Posťažovala som sa na kolegyňu a následne ju vyhodili
Ahojte, trochu sa vo mne miešajú pocity, mám problém s kolegyňou resp už bývalou, nerobí poriadne čo má, nedodržuje pracovný dobu, s ňou sa o tom komunikovať nedalo, vždy sa urazila a potom sa so mnou nerozprávala, ani len ohľadne práce nekomunikovala. Šla som teda za šéfom, že by bolo vhodné aby jej dohovoril, no a on miesto dohovoru včera doniesol výpoveď... Úprimne som zostala prekvapená, on si to odôvodnil tým, že je to príliš dôležitá a zodpovedná práca na to, aby tu mal flákača, čo je síce fakt, ale výpoveď som nečakala. Teraz sa kvôli tomu cítim ja blbo, hlodá vo mne taký tichý pocit, že som sa mohla ešte pokúsiť riešiť to s ňou, ale čo sa stalo sa už neodstane. ... Je na dieťa sama a teraz prišla o príjem, ale zas šéf hovorí, že o príjem prišla vlastnou nezodpovednosťou, lebo sa jej aj robili ústupky ( úprava pracovnej doby a pod. ) a aj tak to čím ďalej tým viac flákala.. ale neviem sa zbaviť pocitu, že som jej tú výpoveď zaistila ja aj keď som nebola jediná čo sa sťažovala..
@anonym_autor tvoj šéf ma pravdu, ty si poukázala na niečo, o com sa i tak vedelo a asi to bola už iba posledná kvapka v mori.
A ako sa toho nepríjemného pocitu zbavit? Pripustiť si, že niekedy naozaj nie je dobre mat takého človeka v tíme či vo firme, akým bola tvoja kolegyňa. A že každý ma svoj spôsob riešenia problému, ktorý môže byt iný od nášho a nemusime sa s ním vždy zhodnut (ty by si jej ešte dohovorila, dala šancu - ibaže to si ty, nie tvoj šéf).
@anonym_autor a teba nejako ovplyvňovalo to, že sa ona flakala? Prečo si ju riešila stazovanim u šéfa?
On ju vyhodil len na základe toho, že si sa ty sťažovala?
@anonym_autor tvoj šéf ma pravdu, ty si poukázala na niečo, o com sa i tak vedelo a asi to bola už iba posledná kvapka v mori.
A ako sa toho nepríjemného pocitu zbavit? Pripustiť si, že niekedy naozaj nie je dobre mat takého človeka v tíme či vo firme, akým bola tvoja kolegyňa. A že každý ma svoj spôsob riešenia problému, ktorý môže byt iný od nášho a nemusime sa s ním vždy zhodnut (ty by si jej ešte dohovorila, dala šancu - ibaže to si ty, nie tvoj šéf).
@tiika * v pohári
pochybujem že išlo iba o tvoje postazovanie si.. ak je to taká zodpovedná práca ako vravíš, určite museli už dlhšie sledovať ako ju vykonáva.. určite už s ňou o Tom komunikovali a o to viac sledovali.. to, že výpoveď nastala po tvojom sťažovani je už len dôsledok dlhodobého zanedbávania práce.. za to naozaj nemôže nikto iný ako ona sama..
ale áno, ja by som sa tiež cítila veľmi zle ak by to prebiehalo takto - jedna vec je, prečo tu výpoveď dostala ale druhá vec je ľudská stránka.. pretoto by som nikdy nemohla robiť šefa, pretože ja si beriem ľudské osudy príliš k srdcu.. je dobré ak ich vnima teda aj sef, ale on by mal najmä pozerať na to ako človek pristupuje k práci..
nemôžeš za to, aj keď rozumiem,.že ťa to trápi.. je možné že práve tento koniec kolegyňu nakopne a nájde si prácu ktorá ju bude viac napĺňať a bude ju vykonávať lepšie..
@anonym_autor chcela som dodať, že to, že ta to mrzí, je ti to ľúto, možno mas pocit viny, je prejavom tvojej ľudskosti a empatie. Niekedy nemusis proti tomu bojovať, snažiť sa tých pocitov zbavit, staci ich pochopiť a prijat take, aké sú.
A tvoj šéf bol tiež ľudsky, ak robil ústupky, čakal, či sa kolegyňa zmení, avšak nesie zodpovednost za vás a za firmu, preto tomu zodpovedá jeho rozhodnutie.
