icon

Šéf skartoval moju výpoveď

Dnes o 14:29

Pekný deň prajem, pred mesiacom som dala výpoveď. Mám robiť do konca februára. Dnes mi šéf oznámil že moju výpoveď skartovali lebo že tento mesiac chodili ročné odmeny a že to sa nedá keď som vo výpovednej lehote. Tak som sa hneď spýtala že čo mám teraz robiť lebo od 2.3. nastupujem do novej práce. A teda že nech sa nebojím že potom (ku koncu tohto mesiaca) podám novú výpoveď a že po vzájomnej dohode môžem odísť po mesačnej výpovednej lehote. Keď som podávala výpoveď dala som šéfovi podpísať 2 kópie, jednu mám doma. Keby mi robili problémy a chcú ma pustiť až v apríli... stačí mi že mám tu svoju doma a môžem bez problémov odísť ? Ročná odmena mi už prišla, môžu ju pýtať naspäť ?

Strana
z2
martinka13
Dnes o 14:39

Výpoveď máš prevzatú, nič nemôžu.

anonym_fea209
Dnes o 14:42

Séf až tak na silu chcel aby si mala odmenu, tak skartoval výpoveď?

simca06022011
Dnes o 14:42

@anonym_autor kedze mas potvrdene, ze prevzal, neprides do prace ako skonci tvoja vypovedna doba, ano je dobre ze ju mas:D
On si moze skartovat co chce. To ako si to vyriesi, tvoj problem nie je, ty si svoju podanu vypoved nechat. AK bude chciet, vie= ak mu bude chybat doklad, urobit pre nich dohodu o ukonceni PP k tomu datumu ako treba... ale ako vravim, teba to nemusi trapit.

anonym_36b006
Dnes o 14:44

Ináč. Super šéf, že ti dal aj odmenu. Ale nič to nemení na Tom, že výpovedna doba plynie.

wade
Dnes o 14:45

To co on urobil so svojou kopiou je bezpredmetne. Vypoved je platna, mas na to dokaz. Neviem o co mu presne ide, lebo to nedava velmi zmysel. Dalsiu vypoved by som urcite nepodaval. Ak chcu, nech pripravia dohodu o ukonceni ku koncu februara a ty sa podla podmienok mozes (ale nemusis) rozhodnut ju podpisat.

autor
Dnes o 14:47

Neviem čo si mám o tom myslieť, už keď som dávala výpoveď ma prosil aby som odišla až 31.3. ale bohužial to nie je možné. Teraz mi to príde že to na mňa skúša, že či nebudem taká blbá a nepodám novú výpoveď teraz na konci mesiaca a potom ma tam ešte tie 2 mesiace udrží ...

lucik194
Dnes o 14:48

odmenu naspat pytat nemozu. na zaklade coho?

to ze zamestanvatel skartoval vypoved je jeho problem, ty ziadnu dalsiu nedavaj. dufam, ze tu tvoju kopiu mas od nich podpisanu.

autor
Dnes o 14:50

áno, keď som prišla s výpoveďou mala som to dvojmo a obe mi podpísal, jednu mám doma

autor
Dnes o 14:51

a teda myslím si že aj tú odmenu mi dal preto lebo vie že som matka samoživiteľka, že sa mi zíde každé euro a dúfal že zostanem ... nakoľko sa ma pýta každý deň či som si odchod nerozmyslela

autor
Dnes o 14:55

teraz mi napadá... ak nepodám novú výpoveď, nemôže sa stať že sa nahnevá a stiahne mi niečo z budúcej výplaty ? že si to obháji že tento mesiac mi prišlo viac ako malo ale že to nebola ročná odmena ale časť mzdy za januuár ? snáď mi rozumiete čo píšem.

anjelicek26
Dnes o 14:57

Vobec sa s nim nevybavuj. Nastup 2.3. do novej prace, vypoved je podana a prijata.

wade
Dnes o 14:58

Preto som sa pytal ci mas vyplatnu pasku - ak mas a je tam uvedna odmena, tak by to bolo dost tazko obhajitelne. Na druhej strane - vymozitelnost prava na slovensku.. Ak je to ale normalny zamestnavatel, tak by si predpokladam nemal pre taku sumu robit problemy.

autor
Dnes o 15:01
@wade

Preto som sa pytal ci mas vyplatnu pasku - ak mas a je tam uvedna odmena, tak by to bolo dost tazko obhajitelne. Na druhej strane - vymozitelnost prava na slovensku.. Ak je to ale normalny zamestnavatel, tak by si predpokladam nemal pre taku sumu robit problemy.

