Pasy pre deti do Chorvátska

martinaveve
25. aug 2013

ahojte,
máte skúsenosť s takouto situáciou? máme deti zapísané v manželovom pase, zápis by mal platiť do vtedy, kým je platný pas. no teraz musí mať každé dieťa pas vlastný. bol niekto v chorvátsku toto leto s deťmi zapísanými v rodičovskom pase? či mám zajtra pekne stupkať na políciu vybavovať? 🙂

sense
25. aug 2013

@martinaveve uz musime mat kazde dieta svoj vlastny pas, bezohladu na to ci je al. nie je zapisane v pase rodica....

katren
25. aug 2013

@martinaveve nechapem ako sa toto moze este stale niekto pytat...... 😠
ved zakom plati uz druhy rok a stale sa maminy pytaju, ci staci mat zapisane v pase....
NIE NESTACI, KAZDE dieta MUSI mat VLASTNY PAS 😉

majusqa77
25. aug 2013

nove pasy. Zapisy deti uz niesu platne

cecil36
25. aug 2013

a zasa 😀 , je uplne jedno ci ides do Hainburgu na nakup, do Chorvatska na dovcu alebo na Honolulu trhat kokosy, ak ides s dietatom, pas musi mat bez ohladu ci je alebo nie je niekde zapisane.

martinaveve
autor
25. aug 2013

@katren DIKY, ROZUMIEM, KAŽDY OBČAN MUSI MAŤ SVOJ PAS!!
@majusqa77 zmiatla ma informácia, že chorvátsko a maďarsko bude akceptovať zápisy detí ešte dva roky od uvedenia zákona do platnosti - čiže do 2014. Viem, že na Slovensku platí jeden človek- jeden doklad, len som sa dopátrala k tej správe a dúfala som, že ušetrím čas na polícii.

katren
25. aug 2013

@martinaveve ale ved ides aj cez Slovinsko, nejdes rovno Slovensko-Madarsko-Chorvatsko.....a co v tom Slovinsku, aky doklad im ukazes, ak vas zastavia?????

katrinka8
26. aug 2013

@katren - len tak na okraj, my sme do Choravatska sli iba cez Madarsko (cez Slovinsko nie - tadial vari chodia ti, co idu cez Rakusko) 😉 Ale tak to je jedno, pas mat musi tak ci tak kazdy svoj - aj novorodenec.

milota164
29. aug 2013

dieta musi mat vlastny pas

maca_p
29. aug 2013

@martinaveve nie kazdy obcan musi mat pas, mne do chorvatska stacil aj obciansky preukaz. ale moje deti mali kazde novy pas.