icon

Uplatnili ste sa bez vysokoškolského vzdelania?

27. jan 2024

Pozdravujem, uplatnili ste sa niekto na dobrej pracovnej pozícii bez VŠ? Ide mi o to že, rada by som si prečítala pracovne úspechy ktoré neboli podmienene štúdiom na vs, pokojne môže byt aj podnikanie
Je mi jasne že odbory ako lekar, pravnik … atd … uspech bez vs nedosiahli

Strana
z2
cecilia29
27. jan 2024

Brat je podnikateľ, a to skončil iba účňovku. A aj tu dosť flakal

zuzanka.zuzu
27. jan 2024

remeslo má zlaté dno 👍 k tomu netreba vš. vieš niečo robiť? si zručná? asi nie, bo by si sa nepýtala ...

doriiis
27. jan 2024

Úspech je veľmi subjektivna vec.Pre mňa je úspech,že mám prácu,ktorá ma baví ,dobre uživí a mám dobrý prac.cas.U poslednych dvoch zamestnávateľoch som bola povýšena za krátky cas na ,,leadra" zmeny.Ci je to pre niekoho úspech,neviem.Pre mňa je a bol.
Ja sa považujem za úspešnú,lebo som nikdy nebola odkázaná na plat niekoho iného ( muža,štátu a iné).Prispievam do domácnosti rovnako a od začiatku svojej kariéry som nebola bez práce dlho.28 dni dokopy.

deniska2706
27. jan 2024

Môj muž tiež nemá VŠ a teraz ma stavebnú firmu a darí sa mu maximálne

deti95060810
27. jan 2024

poznám dosť ... len väčšinou sú to podnikatelia ktorí majú živnosť min. 20 rokov. Firma zabehnutá a sú sebe pánom.
ak chceš počuť že sa stal riad. vo väčšej firme , tak takých bez vš nepoznám.

zuzika87
27. jan 2024

Ja napríklad VŠ nemám, nikdy som sa preto ale nepodcenovala, naučila som sa jazyky, oficiálne môžem prekladať, a nasla si úžasnú prácu v korporate, kde môjho šéfa nezaujal papier ale to co viem😉ja to vždy tvrdím ja ti nás.... prepacte za výraz desať titulov pred ci za meno ale poznám xx ľudí ktorý bez vzdelania schovajú svojim zmýšľanim, znalosťami vysokoškolský vzdelaných ľudí do vrecka, takže uplatniť sa v živote dá aj bez VŠ len sa treba zaťať a postaviť sa k tomu čelom, a učiť sa, vzdelávať... Ale aby nebolo zle poznám ľudí ktorí, majú 2-3VŠ a sú z nich úžasné úspešný ľudia leno išli za svojím cieľom... Čiže podľa mňa dokáže byť človek úspešný ci už VŠ titul ma alebo nie😉

viestta
27. jan 2024

sikovnemu a zrucnemu k uspechu VS netreba, a niektorym k tomu ani VS nepomoze

araavdva
27. jan 2024

Záleží či je pre teba pracovný úspech.
Nemám vysokú školu pretože som v druhom ročníku pochopila, že toto robiť nechcem. Ak keď by som s tou školou mala vyšší plat a iné miesto pravdepodobne ale nebola by som šťastná a robila to nasilu. Teraz mám prácu ktorá m a baví. Vybudované postavenie a meno v rámci mojej profesie a v rámci firmy v ktorej pracujem. Plat mám taký, že uzivim seba a dieťa plus niečo ušetrím. Nič horibilné ale ani nie minimum.

mimolimit
27. jan 2024

Ano, v korporate a ovladaju nemcinu min. C1. Je tam viac ludi, ktori sa rokmi prepracovali na manazerske pozicie alebo medzi clenov vedenia.

