icon

Som v ochrannej lehote počas skúšobnej doby?

veronikascz
19. okt 2017

Zdravím Vás, chcela by som sa informovať či som v ochrannej lehote, aj keď som dostala v skúšobnej dobe ? Teda myslím tým, či môžem ísť na PN ak mi ukončili pracovný pomer...za akúkoľvek radu ďakujem.

patka24
20. okt 2017

@denka81871 ja som sa ti len snazila vysvetlit, ako to nedorozumenie moze vzniknut, ale ok, a co sa tyka sp, jedna pani povie tak, druha inak, clovek ak si neprecita zakonnik, tak sa poriadne nic nedozvie

katkaluky89
20. okt 2017

Ano lebo teba ma pod palcom socialna poistovna to znamena ze uz nebudes listky nosit do roboty ale rovno na socialnu..netreba im hovorit ze ta prepustili..a davaj pozor na zvysene kontroly u mna boli za 2 tyzdne 4x

evittam
20. okt 2017

@katkaluky89 Oni vedia,ze PP skoncil, nikto im to hovoriť nemusí.😉

denka81871
20. okt 2017

@evittam no moja takto sa mozes rozrapavat doma zo svojim muzom ja som s tebou husy nepasla aby si samnou bavila tymto stylom ze kto sa ma ukludnit a nevyskakovat ... hras sa tu na premudrelu lebo ty tomu rozumies ja ti tiez mozem napisat ze mam diplom s pravnickej fakulty a nemusi to tam byt takze tolko k tomu ako ty sa tomu rozumies ..... a vidim ze rozumies sa tomu celkom na hovno ked uz sa chces bavit takto "na urovni" pretoze ked som na pnke a plati mi socialna poistovna od zaciatku pnky davky tak mi ich bude platit len 6mesiacov co u mna znamena do porodu pretoze som sla na pnku po 13tt pani premudrela😘 a navyse narok na md ani nemam kedze nemam odrobenych 270dni vkuse za posledne 2roky cize ja 6-8tyzdnov pred porodom nenastupim na ziadnu matersku ale pokracujem dalej v pnke pani dokonale nastudovana v zakonoch 😉
A jasne ty si mudrejsia nez pani co robi na socialke 25rokov 😂 ach boze udri

denka81871
20. okt 2017

@patka24 no sak jasnee ja to chapem a samozrejme jedna povie tak druha tak a ja vravim s nikim sa nevadim len pisem svoju skusenost ale niekto iny sa tu tvari ze je zakon sam o sebe a bude sa hadat do krvi toto neznasam ... kazdy si pise len svoju skusenost nemam dvovod si nic vymyslat 😊

denka81871
20. okt 2017

@katkaluky89 ano ano uz som mala aj ja kontrolu zatial sice jednu ale mala a tak mne to problem nerobi kludne nech chodia aj 4x za den ja som doma stale nechodim ani ma vychadzky nakolko mi to nedovoluje zdravotny stav a ked ma nenajdu doma tak ma najdu v nemocnici to je moj prechodny pobyt 😂😂

katkaluky89
20. okt 2017

@denka81871 ja som po operacii chrbtice 😀 taze teraz ked uz mozem lietat po doktoroch akurat zacnu lozit

evittam
20. okt 2017

@denka81871 Akp čítam tak nemam co dodať. Ty vies o tom holy prd,pani pravnicka!!!
Po prve nemusíš mat "odrobenych"270dni za posledne dva roky pred pôrodom aby si mala narok na MD, musíš mat 270dni NP a to je rozdiel,kt.ty s tvojou inteligenciou právničky si asi nepostrehla.
A po druhe na PN platenu-ako netehotna ked na nu nastupis do 7dni od skončenia PP mas narok na 52tyzdnov...ako tehotna teoreticky tiež ale urcite sa to nedá stihnúť.
Pani pravnicka!!!

evittam
20. okt 2017

@denka81871 Ach boze, nech ti to da

evittam
20. okt 2017

...ta tetuska s 25rocnou praxou písomne!!! Cest vynimkam, Samozrejme.
Za tym co pisem si stojím a plati to.

