Ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej lehote
Ahojte dievcata,
Dostala som ukoncenie pracovneho pomeru po 1,5 mesiaci v novej praci, v skusobnej lehote
Stalo sa vam to uz niekomu?
Mala som prijemny pocit z kolehoc, od zaciatku som hned vhupla do pracovnych aktivit, praca ma bavila. Po par dnoxh som nala dojem ze kolegynu prekaza moja samostatnost a sikovnost a zacala ma buzerovat za vsetko. Dokonca jej zacalo vadit ze obedujem, lebo ona nejedava.
Zrazu mi pristala to ukoncenie a som z tohi preplesknjra a aj uprimne citim krivdu.
Nadriadena so mnou vobec nekomunikocala …
A teraz zapijas smútok? 🤣. Nevadí, ved si nájdeš niečo lepšie.
@bielasovicka 😂😂
@anonym_autor aj to sa stávala. Avšak, ak si mala prácu v kancelárií a nie manuálnu, tak tvoj príspevok jasne hovorí prečo si dostala ukončenie. RIP gramatika.
@anonym_autor aj to sa stávala. Avšak, ak si mala prácu v kancelárií a nie manuálnu, tak tvoj príspevok jasne hovorí prečo si dostala ukončenie. RIP gramatika.
@gemerka17 gramatiku mam dobru, preklepy sa ospravedlbujem …
@gemerka17 gramatiku mam dobru, preklepy sa ospravedlbujem …
@anonym_autor strašne veľa, až to trhá oči. Toľko chýb, v každej jednej vete. Daj si na to pozor, lebo ak to robíš aj v práci tak to nie je dobrá vizitka. Dôslednosť tiež nie je asi tvoja naj stránka, ak napíšeš verejne príspevok na internete a ani ho po sebe neprečítaš. Tu môžeš mať aj odpoveď na to prečo sa s tebou rozlúčili.
Nikdy by som sa nenatiskala ani nelutovala,ak ma niekto niekam nechce.Svoju sikovnost a samostatnost ponukni inde.Ale porozmyslaj.či sa nepreceňuješ.
@anonym_autor tvoj príspevok naozaj vyzerá ako písaný pod vplyvom alkoholu, tak si tu všetky vytvoríme obraz, že popijas aj v práci a ukončenie pracovného pomeru bolo opodstatnené
Vieš koľko krát si musím takmer každé slovo opraviť kým niečo odošlem? Makcene už ani neriešim, na to už nemám absolútne nervy... dúfam že mi to každý prepaci
Ale k veci.... to čo opisujes je veľmi častý jav. Ľudia neznesú aby prišiel do kolektívu niekto plný entuziazmu, nebodaj aby bol šikovnejší a lepší. Ľudia dokážu byť obrovské svine a skutocne nie je problém ociernit nového zamestnanca pred vedúcim, len tak - zo závisti? Zo strachu, z pocitu ohrozenia?
Počúvam o tom, vidím to a zažívala som to. Je to niečo, čo by sa nemalo diať a hlavne šéfovia a vedúci by nemali byť tak hlúpi aby dávali na reči bez overenia faktov. Na túto tému by som dokázala recnit aj do rána. Ja si nesiem v sebe obrovskú krivdu z podobnej skúsenosti, aj keď som to ukončila v skúšobnej dobe ja, ale pocity mam rovnaké- pocit krivdy, nevyriesenych problémov, a stále sa viem pri tejto téme nastartovat
"kolehoc" "preplesknjra"
Čo??
sak to su preklepy pri pisani na mobile sa lahko stane
pozri autorka je viacero moznosti
- to ukoncenie s tebou nesuvisi, znizovali sa stavy idu ti co su najkratsie
- kolegyna nechcela konkurenciu a poohovorila ta
- vadilo im ze si taky vsetkomenic, tj hned v zaciatkoch sa snazis poukazat ze nieco nerobia dobre a ty to vies lepsie takych malokde znesu
skus sa z toho poucit zvysok hod za hlavu a hladaj dalej
"kolehoc" "preplesknjra"
Čo??
