icon

Šéfka ma nezobrala na team building

malesisiatko
23. jún 2015

Chcela by som sa opytat na vas nazor co si myslite o nalednej veci:
Pracujem uz v praci vyse roka a pred mesiacov prisla nova kolegyna robi to iste co ja v kancelarii. Do kancelarie k nam chodi tak par krat do roka majitel firmy ( cudzinec).
No dozvedela som sa, ze ta nova kolegyna ide spolu na "team bulding" so sefkou, dalsimi pracovnikmi a majitelom do zahranicia. Ja som doteraz nebola ani len predstavena ziadnemu majitelovi firmy a samozrejme ani minuly rok som nebola na ziadnom team buildingu. Mam v praci teraz taki divni pocit, neviem co si o tom mam mysliet. Mam pocit ze som pre nich ako otrok, nevolnik. Inak v praci nemam absolutne s nicim ziadny problem. Co si o tom myslite?

Strana
z3
malesisiatko
autor
24. jún 2015

Skopirovala som vypisy z upozorneni, Takze niekto mi zmenil nazov. Teraz to vyzera ze mam problem s tym, ze ma nevzali. Problem mam stym ze mi z nicoho nic kolegyna povedala ze tu nebude so sefkou od vcera do stvrtku. Zda sa mi to divne fungovat a komunikovat s niekym v praci.
Upozornenia

Dnes

gabrielaslivkova pridala príspevok do tvojej diskusie „Šéfka ma nezobrala na team building“
09:55
Včera

mamutka sa páči tvoj príspevok v diskusii „Šéfka ma nezobrala na team building“
19:39

loginexistuje ťa spomenula vo fóre „Šéfka ma nezobrala na team building“
18:41

terezka1947 sa páči tvoj príspevok v diskusii „Šéfka ma nezobrala na team building“
16:06

gabrielaslivkova ťa spomenula vo fóre „Neviem co si o tom mam mysliet“
15:47

hradnapani ťa spomenula vo fóre „Neviem co si o tom mam mysliet“
15:26

terezka1947 ťa spomenula vo fóre „Neviem co si o tom mam mysliet“
15:16

15:06

15:01

pribinak sa páči tvoj príspevok v diskusii „Neviem co si o tom mam mysliet“
14:43

14:42

natalym ťa spomenula vo fóre „Neviem co si o tom mam mysliet“
14:41

14:34

loginexistuje
24. jún 2015

@malesisiatko ano je to divne a to aj v pripade ze si proste sefka s novou kolegynou viac sadli ... ale teda ak sa ti tam dobre pracuje skus to vyfiltrovat pustit z hlavy a

petulda333
24. jún 2015

@malesisiatko nazov temy ma byt vystizny aby bolo jasne o co v teme ide!!!a tvoj povodny nazov taky nebol

alaguema
24. jún 2015

@hradnapani presne tak. Teambuilding má byť o tom, že je tam celý pracovný tím. Len vtedy sa dá budovať. Pri takom selektovaní niekto áno a niekto nie, sa kolektív naburáva, vznikajú pochybnosti, dohady, napätie. Vedeniu evidentne chýbajú úplne základy v tomto smere.
@malesisiatko na tvojom mieste, by som to neriešila. Je to od nich minimálne neprofesionálne. Ty ale môžeš ostať profík a nebrať to osobne. Napokon - je to len práca a je to len "teambuilding"...netreba tomu pripisovať dôležitosť, ktorú nemá.

rainee
24. jún 2015

Tak normalne je informovat sa v praci navzajom kde kam kto ide, samozrejme najblizsi kolegovia a sef 😉

gabrielaslivkova
24. jún 2015

@malesisiatko Názov témy zmenil asi admin bez toho, aby si prečítal celú diskusiu... Alebo minimálne by bolo fajn, napísať hneď všetko, aby z úvodného príspevku bolo jasné, o čo ide.

