icon

Práca z domu - zamietavá odpoveď

4. jún 2025

ahojte vsetci,
uz neviem,kde robim chybu, ale nedari sa mi najst si pracu z domu, kedze zijem v zahraničí, tak musim pracovat iba online. Uprimne som zufala. Lebo sa 3 roky neustále snazim nieco najst, ale bezuspesne. Zijem totiz v Tunisku a chcem teda robit z domu, kedze tu su platy mizive. Denne sledujem profesiu, nove ponuky, posielam ziadosti a CV. Mam vzdelanie, ukoncene VS, viem anglicky, trosku nemecky, trosku arabsky, viem pracovat s PC, prakticky splnam vsetky ich kriteria, ktore vzd pozaduju, na pracu z domu toho vela nepozaduju, ale aj tak mi vzdy pride zamietava odpoved.
Viem robit administrativne veci, copywriting, pisanie textov, preklady z anglictiny, upravovat web stranky, spravu eshopu, ghost writing,sprostredkovatelska cinnost, iné.
podnikala som, ale neslo to, nemala som na zaplatenie ani nicoho, toho som sa vzdala, nie som zrucna, takze s rukami robit neviem nic, sit ani podobne. neviem to proste. Co dalej som zufala a peniazky treba kedze mam 5 rocne dieta a ucty platit treba, manzel robi iba sezonne. v priebehu minuleho mesiaca mi prisli 4 zamietave odpovede na prácu z domu ( a to som ani len nezmienila, ze vacsinu roka zijem v Tunisku, a nie na SK), absolutne neviem, kde robim chybu, mam len 32 rokov. karieru este pred sebou, neviem sa zamestnat, pripadam si uz zufala a menejcenna.. Prosim poradte, som zufala. Vzdy mi napisu, ze bolo vela zaujemcov a preto si vybrali cloveka, kt. lepsie zapadol ich profilu uchádzaca. Boli to prace pre Ck, prace ako uprava webu, praca ako copywriting, editing. Nic. Vobec nic. Stastie sa na mna neusmialo. Zacinam mat z toho velke stresy.

Strana
z3
anjelicek26
4. jún 2025

Tak tam je problem s danami, kedze sa nezdrzujes na Slovensku.

tina1549
4. jún 2025

skús pozerať aj zahraničné stránky a nie profesiu keď vieš po anglicky ale určite to nebudú práce na bežnú zmluvu, keďže neviem v ktorej krajine si reálne prihlásená

sense
4. jún 2025

Keď vieš jazyky hľadaj aj v iných krajinách nielen na Svk
Alebo treba zvážiť zmenu krajiny.kedze tam kde žiješ sa nevieš uzivit

anjelicek26
4. jún 2025

Ked vas muz tam nevie uzivit, tak chodte zit na Slovensko... tam budes mat robotu aspon ty.

veltraud
4. jún 2025

Ako pisu vyssie, je problem s vykonavanim prace mimo SK na SK zamestnanecku zmluvu. To skor na zivnost. Skus oslovit reklamne agentury

luckajozko21
4. jún 2025

Hladaj na linkedlne a zahranicne firmy, nie slovenske. Tam je legislativny problem - aj u nas napr. nemozes robit zo zahranicia, aj ked mas HomeOffice, tak musis mat tu kancelariu doma. Dokonca nie som si ista, ci ti zamestnavatel nemusi aj prispievat na 'chod domacej kancelarie' alebo take nieco. My sme tiez pindali, ze cely covid sme neboli v office a vsetko bolo ok a potom nas museli aspon ciastocne vratit spat kvoli tomuto.

lucik194
4. jún 2025

to, ze splnas podmienky absolutne nic neznamena, ale ze absolutne, pre mnohych zamestnavatelov je dolezitejsie aby mu ten clovek zapadol do kolektivu......

za tri roky , ze si nic nenasla? sa mi nechce verit...... ale priklanam sa k nazoru, ze hlavny problem pre SK zamestnavatela bude to, ze zijes mimo SR, kvoli daniam......

