Pri akom plate sa oplatí platiť za upratovanie?
Dievčatá zaujíma ma taká otázka, pri akom plate by ste si Vy povedali, ze tak kašlem na upratovanie, niekoho si na to zaplatím? Koľko by ste museli zarabat?
Ja som si vždy hovorila, ze zaplatím si niekoho, lenze potom mi je tých peňazí vždy ľúto. Vyhodit za nieco, čo viem spraviť aj ja. Potom si poviem, ze tých X eur radšej pošlem deťom na sporiaci účet. Hoci keby mám pomoc v domácnosti, niekedy by mi to strašne pomohlo.
@miselka257 Ja mam obycajny xiaomi za 200 eur a je vyborny - pustam ho kazdy den, predtym iba vysypem nadobku do smeti, asi raz tyzdenne kefu od vlasov ocistim..milujem ten spotrebic ako svojho psa 😅..ale mopovanie nevyuzivam, nechce sa mi tu vodu naplnat a babrat sa s tym, to raz tyzdenne, ked utieram prach na skrinkch, mopom zotrem.. ja milujem poriadok, ak by som nevladala, tak poprosim najprv deti a az potom nejaku odbornu pomoc..
@dadis pošli mi prosím link na vysávač dik
@anonym_02d63b preboha!za 20 e uuprace a umyje okna???by ma hanba fackala keby som dala niekomu 20 za toto vsetko.to kde zijete, v akom regione ?
@nenne27 doteraz brala 15 eur, upratuje 2,5h. To bola suma, ktoru si stanovila ona. Chcela 5 eur/h,, cize som jej davala za tri hodiny 15 eur. Teraz som jej zdvihla na 20. Sme veľké mesto.
@dadis pošli mi prosím link na vysávač dik
@nenne27 doteraz brala 15 eur, upratuje 2,5h. To bola suma, ktoru si stanovila ona. Chcela 5 eur/h,, cize som jej davala za tri hodiny 15 eur. Teraz som jej zdvihla na 20. Sme veľké mesto.
@anonym_02d63b za 3 hodiny upratovania len 20 eur?
@anonym_02d63b za 3 hodiny upratovania len 20 eur?
@anonym_45a3cc upratuje 2.5 hodiny a teraz jej davam 20 eur a je super. Velmi sikovna.
@anonym_1742f4 nie? Ja som si hľadala brigádu a na hodinu mi nukali 3,80e v čistom, upratovanie kancelárií, so všetkým, a raz mesačne aj okná v tej cene 🤣🤣
@anonym_ead494 tak to je zdieranie. Ja chodím upratovať a vychádza mi to minimálne 15€/hod
@anonym_ead494 tak to je zdieranie. Ja chodím upratovať a vychádza mi to minimálne 15€/hod
@4stanka4 a to boli kancelárie a WC pre klientov. Si vieš predstaviť v akom stave.
@diewcatqoo ja milujem umývanie okien 😃 jedna z mála robôt, ktorej výsledok vidím ešte aj po týždni. 😄
@patriciah1 tak to klobúk dole, ja umyjem okná, na druhý deň prší a je po výsledku 😂
ja by som sa asi hanbila zavolať si pani na upratanie bytu 😂 hanbila by som sa, že mám "bordel", aj keď viem, že na to tam je, aby upratala. 😂
@miselka257 to nemyslíte vážne, mám susedku ktorá poskytuje upratovanie nie len domácnosti. A povedala že úplne bežný ľudia si nechávajú upratať dom, byt. Väčšinou kvôli pracovným povinnostiam ale aj že ich to jednoducho nebaví a voľby čas radšej trávia s deťmi v prírode, na výletoch, koníčky atď.
Pre mna je upratovanie zabity cas. Takze ano, mame upratovacku uz vyse 20 rokov.
Pobavilo ma skonstatovanie, ze ked tam upratovacka nebyva, tak nevie odlozit riad z mycky ;)
Nasa umyva kupelne, utiera prach, kuchynsku linku aj zvnutra, povysava, umyje podlahy, zehli.
Plus niekolkokrat do roka umyje okna. Nemame ju na odkladanie porozhadzovanych veci, takze ak je nieco po byte porozkladane, tak to odlozime, nez pride.
Financne nas vychadza na cca 15€/hod. Chodi raz tyzdenne.
