Šéf mi odmietol podpísať výpoveď
Baby, prosím poraďte, bola som dnes za šéfom podať výpoveď /zamestnaná som menej ako rok/ výpovedná doba je jeden mesiac. Šéf mi ju nepodpísal, odmietol. Vraj až od 1.9. ma pustí. Že on ju nepodpíše a môžem to poslať poštou kde to prevezme aj v júli. Čo teraz? K nemu sa vyjadrovať nechcem, sľuboval to, čo vôbec nesplnil, roboty 100krát viac, som tu v podstate nonstop, zaučenie žiadne, to je proste nadlho...Poradíte?
@draik ty si právnik, prosím ťa, ďakujem.
@veronikastrickova kde sa nedavaju? Stale plati zakon o doruceni ZL zamestnancovi.
@natalka13 kde? Uz roky nie. Zamestnancom sa uz dorucovat nemusia.
@veronikastrickova podla akeho zakona?
Fakt ma to zaujima. Mozno mi to uslo.
@natalka13 a ja viem? Ja iba tolko viem, ze ked som koncila uz pred par rokmi vo velkej firme zapoctovy mi dat nemuseli a odvtedy som uz nikdy zapoctovy ani nedostala z viacerych zamestnani, ani z brigad.
@veronikastrickova to je tvoja chyba ze si si nepytala. A oni porusili zakon.
Na dochodok budes zhanat.👍
@veronikastrickova nemáš pravdu, to že ty nemáš alebo ti nedali, neznamená že to nie je povinnosť. Pozri paragraf 75 ODS.2 zákonníka práce.
@veronikastrickova a odpracované roky budeš čím dokladovať? Tvojim úsmevom? Sa modlí nech máš všetko v SP zaevidovane správne. Inak keď budeš chcieť ísť do dôchodku a budeš tam.mat nejaké nezrovnalosti, mas po prdeli. Nevieš dokázať kde a koľko si robila. To len aby si vedela 😉
@veronikastrickova no zmylilo, vyprdli sa na teba, kedze si si nepytala, tak to riskli. Samozrejme, ze tato povinnost stale zo zakona plati a ty si hovor, co chces.
@veronikastrickova 6 zamestnavstelov si uz stihla?
@veronikastrickova ale dávajú, odkiaľ máš, že nie? Robím mzdarku a pri každom skončení PP vystavujem zapoctovy list
@matullienka Uz som sa s tym zapoctovym zacala citit ako idiot, ale robim skoro 30 rokov a vzdy to pytali hned pri nastupe. Sestra je tiez mzdarka a tvrdi to iste
@mircalla no ja som tiež veru ani od kolegýň nikdy nepočula, že nedávajú ZL
@martul ja neviem čo riesis akoze 😄 prepac ale ak tam naozaj uz nechces ist a chodis tam so stresom.. a dokonca pracujes na svojich zariadeniach co samo o sebe je na zamyslenie... Tak proste dobre.. Pridi do roboty, vyloz si nohy, uvar si kavu, zapni si film na ntb a maj na salame nejaku robotu.. Ked aj tak chces skoncit.. Ked uvidis ze mas u prdele, aj sam ti tu vypoved da hned.. A nie ze bude oddialovat jej podpisanie.. Alebo ani neprid do roboty, co je este lepsie riesenie, kto ta donuti? On? Prosim ta.. Co ti moze? Dat vypoved.. A tu ty chces predsa... Mas tolko moznosti.. Alebo ako ti radia, posli vypoved doporucene.. Tym je vec z tvojej strany vybavena.. Zacne ti plynut vypovedna lehota, pocas ktorej sa daj na PN.. A pred uplynutim vypovednej lehoty ukonci PN a je vybavene.. Co on ta ma kde pustat a dovolit ti kedy mas skoncit.. Sa necudujem, ze tebou tak zameta ked si to nechas...
@adam199702 asi si nečítal/nečítala celú diskusiu, vec je už dávno vyriešená. Viem aké mám práva a podľa toho aj postupujem. Neviem prečo by som mala byť v robote s vyloženými nohami a dostať výpoveď. To bude perfektne vyzerať keď mi dá on výpoveď a ešte napíše skvelé odporúčanie! A PN?! Prečo? Ja nie som chorá a nemienim zneužívať chorobu a chovať sa ako padavka.

@martul na súd? A dôvod? To je dobrý magor. Nespravila si nič, prečo by ťa mal dávať na súd. Urazené mužské ego. To je tak všetko. Výpoveď je platná a tým to končí. Držím palce