icon

Skoršie odchody z práce

12. okt 2021

Priznám sa, pravidelne opúšťam svoju kanceláriu skor ako mam, vzdy 10-15 minút pred 16. Pracovnú dobu mam oficiálne do 16. Ide o prácu v súkromnej sfére, žiadna statna ci verejná sprava. Pracovne úlohy plním a odchádzam z dôvodu ze všetko mam hotové uz dávno pred 15 a reálne do tej 16 sa tam nic nedeje. Nepipam si kartičku ani ma tam nikto takýmto spôsobom nesleduje, dnes mi vsak kolega nadriadený napísal krátko po mojom odchode, ze ked chcem ist domov skor mam sa spýtať. Tiež sa zmienil o mojom piatkovom skorom odchode. Myslite ze je to dôvod na vyhadzov? Uvedomujem si svoju chybu.

kisskiss
12. okt 2021

No keď si odchádzala skôr bez dohody alebo opýtania a máš niekoho nad sebou, koho by bolo vhodné sa najprv spýtať, je to dosť blbé. A keď odídeš o 15:45 a niekto ti ešte zavolá alebo napíše mail o 15:50 s niečím súrnym? Či takéto veci ani nemáš v náplni práce?
Ale odpoveď na otázku, asi to nie je ešte na vyhadzov, inak by si ťa rovno zavolal, myslím, že toto máš asi brať ako upozornenie.

simca06022011
12. okt 2021

Dokonca som zažila pokarhanie aj za to ze zamestnanci sa spakovali hodinu pred a uzavierky robili pol hodinu pred koncom... pptom len stepovali kym padne ak videli ze nic sa uz neudeje, islo sa domov skor. Kedze mas pracovnú zmluvu na presný cas, musíš tam byt, ak chceš ist preč, musi nadriadený o tom min. vediet. Za vsetko ine môžeš dostat upozornenie/pokarhanie, aj ukoncenie pp ak by velmi chcel zamestnávateľ odôvodniť okamzite ukoncenie pp (popravde, za taketo nieco som vypoved okamzitu este nevidela).

simca06022011
12. okt 2021

@hederamonstera zalezi od náplne prace...

slavomira1980
12. okt 2021

@hederamonstera ak si ty 10x rychlejsia ako ostatni, je to bud preto, ze si svoju robotu robis ako treba, kym ostatni kaslu na to, alebo je to preto, ze to co robite, nie je nic extra vynimocne. Pripadne kombinacia oboch. Pretoze takyto velky rozdiel vo vykone zamestnancov je nestandardny. Ak si ty myslis, ze je tento model vo vasej firme prikladom vyspelej firmy, mas skreslenu definiciu toho ako ma efektivita vyzerat. Tak ci onak, kompetentny manazment by si s takymto markantnym rozdielom medzi zamestnancami rychlo spravil poriadky. Jedine ze by islo o ochranu tepleho miestecka pre vyvolenych 😉

Ziadny normalny manazer/majitel predsa nebude platit 10 ludi, kde jedna robi superefektivne a 9 si povaluje sunky a urobia 10tinu toho, co treba. To hadam uznas aj sama😉

hederamonstera
12. okt 2021

@simca06022011 vsak samozrejme. Ked som robila v obchode, tak to bola nonstop praca, takze jasne, ze sa clovek nemohol spakovat skor. Ale su roboty, kedy realne je praca urobena skor ako je pracovna doba (hlavne v ramci mesiaca to moze byt dost nerovnomerne).

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
12. okt 2021

@slavomira1980 tebe CO KTO SPRAVIL ze si taká negatívna ??

autor
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
12. okt 2021

@slavomira1980 no ja si hlavne myslim, ze sef zle riadi a nedava mi pracu, aj ked som si ju zo zaciatku pytala. 🤷🏻‍♀️ A mozno sa aj ostatni kolegovci tvaria, ze su uplne busy, pricom to tak nemusi byt 😉 ako ani ja nepoviem, ze kurnik 80% casu sa nudim. My nerobime vo fabrike, kde sa to da zratat, co kto a kolko spravil. A ano, nasa firma patri medzi najvacsie na slovensku, tak asi vdaka niecomu k nim patri ;) a nemusis tak rypat, proste nie vsade to funguje rovnako

slavomira1980
12. okt 2021

Mne? Nikto nic. Diskutujeme o pracovnom vykone zamestnancov a ich efektivite. Napisala som len zopar logickych argumentov ohladlom temy. Snad mi to prepacis 😉
A nabuduce neodchadzaj skor bez dovolenia, uz ti to tu vysvetlili viacere.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
hipuska
12. okt 2021

Veď ale neprišlo ti nič oficiálne nie? Keď máš tých pár týždňov, tak to už výdrž. Ono ide o to, ak by sa ti dačo stalo...stale si oficiálne v práci, takže by to mohol byť aj ako pracovný uraz

autor
Autor odpoveď zmazal
ovaaa
12. okt 2021

Ak máš raz určenú a platenú pracovnú dobu tak tam treba byť. Sprav si kávu, rozvrhni si pracovné tempo do 16.00, čokoľvek....Alebo druhá možnosť skracuj si ju ďalej a môžeš čakať iné ako len upozornenie.Teraz si na teba posvietia, dôvera sa stráca......

