Šéf sa vyhýba prevziať oznámenie o mojom tehotenstve
Ahojte baby.Som tak nervózna ,,e sa mi nedá spať,prišla som sa sem poradiť.Mam povahou zvláštneho šéfa.Nechcem byť vulgárna,ani to tu rozoberať,tak to nazvem tak,ze je " zvláštny".
Nie som prvá kolegyňa,ktorej spôsobuje starosti.Ale idem k veci.
Už piaty pracovný deň sa mu snažím odovzdať oznámenie o tehotnosti a chcem si aj dať podpísať prevzatie.On buď na pracovisku nie je,alebo sa zapiera ,že tam nie je.Neviem teda čo mám robiť.Som na rizikovom.Manzel ma v čase vychádzky vždy odvezie,kde mi na pracovisku sekretárka oznámi,že pán riaditeľ tu nie je.Zeny som v tom nováčik,poraďte čo robiť,aby to bolo všetko právne v poriadku.Ja si neviem rady.Je to moje vytúžené tehotenstvo po mnohých komplikáciách a toto mi robí ozaj starosti Ďakujem za rady
@anjelicek26 takže sekretárka to môže tiež prevziať?lebo keď som jej to povedala,,e chcem odovzdať len toto oznámenie,tak sa vykrucala,že jooj toto len s pánom riaditeľom,in je zamestnávateľ..Skúste prísť zajtra...
Doporuceny list do vlastnych ruk?
@prasiatko30 a v takom prípade to platí? Považuje sa to za oficiálne oznámenie zamestnávateľovi?Zaeviduje má pracovisko ako tehotnú?
Opravte ma ak sa mýlim. Myslím, že je to tak, že môžeš poslať doporučený list a ak ho nevyzdvihne do 18 dní, tak sa považuje za doručený. Ale to nás určili v škole dávno,mohlo sa to zmeniť alebo nás to mohli ucit zle
Šéf musí mat aktívnu elektronickú schranku. Pokial ju mas aj ty, poslať cez Slovensko.sk. Považuje sa za doručené. Najrýchlejší sposob
@juliasb neviem,preto sa pýtam.. mi bolo sa hocičo zmeniť...Takže ak to platí a on to prevezme ako doporučený list,tak tým je to pre mňa vybavené?
Poslať doporucene na doručenku. Kto to preberie za firmu je ti srdecne jedno. Pokial to nepreberu a vrati sa ti to, považuje sa to za doručené.
Resp.dat si to potvrdiť v podateľňa ak mate, alebo na personálnom prevezme personalista.
Inak prečo ti robi takéto "tanecky"? Nechápem...
@lienka.7 to by som aj ja rada vedela....pracovať s tým človekom je náročné,čo ti poviem...Iným kolegom a kolegyniam hádže polená pod nohy rovnako...ale toto nie je témou môjho príspevku.
Hneď zajtra poslať na dorucenku.
@lienka.7 podateľňu nemáme,ale máme personálne..tak pôjdem to odovzdať tam a ak sa toto nepodarí,tak to pošlem na dorucenku.
Ženy ďakujem vám za rady.Poslem to teda tou dorucenkou.Adresovat to budem priamo šéfovi a už nech to prevezme kto chce.Snaha z mojej strany bola,no nevydalo.Tak to teda obdrží poštou.
Neviem si predstaviť že by mal u nás šéf preberať takéto oznámenia, to sa dáva či posiela na personálne
Adresuj to na firmu. Nie priamo sefovi ty musis taketo veci posielat na firmu.
@gabika8855 ahaaa....joj ešte dobre,že si to tu spomenula.takze to pošlem na firmu,ale tiež s dorucekou?
Mozes dat pokojne názov firmy, pod to meno šéfa a adresa firmy.
Vzdy je určená osoba, ktorá za firmu preberá postu. Jasne ze tam nechodí sef osobne.
Niekto u vás tu postu triedi predsa komu co ide, no a šéfovi daju tvoje oznámenie. On ho potom posunie na personálne. Aspoň u nás to tak je.
Alebo to posli na personálne/personalistu.
To je jedno
@lienka.7 ďakujem za vysvetlenie,teraz už v Tom mám jasno.🙂
Ja som to odovzdavala mzdarke a druhu kopiu som si nechala orazit, ze to prevzala. Na co sa urazila, ale to je jej problem.
Inak by som to zaslala dorucenkou na firmu. Kopiu by som si nechala a pricvakla k nej tu dorucenku co sa ti vrati. Nech mas v kope, ze co presne si im posielala. A oni musia mat presne zaevidovane pod akym cislom prisiel dany list a archivovat ho.
Ahoj, staci poslat postou na adresu zamestnavatela iba doporucene. Vypis podaci listok, obalku a hybaj na postu.
Poslat emailom a basta. S tym ze ziadas odpoved a hotovo
Doplnila by som doporučeny list s DORUČENKOU(to sa vam vrati podpísané od prevzatí) takze tak sa riesi.ak chcete mat doklad o prevzatí
Doručenku si viete opýtať na poste a pomozu vam vypisat
@kiki68 toto nie email nieje ani pri vypovedi obstojny proste email este zakon nema dorieseny
Ale odloz si aj podaci listok aj teda kopiu si vytlac pre seba ...ale mozes to teda aj na mzdove zaniest ale tiez s kopiou a nech ti ju podpisu ze prevzali. Ale inak to co pisu baby ze sef na mzdove predstavte si v nejakej velkej firme ze by malo ist vsetko najskor sefovi do ruk pnky, oznamenia, a tak ....proste niekto to prevezme kto je povereny bud mzdove alebo teda ked postou tak na to je niekto urceny a on uz to zadeli komu to patri a odovzda mu to
Ako píšu baby, možností je viac - podaj na sekretariáte a nechaj si oraziť prevzatie. Ďalšou možnosťou je spomínané zaslanie poštou (doporučene, nech máš potvrdenie).
Aký má tvoj šéf dôvod na takéto správanie? Pozor, aby ti nezamyslal dat výpoveď (stalo sa mi to isté, žiaľ mojej sefke sa to podarilo).
tak niekto za firmu postu musi preberat. odovzdat tam. alebo zaslat doporucene s dorucenkou, plati fikcia dorucenia.
@mima172 a môže dať výpoveď počas PN?Lebo ja mám dobu neurčitú...
@gabika8855 ja som to oznamila emailom, normalne scan potvrdenia od lekara a tiez sefke zavolala, ze ako sa veci maju. Nakolko som bola PN a tehu mi potvrdili po 6 hodinach na pohotovosti. Nemyslim , ze by email bol menej relevantny v dnesnej dobe ( ked posielame bezne scany zmluv atd)
Nie nemôže, no špekulant si cestu nájde (pracovala som pre jednu takú a teda na všetko jej našli účtovníčky zadné vrátka). Jednoducho, keď bude tehotenstvo oficiálne oznámené, tak si "za vodou".
@kiki68 to je len na voli sefky ze to prijala proste v zakone pojem emailom sa nepozna tam nemas ani doklad o prevzati to mozem otvorit hocikto moze sa to vymazat akoze sa tvarit ze nedorucene ....riesila som to kvoli inym veciam ze co a ako emailom a proste takto to zial je aj v dnesje dobe

Ved to daj sekretarke, orazitkovat ti to vie aj ona alebo personalne alebo to tam posli do vlastnych ruk oproti podpisu