Rôzne kombinácie dvoch prác
Rada by som sa spýtala, ako to máte, keď máte 2 práce, aby ste to finančne zvládli. Aké rôzne kombinácie? Ja to chápem tak, že popri plnému úväzku niečo ďalšie. Niekedy mi totiž niekto spomenie, že má 2 práce a môže to byť len pár hodín dokopy🙂 už vôbec neviem, čo znamená mať 3 práce🙂
Dcéra má doposiaľ 2 práce. Pracuje 7 dní v týždni. Jedna práca ju živí, druhú má, lebo je to prax v odbore, ktorý vyštudovala. Bohužiaľ, tam by jej plat nepokryl náklady životné. Už to tam má druhý rok. Našťastie už nastupuje na plne dobre platenú prácu v odbore.
V rodine mame jednu, ktora uci na skole a zaroven je prekladatelka, moj trener vo fitku sa tomu venuje a popri tom ma TP v kancli, ja som mala sice len chvilu tiez 2 prace jednu v realitke a popri tom v kancli (povodnu) ale ta druha praca bola od zaciatku len na dobu urcitu... Velmi zalezi ake prace chces a ake mas moznosti comu sa mozes venovat su prace a prace. Este teraz som si spomenula poznam jedneho, ktory pracuje v tovarni a popri tom ked ma cas privyraba si cez Bolt.
aj moj bývalý tréner aj tréner mojho muža majú TP plus trénujú… kolega má tp a popritom podniká s bratom…
Môj muž je it technik a do toho je aj trénerom, môj otec podnikateľ, ma firmu a do toho je finančný poradca, ja robím ucto ale občas zoberiem aj preklady.. Sestrin muž keď bol mladší tak bol vojakom a cez víkendy robil taxikára...
My sme rodina ktorá musí stále niečo robit🤣
Zalezi od viacerych faktorov napr. od toho, co vies. Niekto ma TP kde robi klasika po-pia, 8 hodin. Druhu moze mat brigadu - napr. dokladat tovar v obchode, predavacka, upratovacka. Niekto robi a ma popri tom aj zivnost. Ludia hladaju kombinacie, ktore sa im casovo neprekryvaju. Alebo podla narocnosti - v hlavnej praci maka prevazne mozgom, v druhej chce len odburat stres bez rozmyslania.
Ak chces mat dve prace v jednom odbre, kde by druha praca mohla mat konkurencny charakter k tvojmu hlavnemu zamestnavatelovi, tam musis o povolenie vykonavat taku pracu svojho zamestnavatela.
Kamoška robí v gastre klasika dlhý-krátky a cez krátky chodí do jednej malej firmy pomáhať s administratívou… ja zas klasika po-pia 8 hodín + doučká po večeroch a cez víkendy, ale nikdy to som to nenazývala 2 prácami, beriem to fakt len ako takú bokovku
Áno riešia to tak,že pri svojej stálej na plný úväzok má ešte ďalšiu na menej hodín, alebo víkendy. Podľa pracovnej doby ako si to vie ten daný človek skĺbiť. Aj ja som kedysi robila na dohodu dve práce. Ale poznám dosť ľudí čo aj popri riadnom pracovnom pomerne. Napríklad kolega popri 12tkach cez svoje voľno chodí robiť inde.Ale ľahšiu prácu. Kolegyňa zasa 2x do týždňa (počas voľna)upratovať.
Ďalšia robí na 6 hodín 5x v týždn riadne svoju stálu prácu a každú druhú sobotu a cez voľný pol deň pár krát v týždni dokladaŕ tovar. Deti dospelé a hypotéku na auto, tak si vzala brigádu.
Mám známu učiteľku. Ešte za slobodna, keď skončila v škole, chodila upratovať paneláky - spoločné priestory...
Ja som chodila od 6-14tej do jednej a poobede na 2-3 hodiny upratovať.
Ja mám TP + vybavujem prepisy, dovozy áut a STKčky
Robim TPP 8h denne + pohotovosti v mojom odbore, plus mam druhu pracu, vlastne podnikanie uplne mimo odbor, vyhotovujem zakazky specifickeho charakteru. Vo volnom case, vecer alebo cez vikend, podla toho ako sa mi chce (aj ma to bavi, ale je to dobry privyrobok k priemerne zaplatenej praci).