simca06022011
12. okt 2021

@slavomira1980 a mas pravdu, ake zase v office, napr. U nas, kazdy ma svoju agendu... Kazdy inu pracu. Malokedy robí viac ľudí jedno... Cize neda velmi záleží od konkretnej pracovnej naplne. Ale inak suhlasim. Ja osobne uprednostnujem flexibilny pracovný cas, radsej ostanem v praci 16h a dokoncim co mam na 100% ako behať hore dole 😂 a presne pre to cakanie "kym padne" netuzim byt zamestnanec🤭

autor
Autor odpoveď zmazal
alex49
12. okt 2021

a to tam nemôžeš tých 15 minút vydržať? tak si dones knihu, ked sa tam nechceš nudiť 🙄

viestta
Odpoveď bola odstránená
slavomira1980
12. okt 2021

@viestta tak. Dovera sa buduje dlho v medziludskych vztahoch a hlavne v profesnej sfere.

hederamonstera
12. okt 2021

To nemas v zmluve?

marca12
12. okt 2021

To mas teda odvahu v sukromnom sektore pravidelne odchadzat skor. Mne by to ani nedalo odchadzat skor,robota sa vzdy najde. Ale k veci,na vyhadzov to nie je,len ta upozornil.

buberova
12. okt 2021

Podľa mňa je to maximálne trápne.. čo máš 13 rokov? Že tam sedíš x hodín ale tých 15 minút je zrazu problém?

hipuska
12. okt 2021

@autor Tym sa netráp. Nedostala si nič oficiálne, vyhodiť tá nemôže, lebo si tehotná. A čo bude za 3 roky, keď sa budeš chcieť vrátiť...to si už nikto pamätať nebude. My sme museli v robote pipat odchod, príchod. A museli sme pipat 10 minút pred a 10 minút po skončení. Inak išli prémie dole

queen_mary
12. okt 2021

To vazne este existuju firmy, co takto riesia dochadzku?

bettie
12. okt 2021

@hederamonstera teraz si ma rozosmiala 😉. Najskor napises, ze si sikovna a pracu urobis za 1/10 casu v porovnani s kolegami, tada v preklade, ze vlastne oni su neschopni. A teraz je to uz o tom, ze vlasne nemas co robit. Tak ako? 😉

hederamonstera
12. okt 2021

@bettie 🙄 nemyslela som to tak, ze su neschopni, moji kolegovci su uzasni a inteligencne nadpriemerni (ide o it sektor). Ale proste vzdy ked mi sef zadal pracu, mala som ju za hodku spravenu, pricom kolegovci furt boli nejaki busy. Aj ked som s nimi nieco riesila, tak boli prekvapeni, ako rychlo reagujem. Aj som sa ponukla, ze preberiem nejaku ich pracu a ked ma zaucili, tak ja som to urobila napr.za dve hodky, pricom oni si na to bookovali 2-3dni. Ale napisala som potom, ze tiez to mozno hrali na busy alebo neviem. Chcela som tym len povedat, ze mam vsetko rychlo spravene, nie ze oni su neschopni. 😉

slavomira1980
12. okt 2021

@hederamonstera ani to, ze je to firma velka nemusi nevyhnutne znamenat, ze funguje efektivne. Velakrat su to prave male firmy, ktore sice maju relativne malo ludi, ale dokazu vygenerovat niekolkonasobne vysoky obrat, ak berieme do uvahy jeho pomer k poctu zamestnancov. To ze je ta firma jedna z najvacsich na Slovensku, neznamena ze ste aj top k kvalite a efektivite. Ak vase vedenie zamestnava ludi podla systemu, kde niekto urobi iba 10% pracovnej naplne, potom necudo, ze ste "velki". Mozno by si bola prekvapena, keby vas nejaky sikovny CEO preriedil 😉 sama pises, ze sef nerozdeluje pracu efektivne. Inac by ste nemali taky nepomer vo vykone. Skor si myslim, ze ide o filialku nejakej zahrqnicnej firmy, kde niektori u vas pracuju a zvysok sa iba zasiva.
A sme presne pri tej nekompetetentnosti, o ktorej pisem uz na prvej strane.
To nie je rypanie, to je iba moja dedukcia z toho, co si sama napisala.
Vyzeras ze si spokojna vo svojom zamestnani, tak kludne bud. Ja si radsej normalen odpracujem svoje s ludmi, od ktorych sa realne mam co ucit. Ziadny kreativny a produktivny clovek predsa netuzi byt taznym konom vo firme, kde sa ostatni prizivuju.
Ako som uz pisala. Mame rozny pohlad na efektivitu a disciplinu v praci 😉.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
12. okt 2021

@slavomira1980 jasne, moze byt, cim vacsia firma, tym vacsi kolos. Ale keby to bolo tak strasne nespravodlive, boli by asi aj ti “tahaci” pobureni a menili by flek alebo nejak inak riesili. Takze neboj sa, nemusis to hrat na velku premotivovanost, aj ja som vo firme, kde sa da ucit od druhych a uzasne spolupracovat a nikto sa tu nenecha vyuzivat, to mi ver ;) len je to firma, ktora neriesi tvoj cas ale vykon. a precitaj si moj posledny prispevok.

slavomira1980
12. okt 2021

@hederamonstera IT sektor, jedna z najvacsich firiem na Slovebsku, 10x rychlejsie pracujes ako ostatni. Predpokladam, ze ide o Sk filialku zahranicnej IT firmy, kde robite testerov alebo nejake jednoduche aplikacie.

Bat sa nebojim. Nemam coho 😊

Idem prec. Dobru