@anonym_da2e87 Kolehoc si pisem, budem pouzivat😄😄
@anonym_autor tvoj príspevok naozaj vyzerá ako písaný pod vplyvom alkoholu, tak si tu všetky vytvoríme obraz, že popijas aj v práci a ukončenie pracovného pomeru bolo opodstatnené
Vieš koľko krát si musím takmer každé slovo opraviť kým niečo odošlem? Makcene už ani neriešim, na to už nemám absolútne nervy... dúfam že mi to každý prepaci
Ale k veci.... to čo opisujes je veľmi častý jav. Ľudia neznesú aby prišiel do kolektívu niekto plný entuziazmu, nebodaj aby bol šikovnejší a lepší. Ľudia dokážu byť obrovské svine a skutocne nie je problém ociernit nového zamestnanca pred vedúcim, len tak - zo závisti? Zo strachu, z pocitu ohrozenia?
Počúvam o tom, vidím to a zažívala som to. Je to niečo, čo by sa nemalo diať a hlavne šéfovia a vedúci by nemali byť tak hlúpi aby dávali na reči bez overenia faktov. Na túto tému by som dokázala recnit aj do rána. Ja si nesiem v sebe obrovskú krivdu z podobnej skúsenosti, aj keď som to ukončila v skúšobnej dobe ja, ale pocity mam rovnaké- pocit krivdy, nevyriesenych problémov, a stále sa viem pri tejto téme nastartovat
@simona20201309 ja ti nevím Karle, ja skôr by som v kolektíve chcela niekoho kto je šikovný a plný entuziazmu ako niekoho otravného, lenivého a neschopného. A vôbec by mi nevadilo, že je šikovnejší ako ja. Aj kopec mojich kolegov je schopnejších ako ja a práve ich beriem ako vzor, nie ako dôvod prečo sa ich zbaviť.
Autorka čo ty a tvoja dochádzka? Nevymeškavala si priveľa?
10pismenok naraz,ale domyslela som si tie spravne.
Autorka, k tomu, čo tu už odznelo, ti dám pár rád do budúcna. Tá základná znie - si dospelá a svojprávna, tak sa tak správaj. To znamená:
- buzeruje ťa kolegyňa? Vysvetli jej, že nie je tvoja nadriadená. Ak nepomôže, komunikuj to s nadriadenou. Ak ťa bude buzerovať neoprávnene nadriadená, komunikuj to s jej nadriadeným.
- nadriadená nekomunikovala? Ty áno? Koľko krát si bola za ňou, aby si jej povedala o kolegyni, aby si sa pýtala na spätnú väzbu a spokojnosť? Áno, mala by táto aktivita vychádzať od nadriadeného, ale ak nevychádza, vytvor tú aktivitu ty.
- ber to ako skúsenosť. Že je potrebné komunikovať priamo s kolegami, ktorí ťa hejtujú. Že je potrebné komunikovať s nadriadeným. A skús si spomenúť, ako vystupovala nadriadená pri prijímacom pohovore. Nemyslím, že ak nekomunikuje a toleruje buzeráciu, že na pohovore neboli náznaky. Čiže buď pozornejšia už pri pohovoroch, ako ľudia pôsobia.
@simona20201309 ja ti nevím Karle, ja skôr by som v kolektíve chcela niekoho kto je šikovný a plný entuziazmu ako niekoho otravného, lenivého a neschopného. A vôbec by mi nevadilo, že je šikovnejší ako ja. Aj kopec mojich kolegov je schopnejších ako ja a práve ich beriem ako vzor, nie ako dôvod prečo sa ich zbaviť.
@buberova
Vsimla som si asi po dvoch tyzdnoch ze kolegyni doslova vadilo ked som nieco urobila co mi zadala a mala som to hotove dost rychlo alebo vybavene samostatne. Zacala mi vytykat uz naozaj vsetko. Aj to, ze obedujem a ona nie lebo nema na to cas.
