Registrácia sestier v komore
Zdravím Vás. Vie mi niekto poradiť ako je to s registráciou sestier v komore? Ja pracujem v kupeloch a tam si to nevyzaduju. A zbytocne nebudem platit poplatky, ked sa zaregistrujem...neviem ako by som si v kupeloch mohla zbierat kredity :/ ale bojím sa ak by som niekedy pracovala inde, kde registraciu odomna vyzaduju, aby som z toho nemala zle.. Za kazdu odpoved dakujem 🙂 🙂 🙂
môžeš osloviť priamo komoru na ich stránke,osobne si myslím,že registráciu treba,zas poplatok nie je vysoký / za členstvo je o dosť vyšší/ a kredity nazbieraš tiež,vy nemáte žiadne školenia,semináre? + polovica kreditov sa pripisuje za prax,že pracuješ...na stránke komory máš odborné podujatia,tak vo vlastnom záujme by si mohla niekam ísť,aj ked kolegyne možno nechodia,vždy sa niečo nové dozvieš a ani nevieš kde kedy akú odbornú informáciu využiješ
trgypadl - ošetrovatelstvo I. stupeň Bc. KU RK
janinah - tak poplatok vysoký nieje, len neviem kde by som mohla nazbierat tie kredity, kolegyna ma s tym tiez problem, ma malo kreditov, nema kde chodit na seminare... tak preto neviem co mam robit :( ☹ ☹ 😒
trgypadl - Mne bolo povedané, ze si to odomna nevyzaduju.. Pretoze kúpele sú sukromné zARIADENIA. Pri štátnych zariadeniach je to povinné. Ale bojím sa aby som neskor z toho nemala zle.
@iwushqa15 veď môžeš ísť kdekolvek na seminár,nemusí sa týkať kúpelníctva....ak by si bola registrovaná,tak na ich stránke nájdeš zoznam aktivít napr. v septembri je v Ružomberku celoslov. konferencia sestier pracujúcich v zariadeniach socialnych služieb s medzinár. účasťou..je tam toho dosť,dá sa nájsť čo by sa ti hodilo.Si mladá,určite sa zaregistruj,zrejme v tých kúpeľoch nebudeš do dôchodku.
ale ak potom niekde nastúpiť do štátneho zariadenia,tak stačí byť registrovaná odo dňa nástupu /ale zas tá registrácia trvá dlhšie,nie je to za 24hod./ teda neregistrovanú sestru nezoberú do prac. pomeru,ale nie je podmienka mať už kredity vtedy,budeš si ich zbierať postupne od registrácie po dobu 5 rokov,to by neb´mal byť problém
záleží na tom akú pracovnú pozíciu máš písanú v racovnej zmluve.ak sestru tak musíš byť registrovaná

@iwushqa15 aku skolu si vystudovala?