Šéfka ma nezobrala na team building
Chcela by som sa opytat na vas nazor co si myslite o nalednej veci:
Pracujem uz v praci vyse roka a pred mesiacov prisla nova kolegyna robi to iste co ja v kancelarii. Do kancelarie k nam chodi tak par krat do roka majitel firmy ( cudzinec).
No dozvedela som sa, ze ta nova kolegyna ide spolu na "team bulding" so sefkou, dalsimi pracovnikmi a majitelom do zahranicia. Ja som doteraz nebola ani len predstavena ziadnemu majitelovi firmy a samozrejme ani minuly rok som nebola na ziadnom team buildingu. Mam v praci teraz taki divni pocit, neviem co si o tom mam mysliet. Mam pocit ze som pre nich ako otrok, nevolnik. Inak v praci nemam absolutne s nicim ziadny problem. Co si o tom myslite?
@natalym Tak tak...v tom je aj pointa, Co mam na mysli 🙂 Nebrat veci osobne, Ale profesionalne 🙂
Tak ale zase, zobrali sa a nikto nič. Zvláštne.
@natalym No, musi si nejak poradit...ked je tam rok, System pozna. Zapise si dolezite veci, o ktorych prip. Rozhoduje sef a ked sa vratia, tak to na neho vychrli. A Co vie sama vyriesit, vyriesi to ako inokedy. Kedy pride....? Nevie, Ale moze nechat odkaz a on sa ozve. Co je na tom tazke ? A ze nic nepovedia...? A keby bol sef v nemocnici, lezal v kome, zatvoria firmu a ked sa zobudi, tak ho rani...? No moj sef by si to takto asi nepredstavoval 😀 A nech idu, aspon si od nich oddychne a utvrdi sa vo svojich kvalitach, ako to vsetko sama zvladla 😀
@charlie1980 Ale veď toto je ok. Ale nechápeš, oni jej nič nepovedali, nechajú ju samu, a oni idú niekam nevie kam. Ako ľudsky, na ňu serú či ako? Toto ona myslela.
@natalym Ludsky ano...Ale ta ludskost sa zriedkavo uplatnuje na pracoviskach.
@charlie1980 to ze si sa zamestnala u debila, neznamena, ze taketo spravanie je norma, neak moc sa ti dostalo pod kozu, podla toho co pises sa ti to uz aj zda spravne 🙂 podla mna su najhorsi ti, na ktorych sa niekto pred tym odbavoval a teraz sa oni chcu niekom inom, bohuzial mam kopec nazornych prikladov z okolia
@charlie1980 Tak by som nad tým uvažovala. Čo smrdím, alebo som škaredá, alebo nie je so mnou zábava?
@gita17 Preco...? Kebyze som sefka ja, tiez sa nikomu nespovedam a tiez sa neohlasujem. A budem dufat, ze vsetko bude fungovat aj bezomna. Neviem, Preco mate stale pocit, ze sef musi nieco pohlasovat ! Ale ja Vam to neberiem 😀 Ja som si svoje skusenosti z vonku uz nazbierala, o com svedci pracovny vykon, ktory sa odvadza na SK. Ale to uz je od temy 😉
@charlie1980 Podľa mňa vhodné aspoň povedať koľko budem preč, príp. povedať dôvod, kvôli otázkam ľudí, ktorí ma budú hľadať.
Ale ja si myslím, že zakladateľka nemá s týmto problém, ale s tým, že prečo nešla aj ona alebo teda práve ona.
Inak áno, u nás na Slovensku je zvykom, že ľudia chcú radšej chápavého šéfa ako peniaze. A nechápu, že peniaze sú poďakovaním za prácu, že už zvlášť ďakovať šéf nemusí.
kebyže je zakladateľka témy recepčná/sekretárka/osobná asistentka , ešte by som ako-tak pochopila nutnosť vedieť podať informáciu, kde je šéfka, ale sorry, šéfka má určite svoj vlastný telefón a iné výdobytky techniky.
Tí, čo sa s ňou chcú spojiť, sa s ňou spoja. 😅 OMG
Jednoducho by som si naďalej robila svoju prácu a nevnášala zbytočné emócie na pracovisko.
Pracovný život treba brať profesionálne.
A písala tu svoju funkciu? A to ako zostane sama vo firme, príde cudzí človek zvonku a len sa opýta, kde má kolegov a ona čo povie? ,, A viete, že ani neviem, lebo som taká trubka, že ani nepovažovali za potrebné mi to oznámiť. ,, Asi takto.
Ja som jej príspevok pochopila takto.
@malesisiatko je to divne ze sa k tebe takto spravaju .. neviem si predstavit fungovat v takom time .... a to teambuldingy neoblubujem ..
