icon

Práca v OVB Allfinanc

zazalienkas
21. jún 2017

Dobrý deň/Ahojte.....máte niekto skúsenosť s prácou v OVB Allfinanc? Mám totiž možnosť sa tam zamestnať. Som ešte na RD tak neviem či sa to bude dať s malou skĺbiť keďže okrem priateľa ju nemám s kým nechať. Ďakujem za všetky odpovede a pekný deň prajem

Strana
z2
zazalienkas
autor
22. jún 2017

@zuzidr viem o tých školeniach bývajú čo viem víkendové a to je doma priateľ takže k tomu asi toľko
@evittam vy nemôžete vedieť čo si ja myslím keďže ma nepoznáte........ja nepotrebujem zarábať neviem aké tisíce, ale neviete v akej sme situácii tak vás poprosím výsmech si nechajte pre tých ktorých záujma

evittam
22. jún 2017

@zazalienkas Ja sa ti vobec nevysmievam.😉 Zle si to pochopila. Chcela som ti len otvorit oci. Ale ro musíš spraviť sama-vela šťastia. Daj potom vediet.

evittam
22. jún 2017

*to....

monullienka1
22. jún 2017

@zazalienkas ahoj, ja som pracovala v OVB. Zobrala ma raz kamaratka na ich prve skolenie, kde som bola nadsena ako si lahko mozem privyrobit, ved ten ich domcem je uzasny a kazdy kto mysli na buducnost si urcite bude chciet zacat "setrit", no ale realita bola ina...kedze som bola novacik, tak sa aj ku mne spravali, ako v bavlnke a videli vo mne potencial...takze zacala som obvolavat znamych, rodinu a kamaratov, oslovovat cudzich ludi v tescu, brigadnikov, ci si nechcu lepsie privyrobit atd...sice par som ich priniesla na skolenie, ale nic z toho nebolo, to bola ta jednoduchsia peknejsia cast, ale teraz k druhej strane. Asi po mesiaci som dostala svoje cislo, musela som sa ist prihlasit na DU a aj do ZP, ze "podnikam". Musela som zacat prispievat na prenajom kancelarie, kde sme sa stretavali raz tyzdenne a museli sme podavat reporty, ak sme bolo nulovi, dostali sme vynadane. Raz za mesiac/dva/tri sa robilo vikendove skolenie, ktore bolo niekde na hotely a museli sme zaplatit ubytovanie, stravu a aj dopravu, vzdy to vyslo 80-100€ a samozrejme bolo to povinne...takze ked si to zrekapitulujeme a neuzatvoris ani jednu zmluvu v danom mesiaci si vlastne v minuse, pretoze ty zaplatis si skolenia, ty zaplatis kavu, na ktoru niekoho pozves, ty zaplatis si dopravu a minies este svoj cas, ktory si mohla vyuzit lepsie a kvalitnejsie a ako aj baby vyssie pisali, ak ti niekto zrusi zmluvu musis vratit cast provizie, ta vyska zalezi od toho ako dlho bola uzatvorena. A ten cas, ktory stravis s ovb je celodenny, ak chces mat nejaky zisk a kde das potom dieta, hmm?? Lebo na tie "vikendovky" dieta nemoze. A naozaj ak mas cas na toto mas zaruceny plat aj niekde pri dokladani, v pokladni ci inde. Napr. ja popri RD som si privyrabala v MC Donalde, cas si tam planujes sama, len minimum je 72hodin mesacne, alebo je aj v tescu 10hodinovy uvazok za tyzden alebo 20 hodinovy za tyzden, je viacero moznosti len treba chciet a pri OVB stravis viac casu ako pri polovicnom uvazku

17alexis
22. jún 2017

@zazalienkas ahoj, môj bývalý priateľ to robí už veľmi dlho, momentálne už je na vedúcej pozícii, ale je to ťažká práca, resp. ťažko zarobené peniaze. Platíš si sama školenia, skúšky pre Národnú banku Slovenska, musíš na sebe makať, aby si bola fakt dobrá poradkyňa a nie sa iba snažila za každú cenu zarobiť. Cez môjho ex poznám ľudí z OVB, ktorí sú naozaj ťažko za vodou, ale aj takých, ktorí sa tak len tvária a nemajú ani na zaplatenie faktúry za mobil.

lynn333
22. jún 2017

Dievcata,cez OVB nikdy nechodte.Ani ako "zivnostik" a ani ako klient.
Je to tazke vymyvanie mozgov.

