Potrebujem si ako živnostník zriadiť e-kasu?
Pekný večer, mam otvorenú živnosť, ale v skutočnosti nepracujem. Platím si iba zdravotku, do SP nie.
V tomto roku mam iná jednu faktúru z januára. Veľa cestujem, nevenujem sa práci.
Je pravda, že od nového roku ako živnostníka musím mať zriadenú ekasu?
zriadenu musis mat iba ak prijimas hovost, prijmas? ak nie nemusis mat ekasu.
@babushkaem no to nie je také isté. Doteraz to tak bolo. Ale finančná správa sa momentálne vyjadruje tak,že aj keď živnostník prijíma platby bezhotovostne, tak by mal mať kasu, ak by niekto chcel platiť v hotovosti.
@babushkaem no to nie je také isté. Doteraz to tak bolo. Ale finančná správa sa momentálne vyjadruje tak,že aj keď živnostník prijíma platby bezhotovostne, tak by mal mať kasu, ak by niekto chcel platiť v hotovosti.
@anos18 na to ale staci ma vrp a appku v mobile, ak by nahodou. 0€ naklad, ak to nebude pouzivat a bude to len co ak by.
@anos18 na to ale staci ma vrp a appku v mobile, ak by nahodou. 0€ naklad, ak to nebude pouzivat a bude to len co ak by.
@babushkaem áno, jasné, to stačí
@anonym_autor a načo ti je teda živnosť,keď máš za celý rok len jednu fa?
Od nového roka budeš musieť platiť aj sociálku
@anonym_autor a načo ti je teda živnosť,keď máš za celý rok len jednu fa?
Od nového roka budeš musieť platiť aj sociálku
@rozculena veľa cestujem a momentálne sa nevenujem práci. Ale keď je nejaká výhodná pracovná príležitosť, tak to využijem. V minulom roku som mala 6 faktur. Nechce sa mi chodiť na úrad prace a kvôli cestovaniu by som ani nemohla, tak preto mam otvorenu živnosť a platim si iba do ZP. Len ma zaujíma, ci mam od nového roka povinnosť mať ekasu?
@rozculena veľa cestujem a momentálne sa nevenujem práci. Ale keď je nejaká výhodná pracovná príležitosť, tak to využijem. V minulom roku som mala 6 faktur. Nechce sa mi chodiť na úrad prace a kvôli cestovaniu by som ani nemohla, tak preto mam otvorenu živnosť a platim si iba do ZP. Len ma zaujíma, ci mam od nového roka povinnosť mať ekasu?
@anonym_autor veď nemusíš chodiť na úrad práce,aj tak by si nemala nárok na podporu.Neviem,čo robíš,ale ja by som napísala na finančnú správu.
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-media/novi...
@anonym_autor ja som volala kvôli tomu na FS, ale nevedeli odpovedať
@anonym_autor áno
@anonym_autor áno
@linduska86 odkiaľ to viete?
Volala som účtovničke a ta mi vravela, že nemusím mať ekasu po novom roku.
@anonym_autor veď nemusíš chodiť na úrad práce,aj tak by si nemala nárok na podporu.Neviem,čo robíš,ale ja by som napísala na finančnú správu.
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-media/novi...
@rozculena ak zruším živnosť, nebudem nikde zamestnaná a nebudem ani evidovaná na úrade prace, tak ako to funguje? Nemusím byť nikde vedená? Mam živnosť otvorenú hlavne preto, aby som nemusela behať po uradoch
@rozculena ak zruším živnosť, nebudem nikde zamestnaná a nebudem ani evidovaná na úrade prace, tak ako to funguje? Nemusím byť nikde vedená? Mam živnosť otvorenú hlavne preto, aby som nemusela behať po uradoch
@anonym_autor môžeš byť dobrovoľne nezamestnaná a normálne sa prihlásiš v poisťovniach a budeš si platiť odvody
https://www.socpoist.sk/kto-som/dobrovolne-pois...

zriadenu musis mat iba ak prijimas hovost, prijmas? ak nie nemusis mat ekasu.