Učiteľka a tehotenstvo
Poradíte mi niekto? Som v takejto situácii. Momentálne som nezamestnaná učiteľka, mala som sa stretnúť s 1 zástupkyňou, ktorá by mi možno vybavila prácu na ZŠ a mala som jej zatelefonovať. No 2 dni nato som zistila, že som tehotná a teraz neviem čo robiť, či sa stretnúť s tou pani alebo nie.Keď jej oznámim, že som tehotná ktovie či ma zoberú. Alebo mám po všetkých školách žiadosti podávané a neviem čo potom robiť keď ma nejaká škola vezme musím im oznámiť, že som tehotná? Ja by som aj rada robila aj na pár mesiacov, lebo treba každé euro, ale už mám vyskúšané učiť a stačí natrafiť na 1 zlú triedu a psychika v kýbli a by som sa bála, že ublížim bábätku. Vôbec neviem čo robiť. Manžel, že ak ma niekde zoberú tak ísť no ale ja som si nie istá. Ďakujem za každú radu.
@uzanka16 neviem podla mna to dlho neutajis a minimalne to cez skusobnu dobu zistia .... ved este tak nikam nezobrali .. ale teda neviem ci by som znamu takto oklamala ... ona by z toho mala problem .... za mna ako rodica ak by mala prist ucitelka na par mesiacov... resp. by stale vynechavala kvoli lekarom a pod ... tak by som bola radsej keby skola uprednostnila netehotnu zaujemkynu o pracu...
ale povedat im to nemusis...
@uzanka16 Povedať im to nemusíš, pokiaľ ťa niekam zoberú tak pravdepodobne až od septembra, lebo vlastne teraz za chvilu končí školský rok a v septembri to už na tebe asi aj bude vidno, takže to bude jasné. Možno ak by ťa vzali hned, ak potrebujú, tak také 3 mesiace sa to dá v pohode utajiť, mám s tým osobnú skúsenosť. Samozrejme, ak ti nebude bývať nejako brutálne zle. Ved uvidíš, ako to dopadne.
A to by bolo naco dobre? Povedat o tehotenstve im nemusis,ale je to max.neseriozne.narobis skole len problemy,lebo budu musiet uprostred roka za teba zhanat nahradu,ziaci sibudu musiet zase zvykat na niekoho ineho...
je to neseriozne nepovedať.....
@uzanka16 ked to vies len par dni, tak to nehovor.. je to priskoro... stat sa moze vselico a pracu uz mat budes.... ine by bolo, keby si bola uz v 4-5 mesiaci...
a co sa tyka stresov, to je na tebe, ci zostanes kludna, aj keby bolo okolo teba milion nervov.. stres je v kazdej praci... ci su to deti ( ucila som, viem co hovorim) ,alebo je to v inej praci napr. v podobe sefa, vela prace, alebo zlych kolegov... Kludny ma byt clovek sam v sebe, neries okolie.
@uzanka16 keby bol uz september tak by som sla ale v septembri uz budes riadna tehulka... ja som teraz nastupovala po RD a den pred nastupom som mala pozitivny test ale tak kym nieje knizka neni si nikomu povinna oznamovat potom uz podla mna aj si.... alebo minimalne nevztahuju sa na teba zakony a naroky ako na tehulku ak im to nepovies podla mna... teda pokim im to nepovies.... nezda sa mi to moc fer voci zamestnavatelovi... ale tak ved teraz nepovedz ale povedz im to potom este pred nastupom kked dostanes knizku.... teraz zase este nik nedokaze ze uz si to vedela..aj ja som to riaditelovi vyklopila hned nech sa vedia za ten cas co zase odidem zariadit...

Podla mna vobec nie si povinna hovorit ze si tehotna. Ak potrebujes peniaze a vies len cerstvo ze si tehotna tak by som nic nepovedala a ked dostanes za 2 mesiace teh.knizku tak sa zahras na prekvapenu ze si to zistila pred tyzdnom.potom ta uz vyhodit nemoze.