Profesionálnosť žien pracujúcich na pokladni v Lidli so slúchadlami
Neviem aký bol zámer toho, že predavačky v Lidli majú slúchadlá cez ktoré sa rozprávajú, ale pernamentne sa mi stáva, že keď predavačka blokuje môj tovar tak sa rozpráva s kolegyňou - nie pracovne. Ale čo varili, kde boli na výlete, čo deti...
Zdá sa mi to neprofesionálne, čo ak by som sa chcela ja ako zákazník niečo spýtať tak jej budem skákať do rečí?
@sense ano, aj zakaznici su neslusni. Ale faktom je, ze ta predavacka je v praci a ma sa tak spravat.
@simsalabim to nepopieram, aj keď teda ja chodím asi do ineho Lidla alebo obchodov lebo som to ešte nezazila , nie som predavačka , ale pracujem s ľuďmi a teda celkovo sa elementárna slušnosť niekde vytratila a ignorantov pribúda
@lllaila a ostatné profesie sa nerozprávajú v práci o súkromných veciach? Áno, mali by na prestávke. Ale mne sa stalo, že aj zubár keď mi vŕtal zub kecal so sestričkou o nejakých tetkach a pod.
@rejka7 no vieš čo, robila to moja bývalá zubárka a nebolo mi to teda vôbec príjemné, keď som tam sedela a ona tliachala o sprostostiach so sestričkou, resp. aj o pacientoch.... tak ďakujem, keď sa takto bavila napr. aj o mne 😀 Je to neprofesionálne, bodka. Zaujímavé, že terajší zubár to nerobí a komunikuje so mnou, resp. reaguje okamžite na každé moje "au", popr. sa ma pravidelne pýta, či všetko ok....
@simsalabim to nepopieram, aj keď teda ja chodím asi do ineho Lidla alebo obchodov lebo som to ešte nezazila , nie som predavačka , ale pracujem s ľuďmi a teda celkovo sa elementárna slušnosť niekde vytratila a ignorantov pribúda
@sense ja do Lidla chodim tak 1x tyzdenne a stretnut predavacku bez sluchadiel je rarita. Vadi mi to. Predavacka by mala pozdravit, tvarit sa, ze ma vidi, na konci sa opytat, ci to je vsetko, ci som pouzila Lidl aplikaciu, povedat sumu a na konci podakovat. No vacsinou mam stastie, ak mi povie tu sumu.
@klarissa25 tak vieš..no ..Lidl každý obchádza na kilometre.. lebo.."pribrzdeny personál,..lebo..."lebo samoobslužné pokladne..lebo...milión lebo...a Lidl praská denno denne vo švíkoch..toto mi je záhada...ale, že zákaznici sa chovajú k personálu nadradene,drzo,arogantne,neslušne,bez kúska pokory..to nevidí nikto... predavačky musia mať obrnené nervy,aby tých zákazníkov, čo "tam nechodia" zvládali..
@miskakyska ja komunikujem s predavačkou vždy slušne a toto očakávam aj od nej. Rovnako to robím vo svojej práci... čo dávam, to očakávam.
Ja si napríklad nevšímam takéto veci. Idem tam, naložím, nakúpim, zaplatím, a odchádzam. Bodka.😄
Ich samoobsluzne pokladne ani nekomentujem, lebo to je tiez katastrofa. Ale aspon tam nemusis pocuvat niekoho rehot, ohovaracky inych pripadne vyziapovanie v ukrajincine do sluchadiel. Elementarna slusnost je venovat sa zakaznikovi, lebo ja tam nechavam svoje peniaze, z ktorych maju aj taketo zeny a muzi co tam pracuju vyplaty. A ako je pisane vyssie, je to rarita v Lidli stretnut predavaca alebo predavacku bez sluchadiel v pokladni a ze by sa nebavili medzi sebou.
Uz nemate co riesit. Mne to absolutne mi to nevadi. Nablokuje zaplatim, dovidenia. Aspon im prejde pracovna doba, ja sa tiez v praci s kolegami rozpravam.
oni tie slúchadlá majú na pracovné veci,napr.keď zákazník niečo chce,tak nemusí bežať do skladu,ale sa opýta cez slúchadlá,alebo nevie ean tovaru pokladníčka,tak sa pýta cez slúchadlá.
Faktom je,že 95% času to nepoužívajú na toto,ale na bavenie sa medzi sebou.
@klarissa25 tak vieš..no ..Lidl každý obchádza na kilometre.. lebo.."pribrzdeny personál,..lebo..."lebo samoobslužné pokladne..lebo...milión lebo...a Lidl praská denno denne vo švíkoch..toto mi je záhada...ale, že zákaznici sa chovajú k personálu nadradene,drzo,arogantne,neslušne,bez kúska pokory..to nevidí nikto... predavačky musia mať obrnené nervy,aby tých zákazníkov, čo "tam nechodia" zvládali..