@rainee
@alaguema ale tu ide o dedukciu, že ide o teambuilding "no kedze som videla kolegov v sportovom tak som to nazvala teambuilding, este vcera som si myslela ze pojdu skutocne ze pojde kolegyna na pracovnu cestu do ceskej firmy, ktoru spravujeme, ale tak ked som pocula o spolocnom programe tak to bude asi len ten ...."
Ja som tiež chodila na služobné cesty (a to len 200km) - na cestu som sa obliekla pohodlne, v hoteli som sa prezliekla do pracovného a vzhľadom k tomu, že sme tam aj nocovali, vždy sme si na večer vymysleli program (korčuľovanie na hrádzi, bowling, biliard, spoločná večera,...). Iným kolegom v práci sme len povedali, že tam celý týždeň nebudeme a viac sme neriešili, mali svoju robotu a my sme si robili svoju. A za teambuilding som to nikdy nepovažovala. Takže skôr ako sa to rieši bez nich o nich, mala by si @malesisiatko overiť, o čo naozaj išlo...

jabadaba
24. jún 2015

no pokial ide o TEAM BUILDING tak je nanajvys zaujimave, ze zakladatelka temy so ho neucastni pre nepozvanie nan! Pokial je clenom timu, potom mala byt ucastna aj na tejto akcii. Ja by som sa spytala sefky v com je problem.

jabadaba
24. jún 2015

vidim, ze pojem firemna kultura je tu neznamy, ako tak citam poniektore prispevky. Pristup sefa k zamestnancom, jeho komunikacia ci nekomunikacia s nimi je totiz presne o tej firemnej kulture ci nekulture. Tam kde je nulova, tam sa deju veci ako mobbing, ktoreho sucastou je opominanie vytipovaneho zamestnanca, zadavanie nezmyselnych uloh alebo naopak ziadne ukolovanie a nasledna kritika, ze dotycny nerobi nic..rovnako jeho sucastou byva protezovanie urcitych zamestnancov, nerovnocenny pristup k zamestnancom celkovo a pod. Neunuvanie sa so zamestnancom komunikovat je tiez jeden z prejavov tzv. mobbingu. Je od sefa slusne upovedomit zamestnanca na svoju nepritomnost, odkedy dokedy, pripadne aj s uvedenim dovodu. Pokial to nie je dovod vysostne sukromny, na to je tiez sposob akym sa to zamestnancovi poda...Ono, nie kazdy ma na to, aby robil sefa. Vyrovnany, sebavedomy clovek nema najmensi problem firemnu kulturu vytvarat a dodrziavat. Blbec s nizkym sebavedomim naopak, ziadnu kulturu nema, co by teda dodrziaval....potom uz len zavisi akeho stupna ten blbec je. Od toho sa odvijaju vztahy na pracovisku.

Ak explicitne padla info o team buildingu, tak jeho sucastou mal byt cely tim. Pokial teda sa tato aktivita netyka konkretneho oddelenia, potom fajn, zakladatelka pozvana byt nemusela ak nie je jeho sucastou. Zalezi na velkosti firmy, na jej organizacnej strukrute a pod. 😉

gabrielaslivkova
24. jún 2015

@jabadaba skôr ako začneš v komunikácii používať spojenia "pojem firemná kultúra je neznámy" a "blbec s nízkym sebavedomím", prečítaj si všetky príspevky - téma bola nazvaná úplne inak, názov zmenil admin na základe neviem čoho a potom sama autorka uviedla, že jej kolegyňa oznámila, že budú do konca týždňa mimo a že ide o teambuilding bola len autorkina dedukcia. 😉
Ja som prispela komentár hneď na začiatku, teda vďaka upozorneniam mám prečítaný každý príspevok. A už som tu viackrát opakovala, že sú to len dedukcie... Asi len ja vidím autorkine príspevky alebo ostatné nečítate pozorne. 😉

jabadaba
24. jún 2015

@gabrielaslivkova no dobre, ja som vychadzala z jej prispevku v uvode a prebehla som reakcie, rozbehnutu debatku zopar prispievateliek na temu ma/nema sef komunikovat so zamestnancom, zmenu nazvu som neregistrovala. Nevadi, pointa zostava ta ista, ak by slo o team building, stojim si za svojim tvrdenim. Rovnako som toho nazoru, ze sef, aj ked je sef, ma komunikovat so zamestnancami ak sa chysta na par dni mimo...uvidime co sa z toho vysrsti. 😉

