Pri akom plate sa oplatí platiť za upratovanie?
Dievčatá zaujíma ma taká otázka, pri akom plate by ste si Vy povedali, ze tak kašlem na upratovanie, niekoho si na to zaplatím? Koľko by ste museli zarabat?
Ja som si vždy hovorila, ze zaplatím si niekoho, lenze potom mi je tých peňazí vždy ľúto. Vyhodit za nieco, čo viem spraviť aj ja. Potom si poviem, ze tých X eur radšej pošlem deťom na sporiaci účet. Hoci keby mám pomoc v domácnosti, niekedy by mi to strašne pomohlo.
@anonym_autor Mala som istú dobu pani na upratovanie. Síce to bolo fajn, ale mne vadila cudzia osoba v dome. Je to iné ako návšteva či opravár, ktorý príde jednorazovo.
Napokon som s pani skončila, keďže kvôli osobným problémom začala s alkoholom. Ďalšiu som si už nenašla práve pre tú pomyselnú stratu súkromia. Aj toto treba zvážiť. Niekomu to nevadí, ja som s tým problém mala.
Ja pri ziadnom. Ja mam upratovanie ako relax. V pohode by sme si mohli dovolit upratovacku aj s kucharkou, nechcem. Takze toto asi nebude zavisiet len od platu. Poznam takych, co ten plat ani extra vysoky nemaju a platia si upratovacku.
@anonym_autor zaplatila by som vtedy, keby som mala tak náročné deti, prácu, že by som sa im kvôli upratovaniu nemohla venovať.
Napríklad, keby som mala choré deti, alebo s nejakou poruchou, čo by vkuse museli mať pozornosť, starostlivosť. Vtedy by som zavolala nejakú študentku, nech si privyrobí. Nehrala by rola cena, ani môj plat, ale čas.
Ale...napriklad teraz, keď sú deti zdravé, pospia, alebo sa pekne hrajú, alebo sú v škôlke a ja doma, tak by som nedala ani 50e, lebo viem si upratať aj sama. A vlastne, vedieť k tomu aj deti, aby nerobili zbytočne neporiadok. A pratali za sebou. Do súkromných veci by som aj tak nikoho nepustila a prach si viem utrieť aj sama. Aj okná, aj záclony zavesiť 🤔
Na upratovanie pri žiadnom plate to by mi vadilo asi že mi niekto lezie do súkromia a ja rada upratujem. Ja zas keby mám veľmi veľa peňazí tak už by som nikdy nevarila. Ale koľko by to malo byť neviem🤣
ja by som sa asi hanbila zavolať si pani na upratanie bytu 😂 hanbila by som sa, že mám "bordel", aj keď viem, že na to tam je, aby upratala. 😂
U mňa by to asi nešlo výškou platu, ale veľkosťou nehnuteľnosti 😂 a v takej veľkej, že by bolo treba asi fakt nikdy bývať nebudem...
Nemyslim si ze tu nejak vyrazne ide o plat. Zas to poupratovanie raz za cas, ci uz za ukon alebo na hodinu, si moze dovolit aj clovek s uplne obycajnym platom. Kazdy vie, kde si moze dovolit a kde usetrit a ake ma vydavky. Ja mam uplne obycajny plat a "musela" som si "dovolit" profi opatrovatelku. A co teraz? Keby som potrebovala upratat, zavolam pani na upratovanie
ja by som sa asi hanbila zavolať si pani na upratanie bytu 😂 hanbila by som sa, že mám "bordel", aj keď viem, že na to tam je, aby upratala. 😂
@miselka257 to ako jedno video. Kde si pani zavolala upratovačku a predtým upratala aby sa nehanbila 😀
@miselka257 to ako jedno video. Kde si pani zavolala upratovačku a predtým upratala aby sa nehanbila 😀
@kavasmliekom presne tak by som dopadla 😂
@anonym_autor nemám pani na upratovanie ale mame práčku susicku ,robotický vysávač,umývačku,vysávač na okná atď a jedlo moc nevarim ale objednávame...tak ozaj len umieram prach aj to mam dosť vymoženosti
@anonym_autor nemám pani na upratovanie ale mame práčku susicku ,robotický vysávač,umývačku,vysávač na okná atď a jedlo moc nevarim ale objednávame...tak ozaj len umieram prach aj to mam dosť vymoženosti
@anonym_ff6169 aké je to mať robotický vysávač? 🤩 vždy som si ho priala, ale máme schody a prenášať ho hore dole aj v izbách mi nepríde ako praktické, možno raz keď sa presťahujeme 😏
tak od prijmu 3000 € určite okna umyt, sanitu , vytepovat, požehliť košele
určite ano ,
@anonym_autor platila som si upratovacku uz pred 10 rokmi a nemala som vysoky plat. Mala kluce a chodila, ked sme neboli doma. Cize som prisla do uprataneho. Tie ušetrené hodiny upratovania, sme chodili s malym kade tade a boli spolu. Nebola som nervozna, ze nestiham.