Ja som napríklad v minulosti ešte ako slobodná mala dve práce -robila som na ambulancii na plný úväzok a potom na dohodu som mala ešte prácu v ADOS( domáce ošetrovanie)to bolo v podstate len pár hodín,buď po práci som mala niekoľko pacientov obísť, pichnúť im inzulín, injekciu, nejaký prevaz,alebo cez víkend,podľa toho,čo bolo treba. Na hodiny to nebolo veľa, možno 2-3 maximálne cez víkend,niekedy sa mi zdalo,že viac trvali samotné presuny po meste,ako celkový čas pri pacientovi, injekciu som mala pichnutu za pol minúty a cesta trvala aj pol hodinu,keď som šla z časti mesta do druhej časti 😄
Kamaratka robi ucitelku a cez letne prazdniny robi v potravinach ako brigadnicka.
Dcéra má doposiaľ 2 práce. Pracuje 7 dní v týždni. Jedna práca ju živí, druhú má, lebo je to prax v odbore, ktorý vyštudovala. Bohužiaľ, tam by jej plat nepokryl náklady životné. Už to tam má druhý rok. Našťastie už nastupuje na plne dobre platenú prácu v odbore.
@abbey1 a časovo je to ako?
V rodine mame jednu, ktora uci na skole a zaroven je prekladatelka, moj trener vo fitku sa tomu venuje a popri tom ma TP v kancli, ja som mala sice len chvilu tiez 2 prace jednu v realitke a popri tom v kancli (povodnu) ale ta druha praca bola od zaciatku len na dobu urcitu... Velmi zalezi ake prace chces a ake mas moznosti comu sa mozes venovat su prace a prace. Este teraz som si spomenula poznam jedneho, ktory pracuje v tovarni a popri tom ked ma cas privyraba si cez Bolt.
@nynia tak, podla toho ja mám vlastne 3 práce🙂 tiež mám tretiu na dohodu, že ked mám čas🙂 a potom dvoch roznych zamestnavatelov...
Áno riešia to tak,že pri svojej stálej na plný úväzok má ešte ďalšiu na menej hodín, alebo víkendy. Podľa pracovnej doby ako si to vie ten daný človek skĺbiť. Aj ja som kedysi robila na dohodu dve práce. Ale poznám dosť ľudí čo aj popri riadnom pracovnom pomerne. Napríklad kolega popri 12tkach cez svoje voľno chodí robiť inde.Ale ľahšiu prácu. Kolegyňa zasa 2x do týždňa (počas voľna)upratovať.
@cukroska jj, vlastne ja takto fungujem roky rokuce. len som nikdy nevravela, že to mám 2 alebo 3 práce🙂 tie bokovky a brigády myslím. až teraz, ked robím naozaj seriozne 2 uväzky. zaujimalo ma, ako sa to hovorovo chápe
Ja som chodila od 6-14tej do jednej a poobede na 2-3 hodiny upratovať.
@kavasmliekom hej, toto su take 2 riadne pravidelne prace.
Zalezi od viacerych faktorov napr. od toho, co vies. Niekto ma TP kde robi klasika po-pia, 8 hodin. Druhu moze mat brigadu - napr. dokladat tovar v obchode, predavacka, upratovacka. Niekto robi a ma popri tom aj zivnost. Ludia hladaju kombinacie, ktore sa im casovo neprekryvaju. Alebo podla narocnosti - v hlavnej praci maka prevazne mozgom, v druhej chce len odburat stres bez rozmyslania.
Ak chces mat dve prace v jednom odbre, kde by druha praca mohla mat konkurencny charakter k tvojmu hlavnemu zamestnavatelovi, tam musis o povolenie vykonavat taku pracu svojho zamestnavatela.
@katarinaba inak, toto nevies blizšie ci plati pre vsetky odbory? napr. muz bol ucitel na SŠ+ ucil na dalsiu zmluvu na VŠ, ale tam od neho nechceli ten suhlas s konkurencnou pracou.
Neviem ako to je v skolstve.
Konkurencna dolozka sa nevztahuje na pedagogicku, umelecku, tvorivu, lektorsku cinnost
To môže byť rôzne, kamoškyn muž učí telesnú výchovu v škole a popri tom pracuje vo fitku, kamoška zas má pol úväzku na jednej škole a pol úväzku na druhej škole. Muž keď robil na pumpe tak robil celý deň 2dni voľna tie dva dni chodil do pneuservisu na dohodu, iba jar a jeseň, jeho kolega mal živnosť a robil taxikára ďalší kolega robil údržbu kávomatov tiež na živnosť. Kamarátka mala pred materskou tri 1/3 ové úväzky každé na niečo úplne inú činnosť.
Samozrejme nie každý to tak hovorí...ja som tiež nikdy.

Sesternicin muz - prebrali sa na hypoteke a ona otehotnela jedno dieta druhe hned do roka dalsie... ma full time pracu, vecer rozvaza pizzu a cez vikend maka este volakde na stavbe ... ako kon proste, domov len padne a spi...