@wade výplatnú pásku mám a mám tam uvedené že koľko je výplata a koľko odmena, takže to sedí

simca06022011
Dnes o 15:14
@anonym_autor

a teda myslím si že aj tú odmenu mi dal preto lebo vie že som matka samoživiteľka, že sa mi zíde každé euro a dúfal že zostanem ... nakoľko sa ma pýta každý deň či som si odchod nerozmyslela

@anonym_autor je jedno ake mal umysly, a ake mate interne predpisy... mozno ludom vo vypovednej nedavaju odmeny? tazko povedat. Ale teda, mozes prist s dohodou s tym ze PP konci v presny den, nemusi sa tam ani vypovedna lehota riesit. Odmeny ti stihanut nemoze z tvojej fixnej mzdy, cize ak dostavas kazdy mesiac nejake odmeny, tak na tie moze teoreticky siahnut z roznych dovodov, ale na fix plat nie. Na zrazky zo mzdy musi mat tvoj suhlas (alebo teda, nejaky "prikaz z vrchu" - napr ked sa riesia exekucia atd)

anonym_e0677c
Dnes o 15:17
@anonym_autor

teraz mi napadá... ak nepodám novú výpoveď, nemôže sa stať že sa nahnevá a stiahne mi niečo z budúcej výplaty ? že si to obháji že tento mesiac mi prišlo viac ako malo ale že to nebola ročná odmena ale časť mzdy za januuár ? snáď mi rozumiete čo píšem.

ako máte smernice k vyplateniu ročných odmien? Ja som v nadnárodnom koproráte a tú odmeny by Ti u nás proste vzali. Lebo to tak máme stanovené - ak si vo výpovednej lehote, nemáš nárok na ročné odmeny. Jasná smernica, ktorá bola opakovane komunikovaná zamestnancom.

anonym_0aabe8
Dnes o 15:19

a máš nárok na odstupné? neurobil to kvôli tomu, aby ti ho nemuseli vyplatiť?

anonym_6f8366
Dnes o 15:34

@anonym_autor netreba to riešiť, to je šéfov problém, ty sa drž toho čo máš podpísané doma
len si dávaj pozor či ti niečo nepodstrčí na podpis, ak by si niečomu nerozumela nepodpisuj odfoť si to a poraď sa

alenka58
Dnes o 15:36

neviem v akej si firme, ale u nás keď šéf podpísal výpoveď tak sme ju museli ešte zaevidovať v podateľni a tá to dala na osobný úrad, aby to bolo riadne evidované vo firme, ale zrejme ste malá spoločnosť

anonym_8fadd0
Dnes o 15:38
@anonym_fea209

Séf až tak na silu chcel aby si mala odmenu, tak skartoval výpoveď?

@anonym_fea209 Tiež sa mi to nezdá. Bude za tým niečo iné.

chrobak7
Dnes o 15:41
@anonym_0aabe8

@anonym_0aabe8 Ak dáva výpoveď zamestnanec, tak nemá nárok na odstupné (zvyčajne).

chrobak7
Dnes o 15:45
@anonym_e0677c

ako máte smernice k vyplateniu ročných odmien? Ja som v nadnárodnom koproráte a tú odmeny by Ti u nás proste vzali. Lebo to tak máme stanovené - ak si vo výpovednej lehote, nemáš nárok na ročné odmeny. Jasná smernica, ktorá bola opakovane komunikovaná zamestnancom.

@anonym_autor
@anonym_e0677c má pravdu. Ak máte v interných predpisoch stanovené, že zamestnanci vo výpovednej dobe nemajú nárok na odmeny, tak ti ti tie odmeny môžu zobrať, pokiaľ neuzatvoríte dohodu o skončení PP k 28.2. a budeš trvať na tvojej výpovedi a výpovednej dobe. Lebo v tom prípade v čase výplaty odmeny si bola vo výpovednej dobe.

Ale to sú všetko úvahy. Treba poznať všetky detaily - smernicu o odmeňovaní, pracovný poriadok a pod.

Na tvojom mieste by som počkal, s čím vyrukuje nadriadený a podľa toho sa zariadil. V každom prípade nič nepodpisuj hneď, povedz, že si to premyslíš a na druhý deň povieš, ako si sa rozhodla.

autor
Dnes o 16:09
@anonym_0aabe8

@anonym_0aabe8 nemám

anonym_bdfdb9
Dnes o 16:11
@chrobak7

@anonym_autor
@anonym_e0677c má pravdu. Ak máte v interných predpisoch stanovené, že zamestnanci vo výpovednej dobe nemajú nárok na odmeny, tak ti ti tie odmeny môžu zobrať, pokiaľ neuzatvoríte dohodu o skončení PP k 28.2. a budeš trvať na tvojej výpovedi a výpovednej dobe. Lebo v tom prípade v čase výplaty odmeny si bola vo výpovednej dobe.