Vsetko, co mi bolo zadane som robila, povedala by som ze samostatne, lebo nemali na mna cas a ja som sa spytala, ak som nevedela, ale vacsinou som sa odpovedi nedockala.
@simona20201309 citam po sebe a veru vyzera to akokeby som pila, ale nie 🙂 lezala som vtedy s detmi v posteli a na moju obranu - tie pismenka sa fakt male 🙂
Ano, citim krivdu. Nadriadena ma za 1,5 m jedenkrat videla tak, ze sme mali kratku poradu. Ja som od zaciatku iniciovala s nou nejake stretko, aby sme si nastavili fungovanie a ich ocakavania. Stale nemala cas. Kolegyna zacala byt cca po 2 tyzdnov voci mne panovacna az neprijemna, spravala som voci mne ako ku sekretarke (urob volaj rychlo sprav) a to som ja bola prijata na rovnaku poziciu ako ona, mozno trosku vyssiu.
Ona je vsak o 10 r starsia, a vycitila som, ze ka potrebu sa povysovat. Ja som sa snazila riesit iba pracu, ale ked mi po par dnoch vycitala, ze ona nema prehlad kedy chodim z prace a do prace a ze musis jej to oznamovat a ze ju vyrusujem, ked sa pytam, som chapala, ze ma ohovovara
ako presne ti ta vypoved "pristala"? nechapem.
Autorka, k tomu, čo tu už odznelo, ti dám pár rád do budúcna. Tá základná znie - si dospelá a svojprávna, tak sa tak správaj. To znamená:
- buzeruje ťa kolegyňa? Vysvetli jej, že nie je tvoja nadriadená. Ak nepomôže, komunikuj to s nadriadenou. Ak ťa bude buzerovať neoprávnene nadriadená, komunikuj to s jej nadriadeným.
- nadriadená nekomunikovala? Ty áno? Koľko krát si bola za ňou, aby si jej povedala o kolegyni, aby si sa pýtala na spätnú väzbu a spokojnosť? Áno, mala by táto aktivita vychádzať od nadriadeného, ale ak nevychádza, vytvor tú aktivitu ty.
- ber to ako skúsenosť. Že je potrebné komunikovať priamo s kolegami, ktorí ťa hejtujú. Že je potrebné komunikovať s nadriadeným. A skús si spomenúť, ako vystupovala nadriadená pri prijímacom pohovore. Nemyslím, že ak nekomunikuje a toleruje buzeráciu, že na pohovore neboli náznaky. Čiže buď pozornejšia už pri pohovoroch, ako ľudia pôsobia.
@melanta mas pravdu. Ja som rozhovor s nadriadenou najprv cakala, potom som ho sama iniciovala a podaril sa mi jeden a kratky. Snazila som sa aj kolegyni resp jej spojekyni povedat slusne, ze ak nieco maju, nech sa to riesi s nadriadenym, kedze oni su moje kolegyne. Sa unievali. Zial, nadriadena nemala zaujem pocut druhu stranu (asi). Mne ona obcas zadala ulohu, spravila som a nedostala som ziadnu odpoved, ked som sa pri tom 1 stretnuti opytala a vyslovene dopytovala, bola ticho.
Co aa tyka pohovoru, tam bola velmi zvlastna. Hovorila som to aj doma, aj som dumala, ci je to vhodne prostredie, ale chlap ma zrusil, ze ved to ma len skusala. Citila som, ze je tam nieco toxicke
@melanta mas pravdu. Ja som rozhovor s nadriadenou najprv cakala, potom som ho sama iniciovala a podaril sa mi jeden a kratky. Snazila som sa aj kolegyni resp jej spojekyni povedat slusne, ze ak nieco maju, nech sa to riesi s nadriadenym, kedze oni su moje kolegyne. Sa unievali. Zial, nadriadena nemala zaujem pocut druhu stranu (asi). Mne ona obcas zadala ulohu, spravila som a nedostala som ziadnu odpoved, ked som sa pri tom 1 stretnuti opytala a vyslovene dopytovala, bola ticho.
