icon

Upratovanie rodinného domu

5. júl 2022

Ahojte, prosím o odpovede len tie, ktoré majú skúsenosti ci z jednej alebo druhej strany. Babule, chodím upratovať popri práci jeden rodinný dom, poschodový, hore 3 izby, šatník, WC a kúpeľňa (vaňa, sprchac a 2 umývadlá), dole obrovská obývačka, kuchyňa,jedalen, izba, WC a kúpeľňa. Robím klasické veci, prach, vysávanie, mopovanie, sanita, linka... Proste tak, aby bol pocit čistoty a poriadku. Pred troma rokmi som u nich začala s tým, že navrhli 20 eur, nevedela som v tom chodiť, každá koruna dobra, tak som to vzala. Ale... Mne to príde strašne málo v dnešnej dobe. Vlastne aj na tu dobu, keď som to vzala. Koľko babule dostávate za takúto prácu, poprípade, koľko platíte kočkám za takúto prácu? Poprípade, ako vysvetliť majiteľke, že toto je už vážne málo? Ďakujem za normálne odpovede. A nie, nie som na to odkázaná, skôr to beriem ako také zadné vrátka, keby náhodou, tak aspoň dáky peniaz bude v ruke..

h2
5. júl 2022

Ahoj, prepáč, čo sa týka tej sumy ti neporadím, len toľko, že je to fakt málo a ako to zmeniť: proste vypýtať si viac. Ak sú s tebou spokojní, tak to dajú. Ale kvôli inému píšem: ako to robíš, že máš takto veľký dom komplet uprataný za 2 a pol hodiny? 🙏

liv1
5. júl 2022

Aj ku mne mozes 😁. Raz mesacne by sa mi veru zislo ako sol 😁

liv1
5. júl 2022

@h2 aj pre mna je to zahada 😁. Mne to vzdy trva 🙄. Proste sikula 🤷‍♀️😁

h2
5. júl 2022

@gladys_07 Tak ale nemôžeš porovnávať DE a SK.

travelllerka
5. júl 2022

Ja som mala pani, čo sama pýtala 20. Potom mi to už prišlo malo, dali sme jej 25 za 4h uprataný vacsi dom. Teraz už nemôže chodiť, tak som tu minule mala jednu, že chce 200e za mesiac. Tak som si pomyslela, či jej harasi, lebo ona chcela len tie prachy a nešpecifikovala koľko hodín by to bolo, ako často by chodila. Tak vravím, treba sa od niečoho odpichnut, že dajme hodinovú mzdu napríklad. Ona ze 8e. Tak ja že ôk. Potom mi o deň pisala, že ona chce 10e. To som už nesúhlasila. 200e dávať mesačne upratovačka mi pride byť veľa, keď inde robia za minimálku a upravujú 8h 5 dni v týždni. Ja by som na tvojom mieste pýtala 30. Ale ak ta už poznajú a sú a s
Tebou ozaj spokojní, možno dajú 40. Ja som nebola ochotná, ale to bola nová osoba, ktorú som až tak nepoznala, hoci som videla, že upratuje dobre. Keby si možno časom vypýtala zvýšenie, inak by som na to pozerala.

autor
5. júl 2022

@h2 na začiatku to trvalo dlhšie samozrejme, postupne som si našla systém akým to spravím, aby som nemusela robiť zbytočne kroky a potom to urobiť znova. No moja domácnosť mi tiež trvá dlhšie, ale to je tým, že keď si upratujeme svoje, tak tu niečo preložíme, tam si dáme kávičku, tu napíše kamoška, sem tam niekto zavolá, deti stále niečo chcú.... Preto nám to doma trvá oveľa dlhšie.
A pre mňa jee časové plus, keď som tam sama. Chodila som kedysi na jeden 2 izbovy byt a neskutočne dlho to trvalo, lebo pani majiteľka bola doma a stále sa chcela rozprávať 😃

autor
5. júl 2022

@liv1 rada, ako to zladime časovo

autor
5. júl 2022

@liv1 ďakujem veľmi pekne

liv1
5. júl 2022

Musis mi ale napisat spravu sukromnu, lebo ta tu nahlasia ak to budeme riesit verejne

andrea_prestastna
5. júl 2022

Sorry ale ty si charita? Za 20e dojdi aj mne upratat 650m dom 3x kupelka 6x izba a 4i pivnica, ved to by si si nala pytat od hodiny
Ja som mala 10e na hod za upratko a to bolo zevraj malo ale ty si extra

juliet86
5. júl 2022

my mame mensi 3izbovy byt. 60metrov. pani uoratuje 2.5hodky a dostane 25eur.

