Upratovanie rodinného domu
Ahojte, prosím o odpovede len tie, ktoré majú skúsenosti ci z jednej alebo druhej strany. Babule, chodím upratovať popri práci jeden rodinný dom, poschodový, hore 3 izby, šatník, WC a kúpeľňa (vaňa, sprchac a 2 umývadlá), dole obrovská obývačka, kuchyňa,jedalen, izba, WC a kúpeľňa. Robím klasické veci, prach, vysávanie, mopovanie, sanita, linka... Proste tak, aby bol pocit čistoty a poriadku. Pred troma rokmi som u nich začala s tým, že navrhli 20 eur, nevedela som v tom chodiť, každá koruna dobra, tak som to vzala. Ale... Mne to príde strašne málo v dnešnej dobe. Vlastne aj na tu dobu, keď som to vzala. Koľko babule dostávate za takúto prácu, poprípade, koľko platíte kočkám za takúto prácu? Poprípade, ako vysvetliť majiteľke, že toto je už vážne málo? Ďakujem za normálne odpovede. A nie, nie som na to odkázaná, skôr to beriem ako také zadné vrátka, keby náhodou, tak aspoň dáky peniaz bude v ruke..
Cistiace prostriedky a pomocky si nosis svoje? Ak ano,tak to ozaj robis zadarmo...
@zuzanaete ďakujem, skúsim im to navrhnúť
@simona92101 nie, to majú svoje eko bio 🙂
Aj tak,aj ked maju svoje,je to ozaj malicko,nieje to lahka praca..
@simona92101 veru
Byvam v brat.kraji a v nasej dedine sa za prve upratanie bungalovu cize bez poschodia berie 60 euro a za nasledne udrzovacie upratovanie 40 euro. Bez ohladu na dlzku prace. Velmi malo si pytas.
Ahoj, ja som z Bernolákova, mám 3 izbový dom , ale väčší . Mám kocku čo berie 30eur je tu do troch hodín . Je najlepšia z upratovačiek akú som mala , má svoje profi cistice aj vysávače atď . Ale predtým som platila 20, čo mi prišlo ok za tých cca 3 hodín ...jej dávam 30 lebo fakt je super. ( Kuchyňa sa neupratuje )
20€ za hodinu pri raketovom tempe. Takže aspoň tých 40€ si popýtaj.
Upratujem podobne domy a mam 10€/hodina, ale takyto dom neupracem pod 3,5h, a to tam pustam roboticky vysavac. Cize ja takyto dom 35€
Keď je to v bratislavskom kraji, tak je to málo. Neďaleko od nás upratuje podobný dom podnikateľke jedna študentka (NR kraj) a oni sa dohodli, že bude robiť 6 hodín po 5€, ale teraz po dlhšom čase si to tak dobre organizuje, že to urobí asi za 4 hodiny, ale od jari jej platí 40€, že všetko je drahšie. Čistiace prostriedky jej zabezpečia. Nedávno sme ju s tou podnikateľkou chválili, že ako sa pekne vypracovala, že sa môže už aj vydať.
Ja som 5 rokov dozadu za podobny dom na zapadnom Slovensku platila 20 eur jednej studentke. Tetaz nedavno som si chcela dat umyt komplet okna, sietky, zaluzie, parapety a jeden balkon. Nechcite vediet tu sumu, co mi nacenili. Radsej som si to sama po troche umyvala. Presne viem, kolko hodin mi to zaberie a teda tu hodinovu sadzbu, co si vyratali, moj muz ako manazer nezarobi.....
Ja by som si pýtala od hodiny. Napríklad v Ziline je to zhruba 7€/hod
Woow, to ides ako pila. Ja mam sama taky velky dom a nedam to za 2,5 hodiny 😮 ale pytas si malo. Ked zoberies, ako islo vseeetko hore. Aj tvoja odmena by mala ist. 40 by som ja dala osobne.
ako argumentaciu by som pouzila dlhodobu spokojnost s mojou pracou a inflaciu za uplynule roky - co bolo pred 3 rokmi 20 eur je teraz ze 15. pytala by som 35-40 eur. ked nedaju, daj si inzerat, isto najdes nahradu u inej rodiny
Mne bola pani upratat 3izbovy byt, a vypytala 70 e,to bolo 1 a posledny krat,lebo som nebola s vysledkom ani spokojna :D kludne pytaj viac
mne dom upratovala jedna mamicka ako privyrobenie si. bolo to 3 roky dozadu. trvalo jej to 4 hodiny normalnym tempom. dom ma 3 poschodia, 4 spalne a 3 kupelne.
spalne neupratovala. povysavala dlazky (chodby, schody, obyvacku a kuchynu), na tych miestach aj utrela prach (ale mam minimum nabytku, to je hotove za par minut) plus umyla dve kupelne a skrinky v kuchyny a povysavane dlazky.
davala som jej 20€. pri dnesnych cenach by som davala 30€.
som zo stredneho slovenska.
20€ je strašne málo, dala by som tak 50€ za to všetko. Nechceš prísť k nám? 😅 Akurát niekoho hľadáme a nevieme nájsť.
upratovala som.. sumu som nechala na pani.. dala mi vždy zakaždým 50 eur.. 2 izbový byt, kúpeľňa , kuchyňa ... ked potrebovala umyť okná , tak mi priplatila.. druhej som chodila umývať okná 2 izby, kuchyňa - nič viac, len umytie okien a dávala mi 40 eur.. neviem.. tu by som nepozerala na to koľko je hodinová pláca a bla bla.. keď na to nemám, tak si upracem sama...
ale je to nieč naviac a keď je spokojná jedna aj druhá strana je to super.. v tvojom prípade mi príde 20 eur strašne málo
@patha155 ďakujem veľmi pekne
@derdia ďakujem veľmi pekne, áno, prichádzam na to, že šikovnosť je niekedy na škodu
@thereisabear veľmi rada, kľudne napíš správu 🙂)
Dohodli ste sa na nejakej sume. Tak čo vyplakavas?
Je to zderstvo. Zijem sice v DE ale len pre priklad. Svagrina ma upratovacku (oficialne, na zmluvu). Dom mensi ako co si tu opisala, tipujem tak 120-140m2. Pani chodi na 4,5hod a berie 25€. Na hodinu!!!
Vypytaj si min 50€ alebo nech da domaca zbohom lacnej pracovnej sile. A daj si inzerat, podla mna si rychlo najdes nieco ine…
Ja platím za obdobný dom 50€ ale osobne si nemyslím, že by si to zvládla za 2,5hodiny. U nás to každá vždy upratovala cca 4 hodiny a to sme minimalisti, nemáme žiadne kvety, žiadne prkotiny nikde položené nič.
Si anonym, takže neviem napísať, ale môžeš ty mne 🙂

Ja by som sa hambila niekomu platit iba 20€ za tak velky dom. A je naozaj o tvojej sikovnosti to stihnut tak rychlo. Urcite si pytaj viac. O kolko uz poradit neviem. Aj majitelom mohlo napadnut, ze za tie roky sa ceny posunuli. Ale tak im to urcite vyhovuje.