@anonym_autor chcela som dodať, že to, že ta to mrzí, je ti to ľúto, možno mas pocit viny, je prejavom tvojej ľudskosti a empatie. Niekedy nemusis proti tomu bojovať, snažiť sa tých pocitov zbavit, staci ich pochopiť a prijat take, aké sú.
A tvoj šéf bol tiež ľudsky, ak robil ústupky, čakal, či sa kolegyňa zmení, avšak nesie zodpovednost za vás a za firmu, preto tomu zodpovedá jeho rozhodnutie.
@martul lebo som už nevidela iné východisko. Kopili sa reklamácie od iných pracovníkov. My sme zodpovedné za prípravu určitých produktov, ktoré potrebujú iný kolegovia , ona často svoju časť práce neurobila, nepripravila čo mala a musela som to urobiť ráno po príchode ja . Mala dovolené chodiť neskôr s tým , že bude neskôr aj končiť , realita bola taká, že neskôr prišla , ale odišla často krát skôr ako ja. Ja som tu potom musela sedieť dlhšie . Niečo pokazila a musela som to riešiť ja lebo ona len mrdla plecom , že ju to nezaujíma, nemôže za to nech si to riešia iný... Minulý týždeň má to tak naštartovalo, pokazila stroj nesprávnou manipuláciou, mala čakať na servis a ona odišla ešte pred koncom mojej pracovnej doby domov. Tak som tam musela zostať ja. V podstate som tam bola do konca jej pracovnej doby, dve hodiny nadčas zbytočne... Na základe čoho ju vyhodil neviem, ale prišlo to na druhý deň po mojej sťažnosti . ..
@tiika ďakujem za radu, viem, že sa s tým musím sama nejako stotožniť, len sa mi zatiaľ nedarí, hlodá to vo mne .
Ano, je to asi nepríjemné, ale možno sa konečne poučí...
Predpokladam, ze vedenie uz malo v plane ju prepustit. Mozno by sa tak udialo aj bez tvojho stazovania sa. Chapem tvoje pocity viny, ale kolegyna bola zodpovedna sama za seba. Bolo to jej rozhodnutie flakat pracu a prisiel nasledok.
A mozno si nebola jedina, co sa stazovala.
dobre si urobila, ako čítam mala viac šancí to zmeniť, byť dôslednejšia, ako keby sama chcela, aby ju konečne vyhodili - ja by som za ňu nerobila, ani neťahala nadčasy
@anonym_autor šéf mal zámienku, aby ju vyhodil v podobe aj tvojej sťažnosti. Podľa mňa ju chcel vyhodiť, ale teda zaobalil to tak, že sú sťažnosti od kolegov ... Nabudúce budeš vedieť, že máš držať jazyk za zubami, lebo nikdy nevieš, aké zákulisné hry sú rozohraté a komu poslúžiš ako panáčik na ťahu.
@anonym_autor šéf mal zámienku, aby ju vyhodil v podobe aj tvojej sťažnosti. Podľa mňa ju chcel vyhodiť, ale teda zaobalil to tak, že sú sťažnosti od kolegov ... Nabudúce budeš vedieť, že máš držať jazyk za zubami, lebo nikdy nevieš, aké zákulisné hry sú rozohraté a komu poslúžiš ako panáčik na ťahu.
@anonym_f40df5 joj ty detektív oriešok 😂
@anonym_f40df5 joj ty detektív oriešok 😂
@bonboniera to vieš, som právnik s dlhoročnými skúsenosťami 🥹
Pozri sa na to takto. Ak by odvádzala svoju prácu poriadne a neflakala sa, tak ju nevyhodia. A nemala by si sa načo sťažovať. Takže za svoj vyhadzov si môže sama.
@anonym_autor tak urciteeee... ty si sa postazovals, sef doniesol vypoved a ona zrazila opatky a pokorne ju prijala 😃 ...to kde zijes?
Vidis my mame kolegynu,nik s nou pracovat nechce a zatial ide sa zaucat inde,no ak ani tam uz s nou nevydrzia maju sa stazovat veducemu,ten nech uz to riesi.Nema respekt ani k nadriadenym,ako zostali sa divat ako obareni.Tak uvidime,snad sa to pohne.A podstatne,teraz posledna sichta s nou a zajtra bay,bay,inde.
@anonym_autor blbo sa ma citit ona
Ked niekomu dohovaras a je frajer.. Nech si najde pracu, kde sa moze flakat.
Absolutne nic zle si ty nesoravila. Dohovarala si viac krat... Ked to ona flaka ty si ta zodpovedna... A zodpovedny si ma byt kazdy sam za seba a aj za pracu ktoru vykonava... A nie ze ja sa flakam a druhi budu makat.
