Stravné lístky alebo peniaze. Čo je lepšie?
Ahojte, co je lepsie vo firme si uplatnit? Stravne listky alebo normalne peniaze na ucet za stravovanie? Dakujem.
@sisa22x peniaze na účet
Čo tebe viac vyhovuje. Manžel má peniaze na účet. Jedlo si nosí z domu.Ak nie je uvarené, čo sa stáva málokedy, tak sa vybehne najesť.
u nas su aj kolegovia, co uprednostnili prispevok na stravovaciu kartu, kvoli prehladnosti
Vdaka za odpovede a prispevok je tam rovnaky? Ci na ucet ci stravny listok?
@sisa22x mne viac vyhovuju peniaze.
Vdaka za odpovede a prispevok je tam rovnaky? Ci na ucet ci stravny listok?
@sisa22x finančne to máš rovnako, nebudeš nikde ukrátená, avšak peniaze sú lepšie
- vieš nimi platiť úplne v každom obchode
- v januári ti neminuté peniaze z minulého roku neprepadnú
- ak skončí lístková firma prídeš o to čo si naškečkovala, viď Kmotríkova Callio
https://spravy.stvr.sk/2024/05/boj-o-vlastne-pe...
- peniazmi podporíš svoju jedáleň/prevádzku kam chodíš na obedy, nemusia platiť zbytočný 5% poplatok za preplatenie stravného lístka a čakať týždne kým sa dostanú k svojim peniazom
Ja nepoznám nikoho kto by mal estw stravovaciu kartu …..všetci mame peniaze za stravu nirmalne na úcte
Jedine ak máš bejake exekucie tak sa ri oplatí dať si stravovaciu kartu
Inak nevidím žiadnu výhodu, nedá s tým platiť všade a za všetko a to mi liezlo na nervy
Ja nepoznám nikoho kto by mal estw stravovaciu kartu …..všetci mame peniaze za stravu nirmalne na úcte
Inak nevidím žiadnu výhodu, nedá s tým platiť všade a za všetko a to mi liezlo na nervy
@pribinak TP že nepoznás nikoho tak ešte sú napr mužc e železničiar, majú hodne dlhú dobu kartu , železnice majú cez desaťtisíc zamestnancov
@pribinak TP že nepoznás nikoho tak ešte sú napr mužc e železničiar, majú hodne dlhú dobu kartu , železnice majú cez desaťtisíc zamestnancov
@anonym_478df3 ale vies, ze aj on si moze vybrat? Ci chce financny prispevok alebo gastro kartu. Lebo to pises ako keby zelezniciari mali povinne karty...
@pribinak muž veľká firma a majú stravovaciu kartu. Väčšinou v mojom okolí malé, menšie firmy dávajú peniaze a veľké firmy majú kartu.
@pribinak muž veľká firma a majú stravovaciu kartu. Väčšinou v mojom okolí malé, menšie firmy dávajú peniaze a veľké firmy majú kartu.
@kalifka stravovacia firma dáva benefit alebo motivačný bonus zamestnávateľovi keď si ich vyberú, pri veľkej firme je tento väčší bonus lákavejší
ale zamestnanec má slobodnú vôľu si vybrať peniaze alebo lístkovú firmu
Ja som si zmenila, teraz mi idú peniaze na účet. Robím v potravinách, u nás sa strav. karta dá využiť na nákup potravín, ale som hádzala do košíka aj to čo som aktuálne nepotrebovala. Teraz mi to lepšie vyhovuje, kúpim len to, čo treba a aj lepšie vydržím do výplaty.
Kedy si hovorili o tom,ze sa to dani.Uz to tak neni,uz to neplati??Vela ludi si to takto dalo,ze radsej peniaze a dostali menej ako keby dostali na kartu.
Finančne je to rovnako. Ja som mala stravovaciu kartu, kým bol partner s malou na rodičovskej, mal ju on a robil z nej potravinové nákupy. Teraz nastupujem do novej práce a on tiež, každý budeme mať svoj fin.príspevok.
Kedy si hovorili o tom,ze sa to dani.Uz to tak neni,uz to neplati??Vela ludi si to takto dalo,ze radsej peniaze a dostali menej ako keby dostali na kartu.
@anonym_164157 nikdy to neplatilo, ak islo o financny prispevok na stravovanie poskytovany v sulade so Zakonnikom prace, t.j. vopred. Ked citas A, citaj aj B, nie len uryvok z kontextu.
@kalifka stravovacia firma dáva benefit alebo motivačný bonus zamestnávateľovi keď si ich vyberú, pri veľkej firme je tento väčší bonus lákavejší
ale zamestnanec má slobodnú vôľu si vybrať peniaze alebo lístkovú firmu
@pribinak
@anonym_cce7d7
Ako som písala a prečítali ste si, v mojom okolí...
u nas su aj kolegovia, co uprednostnili prispevok na stravovaciu kartu, kvoli prehladnosti
@anonym_bf85d8 kto nemá prehľad vo financiách, alebo nevie hospodáriť z peniazmi potom by mu mal zamestnávateľ dávať aj lístky na bývanie, ošatenie, dopravu, elektrinu aby to mal prehľadnejšie 🙂
@anonym_164157 nikdy to neplatilo, ak islo o financny prispevok na stravovanie poskytovany v sulade so Zakonnikom prace, t.j. vopred. Ked citas A, citaj aj B, nie len uryvok z kontextu.
@nelca84 to som kedy si zachytila v spravach,ze ako sa ludia nechali vtedy napalit.My take nic nemame,mame normalnu jedalen a mozme si objednavat z 5tich jedal.Samozrejme,ze tam zamestnavatel prispieva cize 1.10 nas vyjde plny obed aj s polievkou.
@nelca84 to som kedy si zachytila v spravach,ze ako sa ludia nechali vtedy napalit.My take nic nemame,mame normalnu jedalen a mozme si objednavat z 5tich jedal.Samozrejme,ze tam zamestnavatel prispieva cize 1.10 nas vyjde plny obed aj s polievkou.
@anonym_164157 ale nezachytila si to cele
@anonym_bf85d8 kto nemá prehľad vo financiách, alebo nevie hospodáriť z peniazmi potom by mu mal zamestnávateľ dávať aj lístky na bývanie, ošatenie, dopravu, elektrinu aby to mal prehľadnejšie 🙂
@anonym_cce7d7 podla mna sa skor vyhovaraju, ze su lenivi nahlasit si zmenu
@pribinak ja mám pár kolegov, ktorí chcú vyslovene dobijat stravovaciu kartu.
Ja mam stravovaciu kartu..Chodim na obedy..niekedy mam z domu..ale vzdy mam teply obed

@sisa22x ja dávam peniaze na účet, tak si 99% zamestnancov želalo.