúkajú tovar , akoby na pôžičku nakolko pri otvorení obchodu by to bola neskutočná investícia. . A pri otvorení obchodu s americkou značkou je problém ten , že tá značka nemá ešte predajňu na Slovensku a je to už dosť obľúbená značka aj u nás . A to už nemá ani tušenie ako postupovať ked nemá táto značka zastúpenie na slovenskom trhu a väčšinou sa predáva na internete nakúpená z USA. Má niekto skúsenosť s ochodmi s kočíkmi? Budem povďačná za akúkoľvek radu.

83lenka83
26. feb 2014

Ahoj, ja som pred časom tiež chcela podnikať a otvoriť si obchod americkej značky. Napisala som priamo im email, že by som chcela byť distributorom ich oblečenia a odpisali mi že radi uvitaju spoluprácu ale musim splniť niekoľko podmienok tak som sa na to ........., musela by som mať predajňu na lukrativnom mieste ( niekde v shopping centre) nie som ochotna platiť 5000 eur mesačne za najom a plus by som musela vizual predajne urobiť podľa ich predstav. Dostala som sa iba do tohto bodu takže viac ti poradiť neviem.

natalienka12
26. feb 2014

Kazdy vyrobca kocika ma na SR oficialneho distributora. Ja by som do toho nesla. Potrebujes pocitocny vysok kapital a ak to nebude predajna v meste s aspon 100 tis. obyvatelmi tak nezarobis nic.

stano4000
26. feb 2014

Par rad:
- oslovit priamo dealera/vyrobcu v krajine kde sa vyraba, ponuknut obchodne partnerstvo: ale pozor budu asi pozadovat pausalny odber tovaru, mozno nejaku licenciu na predaj, overene obchodne priestory, potvrdenie o umiestneni na lokalnom trhu, alebo nieco take alebo obdobne.
- najst dodavatela ktory dodava znacku v okolitych statoch a skusit im robit dealera - tak isto bude treba splnit niekolko podmienok - najma pausalny odber kvartalny, alebo polrocny, ukazat priestory, dokazat bezuhonnost atd.

Ale to ta nemusi odradit, treba ist dotoho ak mas nejake volne peniaze, tak urcite to treba vyskusat, pretoze je lepsie to vyskusat a neuspiet ako nevyskusat a stale si opakovat ze som to mal vyskusat.

froschka
26. feb 2014

Vacsinou ludia co zacinaju podnikat maju jasnu predstavu o tom ako to budu robit a kde zozenu dodavatelov popripade kde dostanu pozicku a podobne... Skus ist radsej na stranky porada.sk alebo hnoline... Snad necakas ze ti tu niekto kto sa podnikanim niekam tvrdo predral, ze ti sem napise navod ako na to 😎 😀 vies vobec ci budes ako s.r.o. Alebo len obyc zivnostnik? Budes platca dph? Zosad najprv ruzove okuliare a navstiv danovych poradcov a kompetentnych.. Usetri ti to kopec starosti

pbke
27. feb 2014

Možno by sa trebalo poohliadnuť po niečom inom, v čom máte aspoň nejaké skúsenosti, poprípade to nieje také náročné a zložité.. 🙂

kayus
3. mar 2014

Ak by ste chceli zacat podnikat v inej oblasti a casom zarobit aj na vysnivany obchodik... napiste mi na lukacova.karin@gmail.com