takze za mna profil na linkedin, hladat pracu remote mimo SK, v inych krajinach EU...... ale neocakavaj ziadne zazraky, nic "hifi" podla popisu neponukas..... klasicka administrativna praca, co zvladaju tisice ludi

iwesska
4. jún 2025

Preco zijes v krajine,kde sa absolutne nevies uplatnit a muz robi len sezonne? Co ta tam drzi? Vies 100% HO v tomto co robis zozenies tazko. Ja mam podobne znalosti ako ty,chodim po pohovoroch,ale vsade je to o tom,ze treba robit v time a aspon niekolkokrat do mesiaca prist. Nepotrebuju cloveka,co je tisicky kilometrov v inej krajine,nie je flexibilny, ked s rovnakymi znalostami najdu cloveka v blizkom okoli. A plus ako sa spomina je problem s danami. Sa ti fakt cudujem,ze hladas pracu na SK,ked vies aky je tu trh prace.

lenkakoc444
4. jún 2025

100%HO sa uz hlada tazko. Firmy chcu ludi naspat v office aspon parkrat do tyzdna. Ako novy zamestnanec by si musela byt asi head-hunted aby si si vedela dat takuto podmienku. Plus ak sa zamestnas na SK moze byt problem, ze si v zahranici este k tomu mimo unie. U nas po covide kvoli tomuto vyhodili par ludi, kt. odisli zit do Spanielska, Talianska.

melanta
4. jún 2025

Ovládanie jazyka na úrovni trošku je pre mňa neovládanie jazyka. Skúsenosti, ktoré máš, to sú skúsenosti na bežné administratívne práce. Nemáš tam nič špeciálne. Neponúkaš nič zaujímavé. Mnohí druháci či tretiaci na SŠ majú viac zručností. A takých ľudí firmy nájdu na kvantá vo svojej krajine, či vo svojom meste, nemusia riešiť zdaňovanie zamestnanca pracujúceho v zahraničí. Takže doplniť zručnosti, vzdelanie, alebo si hľadať prácu v Tunise. Alebo sa presťahovať na Slovensku, kde sú možnosti lepšie a životná úroveň vyššia. Je nefér rozhodnúť sa žiť v Tunise a pindať na slovenských zamestnávateľov, že s bežnými skúsenosťami ťa nechcú zamestnať full remote. Ja mávam v ponuke full remote pozície, kde vieš robiť odkiaľkoľvek. Ale je potrebné mať na ne zručnosti, zväčša jazykové (zväčša 3 jazyky na úrovni C1).

A k tvojej poznámke - absolutne neviem, kde robim chybu - v tom, že žiješ v Tunise.

purple_wolf
4. jún 2025

nehnevaj sa na mna ale tie tvoje zrucnosti su podla teba nejake terno??? kazdy druhy vie to co si opisovala nehovoriac o tom ze si vyberava a stratila si kontakt s realitou ... na slovensku nie je trh na pracu z domu bez navstev kancelarie v nejakych intervaloch alebo osobnych stretnuti... ked uz si sa odlifrovala do tunisu tak si tam hladaj robotu alebo v amerike kde je to bezne a nie na krpatom slovensku ked nic nevies

kavasmliekom
4. jún 2025

Manžel pracuje sezónne ty choď na druhý turnus, 🤔 teraz v dovolenkovej sezóne aspoň hoteli upratovať, alebo na recepciu. 5r dieťa do škôlky, školy, neviem ako to tam chodí.

