icon

Práca s deťmi s PAS v materskej škôlke

3. júl 2024

Ahojte, pracuje tu niekto z vás s deťmi s PAS? Je možné sa na to nejak pripraviť...typy..triky..čo by mohlo prekvapiť..viem, že každé dieťa je iné, rôzne stavy...

andrejka1974
3. júl 2024

Každé dieťa je iné záleží aj od toho či ma aj mentálne postihnutie alebo nie ale vermi časom sa naučíš prispôsobiť sa tvojmu aj tak vždy naj naj naj dieťatku , ktoré budeš milovať rovnako ako keby autistického nebolo mám doma najmladšiu autistka a milujem ju rovnako ako všetkých jej ďalších štyrom starších súrodencov

30katrusa40
3. júl 2024

Budeš učiť deti s PAS alebo sa chceš pripraviť na to ak tvoje dieťa bude mať PAS? Je to rozdiel .

autor
4. júl 2024

@30katrusa40 učiť v mš

30katrusa40
4. júl 2024

Treba si uvedomiť že čo autista to originál. Čo platí na jedného neplatí na druhého. Keď syn nastúpil do šmš tak nám dali vypisovať dotazník čo a ako treba s ním keď ma afekt . Prípadne ako jedáva , ako zvláda dopravu a podobne. Pripraviť sa jedine na úplne všetko. Že si ľahne uprostred prechodu lebo sa mu niečo z nepáči a od jedu so sebou plesne o zem. Vždy sú na triede 2 učiteľky a asistent. Takže kým budeš triedna budeš ako druhá učiteľka a naučíš sa. Aspoň u syn v škôlke to tak je. Hlavne veľa trpezlivosti .

elizabeth88
4. júl 2024

@30katrusa40 súhlasím,trpezlivosť.Deti niekedy začnú viac aj poslúchať,keď dostanú viac času a trpezlivosti pri zdanlivo jednoduchých úkonoch.

elizabeth88
4. júl 2024

@andrejka1974 To klobúk dolu,koľko toho zvládnete,maminky sú skvelé proste🤗🌞♥️

1mina
4. júl 2024

Hlavne veľké srdce a trpezlivosť. Každý autista je úplne iný, niektorý majú amoku, niektorý nie, niektorý rozprávajú, ďalší sa dorozumievaju iba kartičkami, majú/nemajú plienky, uteká na prechádzke alebo sú v pohode, zjedia niečo/zjedia iba svoje ... Naozaj každý je iný. Môj syn tiež nastupuje teraz v septembri a viem že majú v triede tiež veľkú škálu deti. Celkovo by som čakala asi viac trpezlivosti pri všetkom, keďže to nemusí byť ako v bežnej ms - zadrhel môže byť pri všetkom pri rpezuvani, pri jedení, atd...moj sa napr bežné zduje keď ho donútim si napr vymeniť tricko. Určite nebudete sama a všetko vás zaucia 🙂

andrejka1974
4. júl 2024

Budete to maťˇtazke ale treba sa prispôsobiť každému dieťatku individuálne a verte deti sa vám odvďačila ano budú chvíľky keď ani jedno nebude mať náladu sa usmiat ale ako také a tých je oveľa viac že sa budete smiať s nimi alebo prídu k vám pohlavia vás a možno niektoré povie niečo mne stačí úsmev mojej hoci nikdy mi nepovedala ani slovko už 10 rokov ale jej šibalsky úsmev spokojnosť pohupovanie sa pri hudbe stojí za to a verte nájdete si cestu k ním a oni k vám len treba vydržať tak ako moja miluje terapeutka v dss a chcelo to čas nech si obe na Srba zvykli sú deti čo sa radi hrabu v zemi iné ako moja rada dlhé aj dvojhodinové prechádzky miluje a hudbu hocijakú najradšej 80 a 90 roky ďalšie sa radi smejú sami na sebe keď niečo vyvedú sú úžasne deti všetky