Neries. Musis si uvedomit ze keby nebolo na co nestazovala by si sa...
A mala si s nou nejaku konfrontaciu po jej vyhadzove alebo ona nema tusenie ze si sa sefovi stazovala? Cinide iba vyhradne o tvoj vnutorny pocit?
A mala si s nou nejaku konfrontaciu po jej vyhadzove alebo ona nema tusenie ze si sa sefovi stazovala? Cinide iba vyhradne o tvoj vnutorny pocit?
@tykat bola v skúšobnej dobe, asi nemala inú možnosť ako sa zbaliť a odísť. mne skúšobná doba skončila minulý mesiac.
@slnecnica30 nie , len sa v tichosti zbalila a odišla, sú to moje pocity..
Ty si bola len ta posledna kvapka, ono toho asi bolo viac. Ona mohla dosta 1-2 aviza/ varovania uz vopred, ale teba o tom nikto informovat nemusi. Tu vypoved nedal zo dna na den. Hodinova vypoved musi byt pripravena. Teda pokial nebola v skusobnej dobe …
Súhlasím s prvým komentárom, podľa mňa si to šéf všímal už dávno a tvoje sťažovanie bola posledná kvapka. Keby s ňou bol spokojný, nevyhodil by ju. Ako zamestnávateľ mám podobnú skusenost.
@anonym_autor šéf by ju vyhodil aj bez tvojej sťažnosti. Ale teda, keďže si sa sťažovala, tak máš z toho blbý pocit. Aj ja by som mala🫣. Možno odchádzala skôr, lebo mala choré decko, alebo čo. Už to nerieš, aj tak to nevyriešiš.
@anonym_autor 😃 ja som sa stala vedúca a teda, až sa mi nechcelo veriť, koľko teraz podriadených a predtým super lokálnych kolegov mi začalo donášať na druhých. Úplne mi to zmenilo pohľad na ľudí v práci a pracovný kolektív. Rada do budúcna. : nič sa neboj, šéf vie o všetkom aj bez tvojich ponosov. ☝️
@tykat bola v skúšobnej dobe, asi nemala inú možnosť ako sa zbaliť a odísť. mne skúšobná doba skončila minulý mesiac.
@anonym_autor Nemáš dôvod na výčitky. Urobila si správne, aj šéf, ona nech sa zamyslí a poučí. Nezodpovedný flákač v kolektíve ničí všetko, aj prácu aj vzťahy.
Takto by sa malo postupy všade a určite by bolo v práci menej nešťastných, preťažených a frustrovaných ľudí. A šancu by dostali takí, ktorí normálne pracovať chcú a vedia.
@anonym_autor Ak si niekto neváži svoju prácu aj napriek tomu že ju sakra potrebuje je to len a len jeho vec. Nemáš mať prečo výčitky
@anonym_autor tak to nebola vypoved ale ukoncenie v skusobnej dobe. A urcite to neurobil len preto ze si sa postazovala. Hod to za hlavu, nie si pricina.
sorry, bola to jej hlupost a nedbanlivost.
v skusobnej dobe sa flakat a provokovat prusermi, ze sa stazuju kolegovia?
vsak vacsina ludi, ktori chcu ostat v praci, v skusobnej dobe sekaju dobrotu, makaju jak sruby a robia sa pred kolegami chrumkavi, len aby v tej praci zostali.
este by som privrela oci nad jej skorsimi odchodmi, no budiz je samozivitelka, mozno potrebovala utekat po dieta. Ale aspon v tom case co bola v praci, mala makat aby to vynahradila a prejavila vdaku, ze jej vysli v ustrety, a robili ustupky v prac. dobe.
Kiež by bolo viac takých šéfov💪 lebo tým flákačom nestačí len dohovoriť...iste chvíľu budú robiť, ale potom to aj tak skĺzne do starých koľají. Proste pokiaľ to človek nemá v sebe tú zodpovednosť nebude ani prácu tak brať.
Po skúšobnej dobe by robila ešte menej. Toto ju možno nakopne. Nevyčítaj si to, môže si za to sama. Je dospelá a šéf jej chcel pomôcť, mala si to vážiť

@anonym_autor ako sefka ti hovorim, ze cloveka by som ihned nevyhodila ak by sa prisla kolegyna stazovat, iba v pripade ak by som mala rovnaky pocit aj sama, ktory by mi potvrdil niekto iny. Cize chapem ze sa citis blbo ale vedenie tiez nie je slepe, len niekedy pohodlne 😄