@mojaniku No a to nikto sa jej neopýta, že kde má šéfa, hej? Môj šéf je môj muž a opýtajú sa ma to ľudia, neviem ako by to vyzeralo, keby poviem, že neviem. A medzi kolegami je asi normálne vedieť ten je chorý, ten má poradu, ten má tenis so šéfom, či? Medzi sebou sa rozprávajú, ale s ňou nie. No ok. 😠
@natalym A vies, Co je na tom najlepsie ,,,? Aj ja som to tak pochopila, Preco nesla aj ona, alebo teda prave ona, pritom o tom nikde nepise. V uvodnom prispevku pise, ze nevie, Co si o tom ma mysliet, potom nevie, Co by robila, keby sa nieco stalo, potom by jej sef mal mat oznamovaciu povinnost ....a teda usudzujem, ze je to len jej osobny Problem a mozno by sama nad tym mala pouvazovat, ze preco....?
@charlie1980 No šak asi jej to nedá pokoj. Je to divné. My vo firme, myslím, že je to všade aj keď mi niekto nie práve sympatický tak sa s ním normálne bavím, nie?
a vlastne nevieme aký je bežný chod firmy, v ktorej pracuje, ale domnievam sa, že keď sa venuje účtovníctvu, má svoju náplň práce.
To už je na zodpovednosti šéfky, ktorá ak by naozaj považovala za nutné, aby potenciálni klienti, ktorí vojdú len tak z ulice a budú sa na ňu pýtať (?) vedeli, kde sa nachádza, dala by svojej kolegyni (našej zakladateľke témy) presné inštrukcie.
Šéfka inštrukcie nedala, z toho vyplýva, že si je vedomá toho, že potenciálni a súčasní klienti ju oslovujú inak ako príchodom do firmy a vypytovaním sa na ňu.
A tiež sa nezbalila ako onehdy bola show s jankou hospodárovou v cestovinách za jednu hodinu, aby stihla let do Egypta 😀, že by v tom závratnom chvate na to úplne zabudla.
@charlie1980 nejde o to, ze by mal sef ohlasovat odchod, prichod, aby mal zamestnanec pocit ze nie je na vsetko sam, ale napr.koli klientom, dodavatelom a pod., ktokolvek moze potrebovat riesit problem, dohodnut stretnutie, zavola koli nejakej reklamacii a je naozaj o nicom hovorit "neviem kedy sa vrati, neviem preco nedviha mobil" uplne inak znie "je v zahranici na kongrese, ci v lietadle, zavola vam asi vtedy a vtedy" mam kolegov, ktori si poctivo vyplnuju kalendar a teda viem, ci mozem volat koli urgent veci, alebo mi to nezdvihne, lebo je pri zakroku a takych co to neurobia ani za nic a clovek nevie ci ma klientovi potvrdit, ci sa vrati popoludni, alebo o tri dni. A to je naozaj neprofesionalne.
@gabrielaslivkova mne nejde o to, aby sef hlasil presne miesto, ale typ udalosti - ak je na kongrese v zahranici, je mi jasne ze nerad nieco riesi po telefone, ze moze byt casovy posun a neda sa volat, ak viem, ze ma stretnutia s klientami, volat nebudem, ak viem, ze soferuje, kludne volam. Nie je to o tom, ze si neviem poradit sama ale su veci, o ktorych chce pocut, kym padne definitivne rozhodnutie. To zavisi od kazdej firmy, ale ako som tu uz pisala, to chovanie u nich mi pride neprofesionalne. Dobry sef predsa vie, ze so zamestnancami sa komunikuje a ak je nieco ako team building, tak sa pozyva cely tim, resp. sa spolocne rozhodne, kto ostane v praci.
Ak napr.sef oznami, ze ide na dovolenku, jednoducho ho nebudeme obtazovat kym nehori. Proste dat vediet kde sa vyskytuje je normalne
@mamutka Nepoznam chod tej firmy, no myslim, ze v zaujme kazdeho zamestnanca a na kazdej pozicii je, aby Firma fungovala aj bez niekoho pritomnosti. Ak sa samozrejme Nejedna o vypadok 10 zamestnancov naraz. To si mam vysvetlit tak, ze tam sefka nemoze ist uz ani na dovolenku, inak nevedia bez nej fungovat....? Inak nema kto vybavovat urgencie...? Neviem, pride My to nemyslitelne, ked ma Firma nejaky System...ved sa zariadim tak, akokeby napr.bola hospitalizovana a nikto nevie, kedy nastupi do prace. A ked sa vrati, tak si ten Chaos sama bude musiet dat do poriadku. No a ze nevie, kde isli a kedy pridu....je sluzobne odcestovana, nepovedala, kedy sa vrati.
ked su na pracovisku dobre vztahy, clovek dokaze dat svojmu vykonu osobnu pecat, ak je v praci rad a spokojny, je to prinosom aj pre zamestnavatela. pre mna su ludskost a komunikacia na pracovisku velmi dolezite, casto totiz travime s tymito ludmi viac casu ako s partnerom ci rodinou... "profesionalny" neosobny pristup mne osobne nevyhovuje. cize by som tento "problem" riesila otvorenym rozhovorom
@charlie1980 preco by nemala ist na dovolenku? tu sa predsa zobrali vsetci a odisli a nepovedali, kedy pridu. Nikto nikoho nechce otravovat na dovolenke. U nas zase sa povazuje ze velmi blbe povedat klientovi, ze nevieme kedy sa niekto vrati. Klienti maju radi taku osobnu starostlivost, ale fakt je, ze v tomto sektore su hodne rozmaznani.