@miskakyska jooj ale to mas svatu pravdu, ani zakaznik by nemusel po sebe nechavat tovar ktory zrazu nechce, kade tade po predajni, odtrhnute listy z kalerabu hadzat na zem, aj ked kos ke hned vedla, alebo nezatrvorit po sebe mraziak, vsak na co od toho su predavacky nie? O spravani pomlcim
Robila som v Lidli cez 2 roky a toto mi išlo na nervy. Ja som napríklad odmietala tie slúchadlá nosiť, lebo ma to rozptyľovalo, najmä na pokladni. Potom som to vzdala a nosila, lebo vrchnosť to vyžadovala. Tie cirkusy čo dokázali kvôli tomu robiť, ak sme ich nemali nasadené boli choré. No pravdu poviem, všeličo som sa o kolegoch tadiaľ podozvedala. Aj také veci, čo by som nechcela ani vedieť.
Nic take som nezazila a neverim, ze toto nie je vymyslene
@evcagabi vymyslené nie je, zažila som u nás len ja som si myslela že sa to rozhovory po pracovnej línii a nie súkromné kecy...
do Lidla často nechodím - nie je to obchod pre mňa, nesadol mi.
@evcagabi vážne si to nezažila? A chodíš do Lidla? Lebo predavači naozaj rozoberajú súkromné veci do slúchadiel, mne sa to tiez stalo
@lllaila ja chodim kzdy tyzden, a tiez sin si nevsimla. Nevylucujem, ze to robia ale vibec ma to netrapi, ja tiez osem hodin v praci nemlcim, a polecam s kolegami
Áno je to v každom Lidli ale rozprávajú sa medzi sebou aj predavačky v iných obchodoch.
Ja poznám aj opačný svet. A teda zákazníci a ich chovanie to je na knihu.
Treba si tiež uvedomiť že nájsť personál je umenie v niektorých krajoch. O chovani vedenia radšej pomlcim.
Mne nevadí ak sa napríklad v pepcu alebo kiku rozprávajú predavačky medzi sebou aj o súkromných veciach. Vypočujem si aspoň niečo a keby potrebujem pomoc viem ich osloviť. Ale tie slúchadlá v Lidli sú cez, nevieš komu vraví niečo či tebe, ak oslovíš nepočuje ťa, na pokladni nevieš či sa rozpráva s tebou alebo s niekým cez slúchadlá. Totálne proti zákazníkom a neviem kto to vymyslel.
Uz nemate co riesit. Mne to absolutne mi to nevadi. Nablokuje zaplatim, dovidenia. Aspon im prejde pracovna doba, ja sa tiez v praci s kolegami rozpravam.
@karku135 vieš o čo ide? Že ako v tranze kuká doblba, netušíš, či niečo hovorí tebe alebo kamoške a nedajbože sa chceš niečo opýtať, tak na teba kuká ako teľa, lebo si ju prerušil v diktovaní receptu na nedeľný obed.
@anonym_autor ja som sa stretla už v Lidli s tým, že predavačka stála v uličke a tam s mobilom riešila súkromné veci
Ja neviem, či ja chodím do zlých lidlov ale toto sa mi nikdy nestalo. Raz hovorila predavačka do slúchadlá za pokladňou, keď potrebovala vymeniť baterku do kosačky lebo dali zlú.
@sense ja do Lidla chodim tak 1x tyzdenne a stretnut predavacku bez sluchadiel je rarita. Vadi mi to. Predavacka by mala pozdravit, tvarit sa, ze ma vidi, na konci sa opytat, ci to je vsetko, ci som pouzila Lidl aplikaciu, povedat sumu a na konci podakovat. No vacsinou mam stastie, ak mi povie tu sumu.
@simsalabim tak u nás som si tiež všimla slúchadlá ale ešte sa mi nestalo žeby má pri pokladni nepozdravila alebo by febatila s kolegynou
To nič, ja som jednej aj odpovedala, aj keď som bola jemne v pomykove, lebo som velmi nepochopila náš small talk. No nejake trápne sekundy to trvalo, kým som pochopila, že sa nebaví so mnou 🙈 Súhlasím s tebou, aj mne je to nepríjemné.
@anonym_autor zamerom asi.je vyhnat zakaznikov ku samoobsluznym pokladniam. Inak si to neviem vysvetlit.