tinqua
4. jún 2025

Problémom je daňový a právny status...ak by ťa aj zobrali a potom by zistili, že žiješ mimo EU tak by si pravdepodobne o miesto prišla, lebo firmy uprednostňujú uchádzačov, ktorí sú rezidenti EU a tvoj status je riziko na hrane zákona...zamestnať niekoho, kto žije mimo, znamená komplikácie s pracovnými zmluvami, zdravotným poistením, odvodmi, alebo zákonnou zodpovednosťou. V podstate skúšaš byť freelancer bez živnosti alebo firmy, lenže v tvojom prípade je aj toto problém, lebo drvivú časť roka si v tretej krajine, mimo SK a ja teda netuším ako je na tom Tunisko s postojom k práci cudzincov, ale dám krk na to, že nejaké povolenie potrebuješ a môže sa ti ľahko stať, že ak by si vykonávala prácu na slovenskú živnosť, môže to byť považované za nelegálne podnikanie na území Tuniska čo môže viesť k pokutám alebo strate pobytového oprávnenia....neviem no, skúsila by som pokutať ako je na tom krajina ohľadom víz ako digital nomad, ale reálne je tvoja situácia jeden veľký chaos.

13uzivatelka11
4. jún 2025
@anjelicek26

Ked vas muz tam nevie uzivit, tak chodte zit na Slovensko... tam budes mat robotu aspon ty.

@anjelicek26 ach nie, Tunisanov ktori si berú Slovenku len pre víza sa nám tu kopí dosť.

sevrin
4. jún 2025

Možno je to preto, že keď ten HR číta email a vidí tam Tunisko alebo nejaký náznak, že nie si na Slovensku, tak to považuje za spam. Ja tiež keď triedim emaily, tak všetko neslovenské hádžem rovno do spamu.

autor
4. jún 2025

Halooo ludia

Ja nikde nepisem nikomu ze som v tunise alebo sa tu zdrziavam mam slovenske meno a absolutne mic nenapoveda o tom ked sa hlasim ze zijem mimo sr a aj tak sa neozvu

melanta
4. jún 2025

Halooo autorka, aj keby si žila v Bratislave, nemáš žiadnu kvalifikáciu na prácu z domu. Máš zručnosti čerstvého absolventa SŠ. Takých a rovnako absolventov VŠ a dokonca s lepšími jazykovými schopnosťami je na trhu množstvo. Ak chceš prácu full remote, mimo prác ako je call centrum, potrebuješ mať kvalifikáciu. Tú nemáš. Si bežný pracovník pre administratívu, s podpriemernými jazykovými zručnosťami. Takže to, že nikde nepíšeš, že zi v Tunise na tom nič nemení. Teda okrem toho, že ak by ťa niekto zavolal zajtra na pohovor, vieš dnes sadnúť do lietadla a prísť. A za týždeň na druhé kolo? A si si vedomá nutnosti informovať na pohovore, že žiješ mimo SR? Ale ako píšem, bez ohľadu na lokalitu, v ktorej sa nachádzaš, ak chceš full remote prácu, musíš niečo vedieť. V tomto neponúkaš nič viac ako tisícky stredoškolských absolventov.

A teda mňa ako headhuntera pracujúceho mimo SR trh zaujíma, prečo žiješ v Tunise. Prečo nežijete na Slovensku, kde je pracovný trh a možnosti úplne inde ako v Tunise. Ja sprostredkovávam pozície aj do arabsky hovoriacich krajín, ale teda nie krajín ako Tunis či Egypt.

tinqua
4. jún 2025

Ok autorka, okrem toho čo napísala melanta je tu ešte taká vec čo sa volá geolokácia, na základe tvojej IP. Mnohé náborové systémy majú geolokačný filter. Ak IP adresa kandidáta nie je z EU/Schengenu alebo inej "povolenej" oblasti, môže sa stať, že životopis sa ani nedostane k personalistovi, ale rovno do spamu.