denka81871
20. okt 2017

@evittam ty si riadne mimo moja 😂😂😂 ja som ti napisala ze som pravnicka? 😂😂 ja som ti to len uviedla ako priklad k tomu ako sa ty vsetkemu sttasne rozumies ze aj ja ti mozem povedat ze mam diplom s pravnickej fakulty 😂😂 ale vidiet si myslis dojmy s pojmamy ... a koncim s tebou tuto debatu lebi to nema zmysel trepes si furt svoje a chytas za slovicka a ides tu hrat formu vysoko vzdelanej (mozno tak v turbo skole)

denka81871
20. okt 2017

@katkaluky89 ooou tak to ti vobec nezavidim to niesu prijemne veci toto ... dufam ze budes mat od nich klud aby si si mohla v klude behat po lekaroch nie este k nim nosit potvrdenia od lekarov ze si tam ozaj bola .... mna zase v nedelu seklo fajnovo v krizoch tak sa liecim doma a bolesti mam teda riadne som zvedava kedy to prejde ale vraj je to na dlho ...

olifcek
20. okt 2017

@denka81871 diplom z ktorej casti prava? Gratulujem, vies citat. Ale prax je prax 🙂
@evittam je osoba, ktora tu mamickam radi a pomaha. Usudzujem, ze ma niekolkorocnu prax. A zatial sa nemylila 🙂

...inak nechapem, co Ta viedlo takto sa k nej spravat...

olifcek
20. okt 2017

@denka81871 to s tym diplomom si napisala ako fakt, ktory si pravr vytiahla... Takze...

denka81871
20. okt 2017

@olifcek ved nech radi a pomaha ved to je pekne nato sa tu baby pytaju o radu a skusenost aby sme si radili navzajom ... ale zato ze som napisala len svoju skusenost sa ide somnou bavit takymto povyseneckym ubohym stylom? Tak pardon ze si nenecham od barzkoho skakat po hlave ze este ja som za trubu ze co ma viedlo sa k nej "takto" spravat ale co takto si polozit otazku co viedlo ju sa somnou takto bavit?😉 a napisem to este raz nemam ziadny diplom s prava to bolo uvedene ako priklad treba lepsie citat a pochopit ironiu 😉

olifcek
20. okt 2017

@denka81871 mne praveze nic povysenecke na tom neprislo ☹ nevyhoda pisaneho slova 🙂

Navrhujem mier 🙂 sme zeny, tak svoje sa povedalo, ide sa dalej 🙂

olifcek
20. okt 2017

@denka81871 s tym diplomom som paq i ja spravne pochopila, no 🙂 ale prvykrat, nakolko Ta nepoznam, ani Tvoj pisomny prejav, netrklo, ze to ironia len 🙂

denka81871
20. okt 2017

@olifcek no ved prave ze sa nepozname a ide mi pisat veci stylom "tak sa ukludni a nevyskakuj"? No prepac ale pride mi to nanajvys nekorektne a aj povysenecke lebonto vyznelo akoze stylom drz hubu lebo ja som tu ta najchytrejsia a rozhodne mi nepride ze sa taketo vyjadrovanie pouziva v slusnych rozhovoroch a este k tomu s uuplne cudzymi ludmi 😉😊
A hej bola to ironia ale keby si to precitas este raz tak to pochopis uz tak ako to pochopit mas ale tak ked cloveka hned chyta za slovicka couz no 😊 a napisala som to x krat a napiseme ste raz nepresviedcam nikoho o svojej pravde ani nic len pisem svoju skusenost nic viac nic menej 😊 to snad nieje zakazane 😉

loginexistuje
20. okt 2017

@denka81871 davas sem nepspravne informacie ci uz vznikli tvojou reprodukcioualene nespravnym vykladom pani v socialnej poistovni ( preto je lepsie s nimi komunikovat mailom) je jedno
@evittam to uviedla na pravu mieru a tak to aj je ako pisala

