icon

Práca v audite

13. jún 2025

Som rok po škole, pracujem v korporate ale na nižšej a nie veľmi dobre platenej pozícii. Rozmýšľala som nad prechodom na audit, ale prečítala som dosť skúseností že to je fakt náročná práca a nie každý to dá. Mate nejaké skúsenosti? Vďaka

oceanahory
13. jún 2025

Manzel pracoval roky v audite a posledny rok riadne vyhorel...ziskal ale extremne vela skusenosti a velky prehlad, hned potom si nasiel pracu ako financny riaditel v korporate. Takze ti to da naozaj vela, ale je to zahul.

basska_b
13. jún 2025

Myslis v spolocnostiach KPMG, Delloite a E&Y? Ked som ja zacinala svoju pracovnu drahu, niektori kamosi zamierili aj tam. Asi nepoviem nic nove, ze juniori vlastne odbagrovali taku tu mravenčiu pracu, napr. do 22:00 porovnavali Excel tabulky, hladali chyby, rozdiely... potom ked do jednej poistovne, kde som bola na inom projekte (upgrade IT systemu) prisli auditori, kazdy na nich zazeral. Oni maju za ulohu byt ti zli, najst chyby, medzery... svagrina ma sestru, ktora si porobila aj auditorske skusky, ale vraj to musi cloveka fakt bavit. Sorry za moj pohlad taky nie uplne priamo z firmy

autor
13. jún 2025
@basska_b

Myslis v spolocnostiach KPMG, Delloite a E&Y? Ked som ja zacinala svoju pracovnu drahu, niektori kamosi zamierili aj tam. Asi nepoviem nic nove, ze juniori vlastne odbagrovali taku tu mravenčiu pracu, napr. do 22:00 porovnavali Excel tabulky, hladali chyby, rozdiely... potom ked do jednej poistovne, kde som bola na inom projekte (upgrade IT systemu) prisli auditori, kazdy na nich zazeral. Oni maju za ulohu byt ti zli, najst chyby, medzery... svagrina ma sestru, ktora si porobila aj auditorske skusky, ale vraj to musi cloveka fakt bavit. Sorry za moj pohlad taky nie uplne priamo z firmy

@basska_b ano, pozerala som po týchto spoločnostiach.
Terajšia práca je pre mňa momentálne už trochu o stereotype, toto mi pride práve naopak zaujímavá príležitosť niekde sa kariérne posunúť, ale teda práve kvôli týmto skúsenostiach mám pred tým rešpekt

luccija
13. jún 2025

Kamarátka začínala v KPMG po 5 r odišla a dnes je finančná riaditeľka úspešnej firmy.Ale práca je jej život a veľmi ju to bavi

oriesocek
13. jún 2025

Môj manžel robil dlho v KPMG, tie nižšie pozície sú fakt o ten drobnej práci, preto je tam aj taká fluktuácia. Syn nastupuje teraz po škole rovnako do KPMG, práve včera ho zobrali. Ale on je rozhodnutý pre audit už pár rokov a aj skončil finančný manažment.

marianarem
13. jún 2025

Moja mama bola dlhe roky auditorka, ale teda mala svoju firmu. Bola uspesna a velmi vyhladavana, ale nemala tu pracu rada. Psychicky narocne, prichadzala do styku aj s roznymi nie najcestnejsimi ludmi, s pokusmi o podvody, v niektorych obdobiach bol hrozny tlak a chodila domov aj o polnoci. Len co sa dalo, isla s radostou do dochodku. Ale nemusi to kazdy znasat tak zle, je to aj o povahe cloveka a mama to nemala ako vysnivanu pracu, skor ju do tejto oblasti zavialo vplyvom nepriaznivych okolnosti.

crazy_cat_lady
13. jún 2025

Ano, je to narocne. Podla mna si tu pracu vyberu dva typy ludi - prvi, ktori to idu robit na tri/styri roky, so zatatymi zubami to zvladnu a potom odidu napriklad na interny audit, alebo nieco podobne, lebo napriklad Kapecko otvara brany do inych firiem a naozaj tych skusenosti naberies vela (nehovoriac o tom, ze mas platene acca kurzy a podobne),.. no a druha skupina ludi su ti, ktori tym ziju a chcu to robit dlhodobo, byt uspesni a su si vedomi, ze praca sa stane ich top prioritou a sukromny zivot pojde bokom.. praca cez vikendy, sviatky, dovolenky...