autor
4. jún 2025
@melanta

Halooo autorka, aj keby si žila v Bratislave, nemáš žiadnu kvalifikáciu na prácu z domu. Máš zručnosti čerstvého absolventa SŠ. Takých a rovnako absolventov VŠ a dokonca s lepšími jazykovými schopnosťami je na trhu množstvo. Ak chceš prácu full remote, mimo prác ako je call centrum, potrebuješ mať kvalifikáciu. Tú nemáš. Si bežný pracovník pre administratívu, s podpriemernými jazykovými zručnosťami. Takže to, že nikde nepíšeš, že zi v Tunise na tom nič nemení. Teda okrem toho, že ak by ťa niekto zavolal zajtra na pohovor, vieš dnes sadnúť do lietadla a prísť. A za týždeň na druhé kolo? A si si vedomá nutnosti informovať na pohovore, že žiješ mimo SR? Ale ako píšem, bez ohľadu na lokalitu, v ktorej sa nachádzaš, ak chceš full remote prácu, musíš niečo vedieť. V tomto neponúkaš nič viac ako tisícky stredoškolských absolventov.

A teda mňa ako headhuntera pracujúceho mimo SR trh zaujíma, prečo žiješ v Tunise. Prečo nežijete na Slovensku, kde je pracovný trh a možnosti úplne inde ako v Tunise. Ja sprostredkovávam pozície aj do arabsky hovoriacich krajín, ale teda nie krajín ako Tunis či Egypt.

@melanta zijeme tu mame tu domov rodinu vsetko dieta tu chodi do skolky. Nebudeme to zatial menit. Viaze nas tu vela veci. Manzelova rodina tu pestuje on musi pomahat.
A ine veci. Zvykla som si na zivot tu.
Mam ukoncene Vs vzdellanie humanitny smer. Jazyky viem sa dohovorit troma jazykmi.
Studovala som multikulturne studia.
Samozrejme, ze pred pohovorom by som. Povedala, kde zijem.
Inak ale ja nehladam ani tak pracu na full time. Vacsinou part time brigady dohodu a pod full time. By mi nikto v tunise nedal. Kedze som tu. To dobre viem.

sowhat
4. jún 2025

takych ludi by bolo, ci idu zit niekam do lowcost krajiny a brali by platy europske alebo americke... zial, je to komplikacia aj pre zamestnavatela, kedze sa clovek zdrziava v zahranici a komplikuje sa to s danami. A utajovat to, to tiez je taky beh po tenkom lade.

melanta
4. jún 2025

Budem úprimná, nezaujíma ma, koľkými jazykmi sa vie človek dohovoriť. Máš certifikáty alebo skúšky na úrovni C1 z tých 3 jazykov? Nemáš. Píšeš, že nemecky arabsky trošku. Arabsky sa dohovorím, pretože mám certiifkát C1 zo školy z arabskej krajiny. Toto je jeden z najväčších prúserov, že ľudia píšu, že dohodovia sa, ovládajú. Za 2 minúty rozhovoru to mám očekované a kandidát skončil, ak to nie je tak, ako napísal. Takže zopakujem, aj keď to vyznie tvrdo, nemáš čo ponúknuť.

Ale - pozri sa na stránku jaspravim.sk alebo si čekni stránky pre freelencerov. Musela by si mať buď slovenskú živnosť alebo ekvivalent v Tunise a podľa toho riešiť zdaňovanie a odvody (tie si musíš zistiť sama, poradiť neviem, pretože ja riešim kandidátov do arabských krajín a ide o zamestnancov, ktorí sa fyzicky presťahujú aj s rodinami). Ale pozri sa, čo tam ľudia ponúkajú a čo vieš z toho ponúkať aj ty. Možno toto je cesta, ktorú by si mohla skúsiť, ak si predtým zistíš, či slovenská živnosť alebo tuniská a ako s odvodmi a daňami.

petronelag
4. jún 2025

Na Slovensku je takýchto pracovníčiek dosť a ešte keď žijete mimo EU, tak keby aj pozvali na pohovor, tak pri zistení pobytu, by nezobrali, lebo by to bolo komplikované, hlavne s daňami a oni si to nebudú komplikovať, keď tu majú dosť uchádzačov. A ako už písali na pohovor treba prísť, niekedy aj dve kolá a aj potom niektorí robia ako HO, ale chodia na firmu podľa potreby. To skôr si dať inzerát a uviesť ovládanie jazykov v nejakej zahraničnej firme by to možno potrebovali.