jankalukasova
5. júl 2022

Waw... Ja som o pani na upratovanie uvažovala tak 3 roky dozadu. Nemáme nejaký veľký dom. Vtedy som mala úvahu o 50€ za upratanie (kúpeľne, podlahy, kuchyňa, prach.. taká klasika) ale hanbila som sa vypísať takú "ponuku". Neverila som, že by sa za takú sumu niekto ulakomil.

iveta7677
5. júl 2022

@h2 aj pre mna je to zahada. Mame tiez väčší dom ale za 2.5 hod. ani spodok neupracem a mam roboticky vysávač.

maximko25
5. júl 2022

Autorka pred 5 tymi rokmi som upratovala za 25€dom ako ty.keby to mam robit dnes pod 40 nejdem.ale ja som si nosila aj svoje cistiace plus som dochadzala autom a praca mi trvala tak 4.5hodky.

h2
5. júl 2022

@iveta7677 Mne len kúpeľne trvajú hodinu. Ja by som celý náš dom (porovnateľný s tým, čo upratuje autorka) nedala ani za tých 4-5 hodín, čo tu baby píšu.

maximko25
5. júl 2022

@h2 ale ine je uprstovat cudzie ked uz ma clovek system a neni ruseny mobilom kavou detmi;) ako doma upratovat;) je to normalne ako v praci clovek maka rychlo a precizne;) naozaj sa to da aj ked to tak nemysi posobit;) po mne chodili upratovat do domacnosti 2holky z agentury a este ar krat mi volali ci fakt nechcem prist ze to sa neda porovnat moje upratanie a ich odflaknutie.takze toto bolo pre mna najviac a hlavne vizitka ze robit sa da aj rychlo aj kvalitne;)

julish
5. júl 2022

Za upratovanie 4-izboveho bytu dávam 40 - 50 EUR. Babena to ma hotové do troch hodin

joannita
5. júl 2022

Ja som hladala upratovacku na upratanie 1izb. Bytu v Ba a cena sa pohybovala od 50 do 100e 😯
To mi zas prislo neskutocne vela.
Takze toto co dostavas ty je mega mega malo.
Urcite sa ozvi a pytaj aspon 40e, idealne 50, ved to je vysmech 20e za dom.
Jasne ze oni su ticho, ja by som tiez bola na ich mieste, ked sa neozves...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinka13
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinka13
5. júl 2022

Bože že 100 eur za jednoizbak. Niektoré upratovačky si myslia, že robia neurochirurgiu alebo čo. To akože 30 eur v čistom na hodinu? Za 3 hodiny jednoizbak upracem jednou rukou . To je 4800 v čistom mesačne. Podaktorí by sa mali zobudiť.

betulinka1
5. júl 2022

2,5 hodiny? Mame priblizne taky dom. Platim 30€ okna zvlast. Pani to trva asi 4 hodiny. To je 7,50€ na hodinu.

autor
5. júl 2022

@elizabet173 ďakujem pekne za zastanie sa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
5. júl 2022

@elizabet173 Mňa táto diskusia inšpirovala a už upratujem. 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
5. júl 2022

Panenku 10 Eur na hodinu. A ja sprostá som študovala 😁

autor
5. júl 2022

@cecilia29 no treba si uvedomiť, že je to služba, ani s automechanikom, zahradnikom, kadernickou a tak podobne nevyjednavate, zaplatíte za službu a hotovo. Ak si to viem spraviť sám, o to lepšie. A tak isto je to s upratovaním, aj ja som študovala a aj sa vystudovanemu odboru venujem, ale zistila som (aj vďaka tejto diskusii) , ze je veľa domácnosti, ktoré na tieto veci nemajú čas a radi za ne zaplatia. Pretože čas, ktorý môžu stráviť s deťmi alebo len tak oddychom im za to stojí, aby si niekoho našli.

jankalukasova
5. júl 2022

Inak... pri uvažovaní o sume, ktorú by som bola ochotná platiť, neuvažujem, že je to plat pre upratovačku a tie zarábajú minimum, tak prečo ja jej mám platiť viac?
Uvažujem o tom, že mám nejaký obnos peňazí a nejaké povinnosti. Tým, že si zaplatím pani na upratovanie, si vlastne vykupujem svoj čas aby to bol "voľný čas" a ten rozhodne nehodnotím minimálnou mzdou, má pre mňa omnoho vyššiu cenu... a tú teda musím zaplatiť aby som ho získala.
Pre mňa nemá zmysel porovnávať plat bežnej upratovačky a to čo jej zaplatím... ja nie som nemocnica, škola ani iné verejné zariadenie, kde je nutné upratovčku (upratovaciu firmu) zaplatiť. Ja som súkromná domácnosť a všetko si môžem robiť sama. Je to rovnaké ako so záhradou, môžem si zaplatiť záhradnika, ktorý sa o ňu bude starať alebo ho zaplatiť sama. Cena hodiny práce záhradníka (upratovačky, kuchárky... ) sa rovná cene hodiny môjho volného času.