icon

Stravné lístky alebo peniaze. Čo je lepšie?

sisa22x
26. okt 2025

Ahojte, co je lepsie vo firme si uplatnit? Stravne listky alebo normalne peniaze na ucet za stravovanie? Dakujem.

Strana
z2
kalifka
26. okt 2025

@sisa22x ja dávam peniaze na účet, tak si 99% zamestnancov želalo.

anonym_1a4619
26. okt 2025

@sisa22x peniaze na účet

maca1984
26. okt 2025

Čo tebe viac vyhovuje. Manžel má peniaze na účet. Jedlo si nosí z domu.Ak nie je uvarené, čo sa stáva málokedy, tak sa vybehne najesť.

anonym_bf85d8
26. okt 2025

u nas su aj kolegovia, co uprednostnili prispevok na stravovaciu kartu, kvoli prehladnosti

sisa22x
autor
26. okt 2025

Vdaka za odpovede a prispevok je tam rovnaky? Ci na ucet ci stravny listok?

anonym_a34fd4
26. okt 2025

@sisa22x mne viac vyhovuju peniaze.

maranco
26. okt 2025
@sisa22x

@sisa22x finančne to máš rovnako, nebudeš nikde ukrátená, avšak peniaze sú lepšie

- vieš nimi platiť úplne v každom obchode
- v januári ti neminuté peniaze z minulého roku neprepadnú
- ak skončí lístková firma prídeš o to čo si naškečkovala, viď Kmotríkova Callio
https://spravy.stvr.sk/2024/05/boj-o-vlastne-pe...
- peniazmi podporíš svoju jedáleň/prevádzku kam chodíš na obedy, nemusia platiť zbytočný 5% poplatok za preplatenie stravného lístka a čakať týždne kým sa dostanú k svojim peniazom

eeffka
26. okt 2025
@sisa22x

@sisa22x finanxne na tom budes uplne rovnako, zavisi len od tvojich preferencii

pribinak
26. okt 2025

Ja nepoznám nikoho kto by mal estw stravovaciu kartu …..všetci mame peniaze za stravu nirmalne na úcte

Jedine ak máš bejake exekucie tak sa ri oplatí dať si stravovaciu kartu

Inak nevidím žiadnu výhodu, nedá s tým platiť všade a za všetko a to mi liezlo na nervy

anonym_478df3
26. okt 2025
@pribinak

Ja nepoznám nikoho kto by mal estw stravovaciu kartu …..všetci mame peniaze za stravu nirmalne na úcte

Inak nevidím žiadnu výhodu, nedá s tým platiť všade a za všetko a to mi liezlo na nervy

@pribinak TP že nepoznás nikoho tak ešte sú napr mužc e železničiar, majú hodne dlhú dobu kartu , železnice majú cez desaťtisíc zamestnancov

pribinak
26. okt 2025
@anonym_478df3

@pribinak TP že nepoznás nikoho tak ešte sú napr mužc e železničiar, majú hodne dlhú dobu kartu , železnice majú cez desaťtisíc zamestnancov

@anonym_478df3 ja nikde nepíšem že karty neexistujú tak sa nezavzdusnuj

nelca84
26. okt 2025
@anonym_478df3

@anonym_478df3 ale vies, ze aj on si moze vybrat? Ci chce financny prispevok alebo gastro kartu. Lebo to pises ako keby zelezniciari mali povinne karty...

kalifka
26. okt 2025
@pribinak

@pribinak muž veľká firma a majú stravovaciu kartu. Väčšinou v mojom okolí malé, menšie firmy dávajú peniaze a veľké firmy majú kartu.

anonym_cce7d7
26. okt 2025
@kalifka

@pribinak muž veľká firma a majú stravovaciu kartu. Väčšinou v mojom okolí malé, menšie firmy dávajú peniaze a veľké firmy majú kartu.

