icon

Test zo slovenčiny - práca na Finančnej správe

kuravesele
14. júl 2020

Prosím Vás, nájde sa tu nejaká osoba, ktorá absolvovala výberové konanie na prácu na finančnej správe? Ak áno, tak o akú skúšku ide zo slovenčiny? Poprípade, aké máte skúsenosti s výberovým konaním?

spisakova
19. feb 2021

@sebastian1234 tak som to mala v pozvanke, test zo sj a odbornych vedomostí. Konretne zakony boli vypisané na VK.

spisakova
19. feb 2021

@sebastian1234 podla toho co som videla na VK na colneho kontrolora tak tam je test len z SJ...

sebastian1234
19. feb 2021

@spisakova pravdepodobne asi na pozíciu, ktorú sa hlásim, tak stačí iba napísať test zo sj a ak by sa podarilo prejsť na osobný pohovor, tak tam je možné, že sa niečo môžu spýtať, ale netuším či bude ten test zameraný len na dopĺňanie i/y + veľké / malé písmená alebo aj niečo iné...

alchemilkazltozelena
19. feb 2021

Ja som bola 2x na VK a podla mna je ten test dost tazky.. mala som co robit aby som to dala 🤷‍♀️ a to mam slovencinu v malicku

sebastian1234
19. feb 2021

@spisakova možno je ten test zameraný na zákony, ktoré spomínala ronny182 "Test sa skladal zo zákonov (o správe daní, daň z príjmov, DPH, účtovníctvo, ústava, o finančnej správe)."

sebastian1234
19. feb 2021

@alchemilkazltozelena vieš mi, prosím, priblížiť, že ako vyzeral daný test? Ďakujem.

alchemilkazltozelena
19. feb 2021

@sebastian1234 same chytaky, vynimky zo sj pravopisu a pod.

katixx2
19. feb 2021

Test zo sj je zamerany na i/y , velke male pismena, taktiez si treba zopakovat co su homonyma ci synonyma, kde pisat ciarky, ako sa pisu cislovky , sklonovanie cudzich mien ,ako sa spravne pisu predlozky ,..

spisakova
20. feb 2021

Prosím vás a odborný test viete niekto priblížiť? Dakujem moc...

sebastian1234
20. feb 2021

@alchemilkazltozelena a @katixx2 veľmi pekne Vám ďakujem. Musím sa zamerať na tie chytáky, ktoré môžu človeka zaskočiť. Pomohli ste mi.

pesa34
21. feb 2021

Prosím dievčatá, určite je ten test so zákonov? Bol teraz niekedy niekto na VK?

klau123
4. mar 2021

Dobrý, bol niekto z Vás dnes na VK v Michalovciach ale dakde inde?
Ďakujem😊

pesa34
4. mar 2021

@klau123 bola som teraz v pondelok v TT

klau123
Autor odpoveď zmazal
klau123
4. mar 2021

@pesa34 aká bola písomná časť? Bolo to zamerané na y,i?
Bola ťažká?

spisakova
Autor odpoveď zmazal
spisakova
4. mar 2021

@pesa34 aj ja idem zajtra do TT, prosim odborna cast sa coho tykala? Dakujem pekne. Vysledok daju kedy vediet?

pesa34
4. mar 2021

@spisakova 10 otázok zo zákonov, DPH, daň z príjmov, daňový poriadok. Výsledok tuším do 10 dní, neviem presne.

spisakova
4. mar 2021

@pesa34 a zadarilo sa?

spisakova
4. mar 2021

@pesa34 myslim test, boli ste aj na ustnom pohovore? To bol pohovor na danovy Trnava alebo ? Dakujem

pesa34
4. mar 2021

@spisakova test mal 10 otázok. Áno, zvládla som to 😊

pesa34
4. mar 2021

@spisakova nie do TT

spisakova
4. mar 2021

@pesa34 Super budem držat palce, aby Vas vybrali... Takze ste este boli aj na ustnom pohovore? Tam to ako prebiehalo? Dakukem moc

pesa34
4. mar 2021

@spisakova ja som už 😊 na pohovore už nič moc, iba pokec

klau123
4. mar 2021

Na akú pozíciu.
Ja idem na colný kontrolór, mylism tam nebudú otázky zo zákonov a tak iba zo SJ. No neviem presne.
Držím palce aby Vás vybrali 😊

sofii1707
14. mar 2021

@ronny182 ja sa hlásim na pozíciu kontrolóra a chcela by som sa opytat nebojím sa až tak testov zo slovenčiny ani z odbornej časti ako tej ústnej... chcem sa opytat byvaju tam aj otazky týkajúce sa zákonov ? Po prípade na ktorú oblasť či zákon sa treba zamerať viac ? Vopred ďakujem

nika82
14. mar 2021

@sofii1707 pisu tu ze "Test sa skladal zo zákonov (o správe daní, daň z príjmov, DPH, účtovníctvo, ústava, o finančnej správe)."

pesa34
14. mar 2021

@sofii1707 ústna časť už nie je o zákonoch, je to len pokec 😊 doterajšia prax ich napríklad zaujimala

sofii1707
15. mar 2021

@pesa34 ďakujem za informáciu ja som počula už aj take informácie že na ustnej sa pýtajú 3 otazky zo zákonov a keďže je toho strašne veľa a malo času tak sa celkom obávam ... mám síce strednú školu so zameraním na účtovníctvo ale zákony sú predsa len niečo iné ...

pesa34
15. mar 2021

@sofii1707 este doplním, zamerať sa na zákon o DPH, daň z príjmov a daňový poriadok. Z týchto troch zákonov sú otázky v teste. A je to test, čiže sú tam možnosti a,b,c 😊