Práca pre invalidov: Ako nájsť zamestnanie?
Neviem co uz mam robit. Liecim sa psychicke ochorenie a poberam plny invalidny. No doma sa uz idem zblaznit hladam si pracu ale vsade ked poviem ze mam id automaticky ma nechcu. Mam dve deti 4a6 rocne. Vozim ich do skolky zo skolky. Cez den poupratujem alebo sa tu nejak len premotam prespim. Som znudena znechutena. Nechce sa mi rano ani vstat. Uz neviem co mam so sebou robit. Konicky ani zakuby nemam nic ma nebavi. Ale aj to nicnerobenie ma ubija totalne.
@pieksamaki áno súhlasím, socializovat sa treba a k tomu aj práca pomaha
@zalka. Hej jasne....véd aj pri detoch...potrebuje trosku zmenu....ako každý....človek je tvorivý a každý chce byt uzitocny.....ja by som mozno na jej mieste v domove dochodcov......nosenie jedál, kŕmenie.....atd
Neskusala si si dat inzerat na upratovanie, žehlenie, pomoc v domacnosti? Upravis si cas podla seba a ked budu ludia spokojni odporučia ta dalej a budes mat tolko roboty, ze budes odmietať.
@iv007 no nie som si istá či nemá vešať info o ID zamestnávateľovi. Keď nič nepovie a príde k výplate vtedy sa to tak či tak dozvedia a ako bude vyzerať a nechajú ju tam??
Skús autorka niečo na skrátený úväzok zatiaľ, hocičo upratovať,pomoc do kuchyne niekde. A príde určite časom nájdeš aj lepšiu prácu.
Nemusíš oznamovať že máš ID. Nejde im ale možno skôr o diagnózu ? Na aké pozície sa hlásiš? Povieš na pohovore že máš deti ?
Možno by si mohla skúsiť v niektorej nemocnici. Ja mám tiež psychické problemi a mám polovičný invalidný a zamestnala som sa ako sanitarka na psychiatrickej klinike na plný uvezok.
Vy čo tu píšete blbosti typu prečo to vešať na hlavu hneď pri pohovoru ste riadne mimo. Zdr. stav musí človek hneď povedať, lebo ak by to zatajila hlavne keď ma invalidný tak by bol problém. Všade sa pise ako invalid môže byť na tom rovnako dobre čo sa prace týka ako zdravý a že majú zo zákona rovnaky nárok atď ale je to blbosť. Ja sa tiež snažím zamestnať na tpp a to mam iba ciastocny inv. na neuro problém a nikde ma nechcú. Všetci ma odmietajú. Radšej si zvolia zdravého aj keď to znamená platiť väčšie odvody za zamestnanca než chorého. Nie každý sa môže za prácou sťahovať ja som takto doma už 7 rokov a keď nerátam poisťovne ktoré by ma zobrali aby som nukala cez telefón ich blbosti nemám šancu(a nie každý jeden je na takúto pracu). Ale zdr. stav musíš povedať dopredu. Takže ja autorku chápem aké je to ťažké.....a autorka prajem veľa šťastia v hľadaní práce
@heleninamama Neviem no, ale máme tu 21. storočie pripomínam. Medicína ide dopredu. Dnes sa dá pomôcť každému, kto má o to záujem. Tiež nie každý je nezodpovedný. Sú ľudia aj so schizofréniou, čo dokážu držať svoje slovo. Platenú prácu síce nemám, ale skôr robím dobrovoľníka pre svoje hobby (šachy) a jedným kamarátom píšem už vyše 6 rokov celkom zaujímavé články, ako sme sa dohodli. Ale je to o tom, že aj baví ma to. Kamaráti poslali mi dokonca už asi 4 šachové knihy, ktoré vydali doteraz, ako poďakovanie za svoju prácu. Tiež mám i veľmi veľa šachových videí.
@kim2028 Treba si pomáhať
@martinna181 Veď áno. Podľa mňa je to dobre. Uvažoval som, že by som skúsil dobrovoľníctvo aj ešte niekde inde už relatívne skoro v normálnej práci. Ale s rodičmi sme sa dohodli napokon, že radšej nie... Je to trochu škoda, ale že mám tie šachy a to stačí. Mám napísaných okolo 240 článkov, ale nezachovali sa všetky, lebo sa menil raz aj server. To je veľmi povzbudzujúce, že vidím niečo za sebou. Idem skúsiť im pomôcť okrem článkov aj s iným projektom "Medailóny o šachistoch" písať...
@kim2028 Prajem ti všetko dobré ☺️

@pieksamaki tak nech sa pokusi najst si pracu v statnom sektore