@kalifka stravovacia firma dáva benefit alebo motivačný bonus zamestnávateľovi keď si ich vyberú, pri veľkej firme je tento väčší bonus lákavejší
ale zamestnanec má slobodnú vôľu si vybrať peniaze alebo lístkovú firmu

pribinak
26. okt 2025
@kalifka

@kalifka sme velka firma, kartu nemá nikto

stankadu
26. okt 2025

Ja som si zmenila, teraz mi idú peniaze na účet. Robím v potravinách, u nás sa strav. karta dá využiť na nákup potravín, ale som hádzala do košíka aj to čo som aktuálne nepotrebovala. Teraz mi to lepšie vyhovuje, kúpim len to, čo treba a aj lepšie vydržím do výplaty.

anonym_164157
26. okt 2025

Kedy si hovorili o tom,ze sa to dani.Uz to tak neni,uz to neplati??Vela ludi si to takto dalo,ze radsej peniaze a dostali menej ako keby dostali na kartu.

jazula
26. okt 2025

Finančne je to rovnako. Ja som mala stravovaciu kartu, kým bol partner s malou na rodičovskej, mal ju on a robil z nej potravinové nákupy. Teraz nastupujem do novej práce a on tiež, každý budeme mať svoj fin.príspevok.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_164157

Kedy si hovorili o tom,ze sa to dani.Uz to tak neni,uz to neplati??Vela ludi si to takto dalo,ze radsej peniaze a dostali menej ako keby dostali na kartu.

@anonym_164157 nikdy to neplatilo, ak islo o financny prispevok na stravovanie poskytovany v sulade so Zakonnikom prace, t.j. vopred. Ked citas A, citaj aj B, nie len uryvok z kontextu.

kalifka
26. okt 2025
@anonym_cce7d7

@kalifka stravovacia firma dáva benefit alebo motivačný bonus zamestnávateľovi keď si ich vyberú, pri veľkej firme je tento väčší bonus lákavejší
ale zamestnanec má slobodnú vôľu si vybrať peniaze alebo lístkovú firmu

@pribinak
@anonym_cce7d7
Ako som písala a prečítali ste si, v mojom okolí...

anonym_cce7d7
26. okt 2025
@anonym_bf85d8

u nas su aj kolegovia, co uprednostnili prispevok na stravovaciu kartu, kvoli prehladnosti

@anonym_bf85d8 kto nemá prehľad vo financiách, alebo nevie hospodáriť z peniazmi potom by mu mal zamestnávateľ dávať aj lístky na bývanie, ošatenie, dopravu, elektrinu aby to mal prehľadnejšie 🙂

anonym_164157
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_164157 nikdy to neplatilo, ak islo o financny prispevok na stravovanie poskytovany v sulade so Zakonnikom prace, t.j. vopred. Ked citas A, citaj aj B, nie len uryvok z kontextu.

@nelca84 to som kedy si zachytila v spravach,ze ako sa ludia nechali vtedy napalit.My take nic nemame,mame normalnu jedalen a mozme si objednavat z 5tich jedal.Samozrejme,ze tam zamestnavatel prispieva cize 1.10 nas vyjde plny obed aj s polievkou.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_164157

@nelca84 to som kedy si zachytila v spravach,ze ako sa ludia nechali vtedy napalit.My take nic nemame,mame normalnu jedalen a mozme si objednavat z 5tich jedal.Samozrejme,ze tam zamestnavatel prispieva cize 1.10 nas vyjde plny obed aj s polievkou.

@anonym_164157 ale nezachytila si to cele

anonym_164157
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_164157 ale nezachytila si to cele

@nelca84 moze byt

anonym_bf85d8
26. okt 2025
@anonym_cce7d7

@anonym_bf85d8 kto nemá prehľad vo financiách, alebo nevie hospodáriť z peniazmi potom by mu mal zamestnávateľ dávať aj lístky na bývanie, ošatenie, dopravu, elektrinu aby to mal prehľadnejšie 🙂

@anonym_cce7d7 podla mna sa skor vyhovaraju, ze su lenivi nahlasit si zmenu

jaroe
26. okt 2025
@sisa22x

@sisa22x samozrejme

simcas75
27. okt 2025
@pribinak

@pribinak ja mám pár kolegov, ktorí chcú vyslovene dobijat stravovaciu kartu.

pribinak
27. okt 2025
@simcas75

@pribinak ja mám pár kolegov, ktorí chcú vyslovene dobijat stravovaciu kartu.

@simcas75 super teším sa

znava
27. okt 2025

@sisa22x nám dáva zamestnávateľ v hotovosti pouhé minimum. Za necelé 4 € si dá človek toho veľa.😁

poleva
27. okt 2025

Ja mam stravovaciu kartu..Chodim na obedy..niekedy mam z domu..ale vzdy mam teply obed

Strana
z2