icon

Prečo predavačky nechcú rozmieňať peniaze?

8. aug 2022

Zaujímalo by ma akú máte vy skúsenosť keď potrebujete rozmeniť napr 100€ a predavačka v kase sa zatvari kyslo keď ju o to požiadam? Ale keď si potom kúpim vec za povedzme 1€ už mi vydá takže tie peniaze reálne v kase má. Sa jej nechce alebo ako to mám chápať? Potom povedzme vydá mi a chcem aby mi dala 10€, 5€ a 2€ alebo dve 5€ (deťom na vreckové atď) tak sa osopi že buď nemá taký obnos a z čoho bude vydávať do záverečnej aj keď je napr poobedie alebo krátko do záverečnej. Môžete mi to niekto vysvetliť?

petricka22
8. aug 2022

@ibrunova no myslim, ze jej to tu vysvetlilo x zien a stale to nepochopila. Ale dnes su ludia coraz viac arogantnejsi a myslia si, ze predavacky a upratovacky su tu pre plnenie vsetkych ich zelani a ine ich nezaujma, tak ako autorka uz viackrat spomenula. Ze ju to nezaujima…

ibrunova
8. aug 2022

Daj sťažnosť, odpoveď bude taká, ako ti tu všetky píšeme. To bude prekvapenie 😃

monika123654
8. aug 2022

Strašne arogantne vyjadrovanie,, predavačky jednoducho rozmienat nemôžu, na rozmienanie slúži banka,nie retazec a už vôbec za to nemôže predavačka, len poslúcha nadriadeného.....

nika11103
8. aug 2022

Wow ty si jeden veľmi arogantný človek . Veľmi . Tebe neni smutno zo seba ? Ja sa absolútne ani nečudujem , že ti nerozmenila alebo nechcela nemohla rozmeniť . A už dupľom ak si sa s ňou bavila ako s poslednou chuderou a rohožkou . Možno keby si sa správala trosku viac milšie a ne jak nafukana furia , tak by ti aj rozmenila ….. takí ľudia ako ty si naozaj myslía , že svet sa točí okolo nich . A ku strojom , jasne , máš na to právo , ale každý jeden empaticky dobrý človek by to pochopil , že ak dojde do obchodu za 15 minuz záverečná a tie baby tam stepuju 12 hodín denne tiež majú doma deti možno sa ponáhľajú na vlak autobus , tak im nebudem robiť peklo a šunku syr si zoberiem vákuovo zabalenú . Tvoje deti z toho neumru . Veď mne sa tiež stane že idem do teska aj za 10 minút 22:00 (lebo sama pracujem do 21:30) ale teda nabehnem tam a so súchanim nožičiek zoberiem čo majú ešte vyložene a utekám k pokladni , koľkokrát sa ešte ospravedlním že takto nakoniec zaželam pekný vecer a už má niet . By má srdce bolelo ísť sq postaviť na pult a buzerovat ich tam . Ale tak sme ľudia a ľudia .

sweetlife001
8. aug 2022

Mala som tu rozpísanu normálnu odpoveď, prečo by som ti stovku nerozmenila aj keď mame, ale po tvojich posledných komentároch akože konečná.
NIKOHO nezaujímaju tvoje pokladničky a ak by si môjmu zamestnávateľovi napísala sťažnosť, že som ti nerozmenila tak by ťa poslal do riti, lebo chápe prečo to nie je možné.
Presne taki cirkusanti ako ty a tvoj priateľ sú top zákazníci, ste akurát na smiech 😆

mandarinka555
8. aug 2022

Čo si ty za človeka, preboha....Tá predavačka sedí v tej kase od 7:00 - 21:00, príde domov, je 22:00 a na druhý deň to isté...

ludo21
8. aug 2022

Ja napr som predavac ale nerozmiename lebo ani pre nas nikto nerozmeni!

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
nelca84
8. aug 2022

Zena, ty si naozaj tak mimo, ci si robis srandu? Vies aky rozdiel medzi obchodom a bankou? Ked si chces nieco kupit, ides do obchodu, ked chces menit peniaze, ides do banky. Nemas zaco 🤦‍♀️

miroslava21
8. aug 2022

Akoze podat staznost na predavacku ze mi nerozmeni 100eur? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤣🤣🤣 ty si cisty pacient 👌

lilope
8. aug 2022

@anonym Ako sa hovorí, kto nevyskúša, nevie. Pri tvojich otázkach vidno, že si nikdy nemala skúsenosť s kasou. Vyskúšaj si to a dostaneš odpovede na všetky svoje otázky a skôr to pochopíš. 😉

katy084
8. aug 2022

... je to príkaz, robim v pokladni...

bessie12
8. aug 2022

ty si strasne arogantny clovek. Mne sa 2x stalo, ze som chcela nieco kupit, ale bolo mi povedane, ze uz je to umyte, tak uz nenakraja / neurobi kavu ( teta drogeria ). Naposledy v teta drogerii sa mi to stalo. Ospravedlnila som sa, lebo som zabudla, ze budu pomaly zatvarat, trochu sme este pokecali a odisla som s nakupom. Ked chces nieco kupit, tak nabuduce chod ovela skor a ked nestihas, tak niekoho posli. Susedu, kamarata alebo niekoho z rodiny. A peniaze nie su povinni ti rozmienat. Od toho je banka.