Co aa tyka pohovoru, tam bola velmi zvlastna. Hovorila som to aj doma, aj som dumala, ci je to vhodne prostredie, ale chlap ma zrusil, ze ved to ma len skusala. Citila som, ze je tam nieco toxicke
@anonym_autor my ženy, alebo teda aspoň väčšina, máme intuíciu, šiesty zmysel. Sama vidíš, na pohovore sa ti zdala divná a niečo toxické si cítila. Teraz už vieš prečo. Lebo to bolo toxické. Čiže nie je dôvod, aby si toto cítila ako krivdu. Mala by si cítiť uspokojenie, že si z toho chorého prostredia preč.
A k tej kolegyni - aj keby bola o 30 rokov staršia. Komunikovať je potrebné na rovinu, asertívne. Takým ľuďom je ideálne dať jasne najavo, že teba hejtovať nebude.
Počuj Jana, si moja kolegyne, sme na rovnakej pozícii. Na rovnakej. Čiže neexistuje dôvod, aby si ma buzerovala. Takže sa ukľudni. Ak ťa frustruje, že napriek tomu, že som nová, pracujem rýchlejšie a stihnem sa pritom aj najesť, je to tvoj problém, rieš svoj time manažment a nie mňa. Ak ťa frustruje niečo iné v tvojom živote, rieš si to od tejto chvíle iným spôsobom, nie tu v práci. Ak to nevieš, nech sa páči, môžeš dať výpoveď a odísť.
Nikdy by som sa nenatiskala ani nelutovala,ak ma niekto niekam nechce.Svoju sikovnost a samostatnost ponukni inde.Ale porozmyslaj.či sa nepreceňuješ.
@janinah ja si myslim, ze sa nenatiskam. Videla som vsak, ze nadriadena nevidi ci robim a ze ci vobec, tak som sa snazila s nou hodit rec.
rozmyslam, ci sa neprecenujem. Ja si myslim, ze v tejto situacii naozaj nie. Ja som sla na menej platenu poziciu a bola aj ovela menej narocna. Mala som dojem ze po 1 dni rozumiem celej logike a naozaj som dokazala situacie riesit sama. Na 1 strane vyzadovali samostatnost a 2 strane im moja samostatnost vadila. Ja som robila ovela tazsie pracovne aktivity, mne praveze toto prislo ze super aka malinka … jasne ze som to nehovoeila, ale ony tvrdili ze tu pracu malokto zvladne a ze v skusobke vela ludi islo fuc
@janinah ja si myslim, ze sa nenatiskam. Videla som vsak, ze nadriadena nevidi ci robim a ze ci vobec, tak som sa snazila s nou hodit rec.
rozmyslam, ci sa neprecenujem. Ja si myslim, ze v tejto situacii naozaj nie. Ja som sla na menej platenu poziciu a bola aj ovela menej narocna. Mala som dojem ze po 1 dni rozumiem celej logike a naozaj som dokazala situacie riesit sama. Na 1 strane vyzadovali samostatnost a 2 strane im moja samostatnost vadila. Ja som robila ovela tazsie pracovne aktivity, mne praveze toto prislo ze super aka malinka … jasne ze som to nehovoeila, ale ony tvrdili ze tu pracu malokto zvladne a ze v skusobke vela ludi islo fuc
@anonym_autor sukromna firma alebo verejna sprava?
@anonym_autor my ženy, alebo teda aspoň väčšina, máme intuíciu, šiesty zmysel. Sama vidíš, na pohovore sa ti zdala divná a niečo toxické si cítila. Teraz už vieš prečo. Lebo to bolo toxické. Čiže nie je dôvod, aby si toto cítila ako krivdu. Mala by si cítiť uspokojenie, že si z toho chorého prostredia preč.
