Pri akom plate sa oplatí platiť za upratovanie?
Dievčatá zaujíma ma taká otázka, pri akom plate by ste si Vy povedali, ze tak kašlem na upratovanie, niekoho si na to zaplatím? Koľko by ste museli zarabat?
Ja som si vždy hovorila, ze zaplatím si niekoho, lenze potom mi je tých peňazí vždy ľúto. Vyhodit za nieco, čo viem spraviť aj ja. Potom si poviem, ze tých X eur radšej pošlem deťom na sporiaci účet. Hoci keby mám pomoc v domácnosti, niekedy by mi to strašne pomohlo.
Tak upratovanie nie je u mňa konkrétne otazkou peňazí, ale výchovy. Dlho sme nad tým s manželom rozmýšľali, vsetci sa čudujú, že ešte upratujem sama, no rozhodli sme sa pre japonský model. Tam je základom filozofie, že každý si má po sebe upratať. Tak to učím aj deti. A áno, občas by som pomoc ocenila, no sme v tom konzistentní. A to máme veľký dom.
Záleží koľko stojí pani na upratovanie. Ak má 15 eur za celý byt, tak aj každý týždeň a aj pri plate 1200 eur/m.
Záleží koľko stojí pani na upratovanie. Ak má 15 eur za celý byt, tak aj každý týždeň a aj pri plate 1200 eur/m.
@anonym_02d63b zase budme realisti....Za 15€ by to nikto nerobil
Ehm, ja som aktualne na rodicaku a zvazujem, ze zavolam pani aspon okna umyt 🤔
@diewcatqoo ja milujem umývanie okien 😃 jedna z mála robôt, ktorej výsledok vidím ešte aj po týždni. 😄
@anonym_1742f4 no zase mne to robila normálna žena za 15 eur. Teraz v lete som jej zdvihla na 20 eur. Velmi pedantna. Umyje okna, vsetko co treba.
Zarobíme ďaleko nad 10k s mužom, ale v živote by som nenechala nikoho upratovať môj dom…
@diewcatqoo ja milujem umývanie okien 😃 jedna z mála robôt, ktorej výsledok vidím ešte aj po týždni. 😄
@patriciah1 hej, ja som kedysi tiez rada umyvala okna. Pri dvoch detoch sa mi uz fakt nechce.
Mam na to, ale bolo by mi proti srsti, aby mi niekto cudzi prisiel domov. A co by vlastne robila, akoze len umyvala povrchy a pod? Lebo pochybujem, ze by zberala veci po byte a davala ich na miesto - to je realne najvacsi bordel co doma mame. Alebo ze by vytriedila veci do prania tak ako to ja chcem podla farby a materialov alebi poskladala oprate tak ako ja si skladam, alebo nalozila umyvacku a potom vylozila riad na tie miesta, kam patri. Ved tu nebyva, tam nevie, kde maju veci svoje miesto.
Baby co mate upratovacky, co/ako u vas vlastne upratuju? Aka je ich napln prace?
Som samostatná jednotka a mám príjem 3000 v čistom. Mám pani na upratovanie raz do týždňa. Dohromady mesačne 80 eur. Ak máme umývanie okien, dávam jej to zvlásť.
@dadis tak chodí raz do týždňa...povysava, umyje, uprace kupelnu, WC, linku, na striedačku podla potreby okná atď.. aj je treba vylozi umyvacku a pod...mne to nepríde veľa 40€ týždenne...
@rachel36a Mne to pride dost..ved to jej nemoze trvat dlhsie ako hodinu..vy ani dokopy s muzom 40eur nezarobite za hodinu 😅..
@rachel36a Mne to pride dost..ved to jej nemoze trvat dlhsie ako hodinu..vy ani dokopy s muzom 40eur nezarobite za hodinu 😅..
@dadis tak ty musia byť expertka na upratovanie...ze za hodinu povysavas 3 izbovy byt, umyjes podlahy, komplet sanita vrátane kachliciek, umyt celú kuchynskú linku, sporák, ruru atď...zotriet prach...a potom roboty co sa nerobia každý raz ako zasklenie balkóna, inokedy okno atď atď...za hodinu...nebuď smiešna...som tu s nou a je tu vacsinou od 8-12 ...podla toho co všetko chcem aby urobila...niekedy menej, inokedy viac...ja by som to za tie peniaze nerobila...mne to vyhovuje...ja radšej urobím o tortu, alebo kvetin viac aby som si to mohla dovoliť...
@dadis tak ty musia byť expertka na upratovanie...ze za hodinu povysavas 3 izbovy byt, umyjes podlahy, komplet sanita vrátane kachliciek, umyt celú kuchynskú linku, sporák, ruru atď...zotriet prach...a potom roboty co sa nerobia každý raz ako zasklenie balkóna, inokedy okno atď atď...za hodinu...nebuď smiešna...som tu s nou a je tu vacsinou od 8-12 ...podla toho co všetko chcem aby urobila...niekedy menej, inokedy viac...ja by som to za tie peniaze nerobila...mne to vyhovuje...ja radšej urobím o tortu, alebo kvetin viac aby som si to mohla dovoliť...
