icon

Práca od šiestej a škôlka

1. sep 2023

Ahojte. Prosim je tu niekto kto robi od 6 a dieta chodi do skolky? Ako to riešite casovo? Naskytla sa mi prac pozicia ale od 6tej, no škôlka zacina od pol7 a este cesta 30min do mesta... manzel robieva od 5-6 neni sanca aby stihal, chodi neskoro domov takze ani vyzdvihnut zo škôlky, a stari rodicia odmietajú v tomto pomôcť...prosim viete mi poradit zienky co nemáte pomoc, ako to zvladate a riesite? Ďakujem

janulik2008
1. sep 2023

Skús sa v robote dohodnúť že budeš chodiť na siedmu do roboty. Pamätám sa, že keď mama nastupovala po materskej so sestrou do roboty tak že vybavila si že bola od 7mej do 15tej a vyhoveli jej.
Ja robím vo výrobe a jedna slečna má dieťa, je sama akurát s mamou a chodieva na ôsmu a je do 4tej to jej chodí mama po synčeka do škôlky a keď je mama doma (má poobednú) tak chodieva normálne na 6tu a je do 14tej ;)

iwesska
1. sep 2023

Toto proste nie je praca pre teba. Aby dieta vstavalo 4:45, chuda🙈 Ked mas male dieta mali by ti vyjst casovo v ustrety. Ak ti nemozu posunut prac dobu o hodinu,tak to ani neber.

luccija
1. sep 2023

Nájsť inú prácu, alebo rozhodiť siete a nájsť študentku, dôchodkyňu čo príde tak skoro a dieťa odnesie.Ale po týždni môže povedať, že jej to nevyhovuje a problém.Odchadzas veľmi skoro to bude ťažké niekoho nájsť aj, keby si našla ďalšiu maminu čo tam má dieťa kto bude tak skoro vstávať a popri svojom strážiť tvoje a ty by si jej vybrala poobede na oplátku...keď muž dobre zarobí a nemieni sa spolupodieľať tak hľadaj inú prácu s lepším časom je to o hubu.Tiez som sa nemohla vrátiť do super práce na smeny

autor
1. sep 2023

Ďakujem ženy, upustim teda od tejto práce, snad sa mi naskytne nejaká praca od 8 🤭

terezka1947
1. sep 2023

Musela som si upraviť pracovnú dobu,znížiť úväzok,aby som deti stíhala. Manžel má komplikovanejšiu prácu,takže on by istý nevedel byť.
Čiže ostáva ti iba zájsť do tej práce a na rovinu povedať,čo je vo veci,či by si mohla začínať neskôr,alebo rovno nájsť inú prácu.
Vieš,príležitostne ti niekto s výberom dieťaťa,či čímkoľvek pomôže. Ale každý deň ti to robiť nikto nebude.

rfrd12
1. sep 2023

Kým chodilo dieťa do škôlky a prvej triedy, robila som na 6 hodín. Od 8 do 14.

natalienka12
2. sep 2023

@betulinka1 za maly poplatok? Preco? Kto bude dnes za maly poplatok kazde rano vstavat a vozit cudzie dieta do skolky? Ani mama jej nechce pomoct. Mozno keby autorka matke ponukla slusne peniaze, tak by pomohla. Ale zadarmo alebo za maly poplatok to nikto nerobi. Je to aj velka zodpovednost a nervy. Niektore deti rano v skolke placu, ked je zima, treba dieta v skolke prezliekat, vyzliekat, dozriet, ci ma vsetky veci zo skrinky atd. pripadne riesit organizacne veci s ucitelkou. A tiez ide o psychiku dietata, urcite nie je pre to male dieta prijemne, ze ho nesprevadza rano mamicka, ale cudzia zena.

betulinka1
2. sep 2023

@natalienka12 prosim sa co riesis? Zle si vsatala? Moja predstava pri písaní príspevku bola. Nejaku dôchodkyňu by to stalo hodinku casu, aj tak frflú, ze nevedia spat. Da jej 60€, co je nejakych 3€ hodina na 20 dňový pracovny mesiac. Myslim si, ze spokojnost na oboch stranách. Uz aj autorka temu uzavrela a hned z rana tolko hnevu. 🍸

pink_lady
2. sep 2023

@betulinka1 dochodkyne tak 70+ maju problém spat, ale aj vstat a rozhýbat sa a nie Este sa natahovat s cudzim dietatom...Inak moja mama má 79 a spí perfektne ale urcite by nezvladla 3r, možno aj hyperaktivne dieta.
Navyse taku staru ženu ktora už nemoze spávat moze kedykolvek vykotit...