@miselka257 to nemyslíte vážne, mám susedku ktorá poskytuje upratovanie nie len domácnosti. A povedala že úplne bežný ľudia si nechávajú upratať dom, byt. Väčšinou kvôli pracovným povinnostiam ale aj že ich to jednoducho nebaví a voľby čas radšej trávia s deťmi v prírode, na výletoch, koníčky atď.
@koto1 ja rozumiem a nemám problém s tým, ak si niekto iný zavolá upratovačku domov 😂 jasné, že si ľudia zavolajú poväčšine upratovačku nie preto, lebo sú leniví, len ja by som sa hanbila jednoducho a ako vidím, nie som sama, keď tak čítam odpovede pri tomto príspevku 😁 čas na upratovanie sa nájde stále podľa mňa 😁 mňa upratovanie tiež nebaví a tu som 😀
@anonym_autor plat máme myslím že fajn to je 4000+ ale upratovačku načo? Šak si upraceme sami. Upratujem ja a niekedy mi pomôže aj manžel povysávať. A poumývať podlahy zas nie je problém. Raz za čas umyjem okná, žiadna tragédia. Práčka perie sama sušička suší, umývačka umýva, ešte si kúpime robotický vysávač a v pohode. Manžel je teda šetrný a určite by neplatil upratovačku, keď mu neprinesie žiadnu hodnotu. Dokonca sám robí okolo domu zámkovu a terasu aktuálne ako keby mal zaplatiť firme 10 000€. On povedal, že tie peniaze radšej využije inak.
@anonym_autor plat máme myslím že fajn to je 4000+ ale upratovačku načo? Šak si upraceme sami. Upratujem ja a niekedy mi pomôže aj manžel povysávať. A poumývať podlahy zas nie je problém. Raz za čas umyjem okná, žiadna tragédia. Práčka perie sama sušička suší, umývačka umýva, ešte si kúpime robotický vysávač a v pohode. Manžel je teda šetrný a určite by neplatil upratovačku, keď mu neprinesie žiadnu hodnotu. Dokonca sám robí okolo domu zámkovu a terasu aktuálne ako keby mal zaplatiť firme 10 000€. On povedal, že tie peniaze radšej využije inak.
@anonym_520e8e niekto si mozno viac ceni svoj cas, lebo ani ten nie je zadarmo ;)
@anonym_autor nejde o sumu....mala som kolegyňu čo si volala upratovačku do jednoizbového bytu. Zarábala okolo tisícky v čistom tá kolegyňa a upratovacke dávala 150. Za mňa zbytočne vyhodené peniaze. Ja ale upratovačku volám dvakrát do roka, máme veľké bývanie len okien máme 16 a toto by som sama umývala asi mesiac. Čiže keď príde, pomáha mi a upratujeme obe naraz. Upratovačku napríklad do spálne nepustam, to upracem sama, ani do pracovne ona nejde, muž tam nechce cudzích ľudí. Čiže jej nechávam kúpeľne, toalety, kuchyňu a tak ...
@anonym_autor nemam financny limit, ale ako sa poznam, radsje by som to urobila sama... dokonca aj na firme som zrusila upratovanie a upracem si to sama raz za tyzden vsetko a mam 150EUR vo vrecku :D Doma... no jedine ak by som fakt nestihala, ale ako, mala som upratovacku a nebola som dvakrat nadsena, ale tak dajme tomu ze by sme neboli cele dni doma, a doma bordel a nestiham... tak by som ju zaplatila.. keby sme mali navyse tie peniaze, ze mam pokryte vsetky vydavky a sporenie, a mam navyse na luxus = tak si to zaplatim. U nas teda 3000+ prijem. Na druhej strane, keby som to nedavala a nestihala, tak aj pri nizsom prijme by som to obetovala, len nech je poriadok a klud, zredukovala by som upratovanie napr na raz za dva tyzdne velke upratovanie atd...
@anonym_520e8e niekto si mozno viac ceni svoj cas, lebo ani ten nie je zadarmo ;)
@anonym_704c49 a potom ma denny screentime 5h 😃
Mame takmer 5000 mesacne, ale pravidelne upratovanie nevyuzivane. Beznu prevadzkovu reziu riesime sami. Ale 2 krat do roka pride pani, ktora to tu da vsetko riadne do pucu. Miesta, ktore bezne neumyvam, odtiahne chladnicku, vonkajsie rolety, proste kazdy mm. Vacsinou chodi pocas nasej zimnej dovolenky, to sa vratime do cistuckeho, prezlecene postele den pred prichodom. A potom pred letom, aby som cez prazdniny mala pokoj a riesila len zaklad. Ked zacne skola a decka su v praci, dam to tu zas dokopy ja, plus triedenie oblecenia, hraciek a podobne.