meluela
22. jún 2017

@zazalienkas su to podvodnici, mozno okradnu aj teba, v "lepsom" pripade len ty svojou hlupostou a nevedomostou budes ich nastrojom na okradnutie svojej rodiny a blizkych. toto zial nie je sposob ako si privyrobit :-/
pozri si tento film o tej firme ...

https://www.youtube.com/watch?v=rRloFqCiZsQ
andreah25
22. jún 2017

@zazalienkas Ako prvé - nejedná sa o zamestnanie, jedná sa o podnikanie v zmysle iného ako živnostenského zákona, tzn. podnikáš na základe Zákona o finančnom sprostredkovaní, tzn. bude z Teba finančný sprostredkovateľ (nie finančný poradca, ako sa často používa, na finančné poradcu je potrebné zložiť najvyšší stupeň písomných a ústnych skúšok pred komisárom NBS, plus treba mať VŠ vzdelanie a prax v obore min. 5 rokov a finančný poradca je platený priamo klientom - finančný poradcov máme v SR iba 11 kusov).
Finančný sprostredkovateľ stačí ak má základný alebo stredný stupeň skúšok v NBS, sprostredkovateľ je platený bankou, poisťovňou, či inou inštitúciou formou provízie za sprostredkovaný obchod - sprostredkovateľov je v SR 29 903 kusov.

Ja pracujem ako finančný sprostredkovateľ už niekoľko rokov, ale určite nie ako OVB - táto spoločnosť viac pokazila meno finančným agentom, než pomohla - ale to je o inom.

Táto práca je super, ak Ťa baví práca s ľuďmi, avšak ak chceš byť v tejto práci dobrá, musíš byť dostatočne vzdelaná - tzn. je potrebné aby si ovládala viacero zákonov od bežného občianskeho či obchodného zákonníka, až po priamo zákony týkajúce sa tejto práce (zákon o finančnom sprostredkovaní, zákon o bankách, zákon o úveroch na bývanie, katastrálny zákon, stavebný zákon, zákon o poisťovníctve, .............. atď).
Plus ak nemáš doterajšie žiadne skúsenosti z bankového a poistného sektora, tak sa do toho nepúšťaj, pretože po uplatnení chystaného zákona, že provízia bude vyplácaná v rozmedzí niekoľkých rokov - aj existujúci agenti niekotrí dobre zahučia a s touto prácou skončia - neviem ešte ani sama, ako to presne bude.

No a dôležitá vec, ak sa na to dáš - tak zabudni na kamarátov a známych, je to to najhoršie, čo môžeš urobiť. Ja osobne zo zásady nikoho neoslovujem z rodiny a známych, fungujem iba na úplne cudzích ľuďoch a na referenciách. Známy a rodinu robím iba v prípade, že sami za mnou prídu - v opačnom prípade je to skutočne veeľmi otravné a čím viac na niekoho tlačíš, tým je to horšie.

A vybrať si treba určite lepšiu spoločnosť (nerada by som urazila OVB, ale skrátka je to tak) - ja za školenia neplatím, neriešim kanceláriu, pretože je pre mňa neefektívna a nikto ma nenúti si kanceláriu otvárať, či niekde na kanceláriu prispievať, nemáme povinné ,,vymývania mozgov" týždenne či mesačne či akokoľvek často. Máme jedine teambuilding raz či dva razy ročne a to len preto, aby sme sa s kolegami z celej SR občas stretli a vymenili si skúsenosti - tzn. sú to neformálne stretnutia pre utužujúce vzťahy medzi kolegami.

ukulela
22. jún 2017

@zazalienkas robila to segra, zo skoleni chodila namotivovana, pouzatvarala nejake poistky, daco malo zarobila - nie na TPP, ale zivnost robila. ... potom odisla na materstku, kmen poistencov po nej prebral niekto dalsi a ten aktivne nabulilak ludom, ze nech si poistku od nej zmenia (zrusia a zalozia novu_ a to je co pisali baby - - ona tym padom musela vracat tu proviziu, co dostala vyplatenu. takze ju ogebali ...
ak si poistovaka nerobila, do toho by som nesla ani bohovi. okrem toho s malou to nezvladnes - budes s nou chodit po ludoch, riesit klientov? ja by som nedokazala od ludi tahat peniaze a presviedcat ich, nechsi kupia nieco, co nechcu ...
na tvojom mieste by som hladala iny sposob zarobku.