marianarem
27. jan 2024

Ja som mala na strednej spoluziaka, ktory bol vyslovene samouk. Co ho bavilo, tomu sa venoval velmi intenzivne a bol v tom aj dobry. Uz ako stredoskolak si zarabal odbornou robotou. Potom aj nastupil na VS, ale nebolo to velmi prenho, tak to nechal a isiel radsej robit a robil si rozne certifkaty vo svojom obore. Sam sa vypracoval na super odbornika.
Moj svokor tiez nebol studijny typ, ale pritom bol velmi inteligentny. VS tiez zacal, ale nedokoncil. Co potreboval, sa naucil sam. Po revolucii podnikal v oblasti IT, jeho softver sa pouzival aj v parlamente.
Ja teda ucim na VS, ale VS vlastne vobec nepovazujem za potrebnu. Odbornikom sa clovek aj tak stane len vlastnou pracou. Niekomu to ide lepsie, ak ma k tomu vedenie ucitela a ten teda nech studuje. Niekto to najlepsie zvlada sam.

lucyluska
27. jan 2024

🙋🏼‍♀️
Ucnovka 3r, nadstavba s odretými ušami.
Pomohlo mi zahraničie, čiže cudzí jazyk, ten som tam aj študovala a posledný job pre online obchod mi po návrate na Slovensko pomohol.
Robim v technológiach, Google AWS Microsoft.
Plat do 4 tis.
Mám niečo zo svojích síl, talentov ale v prvom rade mi Boh pomohol 🙌

queen_mary
28. jan 2024

Poznam vela vela ludi, ktory su uspesni aj bez vs. Okrem klasika stavbarska firma atd. Napriklad: kamoska bola bankerka na beznej pobocke, potom sa prihlasila na centralu, a za 10 rokov je z nej senior testerka a zarobi tak 3600. Co je mega podla mna. Dalsia kamoska kozmeticka ma salon v ba, a moze si dovolit pytat 90eur za hodinu kozmetiky, a ma stale plno..

milanemila
28. jan 2024

Nemala som nikdy ziadneho nadriadeneho alebo jemu nadriadeneho bez vysokej skoly. A ani som nevidela ponuku prace na lepsiu poziciu, kde nie je podmienkou vysoka skola.
Da sa vypracpvat ale tiez zavisi od toho, aku mas ambiciu, lebo skor su to expertske pozicie nie riadiace.
Rovnako ti vysoku skolu netreba ak si zrucna, na nejake remeslo, na vlastne podnikanie. Je to extremne indicidualne naozaj.
Moze byt clovek urcitym sposobom uspesny aj bez vysky samozrejme a aj dost zarobit.

milanemila
28. jan 2024

@queen_mary s VS by ale ta cesta k senior testerke bola ovela rychlejsia, nemusela by muklovat 10 rokov na pobocke a dalsia vec je, ze pravdepodobne sa dalej uz nedostane karierne (nehovorim, ze musi mat taku ambiciu). V kt banke ma pls senior tester 3600e, lebo je to relativne jednoduchy job, tak ma to zaujima.

queen_mary
28. jan 2024

@milanemila no ved jasne, ze s vs by to bolo skor. V slsp 🙂 a je senior test manazer, nie senior tester. Mija chyba.

milanemila
28. jan 2024

Samozrejme ale plati, ze vysoka skola nie je zarukou dobrej prace a uspechu, je len nejakym predpokladom a jednym krokom smerom k tomu.

mischelag
28. jan 2024

Brat ma gymnazium a je riaditelom jedneho obchodneho velkeho retazca. Takze ano, da sa to

nevelyn
28. jan 2024

Mam VS v obore s nadpriemernymi platmi (pricom relativne pohodova praca) a 1 z 10 ludi tam ma iba strednu skolu. Kebyze mi to niekto nepovie, nevsimnem si to. Dalsi 3 z kazdej desiatky sice vysku maju, ale uplne iny obor. Dolezite bolo ovladat velmi dobre cudzi jazyk, zahranicna skusenost a ochota ucit sa v danom fachu.

patinqaa
28. jan 2024

Ako sa vravi remeslo ma zlate dno
Ak je clovek sikovny a vie sa predat tak moze mat fajn robotu. Ale treba skusenosti.
Ja mam VS dostala som sa hned na dobre miesto. Aj bez VS sa tu da dostat tak za 10r odmakanych.
Tolko k titulu

tiika
28. jan 2024

Neviem z akého dôvodu toto riešiš. Teraz počúvam i take nazory, že VS je veľakrát strata času. Za ten čas sa môžeš toho naučiť oveľa viac. Existuje množstvo online kurzov, i zahraničných, webinarov, možnosti, ktoré ta niekam posunu. Druha vec sú ale financie.