stanzi
4. jún 2025

Autorka, ako uz bolo spomenute:
Full home office sa v dnesnej dobe nehlada lahko, vacsinou treba mat specificke znalosti. Ty pracovne skusenosti mas, ano, ale vsetko je to bezna administrativa (predpokladam, ze nie si web developer, a teda aj tie weby si spravovala len na urovni beznej administrativy), ktoru vie robit naozaj vela ludi, preto sa ti nikto neozyva. Co sa tyka toho, ze vies 3 jazyky - tam je ale tiez rozdiel vediet sa len nejako dohovorit vs vediet v tom jazyku plnohodnotne pracovat…
A k tomu, ze vies, ze na pohovore by si sa musela priznat, kde zijes - nuz, to by bol aj tak “showstopper” pre drvivu vacsinu firiem, kvoli daniam, ako tu uz bolo pisane…

pieksamaki
4. jún 2025
@tinqua

Ok autorka, okrem toho čo napísala melanta je tu ešte taká vec čo sa volá geolokácia, na základe tvojej IP. Mnohé náborové systémy majú geolokačný filter. Ak IP adresa kandidáta nie je z EU/Schengenu alebo inej "povolenej" oblasti, môže sa stať, že životopis sa ani nedostane k personalistovi, ale rovno do spamu.

@tinqua presne....toto som mala na mysli

januska12323
4. jún 2025

Hľadaj si prácu v Tunise keď už tam musíš bývať, nemôžeš robiť s mužom v tej rodinnej práci?

melanta
4. jún 2025

Autorka, ešte niečo ti napíšem a toto už duplom nechceš čítať.

Píšeš, citujem - zijeme tu mame tu domov rodinu vsetko dieta tu chodi do skolky. Nebudeme to zatial menit. Viaze nas tu vela veci. Manzelova rodina tu pestuje on musi pomahat.

Škôlka a škola sa dajú zmeniť z mesiaca na mesiac, deti nemajú absolútne žiadny problém s rečou, kamarátmi a prispôsobením sa. Manželova rodina pestuje a on musí pomáhať? No nie, jeho rodina si teraz v prvom rade ty, čiže má riešiť to, aby zarobil toľko, že sa budete mať dobre aj bez toho, aby si ty pracovala, keďže tam prácu zohnať nevieš. Vieš aký je môj názor? Že si tam zadebnená - múdra žena by povedala, ideme na Slovensko, budeme sa tam mať lepšie. A pre múdreho muža by nebol dôvodom ostávať preto, že musí pomáhať rodičom s pestovaním, ak mi to nezarobí toľko, aby jeho žena bola zabezpečená. Ty nemáš byť v strese z toho, že si nevieš nájsť prácu na diaľku. Ty máš byť v strese z toho, že tvoj muž sa o svoju rodinu nevie postarať. Ale toto sa nedá vysvetliť ženám, ktoré sa vydajú do krajín ako Tunis, Egypt do rodín, kde sú v strese, lebo im treba peniaze zarobiť.

lalala94
4. jún 2025
@melanta

Budem úprimná, nezaujíma ma, koľkými jazykmi sa vie človek dohovoriť. Máš certifikáty alebo skúšky na úrovni C1 z tých 3 jazykov? Nemáš. Píšeš, že nemecky arabsky trošku. Arabsky sa dohovorím, pretože mám certiifkát C1 zo školy z arabskej krajiny. Toto je jeden z najväčších prúserov, že ľudia píšu, že dohodovia sa, ovládajú. Za 2 minúty rozhovoru to mám očekované a kandidát skončil, ak to nie je tak, ako napísal. Takže zopakujem, aj keď to vyznie tvrdo, nemáš čo ponúknuť.