Na rozviazanie pracovneho pomeru v skusobnej dobe nie je nutne ho podpisat od druhej strany ide o oznamenie
Lehota pre Uplatnenie si nemecenskych davok pre tehotne je 8 mesiacov co je doba od skoncenia PP dokedy si mozes uplatnit materske ale vobec nesivisi s dobou poberania materskeho atd atd

monique02
20. okt 2017

Fu baby aka hadka, ja sa nebudem zapajat, len info rozviazanie prac. pomeru v skusobnej dobe je jednostranny ukon a plati dnom kedy je zamestnancovi oznamene, cize bud ten podpis ze prevzal zamestnanec oznamenie o skonceni prac. pomeru alebo postou ale vtedy plati az dnom dorucenia zasielky (dala som si spravit vyklad v byvalej praci firemnej pravnicke) inak nemate dokaz ze zamestnanec bol oboznameny, keby sa do buducna sudil nemate to ako dokazat ;)

denka81871
20. okt 2017

@loginexistuje ja sa hadam ze je nutne podpisat vypoved v skusobnej dobe? Nehadam... opakujem len som napisala co mi bolo povedane... ale naco to tu budem omielat dokola 😉 neriesim 😉

olifcek
20. okt 2017

@monique02 🙂 samozrejme 😉

plati datum na papieri. ak to nemoze dostat zamestnanec osobne, posiela sa mu to doporucene do vlastych ruk. ak to ide vcas, plati datum, aky e na papieri napisany. popripade plati datum prevzatia, ci odmietnutia prevzatia alebo navratu listu 🙂

zalezi ako to zamestnavatel urobi, aky text napise a hlavne to musi stihnut vcas a urobit to pisomne 🙂

evittam
20. okt 2017

@denka81871 "Moja zlata" ja necitam medzi riadkami. Uvadzam fakty a radim zenam tak ako to je a ako to platí. Jediná kto je tu mimo si ty.

evittam
20. okt 2017

@olifcek
@loginexistuje Dakujem dievčata.
@denka81871 Prva co sa ku mne začala správat povysenecky si bola ty-lebo tetuska povedala...len sa branim.
Rozumiem čomu rozumiem a radim zenam a ak neviem tak ano-drzim usta..

evittam
20. okt 2017

@olifcek No ja som za sprostu a ona je "lietadlo" lebo jej tetuska na úrade nieco povedala. Uz neriešim podobne osoby s titulom "pravnika".😂😉

denka81871
20. okt 2017

@evittam skoda sa k tebe uz aj vyjadrovat ... vobec nic si nepochopila

nyusika
20. okt 2017

@denka81871
takto môžeš akurat tak skúsenosti z pečenie babovky rozpisovať
@evittam má, na rozdiel od teba, odborné znalosti týkajúce sa tejto problematiky.
pani v SP ti mohla všeličo povedať, otázne je, ako si to ty pochopila.
vzhľadom k štýlu komunikácie, to veru mohli byť uuuplne inak, ako to tu opisuješ

evittam
20. okt 2017

@denka81871 Hlavne je,ze ty si pochopila. A máš pravdu-skoda radit osobam tvojho typu. Lebo ak človek co sa vyzna upozorní na chybu tak ju nepriznajú ale utocia. 😉

denka81871
20. okt 2017

@nyusika pisem si to co uznam za vhodne a to aku som mala skusenost a nebudem si nato pytat povolenie ani od jednej z vas ... odborne znalosti typu "google" si vie pozriet kazda ale ked clovek napise len svoju skusenost div ma tu nejdete ukamenovat .. no nech sa paci ukazujte svoju hlupost utokom nato ze clovek napise s prepacenim posratu skusenost alebo to ze co mi povedala pani zo socialky a hned som hlupa a neviem aka len zato ze napisem co mi bolo povedane ako haloo sa zobudte nie sa idete hadat do krvi a cloveka zjest 😉😊 bravo 👏

evittam
20. okt 2017

@denka81871 Ale ty si stále nepochopila,ze nikto sa s tebou neháda. Nema preco a ani ja nie. Uvádzam fakty a odborne skusenosti - nie "uja googla". Tak sa konečne spamataj.😉