@lllaila ja chodim kzdy tyzden, a tiez sin si nevsimla. Nevylucujem, ze to robia ale vibec ma to netrapi, ja tiez osem hodin v praci nemlcim, a polecam s kolegami
@majlo1234 ja nehovorím, že v robote mlčím a s kolegami sa tiež rozprávam, ale nie pred klientom. Neviem si predstaviť že mi príde obchodný partner na rokovanie, máme riešiť obchod a namiesto toho začnem kolegovi rozprávať čo idem variť deťom na večeru 😀
V albansku ked som bola na dovolenke, kupovali sme si v pootravinach chipsy, vody a pod a tam pekne ppzdravia sa, nablokuju dokonca ma upozornili, ze tovar je poskodeny a samozrejme mi nakup zabalili do tasky. A to sa bavime o Albansku. Slovaci si zvyknu na kadejake zachadzanie, dokonca su schopni hukat po cloveku, ze co nejde na sanoobsluznu...my sme ako narod hrozni
V albansku ked som bola na dovolenke, kupovali sme si v pootravinach chipsy, vody a pod a tam pekne ppzdravia sa, nablokuju dokonca ma upozornili, ze tovar je poskodeny a samozrejme mi nakup zabalili do tasky. A to sa bavime o Albansku. Slovaci si zvyknu na kadejake zachadzanie, dokonca su schopni hukat po cloveku, ze co nejde na sanoobsluznu...my sme ako narod hrozni
@klementinka58 na Slovensku to takto funguje aj v DMke. Aspoň teda u nás. Z opačnej strany predajne mi vždy kričia pozdrav. Ale aby sme boli fér - ja som robila v obchode aj ako brigádnik popri škole a neskôr teda v Lidli a spôsob akým sa správajú zákazníci je čistý grc. Nevedia sa často ani odzdraviť, sú arogantní, nie raz po mne nazjapali, lebo oni si pozreli leták, že je niečo v akcii a nebolo (to že bol utorok a daná vec bola od štvrtku v akcii, to už nevideli) a mohla by som tu naozaj pokračovať donekonečna. Ja sa predavačkam ani nečudujem, že sú aké sú. Je to zle platená práca, kde predavačka slúži ako dievča pre všetko (aspoň v Lidli) a je s ňou zaobchádzané doslova ako s handrou nie len zo strany vedenia, ale aj zákazníkov. Ja by som to už robiť nešla ani keby mi 10 eur na hodinu v čistom dajú.
@klementinka58 na Slovensku to takto funguje aj v DMke. Aspoň teda u nás. Z opačnej strany predajne mi vždy kričia pozdrav. Ale aby sme boli fér - ja som robila v obchode aj ako brigádnik popri škole a neskôr teda v Lidli a spôsob akým sa správajú zákazníci je čistý grc. Nevedia sa často ani odzdraviť, sú arogantní, nie raz po mne nazjapali, lebo oni si pozreli leták, že je niečo v akcii a nebolo (to že bol utorok a daná vec bola od štvrtku v akcii, to už nevideli) a mohla by som tu naozaj pokračovať donekonečna. Ja sa predavačkam ani nečudujem, že sú aké sú. Je to zle platená práca, kde predavačka slúži ako dievča pre všetko (aspoň v Lidli) a je s ňou zaobchádzané doslova ako s handrou nie len zo strany vedenia, ale aj zákazníkov. Ja by som to už robiť nešla ani keby mi 10 eur na hodinu v čistom dajú.
@weleda123 mne len rozum neberie, ze v inych statoch balia nakupy do tasiek a u nas je to problem. Samozrejme teraz mi tu zeny vymenuju xy krajin kde tiez nebalia😄
@weleda123 mne len rozum neberie, ze v inych statoch balia nakupy do tasiek a u nas je to problem. Samozrejme teraz mi tu zeny vymenuju xy krajin kde tiez nebalia😄
@klementinka58 u nás zvyknú baliť v jednote na Veľkú noc alebo Vianoce a nie raz som tam bola svedkom toho, že niekto arogantne vynadal dotyčným zamestnancom, lebo to zabalili zle alebo dačo podobné. V DMke tiež vidím obdobné maniere od zákazníkov, výnimky len potvrdzujú pravidlo. Najprv sa musia zákazníci začať správať ako ľudia, aby sa aj tieto veci mohli zlepšiť. Lebo predavačka sa môže aj do zadku napchať, ale keď je niekto arogantný bezcharakter, tak si nepomôže. Hovorím z vlastnej skúsenosti
@klementinka58 u nás zvyknú baliť v jednote na Veľkú noc alebo Vianoce a nie raz som tam bola svedkom toho, že niekto arogantne vynadal dotyčným zamestnancom, lebo to zabalili zle alebo dačo podobné. V DMke tiež vidím obdobné maniere od zákazníkov, výnimky len potvrdzujú pravidlo. Najprv sa musia zákazníci začať správať ako ľudia, aby sa aj tieto veci mohli zlepšiť. Lebo predavačka sa môže aj do zadku napchať, ale keď je niekto arogantný bezcharakter, tak si nepomôže. Hovorím z vlastnej skúsenosti
@weleda123 chces povedat, ze americania sa spravaju lepsie?😄a nakupy im balia😄

Ja prave pre toto obchadzam v Lidli pokladne a idem do samoobsluznych. Lebo mna to fakt nezaujima, ze kto s kym co, co je u koho doma, nepotrebujem vediet kto bol kde a co vari. A hlavne, ked ja ako zakaznik na to doplacam, lebo su nepozorne, ked sa bavia, blokuju kade co. Ked nieco povies nereaguju, lebo ved kecaju s druhou pokladnickou.
@muchotrafka298 Keby im aspoň tie samoobslužné pokladne fungovali poriadne.