Ale - pozri sa na stránku jaspravim.sk alebo si čekni stránky pre freelencerov. Musela by si mať buď slovenskú živnosť alebo ekvivalent v Tunise a podľa toho riešiť zdaňovanie a odvody (tie si musíš zistiť sama, poradiť neviem, pretože ja riešim kandidátov do arabských krajín a ide o zamestnancov, ktorí sa fyzicky presťahujú aj s rodinami). Ale pozri sa, čo tam ľudia ponúkajú a čo vieš z toho ponúkať aj ty. Možno toto je cesta, ktorú by si mohla skúsiť, ak si predtým zistíš, či slovenská živnosť alebo tuniská a ako s odvodmi a daňami.

@melanta drvivá väčšina bežných pracovných pozícií nevyžaduje jazykove skúšky a certifikácie. Na čo aj? Pokiaľ sa vie bežne dohovoriť a zvládla by pracovné konverzácie, toto fakt nie je niečo, čo by ju u zamestnávateľa diskvalifikovalo. To je taká B2, čo je aj štandard u zamestnancov, ktorí komunikujú v cudzom jazyku. Autorka nemá jazykový problém, ale odborný. Neponúka nič špecifické.

13uzivatelka11
4. jún 2025
@melanta

Autorka, ešte niečo ti napíšem a toto už duplom nechceš čítať.

Píšeš, citujem - zijeme tu mame tu domov rodinu vsetko dieta tu chodi do skolky. Nebudeme to zatial menit. Viaze nas tu vela veci. Manzelova rodina tu pestuje on musi pomahat.

Škôlka a škola sa dajú zmeniť z mesiaca na mesiac, deti nemajú absolútne žiadny problém s rečou, kamarátmi a prispôsobením sa. Manželova rodina pestuje a on musí pomáhať? No nie, jeho rodina si teraz v prvom rade ty, čiže má riešiť to, aby zarobil toľko, že sa budete mať dobre aj bez toho, aby si ty pracovala, keďže tam prácu zohnať nevieš. Vieš aký je môj názor? Že si tam zadebnená - múdra žena by povedala, ideme na Slovensko, budeme sa tam mať lepšie. A pre múdreho muža by nebol dôvodom ostávať preto, že musí pomáhať rodičom s pestovaním, ak mi to nezarobí toľko, aby jeho žena bola zabezpečená. Ty nemáš byť v strese z toho, že si nevieš nájsť prácu na diaľku. Ty máš byť v strese z toho, že tvoj muž sa o svoju rodinu nevie postarať. Ale toto sa nedá vysvetliť ženám, ktoré sa vydajú do krajín ako Tunis, Egypt do rodín, kde sú v strese, lebo im treba peniaze zarobiť.

@melanta ale na druhej strane, dostať sa na Slovensko pre cudzinca nie je až také jednoduché, aby dostal víza. A keď by sa mu to náhodou aj podarilo, aj tak bude musieť pol roka čakať aby mohol začať pracovat, plus ich bude stáť kopa penazi na vybavenie povolení, budú si musieť nájsť nejaký byt, takže budú potrebovať na začiatok asi aj pár tisíc kým sa tu usadia ... jednoduchšie by bolo pre ňu nájsť si prácu tam, keď sú tam inak spokojní. 🤷‍♀️

iwesska
4. jún 2025

Stale nechapem,ked je ti v tom Tunise tak dobre,preco chces pracu na SR? Preco neskusis ine,okolite staty,kde su aj podstatne lepsie platove podmienky?? Vsak ked vies dobre AJ,tak to nemoze byt problem,zohnat si nieco blizsie.

bosorkabb
4. jún 2025

Úprimne môj muž má HO po celý rok. Ale podmienka je rovnaké časové pásmo + - a Európa. A to robí pre medzinárodnú firmu.
Akú adresu si udávaš v životopise? Slovenské alebo zahraničné číslo telefónu?
Podľa mňa problém bude tvoje terajšie bydlisko.
Aj tak budeš musieť prísť na aspoň jeden pohovor a už to že nepíšeš pravdu o mieste pobytu bude stopka pre firmu.

Strana
z3