Prečo firmy obmedzujú home office politiky?
Ahojte. Aj vy ste si všimli trend spoločností rušiť HO,buď čiastočne alebo úplne? Neviete čo za tým je?
Všetko fungovalo dobre a z ničoho nič ,z mesiaca na mesiac sa mení celá politika firmy. Značí to aj odliv zamestnancov. To im nevadí že prídu o kvalitných a zaskolenych ľudí ?
Prosím o názor ľudí ,čo možno pracujú v HR alebo na oddeleniach kde si vedia vydedukovať o čo ide.
Ďakujem
@aurora33 počuj stara, nemudruj tu o zivote Bratislave, keď si tam bola akurát prstom na mape (irony) 😉😘😘😘
Hentá tu kope nožičkami, ze nemá full HO lebo potrebuje vyzdvihnúť deti zo škôlky, nakoľko nemala na život v BA, tak sa odpratala niekam do satelitu a teraz si tu silou mocou presadzuje svoje. Pritom v pohode ich ráno vie zaviesť a na 9.00 vie byť v office. Poobede ich vie zase vyzdvihnúť ich úžasný otec (ktorého jej môžeme samozrejme všetky zavidiet) a je po probléme. Pripadne vie si ich dat aj do súkromnej skolky priamo v BA, možno aj doslova pár metrov od prace, keďže skolky sú aj priamo v niektorých BC. Moznosti je hneď niekoľko. Ale nie, ide tu proste mudrovat a presadzovať si svoje. A trepať tu 2 na 3 typu, ze cela BA robí iba v centre a iba od 9.-17. Mudruje tu so skúsenosťami zo zahraničia, no ze tam rovno neostala? Škoda s takou osobou vôbec zabíjať čas 🤦♀️
@lienka.7 ty si stále nepochopila že som ba materskej a hovorím o návrate do prace po MD? Vy dve si idete svoje bez toho aby ste si vôbec pripustili názor.. a ty tu urážaš ľudí že žijú za kopcami, trepeš tu o Indoch s líškach 🤦♀️🤦♀️.. a žiadny 100% HO nežiadam.. napísala som to 2x, aj tak si ideš svoje
@aurora33 vied čo, rada sa pobavím s ďalšími ľuďmi ktorí majú skúsenosť.. kde som napísala, že moje názory sú jedine pravdivé? Za to že som napísala svoje skúsenosti za posledných 17 rokov? Ja fakt neviem o čo vám ide.. túto lienka uráža jedna radosť ale vraj ja som ta hnusná a negatívna.. okej beriem a ospravedlňujem sa (bez irónie).. a čo sa neda? Veď pracujem z domu pri dvoch malých deťoch s ročným rozdielom po večeroch a víkendoch. To je fakt taký problém že som napísala že sa nevrátim do pôvodnej roboty lebo áno vyžadujeme pri deťoch aj HO? A čo?
@aurora33 no problém je v tom, ze na tom zaprdenom SK jej nechcu dat full HO, ktorý je vo vyspelom svete uplne bežný. No neviem, mam známych a kamarátov po celej Európe, a nikto z nich nema full HO. Dokonca ani v AT, asi aj tam majú tých developersktch agentov, ktorí firmy presviedčajú na office, ako u nas 🤣🤣🤣
A čo sa týka vychádzania v ústrety matkam a rodinám, je to najčastejšie vo forme skratenych uvazkov. Kamosku mam vo Švajčiarsku, ta ma napr.skolku len do 14.00, preto ma kratší úväzok v praci. Podobne to môže v pohode poriesit aj autorka predsa. Žiadny problém. Mne sa paci, keď zamestnanec ide skákať do politiky firmy co a ako ma. Vsak keď sa mu nepáči, nech sa paci, tam sú dvere, moze ísť do firmy, v ktorej je to podľa jeho predstáv.
@7lenka11 aby bolo jasné, firma nie je povinná ti poskytnúť HO ani jediný deň v mesiaci. To, ze si ty myslis, ze všetko dokážeš urobiť z domu nikoho zaujať nemusi.
Pokial ti to nevyhovuje hľadaj takú, ktorá ti to umožní a nekydaj tu, ako všetko čo nie je podla teba je zastarale a nepokrokove, ok?
Mimochodom @gab1sol ti to tu pekne zhrnula prečo práve práca v office.
@7lenka11 Som na materskej a po jej skončení by som brala všetkými desiatimi prácu na HO. Moja pôvodná pracovná doba bola do 17tej, žijem mimo BA a škôlky v nasej dedine sú max do 17.30. Veď to je dennodenné naháňanie a preto u mňa toez neprichádza do úvahy návrat do starej prace. Ak by mi umožnili HO, vrátila by som sa, inak nie.
Napríklad tu to ziadas. A ináč ťažko sa to preklikava a hľadá, ale je to tam. Hádam vieš, čo tu píšeš nie?
@lienka.7 dobre pochopili sme, ty nemas moznost homeofficu, lebo robis uradnicku kdesi a teraz kydas na ludi s HO. Chod si poplakat a bude dobre, nerozumies tomu tak si ostan v tej bublinke. HO je najlepsi benefit firiem( ak sa nezneuziva debilmi) aky moze byt, kto toto nechape dovi dopo.
@7lenka11 presne som čakala, že začneš prekrúcať 😃😃😂😂 ok, nenapisala si 100HO. Ved hľadaj si čo chceš. Mne je to vieš kde. Aj tak s tvojim prístupom nebudeš spokojná. Mozno v nejakej pokrokovej svetovej metropole ti bude aj sám šéf voziť deti do a zo skoly a ty budeš doma na HO. Lebo tu sme zaostalí, ale vo svete všade vychádzajú matkám v ústrety 😃
@aurora33 vás dve s Lienkou musí v živote niečo strasne trápiť… to čo tu predvádzate je niečo príšerne.. prekrúcate, spomínate čo som vôbec nenapisala, idete ako rakety len aby ste si niečo dokázali.. keď vám poviem, aby ste mi poslali kde urazam, píšem niečo zle, tak sa tvárite že nič.. a lienka tu uráža všetkých ktorí si dovolili bývať mimo veľkých miest, trepe o Indoch, liskach, trepe že hovorím že v BA sa robí len v centre, dookola točí že požadujem 100% HO, hoci som to nikde nenapisala.. myslim že by ste sa aj vy dve mali nad sebou zamyslieť

@aurora33 jaj prepáč, že niekto nedokáže spracovať iróniu. Ale stále platí, že budem radšej, keď mi tie pasáže pošleš. A teda ospravedlňujem sa za urážky, neviem síce čo presne myslíš, ale verejne sa ospravedlňujem. Nemám s tým najmenší problém.