Autorka, jedine ina praca, muž ak dobre zarobi a má stabilnu pracu nenutila by som ho k zmene, teda dufam že nema problem So zabezpecenim rodiny

kvetinka75
2. sep 2023

@betulinka1 ja v tom prislevku necitim ziadny hnev. Ale na kazdeho posobi tak s akou ''naladou'' si ho precita. A poviem ti za 3 eur na hodinu by som kazde rano nevstavala k cudziemu dietatu. Ci je zima mokro poladovica lejak.

kvetinka75
2. sep 2023

@pink_lady uplny suhlas

betulinka1
2. sep 2023

@kvetinka75 3€ za hodinu je malo? No neviem. Tolko zarobí nasa upratovacka na invalidnom dôchodku, ktora chodi kazde rano o 7 do banky na 1 hodinu upratat. A to kazdy pracovny den, ked prsi aj sneží. A to teda fyzicky robi. O 8:30 je uz u nas na firme, kde teda zarobí na hodinu viac ale myslim si, ze 3€ za hodinu je fer cena, pre odnesenie dietata do skolky. Inak volakedy sa to robievalo uplne bezne, ze susedia si takto pomáhali. Ci uz to boli mamicky co mali deti z tej istej skolky alebo dôchodkyne. Dokonca to robievali zadarmo. Potom ked oni potrebovali pomoc, napr. nieco spravit doma alebo doniest vacsi nakup, tak zase poprosila mladých. Hold ale tak doba je ina, to je pravda…som v inej dobe vyrastala, kde sa vsetko neprepocitavalo na koruny….,ak by mi suseda o 6 doniesla dieta, ze nech zoberiem spolu s mojim rano do skolky alebo vyberiem zo skolky a pocka u mna doma, nemala by som ziadny problem to spravit bez toho aby mi musela platit. Jedine by mi bolo luto toho dietata, ze tak skoro musi vstavat. Cize som rada, ze autorka sa na to rozumne pozera a najde ine riesenie.

subartic
2. sep 2023

@betulinka1 3 eurá asi nie lebo minimálka aj pre dohodárov je 4,023 na hodinu . Za 3 eur by som nedovolila vstávať ani svojim deťom . Moji dohodári majú 6 eur na hodinu pri kancelárskej práci .

kvetinka75
2. sep 2023

@betulinka1 ano susedia si vypomahali. Raz jeden a potom druhy. Ale nie kazde rano iba jeden
Ako uz bolo napisane vyssie. Dochodcovia maju aj svoje problemy. A nie byt kazde rano zodpovedna za cudzie dieta. A ano 3 eur je malo. Neschovavajme zase neochotu zaplatit na ludskost. A chcela by som vidiet tvoje nadsenie kedy ti takto suseda nosila dieta kazdy den. A ked ti do rana dieta ochorie pktom co? Suseda ho.necha same ist do skolky? Tu nejde o obcasnu vylomoc. Ale o kazdodenne nosenie do skolky.

marryen
2. sep 2023

No lenže teraz je iná doba ako bolo kedysi. Niektoré si to predstavujete veľmi jednoducho. Už vidím ako sa idú susedia potrhať,aby ráno bežali vyprevádzat cudzie dieťa. Keď zoberiem že dnes susedia majú dvojmetrové ploty a držia si odstup,ledva sa pozdravia,keď vidia že niekto ide po ulici tak rýchlo vojdú do dvora aby sa nemuseli ozvať,tak s radosťou by niesli cudzie dieťa.🤦
Autorka hľadaj inú prácu,toto nieje pre teba. A to chudatko dieťa bude mať dosť stres zo škôlky a nie to ešte aby ho nosil kadekto.

terezka1947
2. sep 2023

Je iné občas poprosiť niekoho o pomoc a byť závislá každé ráno od niekoho,čo moje malé dieťa oblečenie,dá mu najesť a odprevadiť do školy. Malé dieťa,čo ešte potrebuje prvé dni,niektorí aj mesiace rozlúčku od rodiča. Ja neviem,ale niektoré čítate,čo píšete?či radíte cudzím,čo by ste samé nedokázali urobiť?