klarissa25
8. aug 2022

Ty si dobra trúba...toto nebude nikto riešiť.. príde sťažnosť takáto, predavačka z toho nebude nič mat lebo to není jej práca, zamienat peniaze

klarissa25
8. aug 2022

Btw ako tak čítam jej odpovede. Robí si len prdel, urcite...no každopádne sú aj takýto ľudia v skutocnosti

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
sense
8. aug 2022

Ak si sa jej spýtala na vydanie tak ako píšeš tu tak sa jej ani nečudujem.... Nerozmieňam síce v obchode ale to ze mi nevydala ako som potrebovala, sa mi stalo párkrát a ešte sa aj ospravedlnila ze je jej to ľúto ale ze nemá dosť takých bankoviek ... Ono vo všeobecnosti platí ako sa do hory volá tak sa z hory ozyva

estrella5
8. aug 2022

Predavačka nie je banka. Jej náplňou práce je pri pokladni nablokovať tovar a nie rozmieňať kto si povie. A vydať má správne, a nie v bankovkách/v minciach aké si zákazník rozkáže. Kde by sme preboha boli keby tam každý deň nakráča xy ľudí s požiadavkou rozmeniť a k tomu každý druhý zákazník si rozkáže čo ne/chce vydať?? 🤦‍♀️ Ako nevravím, prísť a slušne poprosiť je v poriadku, ale ak predavačka slušne odmietne, tak to treba rešpektovať (lebo bola požiadaná o niečo čo nie je jej povinnosťou, prípadne to má až zakázané) a nie sa ešte rozčulovať 🤦‍♀️

A umyté stroje tesne pred záverečnou? No.. Ja keď chcem od kohokoľvek čokoľvek tesne pred záverečnou, tak sa viem ešte aj ospravedlniť, že idem takto na poslednú chvíľu... A vedela by som pochopiť aj umyté stroje... 🤷‍♀️ Možno mám síce právo si nakúpiť aj 5 min.pred záverečnou... Možno mám síce právo objednať si kávu tesne pred záverečnou kaviarne (už sa mi stalo, že mali umyté kávovary)... Ale.. Buďme k sebe aj trošku ľudskí a empatickí... Ak nestojí na tom celý svet, ak je daný človek slušný,... Viem to pochopiť a som s tým v pohode... 🙃

sisaka
8. aug 2022

Autorka - majsterka sveta sa ozvala 🤦‍♀️, nerob na čierno, budú ti peniaze chodiť na účet a tým pádom budeš môcť platiť všade kartou. Deťom otvorte účet a môžeš im peniaze rovno prevádzať naň, alebo si z bankomatu vyberieš len pár eur a tie dáš deťom.

anicka182
8. aug 2022

Precitala som si len par komentarov a musim skonštatovať ze autorka ty si fakt krava....za pokladňu s tebou!!

bashawelle
8. aug 2022

@dollyzv posledné dni mam dosť často pocit, že tu je tak polovica príspevkov trolling. Lebo ta absencia sebareflexie ci pochopenia písaného textu, ktorou sa to tu len tak hemží, to nemôže byť naozaj... dúfam.

sasa2
8. aug 2022
nikha2809
8. aug 2022

Niesom predavačka, ale peniaze by som ti nerozmenila ani keby sa to môže, už len pre toto tvoje správanie 😉

syslik81
8. aug 2022

ak chces zamenit chod do banky .. nieje to ich napoln prace .. keby kazda druha prisla so 100vkou a kupi vec za euro tak chudak predavacka.. si myslis ze maju v zadu trezor a drobne do nekonecna

amelie2017
8. aug 2022

@syslik81 a nech ide do tej banky 2 minuty pred zaverecnou. Ani dnu ju nepustia.
Neviem preco si ludia mysli, ze predavacky, casnici su nieco menej a mozu im rozkazovat, kvoli nim mozu ostavat zamestnanci dlhsie v praci. Ludia beru tychto zamestnancov ako nejakych osobnych sluhov. V banke, na urade ci na poste som este nikoho nepocula povedat, moj zakaznik, moj pan.

ivka225
8. aug 2022

Ak mam platit sumu n, pricom najmensia bankovka, ktoru mam, ma hodnotu vacsiu ako 10n, tak zasadne platim kartou.

lulka321
8. aug 2022

Ja som brigádovala v potravinách a mala som zakázané rozmienať peniaze kvôli všelijakým podvodníkom, ktorí dokázali zblbnúť človeka. Dokonca som podpisovala aj papier, kde som sa zaväzovala, že rozmienať nebudem. Dokonca keď si u mňa niekto chcel kupit zuvacky za 1€ a dal mi 100€, tak som mu nemusela tie peniaze zobrať, lebo 100€ prekračovalo 4nasobok hodnoty žuvačiek.

estrella5
8. aug 2022

Inak tiež pracujem s ľuďmi a som fakt šťastná, že takýchto arogantných ľudí, ktorí si myslia, že im patrí celý svet mám možnosť neobslúžiť vôbec 👌😊😊

mandarinka555
8. aug 2022

Autorka už nereaguje....asi si robí "rýchlokurz" do pokladne....

moonlight1210
8. aug 2022

Pozri, ak naozaj velmi potrebujes drobne, rozmenia ti v banke. Za 5€ poplatok.
Len sa musis trafit do ich pracovnej doby.

A predavacku v obchode chapem, ze kvoli tvojim par platkom sunky a utrate za 2,50€ nerozlozi a nezaspini cely stroj, ked ty dobehnes za 5 dvanast.
Hlavne ak sa odprezentujes ako Karen Dolezita.