Som oprávnená požadovať samostatnú izbu na pobyte?
Idem na pobyt ktorý máme v rámci nášho OZ a pobyt mám zaplatený. Ide o to,že síce mám doma muža ale na pobyt somnou nemôže ísť pretože máme doma zverinec o ktorý sa treba starať tak sme sa dohodli,že pôjdem sama. No už viac krát sa stalo,že mi síce dali izbu (hotel) ale v tej izbe som bola ešte s ďalším pre mňa cudzím človekom. Posledné má dali dokopy zo slečnou ktorá skoro celú izbu mala zapratanu vecami aj kúpeľňu a ja som si nemala ani kde dať veci a celá izba smrdela tvrdým alkoholim. Nerada by som zas spala s cudzím človekom keďže ozaj strašne chrapem. Na pobyt sa teším každý rok ale ozaj by som bola nerada ak by ma zas dali na izbu s niekým iným. Dá sa to nejako vôbec riešiť?
Podla mna automaticke pravo urcite nemas. Tieto pobyty sa robia tak, ze izby sa zdielaju. Svokrovci chodia casto a obcas dokonca nie su spolu, aby im to vyslo, ked napr. idu len dvaja muzi. Kazdopadne treba sa pytat u organizatora, mozno to u vas mozne je 🤷♀️ pripadne budu ziadat nejaky priplatok.
Vsak si priplat za samostanu izbu. Bud jednopostelovu alebo zaplat za neobsadene lozko na izbe.
Máš právo si ju zaplatiť a potom môžem mať takú izbu akú si len budeš želať
my fakt netušíme čo to máš aký pobyt zaplatený cez aké OZ, čiže nikto ti tu nevie poradiť takto všeobecne. To musíš riešiť tam, kde si si pobyt platila a kto ho poskytuje.
No lenže ja to zistím vždy až vtedy keď tam prídem a naposledy povedali že hotel je obmedzený.
Pobyt platia oni nie ja.
Treba to riešiť vopred. Platí sa potom poplatok. Ja som išla cez cestovku a 60 eur navyše za to že izba bude obsadená jednou osobou.
Nemyslim si, ked to hradia oni, tak asi nebudu platit kazdemu zvlast izbu. Tiez maju nejaky rozpocet. Lepsie ju tuto otazku smerovat priamo na nich 😉 Mozno za nejaky priplatok by to bolo mozne, ale zase ked ustupia tebe, tak to mozu ziadat viaceri...
Ak platia pobyt oni a nie ty, tak s takmer 100% pravdepodobnostou nebudes mat samostatnu izbu. Kazdopadne treba to riesit vopred a nie na mieste, to uz je neskoro.
Veď nahlás, že ideš s manželom, pridelia dvojlôžkovú izbu a tesne pred odchodom uveď, že manžel zo zdravotných dôvodov nepríde. Rozdelenie izieb už bude nahlásené aj v hoteli a budeš v izbe sama.
Tak ides tam zadarmo a este vymyslas. Bud si priplat za pohodlie alebo sa prisposob.
Ved navrhni, ze rozdiel v izbach doplatis sama...
nič nie je zadarmo, autorka s manželom zrejme platia v OZ nejaké členské alebo sponzorské a potom dostanú pobyt zdarma. Ak mal mať pobyt zaplatený aj manžel a nemohol prísť, nevidím dôvod, prečo by nemohla mať vlastnú izbu.
My chodime na pobyty tiež cez naše OZko...platime našim členom 80% z ceny pobytu...ale ak ide niekto sam, tak bud rešpektuje druhého človeka na izbe, akebo si musí za druhé lôžko zaplatiť plnú sumu ak chce byť na izbe sam
Veď nahlás, že ideš s manželom, pridelia dvojlôžkovú izbu a tesne pred odchodom uveď, že manžel zo zdravotných dôvodov nepríde. Rozdelenie izieb už bude nahlásené aj v hoteli a budeš v izbe sama.
@done asi to spravím tak
o tom akú izbu dostaneš rozhodne OZ ktoré pobyt platí....museli by to za izbu zaplatiť viac ak je to dvojposteľová....automatický nárok neexistuje...skús sa s nimi dohodnúť tak že chceš izbu jednolôžkovú a rozdiel v cene si doplatíš....prečo by ti mali platiť jednolôžkovú izbu ak máš nárok na 1 miesto keďže ideš sama....
to ta hanba nebude fackovat, ze nahlasis manzela a ten potom "ochorie". OZ asi nema penazi na rozhadzovanie, zije z darov od dobrych ludi...
nevedela som,že OZ poskytujú zdarma dovolenky..........
Ja si takto na školeniach vždy doplácam z vlastného vrecka jednotku
Moja babka sa starala o druhú dcéru varila im, strážila deti denne, lebo bývala blízko.Ked babka zomrela teta dala bratrancom gastrolístok nech sa naobeduju.Su ženy, ktoré sa nikdy v domácnosti nepretrhnu.Tersz má vnúča už väčšie a tomu sa venuje dokonale.Dnesne babky budú polovica rozvedene a tie budú naháňať chlapov,kamarátky, lebo samota je zlá.Deti v zahraničí ostatne ďaleko od rodicov.Za to, že voľakedy boli babky vo veku 54 r a dnes majú ľudia v tom čase školákov nikto nemôže.Zmenili sa rodiny zmenilo sa trávenie voľného času, preferencie.Dnes sa rodiny ani nestretávajú a ľudia živia VŠ do dôchodku a vnúčatá majú po 65 tke to dnešní 40 tnici čo majú neskoro deti pochopia, keď im nevesta v 68 r prinesie "pravnucatko a začnú diktovať čo bude jesť a čo má robit
Moja babka sa starala o druhú dcéru varila im, strážila deti denne, lebo bývala blízko.Ked babka zomrela teta dala bratrancom gastrolístok nech sa naobeduju.Su ženy, ktoré sa nikdy v domácnosti nepretrhnu.Tersz má vnúča už väčšie a tomu sa venuje dokonale.Dnesne babky budú polovica rozvedene a tie budú naháňať chlapov,kamarátky, lebo samota je zlá.Deti v zahraničí ostatne ďaleko od rodicov.Za to, že voľakedy boli babky vo veku 54 r a dnes majú ľudia v tom čase školákov nikto nemôže.Zmenili sa rodiny zmenilo sa trávenie voľného času, preferencie.Dnes sa rodiny ani nestretávajú a ľudia živia VŠ do dôchodku a vnúčatá majú po 65 tke to dnešní 40 tnici čo majú neskoro deti pochopia, keď im nevesta v 68 r prinesie "pravnucatko a začnú diktovať čo bude jesť a čo má robit
@eliska13 si si pomýlila témy 🙂

Treba sa pýtať tam kde máš pobyt zaplatený. Samostatná izba stojí viac tak sa im to zrejme neoplatí.