icon

Stačí výpis z účtu na rekreačný poukaz?

sisinkaaaa
10. nov 2025

Ahojte idem si cez zamestnávateľa uplatniť rekreačný poukaz a pri platbe kartou potrebujú nejaké potvrdenie o Tom že ten účet s ktorého sa to platilo patrí mne .. stačí mi teda výpis z účtu z banky?

anonym_e87a4a
10. nov 2025

@sisinkaaaa áno, mal by stačiť výpis
Rekreačný u nás vo firme sa dal preplatiť , len ak bol majiteľ účtu ten, ktorý si uplatňuje
Ale neviem, či je to tak aj zo zákona
Píšem osobnú skúsenosť

gribka1
10. nov 2025

Veď vo faktúre od ubytovateľa máš zaplatené. Načo toto?

anonym_dce9e4
10. nov 2025
@gribka1

Veď vo faktúre od ubytovateľa máš zaplatené. Načo toto?

@gribka1 lebo tu musí odísť z čísla účtu zamestnanca, aby to bolo čo najdôveryhodnejšie

anonym_1bb1a2
10. nov 2025

@sisinkaaaa Áno, pokiaľ to bolo platené z účtu alebo kartou, treba doložiť k tomu výpis z účtu. Účet musí byť toho, kto si uplatňuje rekreačný príspevok a na koho je faktúra vystavená. Pripadne ak ide o manželov, účet môže byť jedného z nich, pokiaľ majú bezpodielové spoluvlastnictvo. Iná výnimka neexistuje.

gribka1
10. nov 2025
@anonym_dce9e4

@gribka1 lebo tu musí odísť z čísla účtu zamestnanca, aby to bolo čo najdôveryhodnejšie

@anonym_dce9e4 Ale keď mám zaplatenú faktúru, nikto to nerieši. Aj keď bloček za utratu na mieste, nikto nerieši kto to platil.

anonym_9c817e
10. nov 2025
@anonym_1bb1a2

@sisinkaaaa Áno, pokiaľ to bolo platené z účtu alebo kartou, treba doložiť k tomu výpis z účtu. Účet musí byť toho, kto si uplatňuje rekreačný príspevok a na koho je faktúra vystavená. Pripadne ak ide o manželov, účet môže byť jedného z nich, pokiaľ majú bezpodielové spoluvlastnictvo. Iná výnimka neexistuje.

@anonym_1bb1a2 a ak to zaplatim v hotovosti aky doklad okrem faktury je este treba

jajamalka
10. nov 2025
@anonym_1bb1a2

@anonym_1bb1a2 to moze byt zaplatene aj z manzelovho uctu, ak ja si uplatnujem poukaz?

anonym_1bb1a2
10. nov 2025
@anonym_9c817e

@anonym_1bb1a2 a ak to zaplatim v hotovosti aky doklad okrem faktury je este treba

@anonym_9c817e príjmových pokladničný doklad

anonym_1bb1a2
10. nov 2025
@jajamalka

@anonym_1bb1a2 to moze byt zaplatene aj z manzelovho uctu, ak ja si uplatnujem poukaz?

@jajamalka áno, ak ide o spoločný účet manželov a teda máte bezpodielové spoluvlastnictvo, resp. ak ti zamestnávateľ na ten účet posiela aj výplatu.