Nadpriemer, teda 2000 eur a viac môj plat, teda ak sme dvaja 4000 eur a viac. Pri priemernom alebo nižšom plate sú podľa mňa aj lepšie možnosti využitia peňazí.
Ehm, ja som aktualne na rodicaku a zvazujem, ze zavolam pani aspon okna umyt 🤔
@kavasmliekom toto robil moj kamarat dlhe roky. Ze najprv upratal a potom dosla upratovacka.
@anonym_autor upratovanie by bola jedna z poslednych veci, ktorej by som.sa vzdal pri poklese prijmov...
@kavasmliekom toto robil moj kamarat dlhe roky. Ze najprv upratal a potom dosla upratovacka.
@muchotrafka298 to naozaj? 😂😂😂
@muchotrafka298 to naozaj? 😂😂😂
@miselka257 ano aby si nemyslela, ze je spinos. Zil dlhe roky 1 osoba vo velkom byte.
veď to je úplne irelevantné od akého platu. Ak fakt neznášam upratovanie a proste je to pre mňa priorita mať čistí tak aj keď mám posledných 100€ určených na napríklad “zábavu” dám ich upratovačke ako najlepšie utratené peniaze. Je by som ju nechcela ani zadarmo, keby sa núkala
Platim si ju od momentu, kedy mi tie peniaze nechybaju inde a je mi prednejsie mat cas pre seba alebo ho radsej stravit s rodinou (odkedy chodim do prace je toho casu menej a menej). Pocas materskej ju napr. platil muz, lebo jemu sa nechcelo participovat a mne sa nechcelo luxovat, ked som mala konecne cas pre seba.
@anonym_ff6169 aké je to mať robotický vysávač? 🤩 vždy som si ho priala, ale máme schody a prenášať ho hore dole aj v izbách mi nepríde ako praktické, možno raz keď sa presťahujeme 😏
@miselka257 nestojí to extra veľa a zapoj mňa fajn pokiaľ máte byt či chalupu kde je malo nábytku a gauč ktorý je vyšší unyje aj pod ním len treba stoličky vykladať a nechce sa mi občas robit údržbu ako umyť ho napustit vodu 🤣u nás by sa zišlo púšťať ho každý den občas si poviem ze mopom umyjem rýchlejšie 🤣mame taky co aj vysávač aj umýva a som spokojná viem ho pustiť ked sa ide do práce prídem a podlahy čisté🙂
@miselka257 nestojí to extra veľa a zapoj mňa fajn pokiaľ máte byt či chalupu kde je malo nábytku a gauč ktorý je vyšší unyje aj pod ním len treba stoličky vykladať a nechce sa mi občas robit údržbu ako umyť ho napustit vodu 🤣u nás by sa zišlo púšťať ho každý den občas si poviem ze mopom umyjem rýchlejšie 🤣mame taky co aj vysávač aj umýva a som spokojná viem ho pustiť ked sa ide do práce prídem a podlahy čisté🙂
@slavka1988 juj to musí byť paráda 🤩 ticho závidím 🙂
@miselka257 ano aby si nemyslela, ze je spinos. Zil dlhe roky 1 osoba vo velkom byte.
@muchotrafka298 aspoň viem, že nie som v tom sama 😂
Keby robím na plný úväzok tak by som nestrácala voľný čas upratovaním. Kedže robím na skrátený tak upracem
Milujem prist z prace do vyupratovaneho domu. Deje sa to raz tyzdenne ale je to pre mna velky benefit, ktoremu kopec ludi nemusi rozumiet. Rada danu ciastku obetujem tomuto pocitu. Asi som marniva.😂
@slavka1988 juj to musí byť paráda 🤩 ticho závidím 🙂
@miselka257 Ja mam obycajny xiaomi za 200 eur a je vyborny - pustam ho kazdy den, predtym iba vysypem nadobku do smeti, asi raz tyzdenne kefu od vlasov ocistim..milujem ten spotrebic ako svojho psa 😅..ale mopovanie nevyuzivam, nechce sa mi tu vodu naplnat a babrat sa s tym, to raz tyzdenne, ked utieram prach na skrinkch, mopom zotrem.. ja milujem poriadok, ak by som nevladala, tak poprosim najprv deti a az potom nejaku odbornu pomoc..
Keď sa vrátim do práce po MD, tak to zvážim, keďže sme obaja s mužom na vyššej pozícii, potrebujeme byť niekedy dlhšie v práci. Ja mám celkovo filozofiu, že radšej čas venujem rodine ako domácnosti, pokiaľ je to možné (samozrejme máme upratané a navarené, ale proste nevyberám 3x do roka poháre z vitríny, aby som ich leštila ako moja mama).
Ja mam pani na upratovanie a to nemáme žiadne extra príjmy...cca 2500€ spolu...je to služba ako každá ina

Neviem. Mozno keby zarabam 3000 mesacne ja aj muz? 🤣🤣🤣