A k tej kolegyni - aj keby bola o 30 rokov staršia. Komunikovať je potrebné na rovinu, asertívne. Takým ľuďom je ideálne dať jasne najavo, že teba hejtovať nebude.
Počuj Jana, si moja kolegyne, sme na rovnakej pozícii. Na rovnakej. Čiže neexistuje dôvod, aby si ma buzerovala. Takže sa ukľudni. Ak ťa frustruje, že napriek tomu, že som nová, pracujem rýchlejšie a stihnem sa pritom aj najesť, je to tvoj problém, rieš svoj time manažment a nie mňa. Ak ťa frustruje niečo iné v tvojom živote, rieš si to od tejto chvíle iným spôsobom, nie tu v práci. Ak to nevieš, nech sa páči, môžeš dať výpoveď a odísť.
@melanta heh toto by som poradila aj ja. V praxi je to teoaku ine
Islo o malu firmu, rodinne (a ine) vazby a ona mala spojencov. Ja som pochopila aka je a preto som jednala dost asertivnw, milo, ale jej to vadilo. Ona tam jednala s ludmi ako s dementami (vela mladuxkych kolegyn) a ked zistila ze ja neskacem a nie som submisivna (toto mi raz povedala ze sa tam vyzaduje) tak to islo dole vodou … dokonca ma dali hned na zaciatku na projekt; ktory som viedla ja sama a asi aj toto jej vadilo, ona svoj projekt samostatny stale nema.
Ja som citila posledne dni ze je to casovana bomba, ze casom to nedam ani ja. Ale aj tak citim krivdu, pracovne veci boli vzdy urobene na 100 percent minimalne, dovolim si povedat, ze moje vystupy boli profesionalneise ako tie, co som videla napr od kolegov. Taka ta krivda
A este ze nadriadena do poslendej chcile asi konala len na zaklade klebiet. Mohla si ma overit ona sama
@anonym_autor sukromna firma alebo verejna sprava?
@anonym_1175c0 sukromna firma, centrala s malym
Poctom ludi
Uz sa tu popisalo vselico, ale ako zeny dokazu z preklepov vycitat, ze si pila, tak toto asi len na koniku je mozne. Kazda ma vestecku gulu a hned je na vine autorka prispevku. Pomoooc 🫣. Ja teda niekedy tiez necham tak a tie preklepy sa mi stavaju dost casto na mobile a nemam zapnutu ani predikciu, takze ani diakritiku nepouzivam, naco aj, v takejto neformalnej komunikacii. V praci je to ine, samozrejme.
Male firmicky maju svoj mikromanagement a nepisane pravidla, ktore clovek zvonka nikdy uplne neprekusne … o takych krivdach by sa dali pisat stories. 1. Bola si asi ka danu poziciu prekvalifikovana a entuziazmom premotivovana … nikto ti neprepaci, ze si lepsia …v malych firmickach je lepsie hrat sa na blbca a suchat nohami a cakat, cinknutie na konci mesiaca, kym neprejde skusobna alebo nenajdes nieco ine, kde naozaj niekto sikovnost a samostatnost odceni. Co sa tyka preklepov … chapem … stava sa… nemam bryle - poriadne nevidim…. Ked potrebujem napisat nieco ofiko, tak ich pohladam …
@buberova to si ty, ale ono naozaj existujú ľudia, ktorí neznesú konkurenciu, majú sami nejaké komplexy, strachy a sú schopní urobiť kolegovi zo života peklo a vyštvať ho z práce. Prípadne na neho cielene, zákerne a premyslené kydať pre šéfom, ktorý, ak je dostatočne sprostý, prepustí šikovného človeka. Deje sa to.
@buberova
Vsimla som si asi po dvoch tyzdnoch ze kolegyni doslova vadilo ked som nieco urobila co mi zadala a mala som to hotove dost rychlo alebo vybavene samostatne. Zacala mi vytykat uz naozaj vsetko. Aj to, ze obedujem a ona nie lebo nema na to cas.