evaachesa
2. sep 2023

Veľa možností asi nemáš. Buď sa v práci dohodneš na neskoršom príchode a odchode, nájdeš si inú prácu, alebo budeš nezamestnaná. 😒

zuzanockamt
2. sep 2023

@betulinka1 Mám rodičov 70+ a nehrozí, aby denne zavčasu ráno vstali a riešili 3-ročné dieťa a ešte ho aj odvádzali do MŠ. Tieto rady, že nájdi si dôchodkyňu/študentku za malý poplatok sú o ničom.

mamatroch
2. sep 2023

Ja som tak kedysi pracovala pre jednu slobodnu maminu na strednom Slovensku. Dala si inzerat a ja som sa prihlasila. Mala 3-rocneho synceka a do prace chodila z domu 5⁰⁰, skolka otvarala o 6⁰⁰. Dokonca byvali na nasom sidlisku. Rano pred 5⁰⁰ som k nej prisla, maly uz bol vacsinou hore, ona odisla, ja som mu pomohla sa obliect, dala ranajky a odprevadila ho do skolky.
Aj cez prazdniny v lete som jej pomohla vykryt tusim jeden mesiac cele dni (mali zavretu skolku), na 5⁰⁰ som bola u nich a ona prichadzala okolo 15⁰⁰ ak si dobre pamatam / prisla babka, akurat maly spal, vymenili sme si info a sla som.
Mali sme dohodnutu fixnu sumu na mesiac, cez prazdniny samozrejme vyssiu, kedze slo o celodenne opatrovanie.
Mala som na starosti len maleho, ona vzdy den vopred navarila, ja som len zohriala.
Kludne skus inzerat dat a mozno sa niekto ozve, mozno dochodkyna, mozno studentka... Ja som v tom case bola bez prace medzi dvomi pobytmi v zahranici.

ysseba
2. sep 2023

Nuž práca od 6:00 je asi nezlúčiteľná zo životom rodiny v ktorej nemá kto zaniesť dieťa do škôlky, ktorá začína o 6:30. Takže prácu hľadaj ďalej, táto ponuka nie je pre teba. Jedine, že by si sa dohodla so zamestnávateľom. Že by ti alebo posunul pracovnú dobu alebo že že bi robila na skrátený úväzok.

hanka50
2. sep 2023

A preco si si malu nedala do mesta do skolky ? Isla by zarovno s tebou a skolky su tam zvacsa od 6tej a aj dlhsie poobede ,ja som to urobila s detmi tak.Chodia do mesta aj do skoly ...

victoriab
2. sep 2023

@misana84 waaaa, až mi je z toho smutno, neviem si to ani predstaviť :(

betulinka1
2. sep 2023

@zuzanockamt ponúkal to niekto tvojim rodicom? Lebo teda neviem. Nie kazdy dôchodca nic nerobi. Moj 68 rocny otec este chodi lyzovat, bike, turistika atd…. Ujo 75 ročný na biku este fici aj 50km 3x do tyzdna, ma novu frajerku ako ovdovel a behaju po vyletoch. Cize nie je dôchodca ako dôchodca. Takze jedine inzerat ako pise pani pod tebou, ktora tak tiez chodila pomahat, ak je niekto v zlej situacii s pracou a nema inu moznost. Takze neviem, co na tom vidis o nicom. 🤔🤔🤔 to, ze ma niekto iny nazor ako ty, lebo ty si to nevies predstavit, nezmamena, ze ten typ musi byt zly alebo o nicom. 😉😉

natalienka12
2. sep 2023

@betulinka1 A ze kto sa tu zle vyspal? 😂 vies co, ja ti dam 60€ a budes kazdy kazducky den vstavat o 5.00 pretoze uz o 5.30 ti donesiem dieta, das mu ranajky, odnesies ho do skolky, tam budes dieta vyzliekat zo zimnej kombinezy do teplakov aj 15 minut, potom riesit sem tam organizacne veci s ucitelkami a to vsetko za 3 eura. Ved to staci. Ani upratovacky na invalidnom dochodku nemaju viac. Ty si uvedomujes, ze dieta je zivy tvor a ta dochodkyna je za neho zodpovedna? To nie je praca upratovacky, ktora vytrie rano podlahu mopom a vyhodi kose. Za 3 € na takuto pracu nenajdes nikoho. Ak by sa niekto na to podujal tak pod 10 € na den v ziadnom pripade.