@rachel36a podla mňa super cena
@kavasmliekom toto robil moj kamarat dlhe roky. Ze najprv upratal a potom dosla upratovacka.
@muchotrafka298 ja toto robim tiez ale len proste rozhadzane veci poupratujem nech jej nezavadzaju pri upratovani :D ostatne nechavam na nu
A k otazke.. muz zarobi priemene okolo 7tis e
@rachel36a Mam vacsi byt a robim to kazdy tyzden, takze ano, som expertka na upratovanie 🤭
Aj pri minimálnom plate by mi upratovačka za to stala. Žiaľ, mám smolu. V dedinke, kde sa muchy otacaju, je upratovačka bežná ako ružový špenát a tak musíme upratovať sami. Skoda, veľká škoda.
@rachel36a Ano, za hodinu - asi som len kvalitnejsi zamestnanec 😃, ale stojim rovnako ako tvoja za 4 hodiny...
@dadis prepáč, ale nebudem sa tu s tebou dosahovať.. tvoj byt, tvoja vec...moj byt, moja...ja si potrpia na kvalitu a čistotu, a za hodinu takú nedostanem...tebe to stačí, mne nie...pekny večer...
@dadis prepáč, ale nebudem sa tu s tebou dosahovať.. tvoj byt, tvoja vec...moj byt, moja...ja si potrpia na kvalitu a čistotu, a za hodinu takú nedostanem...tebe to stačí, mne nie...pekny večer...
@rachel36a Prepac, nejde mi to len do hlavy, lebo na cisto a kvalitne upratovanie si potrpim, preto doverujem sebe viac nez niekomu cudziemu, ze poriadi tak, ako potrebujem.. ale ak by som z nejakeho dobodu si uorarat nemohla, tak urcite si radsej niekoho zaplarim, ako zit v spine..len ma zsujalo, ze sj ludia s takymi nizkimi prijmami, ak nemaju zdr problemy, tak si radsej "dovolia" upratovanie nez by si dopriali iny pozitok za tie peniaze (pri vyssich prijmoch mi to pride normalne, tam 160 eur nie je nic spominiahodne)
@anonym_1742f4 no zase mne to robila normálna žena za 15 eur. Teraz v lete som jej zdvihla na 20 eur. Velmi pedantna. Umyje okna, vsetko co treba.
@anonym_02d63b preboha!za 20 e uuprace a umyje okna???by ma hanba fackala keby som dala niekomu 20 za toto vsetko.to kde zijete, v akom regione ?
@rachel36a Prepac, nejde mi to len do hlavy, lebo na cisto a kvalitne upratovanie si potrpim, preto doverujem sebe viac nez niekomu cudziemu, ze poriadi tak, ako potrebujem.. ale ak by som z nejakeho dobodu si uorarat nemohla, tak urcite si radsej niekoho zaplarim, ako zit v spine..len ma zsujalo, ze sj ludia s takymi nizkimi prijmami, ak nemaju zdr problemy, tak si radsej "dovolia" upratovanie nez by si dopriali iny pozitok za tie peniaze (pri vyssich prijmoch mi to pride normalne, tam 160 eur nie je nic spominiahodne)
@dadis tak každý má iné priority...mne ľudia platia za to ze im upeciem...ja ľuďom platím za to ze mi urobia nechty, zafarbia vlasy, upracu a pod...nevidim dovod si tu službu nezaplatiť keď je dostupná a nemusim to robit ja, ked to nerobjm rada..a finančné ma to nezaťažuje tak, ze by sme si nemohli dovoliť iné veci ako dovolenka, tábor pre syna, krúžky, koníčky a pod...
@anonym_1742f4 nie? Ja som si hľadala brigádu a na hodinu mi nukali 3,80e v čistom, upratovanie kancelárií, so všetkým, a raz mesačne aj okná v tej cene 🤣🤣
ja mám zdravotné obmedzenia takže mi chodia pratať bez ohľadu na to koľko zarábam. tých 80€ mesačne nahrabem…
@anonym_af0899 u mňa vysáva, utiera prach, umýva podlahu, celú kúpelňu a wecko, v kuchyni umyje sporák a digestor a všetky povrchy. ak by som chcela umyje aj drez a wc misu, ale to nechcem. umytie okien platím zvlášť. plus minule mi dievčinka pomáhala triediť veci po synovi keď sa odsťahoval… umyla by riady keby som chcela alebo vyžehlila, ale to tiež ja nepotrebujem…

Neviem.. Jeden čas som mala a co ja viem.. Na trojizbový byt, aj keď veľký a s veľkou terasou, si postacime my dvaja s mužom. Za tie peniaze..
Zarabame pekne, no toľké peniaze dat za niečo, čo reálne stojí možno tak dve hodiny z nášho času.. Keby mam veľký dom, asi by to bolo iné.