Mame takmer 5000 mesacne, ale pravidelne upratovanie nevyuzivane. Beznu prevadzkovu reziu riesime sami. Ale 2 krat do roka pride pani, ktora to tu da vsetko riadne do pucu. Miesta, ktore bezne neumyvam, odtiahne chladnicku, vonkajsie rolety, proste kazdy mm. Vacsinou chodi pocas nasej zimnej dovolenky, to sa vratime do cistuckeho, prezlecene postele den pred prichodom. A potom pred letom, aby som cez prazdniny mala pokoj a riesila len zaklad. Ked zacne skola a decka su v praci, dam to tu zas dokopy ja, plus triedenie oblecenia, hraciek a podobne.
@anonym_1eb1dd decka su v skole, nie v praci 😀
@anonym_1eb1dd decka su v skole, nie v praci 😀
@anonym_1eb1dd možno práve preto majú 5000 v čistom lebo pracujú aj deti 😎😎
@anonym_1eb1dd možno práve preto majú 5000 v čistom lebo pracujú aj deti 😎😎
@anonym_ddb678 to som si odpovedala sama, ked som to po sebe precitala 😂
A na tu sumu sa obaja poriadne nadrieme 😉
@anonym_ddb678 to som si odpovedala sama, ked som to po sebe precitala 😂
A na tu sumu sa obaja poriadne nadrieme 😉
@anonym_1eb1dd Kazdy mate po 5k alebo dokopy?
@anonym_1eb1dd Kazdy mate po 5k alebo dokopy?
@anonym_7c7ddf spolu, takze to nie je moc vysoka suma, ale som za nu naozaj vdacna. Obaja pochadzame z chudobnych rodin a ako dietatu sa mi ani nesnivalo, ze raz budem mat tolko penazi k dispozicii.
@anonym_autor Ja som si poriesila pani na upratovanie v maji tohto roka. Je to manzelka nasho zamestnanca, ktora upratuje aj ine domacnosti. Inu by som neriesila, nakolko bolo pre mna dolezite, nech upratuje pocas toho ako sme my v praci a v skole. Mame dom 300m2.
Ja mam poriadok velmi rada, roboticky vysavac pustam rano cez telefon z roboty, potom vecer este “pre istotu” do dennej casti.
Mame v dome minimalizmus, takze prach mam utrety za 10 minut v celom dome.
Ale! Neznasam umyvat kupelky 🙈 Pritom samozrejme wc umyvam denne.
Nase deti (5, 8 a cesrstvych 10) vedieme k poriadku odmalicka- prach a vysavaju si samy kazdy piatok.
Ja som psychopatka nervozna z bordelu, hoci sme doma vlastne bordel nikdy nemali. Som dost Monk na ulozene veci, vsetko ma svoje miesto, zarovnane atd. Na kuchynskej linke neznesiem absolutne nic, vsetko musi byt v skrinkach.
Mam politiku, ze ked udrziavas poriadok, bordel ti nema kedy vzniknut.
Ale aj napriek tomu, ze poriadok udrziavame, tak 1-2x za mesiac pride pani a spravi, co ju poprosim. Resp. na kompletku vsetko naraz. Ja som takym upratovanim zabila vzdy cca 8 hodin casu. A jednoducho viem ten cas vyuzit s detmi inak.
Vzdy si poviem, ze nefajcim, nepijem, nechodim na kozmetiku, nemam umele mihalnice, nechtarke chodim vzdy len jar a leto, jesen a zima nechty oddychuju 🤣
No tak co, nam to vyhovuje a kazdy nech si robi podla seba 🙂
@anonym_autor Ja som si poriesila pani na upratovanie v maji tohto roka. Je to manzelka nasho zamestnanca, ktora upratuje aj ine domacnosti. Inu by som neriesila, nakolko bolo pre mna dolezite, nech upratuje pocas toho ako sme my v praci a v skole. Mame dom 300m2.
Ja mam poriadok velmi rada, roboticky vysavac pustam rano cez telefon z roboty, potom vecer este “pre istotu” do dennej casti.
Mame v dome minimalizmus, takze prach mam utrety za 10 minut v celom dome.