Tu ide ale o to ludske pozadie. Proste sef, ktory sa nestara o to aby tim drzal spolu a nevznikali rozbroje koli dohadom a domnienkam mi profesionalny nepride. Sef sa moze sto pro spolahnut na tim, ak v nom vsetko klape, nie ze sa na kazdeho pouzije iny meter a ludia potom nevedia, ci sa automaticky ocakava, ze jeden vsetko vybavi a dalsi bude ako zabavac pre vedenie.
@mamutka prepáč, ale ak si asistentka, tak je na mieste, aby si vedela, kde je tvoj šéf a čo robí. Ale ak si radový zamestnanec, ktorý ja jasne stanovenú pracovnú náplň (a ako účtovníčka určite nerobí asistentku), tak hádam nebude robiť asistentku počas neprítomnosti. Predstav si, ono to tak bežne funguje, fungovalo a fungovať bude. Mala som viacerých šéfov v troch zamestnaniach, kde som si vykonávala svoju prácu bez ohľadu na to, či tam šéf je alebo nie. Mala som určitú zodpovednosť. Aj za svoje rozhodnutia.
A potom oháňať sa kolegialitou? Sama autorka témy napísala, že si ten tb sama vydedukovala, veď aj napísala, že išla kolegyňa, šéfka, iní pracovníci (asi už nie takí kolegovia) a majiteľ firmy - to je zasa len tvoja dedukcia, že išli všetci. A tiež chcem upozorniť na to, že sama autorka napísala, že jej je ukradnutý tb, veď aj tak o mesiac bude mať 2 týždne dovolenku, tak asi nie je veľmi kamarátska vo firme, asi nemá dobré vzťahy.
Ja by som sa nepýtala nič, ale mala by som pocit, že som asi do toho kolektívu nezapadla a pri prvom prepúšťaní pôjdem asi ja.
Ja nejak nevidim dovod preco by ti sefka mala hlasit kam ide..ja som to v ziadnej firme nezazila a fungovali sme aj bez pritomnosti sefa.zrejme nemas taku poziciu aby si to musela vediet a ked niekto pride tak mu info poda trebars sekretarka!a keby sa ma niekto opytal kde je tak poviem odisli na team building a hotovo!skor mam pocit ze ziarlis ze tam sla kolegyna ktora tam pracuje kratsie a nie ty!ale je to len moj pocit
@gabrielaslivkova ja som to pochopila tak, ze naozaj odisli vsetci a teda mi pride normalne, ze by mala mat informaciu, kedy sa vratia a keby sa nieco stalo, tak kde asi su k zastihnutiu. Bez ohladu na to ci je asistentka alebo uctovnicka. Ak ale zdaleka nesli vsetci, tak potom neviem co sa tu vlastne riesi. Ak ostali v kancli sediet aj ini, tak sa treba porozpravat medzi sebou 😀
@mamutka prečítala som si to ešte raz: "Pracujem uz v praci vyse roka a pred mesiacov prisla nova kolegyna robi to iste co ja v kancelarii." z tohto som pochopila, že prišla nová kolegyňa, ktorá robí to isté, čo zakladateľka témy v jej kancelárii, ale nie je jasné, či sedia v tej istej kancelárii, alebo nie (možno má každý svoju kanceláriu, možno sú v kancelárii len dve).
"No dozvedela som sa, ze ta nova kolegyna ide spolu na "team bulding" so sefkou, dalsimi pracovnikmi a majitelom do zahranicia." toto som pochopila tak, že išla nová kolegyňa (čo robí to isté), šéfka, iní pracovníci firmy (asi nie všetci, o tom pochybujem, že by sa celá firma zdekovala, to by snáď už vedela, kam všetci išli).
A ďalšia vec, asi sú zastihnuteľní, veď hádam komunikujú so svojimi klientmi cez mobil. A informáciu, kedy sa vrátia má (budú preč do konca týždňa, teda v pondelok by mali byť v práci).
neviem kedy sa to stalo, ale administrator alebo niekto z modrehokonika zmenil nazov mojej diskusnej temy. Nazov ktory som zadala znel: Neviem co si mam o tom mysliet a teraz sa pozeram vyssie ze sefka ma nezobrala na team building. Nerozumiem tomu preco to urobili neziadala som o to nikoho. Uz tu ani nenapisem.
Pokial sa jedna o teambuilding, tak je minimalne neseriozne a netaktne, ze ta tam ako jedinu nevzali. Tiez by som sa zamyslala preco a citila by som sa divne. Ine je, keby si ty sama nechcela ist alebo mas kopec prace atd. Ale separovat takto zamestnanca mi pride od veci, ved taketo akcie sluzia prave na utuzovanie kolektivu.

@charlie1980 Áno Nemci naučia človeka robiť a rozmýšľať. Poznám.