Prečo ženy s väčšou konfekčnou veľkosťou ťažko nachádzajú prácu?
Ahojte, prečo ženy 3XL a viac majú problém nájsť si dobrú prácu? Fakt to je tak že všade chcú len štíhle? Napríklad banka, poisťovňa, úrady? Prečo?
Mna zas prekvapuje, ze ty sama pracujes ako personalistka a nevidis suvislosti, ktore by mali byt skusenemu personalistovi jasne. Jedna z najzaklakladnejsich veci je, aby buduci zamestnanec posobil zdravo a fit. Vynimkou su len tie pripady, ked sa uchada o pracu clovek s poukazom ZTP, tam su ine pristupy. To, ze mala slecna anglictinu a vedomosti je jedna vec. Druha je, ze sefka ma pravdu, ak bude v lete zafucana spotena smrdiet, nik, naozaj nik s nou nebude chciet spolupracovat.
Je to tak aj, keď všade sa píše a hovorí, že nie.Moja dcéra mala v škôlke obeznu učiteľku nechceli ísť s deťmi do SVP, na plávanie vždy ju zastupovali druhé kolegyne.Nikdy sa s deťmi nehrala na zemi atď ..a vôbec nebola staršia, ale aj odišla na dlhodobú pn a už sa nevrátila.
Sú ponuky, kde musíš reprezentovať a či to je povrchne či nie niekedy stačí, že dobre vyzeráš, si upravena a nie čo máš v hlave.
@luccija ono je to aj tym, ze vacsina zien, co sa nad tym pohorsuju, su zamestnankyne, proste sa na to nevedia pozriet zo strany zamestnavatela. On proste nie je charita ani socialny podnik (ak nim realne nie je), je to proste clovek, ktory chce generovat zisk, preto si vybera ludi, pri ktorych predpoklada, ze maju na to predpoklady, v ktorych zohladnuje vsetky aspekty.
Mňa by v tomto prípade zaujímalo, čo je to obézna žena. Pretože aj veľkosť 42 v niektorých obchodoch zodpovedá veľkosti 38 v iných obchodoch. O akom type obezity sa bavíme?
@mandzula Samozrejme. A v prípade obéznych ti bude väčšina s nadšením pritakávať. Ale ak by si začala uplatňovať tento princíp aj na zamestnankyne s malými deťmi (často na OČR, dovolenka počas prázdnin detí), ver tomu, že ťa tu na mamičkovskom fóre zožeru. A pritom princíp je ten istý - kto by chcel zamestnanca, ktorý veľa chýba? Ktorý nepatrí telom aj dušou len práci, ale má v hlave aj rodinu? Žena sa slobodne rozhodla mať deti, tak nech teraz znáša následky.
@zuzitko74 ano, ked si uz do tejto temy zabrdla, z pohladu zamestnavatela to vnimam rovnako - ak by som si mala vybrat medzi zenou s malymi detmi a zenou s odrastenymi pri ich rovnakych schopnostiach, vyberiem si tu bez deti, najma v pripade, ze by som bola firma s par ludmi bez moznej zastupitelnosti.
@mandzula Lenže vyberať si zamestnancov podľa takýchto kritérií, je predsudok. Tiež sa mi stalo, že ma po tretej MD odmietli prijať do zamestnania kvôli deťom (povedali mi to priamo do očí, nezakryli to iným dôvodom). Ale ja s malými deťmi som chýbala v práci menej než bezdetné kolegyne. Doteraz patrím k zamestnancom, ktorí majú najmenšiu absenciu.
@zuzitko74 mozeme to nazvat predsudkom, diskriminaciou alebo len proste zvazenim rizika. Manzel hladal zamestnanca do prevadzky, kde mal byt sam. Prihlasila sa zena, ktora po tomto zisteni sama povedala, ze nema zaujem, lebo ma doma 2 male deti o bolo by od nej nefer, ak by to vzala, lebo si je vedoma faktu, ze moze byt viac doma ako v praci.
@zuzitko74 Lenze zamestnavatel ma plne pravo rozhodnut sa pre zdravo vyzerajuceho cloveka. To nema s otroctvom nic spolocne. Existuju krajiny, v ktorych si obezni ludia musia platit vyssie zdravotne poistenie, alebo krajiny, v ktorych ak zdravotnej poistovni pravidelne dolozis doklady o preventivkach, aktivnom sportovani a BMI, znizia ti vysku poistenia. A preco asi? Lebo stojis socialny a zdravotny system vacsinou menej ako niekto, kto ma obrovsku nadvahu. A uz som tu pisala-moj obezny kolega nas vzdy diskriminoval-vela veci neslo, vela za neho trebalo dorabat, zastupovat, „obehat“. Naozaj to bolo velmi unavne, pracovat vedla vecne smrdiaceho, spoteneho a nevladneho cloveka. Z pohladu personalneho sefa by som ja toto svojim zamestnancom neurobila…
Pokial ide o pracujuce matky, aj tam ma zamestnavatel moznost vybrat si. No to porovnanie zas nie je celkom mozne-vela zien zvlada aj pri chorych detoch Homeoffice a ma podobnu efektivitu prace, ako ich bezdetni kolegovia. Ja to stale vidim pri porovnani s mojim byvalym kolegom-aj pri chorom dietatu som zvladla riesit vsetko do prace podla planu, kym moj bezdetny kolega ked skoncil na PN, bol realne 3-4 tyzdne na PN…raz s cukrovkou, raz s chrbticou, stale nieco. A este aj v 7. mesiaci tehotenstva som ja vlacila v pohode premietacku, kym on nebol schopny ani rozlozit stolicky pred vacsou poradou…
Zaujímavé, asi záleží od pozície, ja som sa naopak stretla s tým, najmä v ženskom kolektíve, že uprednostnili tu menej peknú s rovnakými schopnosťami, aby bolo šéfka tá naj...
Pocuj a v ktorej firme takto selektuju aj administrativne roboty?
Ty kks, normalne som sa zlakla po precitani tejto debaty. Odteraz nezerem. Rano mi musi stacit banan s jogurtom, vecer pojdem cvicit.

Vies co, my sme tiez dostali na pohovor a do prace taku extra silnu, tiez bola vystudovana s VŠ, aj papulu mala extra silnú, na mieste, dobre vedela, ako kedy na koho zautocit, aby jej dali aspon akú-takú šancu, ale co normálne je na takomto človeku? Naša manazerka to chvala Panubohu pochopila hneď a len z akejsi slušnej dostojnosti sa jej ponúklo malické fungovanie na akoze týzdeň zaúcania a odchod, bola vyodchodovaná. Preto trpieť zamestnsnca, ktorý fučí, ktorý ma velké problemy s pohybmi, nedokaze normalne fungovat ako ten primeraný zamestnanec s primeranymi pohybmi a okrada zamestnsvatela a ostatnych zamestnancov o čas, lebo prazdne vreco nestojí, ale z niecoho ten clovek musí byt tucným a dokaze jesť o 3 štvrtiny viacej času a množstva ako ten primeraný, priemerný zamestnanec, tak toto si na triko naozaj ziadny zamestnavatel nezoberie, nie je samaritan, ze za nic bude zivit nic a nikoho a bude robit zlo ostatnym zamestnancom, aby boli nespokojní. Nikomu by sa to nepacilo, ked niekto preje z 9 h hodinu a niekto aj 3,5 h a neodrobí tolko. Plus, ak nevie prejst, su problemy , zrazky s ním, dychcí, ohrozuje ta, atd. My sme boli vdacni manazerke, dobre to vybavila. Pluus taky obezny clovek má svoju povahu a aj závidí.....