Ale! Neznasam umyvat kupelky 🙈 Pritom samozrejme wc umyvam denne.
Nase deti (5, 8 a cesrstvych 10) vedieme k poriadku odmalicka- prach a vysavaju si samy kazdy piatok.
Ja som psychopatka nervozna z bordelu, hoci sme doma vlastne bordel nikdy nemali. Som dost Monk na ulozene veci, vsetko ma svoje miesto, zarovnane atd. Na kuchynskej linke neznesiem absolutne nic, vsetko musi byt v skrinkach.
Mam politiku, ze ked udrziavas poriadok, bordel ti nema kedy vzniknut.
Ale aj napriek tomu, ze poriadok udrziavame, tak 1-2x za mesiac pride pani a spravi, co ju poprosim. Resp. na kompletku vsetko naraz. Ja som takym upratovanim zabila vzdy cca 8 hodin casu. A jednoducho viem ten cas vyuzit s detmi inak.
Vzdy si poviem, ze nefajcim, nepijem, nechodim na kozmetiku, nemam umele mihalnice, nechtarke chodim vzdy len jar a leto, jesen a zima nechty oddychuju 🤣
No tak co, nam to vyhovuje a kazdy nech si robi podla seba 🙂
@katarkka akokeby som citala o sebe 😁 tak er všetko sedí 😅 tiež som si zaplatila pani, pretože neznášam umývať kúpeľne. Aj ten minimalizmus na mňa sedí, no proste všetko. A presne som raz prišla za mužom, že nefajcim, nepijem, tak si zaplatím pani na upratovanie.
@katarkka akokeby som citala o sebe 😁 tak er všetko sedí 😅 tiež som si zaplatila pani, pretože neznášam umývať kúpeľne. Aj ten minimalizmus na mňa sedí, no proste všetko. A presne som raz prišla za mužom, že nefajcim, nepijem, tak si zaplatím pani na upratovanie.
@aurora33 Tak som rada, ze sme obe spokojne 🤣
@anonym_autor zarabam 2tisic a upratovačku mam. Dlho som sa bránila, ale je to super. Chodi keď sme v práci a je úžasné prísť do čistého voňavého bytu kým ja som bola s detmi na ihrisku alebo na krúžku. Cez víkendy odmietam upratovať, tak to bolo keď som bola mala, nič sme z toho víkendu nemali...ja to chcem inak, trávime čas po výletoch, návštevách oddychujeme. Upratujeme samozrejme doma všetci každý deň takže bežné odkladanie veci (deti si upratuju hračky samé) pustit roboticky vysavac a podobne ale raz za týždeň to tu pani poriadne všetko vyčistí, umyje, je to super. Berie 10 e/hod a je u nás 3 hodiny. Mne to za ten usetreny čas stoji. Niekto tie peniaze prefajci, prepije alebo nechá na umelých nechtoch na kopach oblecenia...ja si zaplatím čistý byt
@anonym_autor zarábam 2000 €, muž má necelú dvojku a veľmi by som chcela, ale nie som schopná mat upratovačku. Vždy som si hovorila, že keď budem zarábať viac, tak si ju zaplatím, ale stále sa mi môj plat asi nezdá dostatočný a vždy si poviem, že však si to upracem sama, aby som si tie peniaze ušetrila a kúpila si niečo pekné. Robotický vysávač púšťame skoro každý deň, ale umývanie podláh ma nebaví, ani kúpeľne a utieranie prachu,asi preto ze nemôžem povedať, že to u nás vyzerá minimalisticky. Radsej by som varila a piekla celý deň.
@anonym_45a3cc upratuje 2.5 hodiny a teraz jej davam 20 eur a je super. Velmi sikovna.
@anonym_02d63b v akom meste prosím? Ak je to blízko samorina mam záujem 😊
@anonym_autor Mne by vadila cudzia osoba v dome. Jeden cas som rozmyslala,ze raz do mesiaca zaplatit upratovanie take hlbkove,ale penazi mi nie je luto. Skor mi vadi,ze stratime sukromie. Davam jedine tepovat gauc a stolicky. Aj to som si robila sama,ale nestoji to za ten cas a nervy s rtm. Nebavi ma to,radsej zaplatim niekedy.

ja mám zdravotné problémy a veru by som si zavolala,ale nemám financie...ale pred dvoma rokmi som si zavolala len na umytie okien,stálo ma to 70 eur,v živote som nemala také čisté okná😂