subartic
2. sep 2023

@natalienka12 za 3 eurá žiadna upratovačka dnes legálne nepracuje a určite nie v banke.

natalienka12
2. sep 2023

@subartic vsak ja viem, ale slecna co o tom pisala ma este ceny spred 30 rokov

misana84
2. sep 2023

@victoriab a ja som to brala v pohode...este som mamu ukludnovala, že sak ja viem...neboj sa...a ona bidnica utekala na MHD aby mohla ist na autbus do roboty

autor
2. sep 2023

Baby prosim nehadajte sa, premna je dieta teda prvorade, zvazili sme pracu, idem hladat inu. Nemienim dávať dieta nejakej cudzej babke alebo davat inzeraty aby mi do domu chodili cudzi ludia, a moje dieta isto nezvladne taky tlak, aby ho obliekal, umyval a vodil cudzi clovek. Vase rady si cenim ale su zvacsa nerealne, radite mi to co by ste mozno samy nerobili.

Druha vec, zaznela otazka preco aom nedala dieta do mesta do skolky. Dovod je jasny. Skolku mam 3 min autom, nastupuje uz druhy rok, minuly rok chodila aj nechodila, bola často doma chora, tak som nepracovala..a mesto mam 30 min. Mame okolo seba 3 mesta a vsetky do 30 min daleko, takze som nevedela v ktorom meste si najdem pracu.
Ďakujem kazdej zienke za rady a cas. Zvazili sme okolnosti a rozhodla som sa chodiť od 8mej, snad sa mi podari nieco najst. Dakujem a prajem pekny vecer ❤️

betulinka1
2. sep 2023

@subartic nerobi za 3€ ale robi, lebo realne pracovne agentúry, cez ktore su zamestnané tie upratovačky v bankách, im viac nedaju. Tak neviem, teraz hladali personal na kúpalisko a davali 4 az 4,5€ v hrubom, podla praxe. Teda tam inak makajú, cely den na nohach. Tak preco v cistom na ruku su 3€ nereálne? Nie je vsetko v cenách ako v Ba. Vobec nerozumiem tomu, ze preco to tak dookola riesite. Niekto to vezme a niekto nie. Priemerný dôchodca ma dôchodok cca. 450€, da na byvanie 100€, ostava mu 350€ na stravu, lieky, drogériu, zubara. Cize ak zarobí za 20 hodin mesacne 60€, si myslim, ze kto by potreboval a nemal problem so vstávanim, tak sa ozve. Kto nie tak by na inzerat nereagoval. Je to jednoduche ponuka a dopyt. Neda sa globalizovať, ze je to blbost. Myslim, ze je mnoho domacnosti, kde je 60€ naviac velka pomoc.

subartic
2. sep 2023

@betulinka1 nie je to reálne to čo píšeš. Pretože minimálna hodinová sadzba v hrubom je 4,023 na hodinu , pričom dôchodca ak robí u jedného zamestnávateľa má zvýhodnený odvodový systém , ak zarobí menej ako polovičku odpočítateľnej položky ešte mu aj vracaju dane. Preto 3 eurá na dôchodkyňu ktorá chodí ráno do banky upratovať na hodinu ( už len ten čas nie je reány ) , a ktorá teda pracuje reálne nie je možný . A to sa nebavíme o tom že má aj možno náklady na cestu .
V tejto oblasti som doma.
A prečo to riešime ? No pretože dávať niekomu 3 eurá za hodinu je absolútna dehonestácia toho človeka .A vlastne ak tie peniaze potrebuje malo b ymu stačiť aj 1 eur/hod. nie? Ten človek by mal stávať o piatej , chodiť k tebe , obliecť tvoje dieťa a zaviesť a odovzdať ho v škôlke . Pričom za to obdobie preberá zodpovednosť za malé dieťa. Personál na kúpalisku sú zväčša študenti , tí fungujú na dohode o brigádnickej činnosti študenta, a zamestnávateľ mu musí dať minimálne 4,023 eur, ale výplatu mu dáva len do 200 eur v hrubom a zvyšok vypláca mimo . Tento študent aj tých 4,023 zväčša poberá lebo tam je odvodové a daňové zvýhodnenie.
Denno denne vstávanie o 5 hodine ráno za 60 eur ? Ani keby som potrebovala, našla by som si inak platenú prácu . Opatrovateľka začína na 8 eurách na hodinu a to vôbec nie sme v Bratislave.