narsila
22. jún 2017

@zazalienkas vážne.. najväčší ojebávači! Pracujem roky vo finančnom sektore, síce nie s poistkami chvalabohu, ale na ovbákov sa pozerám ako na špinu.
Nekaz si v tom bordeli svoje vlastné dobré meno..

bridzsitt
16. jan 2018

@andreah25 dobry deň. Čitala som váš komentár.😊a akú spolocnosť odporúčaťe? Ďakujem za odpoveď

aduskatt
16. jan 2018

@bridzsitt viacero je dobrých. Tiež pracujem vo finančnom sektore a musm vo vsetkom súhlasiť s andreah25.

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
zazalienkas
autor
21. sep 2018

@doriss_po stačí si nájsť niekoho kto tam robí a cez neho to riešiť

magda15
Odpoveď bola odstránená
damoska
30. sep 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

skus si kupit nejaku knižku od FXstreet.cz, maju vela odbornej literatury aj ohladom burzy a tradingu

onderisin
2. feb 2019

Vrelo doporučujem. Nakoľko to však nieje práca na TPP, tak aj popri MD si môžte sama zariadiť svoj čas. A zvládať aj dieťa aj prácu. Zarobiť a hlavne získať pravé informácie ako fungujú všetky finančné produkty.

onderisin
2. feb 2019

OVB určite áno. 25 rokov, 1 mil zákazníkov , najväčšia sieť , najodbornejsi sprostredkovatelia. Zvyšné firmy sa len od nej učia ako niečo také vybudovať.

onderisin
2. feb 2019

Vymyvanie mozgov je dať človeku mzdu a nikdy mu nič nedať navyše zarobiť a ani mu nedať šancu byt lepším = zamestnanie.

miriam00712
9. máj 2022

OVB nikdy v živote .... vlastná skúsenosť !! Samé sľuby, polopravdy a realita úplne iná. A keď sa rozhodnete spoluprácu ukončiť ešte sú urazení že Vás vlastne klamali. A nakoniec viac prerobíte ako zarobíte. Oháňajú sa tým, že to nie je o značke OVB ale o ľuďoch. Ale tí ľudia sú tam všetci rovnakí, len ojebávajú a rozprávajú Vám čokoľvek aby ste ostali, lebo oni potrebujú kariérne rásť a rozširovať tím. Záujmy klienta sú až na poslednom mieste.

onderisin
30. okt 2022

Ak ste niekedy počuli o tom že je to o ľuďoch tak nie na 90% ale na 100% je to pravda. Neexistuje práca alebo povolanie kde by ste nenašli ľudí ktorí jej kazia meno. Či je to lekár, murár či opravár áut všade je to rovnaké. O kvalitných ľudí je vždy záujem. Doporučujem cez referencie známych si takýchto ľudí nájsť. To platí aj o finančných sprostredkovateľoch. Tych kvalitných je z roka na rok viac a viac.

romana233
22. júl 2024

Podľa mňa to záleží všetko od kancelárie, ktorá s OVB pracuje. Ja som bola v Bratislave a systém práce katastrofa čo sa toho tyka. Potom som sa premiestnila do Nitri a môžem povedať že je to jedna z najlepších vecí aká sa mi stala. Systém práce bol zrazu použiteľný, ľudia TOP, manažéri a podobne. Momentálne pracujem ako manažérka so spoluprácou v OVB a dostala som sa na túto pozíciu za 3 mesiace čo si myslím že je dosť super. Čo sa týka kariérneho plánu, je stanovený tak, že kto sa reálne snaží a chce niečo budovať tak je na ďalšej pozícii za pár mesiacov. Ide len o človeka ako je šikovný a v akom tíme je. Je to práca, ktorá je zameraná na podnikanie takže áno klientov treba tak ako všade inde čože napríklad reštaurácia pošta a podobne. Svedomie mám čisté pretože pomáham ostatným ľuďom s vecami, ktoré sa bežne v školách neučia a nepýtam si za to nič, pretože ma financuje Finančný trh. Školenia super, keď to človek nerobí tak sa aspoň niečo nové dozvie čo mu dá do života veľa. Takže aby som to zakončila...ako všetko iné, všetko je len a len o ľuďoch a prostredí. S Nitrou som spokojná na 100%

Strana
z2