Určite ma VS vela pozitív. No nie je to jediná možnosť ako získať vedomosti a pracovať na sebe.

marlent
28. jan 2024

Som v práci necelé 2 roky postúpila som kariérne aj finančne ale prišiel čas kedy som si uvedomila ze vš chcem. Takže od septembra nastupujem

quaxi
28. jan 2024

My s manželom nemáme VS ani jeden a uplatnili sme sa v IT, už sme obaja na dosť vysokých pozíciách. V IT ide skôr o schopnosti, VS netreba, ja mám pod sebou cca 50 ľudí a spomedzi tých najlepších expertov u nás takmer polovica nemá VS.

gerrwie_girl
28. jan 2024

Áno. Mam priemyslovku ukončenú a robím manazerku kvality 7 rokov. Hoci už budem končiť a idem hľadať niečo iné keďže ma idú prepustiť 😀. Ale kľudne si človek môže poslať životopis aj na pozíciu kde hľadajú niekoho s vysokou školou. Záleží ako zaposobis na pohovore nie na skole 🙂.

17alexis
28. jan 2024

Áno, uplatnila.

tilly
28. jan 2024

Al budeš v niečom dobrá, uplatníš sa. Ak nebudeš príliš šikovná alebo nebudeš mať rada svoju prácu, nepomôžu ti ani dve vysoké školy.

ifka88
28. jan 2024

@nevelyn prezradis prosim o aku pracu ide?

amima
28. jan 2024

@mimolimit v ktorom? Daj tip. Potrebujem odísť zo školstva,nemčinu mám na C1

mamina7070
28. jan 2024

su oblasti kde nepotrebujes a su oblasti kde musis mat VS aby si postupovala
ale teda ako posu vyssie nesmie chybat vasen pre pracu a velka snaha ale to aj pri vs sak ano

ouwecka
28. jan 2024

Áno jasne,znama je uctovnicka ma firmu,mala len prax a.kurzy
Dalsia kamoska zaraba cez 1500€ normalne na tpp v statnej firme,jej kolegyňa je kamoska s vs zarabaju to isté robia dostali sa lebo su sikovne
Kamoska robila veducu v dm sikovna a plat dobry
Kamos podnika,makal lebo mal dlhy ale makal a je úspešný v com robi uz ma aj zamestnancov a .podla jeho slov ani on s.nevie kolko zaraba uz 😅
Dalsi mal dlhy jak svet a v 50 uz ma aj splatenu hypoteku a úspešnú firmu a vyrobou nabytku,ma firmu,deti uz su na vyskach a dcéry robia bytocw architektky napr a mohla by som pokračovat
Dolezite je pracovat aj na sebe a byt pozitívny

blackcat8885
29. jan 2024

Môj muž má učnovku bez maturity. Bol vojak, teraz posledné 4roky je živnostník a počas korony to bolo strašné. Ale teraz posledný rok sa mu darí b zmysle, že ked poplati náklady za podnikanie a to nie je málo tak vždy je v pluse a zarobí ako v klasickej práci. Nemame tisíce ale jemu sa darí robí sám na seba a šikovný. Takže ano je úspešný ale nie boháč,v tom čo robí by ani tisíce zarobiť nemohol. No jemu to stačí robí čo ho baví, uživí sa. A ja som ho sice odhovarala od podnikania predtym ale teraz som rada. Vie poriesit deti, vie zatvoriť firmu ak treba, ráno ich odnesie ked som v práci. Robí viac keď som doma s deťmi vtedy dobieha čo nestíha ked musí byť s nimi.

Strana
z2