Ale to sú všetko úvahy. Treba poznať všetky detaily - smernicu o odmeňovaní, pracovný poriadok a pod.

Na tvojom mieste by som počkal, s čím vyrukuje nadriadený a podľa toho sa zariadil. V každom prípade nič nepodpisuj hneď, povedz, že si to premyslíš a na druhý deň povieš, ako si sa rozhodla.

@chrobak7 lenze tie odmeny asi "pokaslal" veducko... kedze on je zodpovedny a vedel, ze podala vypoved... tak si kryje chrbat... moze to vyriesit slusne dohodou, ale nesmie tam podstrcit nejaku lumparnu...

autor
Dnes o 16:14
@anonym_e0677c

@anonym_e0677c toto naozaj netuším, mám 4 krát do roka kvartálne odmeny a raz za rok ročné, na všetky odmeny mám normálne zmluvu a v tej je uvedené že ich dostanem iba ak sa firme bude dariť tak ako predpokladajú ... ale teda šér tvrdí že je to v našej firme tak že keď som vo výpovednej lehote na odmeny nárok nemám. Preto si myslím že on rátal stým že pristúpim na tú novú výpoveď a vtedy mi odmenu nechá a teraz mi ju poslal stým že ak im nevyhoviem tak ma bude vydierať stým že treba ročnú odmenu vrátiť. Ale tak o to mi ani nejde, ak bude treba tak ja ju vrátim išlo mi len o to či ma tam nemôžu teraz držať do apríla

autor
Dnes o 16:14

aj keď teda to by ma fakt zaujímalo že ak to on pokašlal a poslal mi ich aj keď nemal tak či ich môže žiadať naspäť

autor
Dnes o 16:15
@alenka58

neviem v akej si firme, ale u nás keď šéf podpísal výpoveď tak sme ju museli ešte zaevidovať v podateľni a tá to dala na osobný úrad, aby to bolo riadne evidované vo firme, ale zrejme ste malá spoločnosť

@alenka58 fúha toto neviem, ako to zistím ?? nič také mi nekázali ... naša firma má 60 zamestnancov

chrobak7
Dnes o 16:18
@anonym_autor

aj keď teda to by ma fakt zaujímalo že ak to on pokašlal a poslal mi ich aj keď nemal tak či ich môže žiadať naspäť

@anonym_autor Nie on, ale firma by ich mohla žiadať naspäť. Ale záleží od mnohých faktorov.

chrobak7
Dnes o 16:19
@anonym_autor

@alenka58 fúha toto neviem, ako to zistím ?? nič také mi nekázali ... naša firma má 60 zamestnancov

@anonym_autor Tebe je jedno, aký je vo firme postup. Ty máš potvrdené prevzatie výpovede firmou. Aj keby tvoj nadriadený nebol oprávnený preberať výpovede od zamestnancov, voči tebe konal v mene firmy a preto daný právny úkon je platný.

anonym_8ade09
Dnes o 16:20
@anonym_autor

@anonym_autor podatelna a podobne sa rieši skôr v štátnej správe a veľkých podnikoch.Aj u nás to je tak, že kto je vo výpovedi odmenu nedostane.Myslim si, že rátal s tým, že si to rozmyslis.Mozne je všetko aj to, že vytiahnu nejakú kolektívnu zmluvu, smernice a budeš musieť odmenu vrátiť, keďže ty trvas na výpovedi.Dolezite je,cze ju máš podpísanú a on sa kryje, že by si druhú výpoveď dala, až po odmene a žiadnu výpovednú lehotu by nedával a dohodli by ste sa dohodou na ukončení tak ako ti to hovori

muchotrafka298
Dnes o 16:22

Vacsiu hlupost som uz davno necitala. Ze on skartuje vypoved a mysli si, ze podas novu s vypovednou dobou, aka sa jemu hodi. Ked si dala sama vypoved, nemas narok na ziadne odstupne. Mas vypovednu dobu a po jej konci odchadzas. odovzdas firemne veci co si mala pridelene a tym to pre teba konci.
Do buducnosti mala rada, daj si vypoved nielen podpisat, ale aj zaevidovat u kompetentnej osoby do knihy posty, ci uz na sekretariate, recepcii, podatelni. Tak nemoze popriet, ze vypoved si nedala. Lebo tam je datum evidencie dokumentu, aj komu to islo.

Strana
z2