S čím by ste podnikali?
Ahojte baby. Budem koncit MD a rozmyslam, co so zivotom. Manualne zrucna nie som, skor som ten vedomostny typ. Mame s manzelom priestory (skladove/vyrobne) a slusny kapital. Keby ste mohli snivat, pustili by ste sa do podnikania? S cim? Robila som v korporate, viem programovat - lenze tou cestou uz ist nechcem, mam k tomu odpor po tych rokoch ;) Mala dedina, na obchod to moc nevidim. Dakujem 🙂
Nepodnikala by som nikdy s ničím.
My sme podnikali a už nikdy viac. Poskytovali sme služby a práca s niektorými ľuďmi bola fakt riadne vyčerpávajúca.
Ak mám popustiť uzdu fantázii chcela by som veľký detský kútik s kaviarňou, tam kozmetiku, pedikúru, aby kým sa deti hrajú ženy si oddýchli🙂
Podnikanie je super vec ale asi najviac rizikový typ práce. Ja osobne by som sa pustil do podnikania iba ak by som mal dobrý a hlavne overený nápad, do detailov prepočítané všetky náklady a pesimistický scenár príjmov (až keď by som podľa toho videl že aj pri pesimistickom scenári sa mi to oplatí by som do toho šieľ), našiel ľudí ktorí sa venujú a sú úspešní v rovnakom type podnikania a chcel by som aby ma všetko naučili alebo aj dlhodobo mentorovali, zabezpečil by som si jeden ideálne dvoj ročnú rezervu keby sa mi nedarilo alebo by prišla kríza do môjho odvetvia a no ešte ma napadá pár vecí ale toto je základ.
Treba si najmä uvedomiť problémy a stres, ktorý s tým prichádza do úvahy a poriadne si to premyslieť. Do franšízy by som sa nepúšťal lebo návratnosť je veľmi dlhodobá - záleží asi čo od toho podnikania očakávate vy.
Ešte doplním, treba si uvedomiť čo bežného podnikateľa čaká. Bude mať slobodu a bude stále robiť iba to čo ho baví? No veľakrát sa k tomu ani v prvých mesiacoch až rokoch nedostane, lebo bude riešiť milión iných vecí - marketing, zháňanie zákazníkov, dodávateľov a odberateľov, riadenie prevádzky, manažovanie zamestnancov, financie a účtovníctvo atď.. - samozrejme pokiaľ nemá až toľko peňazí, že vyplatí vstupný kapitál, odloží rezervu na rok dva dopredu a zaplatí ľudí na ktorých to zdeleguje.
Ak by som nepodnikala v tom, čo aktuálne podnikám, boli by to jazyky. Určite by som nechcela zamestnancov... Obe sú však založené na mojom vzdelaní a praxi, nie len taký výstrel do neznáma... Neuvažujem nad ničím, čo neovládam (prvá možnosť) alebo sa neviem do roka v tom riadne dovzdelať (druhá možnosť, keďže som na čas vypadla z fachu)
Ked clovek rozmysla, v akej oblasti podnikat, tak by sa mal zamysliet nad tym, kam vacsina ludi peniaze nosi, lebo pravdepodobne tam kde mina peniaze, tam niekto iny peniaze zaraba. A je to dost penazi, lebo vacsine ludi sa stava to, ze maju na zaciatku mesiaca nulu, dostanu vyplatu a na konci maju znova nulu. Kazde podnikanie prinasa so sebou riziko, ci bude rentabilne, cize hladam take, kde toto riziko je minimalne resp. nulove. Kedze vstupujem na trh, kde uz je v danom odbore konkurencia, hladam take podnikanie, v ktorom budem mat okolo seba ludi, od ktorych sa budem ucit, take podnikanie, kde nemusim riesit logistiku, naklady na zamestnancov, marketing...existuje take?

Ahoj, podla mna pri podnikani je zaklad prave ten napad, aj ked si vacsina ludi mysli, ze su to prave peniaze 🙂 pretoze, ak mi napadne nieco, o com viem, ze pojdem, tak tie peniaze zozeniem, lebo viem, ze sa vratia.