charlie1980
24. jún 2015

@jabadaba Ja nepovazujem za sefkinu/sefovu povinnost a ani z jej/jeho dobrej vole povinnost oznamovat zamestnancom, kam ide a kedy pride. Nepotrebujem to ako zamestnanec a nepotrebovala by som to ani ako sefka (az ovsem nebude na jednom pracovisku alebo na jednej smene 10 neschopnych ludi, to by som nad tym vazne uvazovala 😀) Nevielm, Ale u nas sa vyzadovala samostatnost a aj samostatnost v rozhodovani (podla moznosti spravne 🙂) Nikto sa nepytal na sefa, pretoze Personal sam o sebe bol kompetentny a nas sef vylihoval na Krete, inokedy v Dubai, inokedy na lyzovacke. Tiez mi neohlasil, kedy odlieta a kedy sa vrati 🙂 Niekedy som ho videla raz za tyzden na porade, inokedy kazdy den. Napln prace bola uplne rovnaka, tak naco by som mala ako sef niekomu nieco nahlasovat ?
Nie, nebolo to od nich pekne, mohli jej napr.povedat, ze nema kto iny zostat, kedze je tam napr.najdlhsie a je najspolahlivejsia, mohli povedat cokolvek. Z ludskeho hladiska. No nepovazujem to za nikoho povinnost.

eeffka
24. jún 2015

@charlie1980 ja to povazujem za no...povinnost je silne slovo a slusnost sa mi nehodi.
Som veduca odd a ked beriem dovolenku, lekar, deti, skolenie... poviem kolegyniam ze v den XY nebudem v praci ( nerozoberam detaily, ale nepritomnost proste vedia, aby nevyzerali ako trubky..kde mate sefku? nevieme 😀 ), ak by bol problem volajte/sms/mejlujte.... podla vhodnosti.

jabadaba
25. jún 2015

@charlie1980 je to vec pohladu, mozno povinnost nie je spravny vyraz, ale je to zalezitost pristupu a kto chce, ten s tym problem nema. Zalezi samozrejme aj na firme ako takej, od jej organizacnej struktury a pod. Vo vseobecnosti to vsak povazujem za plus ak sef nema problem odkomunikovat svoju nepritomnost na pracovisku so zamestnancami. Minimalne so svojou sekretarkou, vsak behat po kancloch solo, s kazdym extra nemusi a ani to tak nemyslim. Na to tam je prave ta sekretarka, ta ma vediet a pripadne posunut dalej. Jasne tiez, ze ak ide von na par hodin, je to bezpredmentne. Tu sa bavime o celodennej nepritomnosti, resp. viacdennej. A s tymto samostatnost nema nic spolocne. Ja som bola tiez samostatna jednotka v jednom z mojich zamestnani, so solo agendou, ktoru som vsak konzultovala so sefom. To bol typ, ktoreho nebolo v praci cele dni...ja som netusila kde je, jeho sekretarka netusila kde je. Potom sa zjavil, s uteracikom na krku, doskriabany ako po navsteve bordelu a ze podme na agendu, zvycajne bolo po skonceni pracovnej doby! Tak toto ja nepovazujem za spravny pristup. Aka bola firemna kultura pod taktovkou tohto "sefa" tak aj cele oddelenie dopadlo! Poodchadzali sme postupne vsetci a nakoniec ho vysplechlo zhnusene vedenie von dvermi! Asi tak. 🙂

jabadaba
25. jún 2015

@eeffka 😀 hej, to je najlepsie ak niekto zavola, najlepsie zo zahranicia a kde je sef, potrebujem s nim hovorit a jedina odpoved aka je v danom momente mozna je, ze ja neviem, netusim... 😀

amouramour
27. jún 2015

@jabadaba konecne niekto s normalnym nazorom...asi kultura spravania bohuzial slovakom nic nehovori🙂 a ano to, ze sa firma zdvihne a tebe nepovedia kde su je krajne neprofesionalne...a ked uz teambuilding, tak uz cely team...

fazulka7
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3