Vsetko, co mi bolo zadane som robila, povedala by som ze samostatne, lebo nemali na mna cas a ja som sa spytala, ak som nevedela, ale vacsinou som sa odpovedi nedockala.
@anonym_autor toto mi je tak dôverne známe🙁. Kebyže to nezažijem, neuverím. Hlavu hore, dobre sa ti stalo. Je dosť možné,že by si sa tam len trápila. Ja ľutujem, že som nezišla z kratšej cesty.
@anonym_1175c0 sukromna firma, centrala s malym
Poctom ludi
@anonym_autor hod to za hlavu to moze byt specifikum takychto rodinnych firmiciek
hladaj dalej
@buberova to si ty, ale ono naozaj existujú ľudia, ktorí neznesú konkurenciu, majú sami nejaké komplexy, strachy a sú schopní urobiť kolegovi zo života peklo a vyštvať ho z práce. Prípadne na neho cielene, zákerne a premyslené kydať pre šéfom, ktorý, ak je dostatočne sprostý, prepustí šikovného človeka. Deje sa to.
@anonym_a88931
Ja som si dávala dosť pozor práve na takéto špecifiká, lebo trošku viem, že ľudská závisť a neprajnosť nemá hranice...žiaľ a u žien to býva naozaj neúnosné...
taktiež som sa snažila nebyť až príliš premotivované akčná (zámerne, lebo viem, že v predch zamestnaní sa mi to vypomstilo tým, že som musela robiť všetko, čo nikto iný nechcel / nevedel...) ALE každú úlohu som splnila na 100 % a dovolím si povedať ža aj lepšie ... ale to sa už opakujem to som tu už písala ...
videla som, že kolegyni to vadí, dokonca mi to aj viackrát vytkla, napríklad, že som pvoedala to a to a mala som to povedať iným tónom.
Ja som sa pri tejto osobe cítila, že mám na vrch, ale nikdy som sa nepovyšovala. Aj profesionálne, aj znalosťami (akože english a excel v tej firme boli strašiaci, mne to pripadalo úsmevné). A aj výzorovo.
Vedela som po čase, že nedám to dlhodobo, ale tým, že som robila prácu na plno, tak som si myslela, že tieto nenávistné vs. kamošské správanie sa stratí a budem sa plno venovať len mojej práci alebo že si budem niečo hľadať. Do toho, žiadna reakcia nadriadenej, ktorá nejavila záujem sa so mnou rozprávať alebo mi zadávať veci. Mala som divný pocit, že prečo sa moja "šéfka" o mna nezaujíma... ale kto zažil menšiu firmu vie, že to nie je ako v korporáte, že každý sa snaží robiť si svoju robotu a nikto ťa nepošle do P-čka ked zakopleš na office a stále nemá čas.
mrzí ma taká tá nespravodlivosť. ostala som bez práce, mám rodinu, deti, za sebou veľmi ťažký rok (všetko sa akosi pokakalo) ...
Prekvapili ma dokonca aj niektoré reakcie žien tu na tomto fóre - áno, mala som v prvom príspevku milión preklepov, lebo už mám svoj vek 🙂 a fakt sú tie písmenka na telefóne krpaté a priznám sa, že sa mi to ani nechcelo všetko opravovať. Tiež také tie výsmechy, že veď si ničo nájdeš a asi si nerobila administratívu, lebo nevieš gramatiku... toto by som si na ja napríklad nedovolila napísať nikomu...ale OK.
Tie, ktoré ste sa vyjadrili k téme, tým ďakujem.
@anonym_autor toto mi je tak dôverne známe🙁. Kebyže to nezažijem, neuverím. Hlavu hore, dobre sa ti stalo. Je dosť možné,že by si sa tam len trápila. Ja ľutujem, že som nezišla z kratšej cesty.
@anonym_a88931 napíš mi tvoj príbeh, ak chceš, v skratke...

A teraz zapijas smútok? 🤣. Nevadí, ved si nájdeš niečo lepšie.