Výpoveď
Dobrý večer , so zamestnávateľom som sa ústne dohodla na dohode o skončení pracovného pomeru s tým že budem pracovať ešte mesiac. Dňa 20.5 som zamestnávateľovi doniesla vytlačenú dohodu kde končí pra.pomer 20.6. ( pracujem na TPP na dobu neurčitú - 4 roky ) . Túto dohodu mi šéfka odmietla podpísať aj napriek tomu že sme sa ústne dohodli .
Nedá sa snou absolútne baviť ,nezdvíha mi telefón a jej komunikácia je ku mne ako k odpadu .
Takže budem musieť poslať Výpoveď , túto mi ona musí taktiež podpísať ? Alebo to stačí poslať doporučene a od ďalšieho mesiaca začne plynúť 2 mesačná výpovedná lehota .
Bojím sa že ani to nebude akceptovať a bude mi robiť problémy tak ako doteraz. Ďakujem za odpoveď a radu .
@katherin762 ako si dopadla?
@katherin762 Ahoj chod na PN a vypoved postou vypoved plati aj ked to nepodpise bude ti bezat vypovedna lehota. Taktiez by som podala podnet na inspektorat prace. Bude to psychicky narocne , ale urcite to zvladnes kazdpadne by som sa hned dala aj na pn aby som nemusela znasat tie tlaky v praci ochranis tak svoje psychicke zdravie. Nie si zdaleka sama co taketo veci riesis drzim palce bude to dobre na plat ti siahnut nemoze ked to taakto urobis a mas vsetko na papieri. Tu su organizacie a zvaz kde sa zaoberaju pracovnym pravom skus sa obratit ked tak aj na nich pripadne si tam vies precitat aj skusenosti inych ludi co riesili podobne problemi v praci. https://www.pracujucachudoba.sk/ https://www.priamaakcia.sk/kategoria/pravne-info/
No momentálne je to v takom stave , podala som výpoveď , ktorú si prevzala avšak nepodpísala znova to isté dokola " ona to musí dať pozrieť účtovníčke " , výpoveď som jej doniesla 31.6 , keďže som čakala že si to vezme " overiť " ešte pred tým som ja volala účtovnicke aby mi poradila ako tu výpoveď napísať keďže sme sa dohodli na mesačnej výpovednej lehote. Účtovníčka mi pomohla napísala som to teda tak aby bolo dobre. Do dnes mi to nedoniesla a teror trvá stále ďalej , neustále má ohovara a v práci sa to nedá vydržať keď sa jej na to stále pýtam vždy povie " zajtra ti to donesiem " . Mne vlastne stačí jej podpis že to prevzala . Čo ak mi to donesie a nepodpíše že to prevzala , ja jej to budem musieť dať znova a poslať poštou čím sa mi to zrejme predĺži znova o jeden mesiac keďže to bude plnynut od ďalšieho mesiaca. Na PN zatiaľ ísť nechcem aj ked som dosť vyčerpaná.
@katherin762 * podala som výpoveď , ktorú si prevzala avšak nepodpísala *
ak ti nepodpísala prevzatie tak nemáš dôkaz, že sa skutok stal akoby si nič nepodala.
Podpisuje že to dostala a nie správnosť vecí v "liste".
Kto preberá vo firme poštu od poštárky? Nemohla si odovzdať "list" účtovníčke a tá by ti podpísala prevzatie "listu"?
To podanie výpovede videli aspoň dvaja svedkovia ktorý by ti to potvrdili že si šéfke dala?
Dostala si pokyny od https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/ ?
Dohodni si bezplatnú osobnú konzultáciu na inšpektoráte práce.
@katherin762
- keď prinesie podpísané prevzatie, je dôležitý tiež dátum, ak tam napíše tento mesiac, výpovedná doba sa ti predĺži
- ak podpise dohodu o skončení PP, zmluva sa skončí dohodnutým dnom
- čo si jej vlastne dala? Výpoveď? Výpoveď s výpovednou dobou jeden mesiac? Alebo dohodu s 1-mesac. výpovednou dobou? (v dohode sa výpovedná doba nepíše, iba dátum skončenia, na ktorom sa dohodnete)
- manipuluje s tebou a ešte ako.. dotlačila ta, aby si pristúpila na jej cudne podmienky
- ak ti ten podpísaný papier nedá, tak by som poštou poslala výpoveď správne formulovanú podľa zákonníka prace
@katherin762 Ahoj som z Trencina mohla by si mi prosim napisat do spravy o aky podnik sa jedna nerada by som majtelov takychto podnikov podporovala tym, ze tam pojdem. A k tvojmu problemu cim skor to posli postov bez ohladu na to ci ti to podpise nepodpise nespoliehaj sa na jej volu ten list aj ak nepreberie tak je relevantny a ako dokaz mas podaci listok ten si uchovaj.
@katherin762 ako to pokračuje?
No... Bolo mi oznámené že výpoveď mi dá do ruky 30.6 keďže to je posledný pracovný deň . Takže mi nezostáva nič len čakať .... Ja už sa nevládzem ani rozčuľovať
@katherin762 postupuj podľa https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/sef-mi-odmietol-podpisat-vypoved/ pošli to tam poštou a daj skrátenú úložnú dobu. Alebo si pozri ostatné rady.
@katherin762 Nechavas so sebou manipulovať, vydierať, nemáš žiadnu hrdosť a dokonca ani istotu, či ti šéfka niečo da. Hneď zajtra by som utekala na postu s výpoveďou (napísanou podľa zákona), poslala doporučene so skrátenou odbernou lehotou 7 dni. V prípade neprevzatia platí ako deň doručenia, keď sa ti list vráti.
S takou mrchou by som sa viac na ničom nedohadovala. Ty jej veríš? Asi nie, ale myslíš si, že nemáš na výber?
Pamätaj, každý sme si strojcom vlastného šťastia. Rob ako myslíš, ale na nikoho sa potom nevyhováram, ani na šéfku ani na nikoho podobného vo svojom živote. Ty sama robíš rozhodnutia, zodpovedas za svoje činy.
No tak som tu zas , výpoveď mám síce v ruke , ale mzdu žiadnu , dnes mi povedala že ešte ja jej budem platiť že som ju okradla. Nechápem povedala som jej že na výplatu nám nárok a netuším o čom hovorí ... Sama mi to nevedela vysvetliť . Ja už neviem či zavolať právnikovi alebo čo
Prečo so sebou necháš takto zametat, čoho sa tak bojíš? Jej vyhrážok? Však tiež ju môžeš po strašiť, že jej narobíš take recenzie, že v živote viac nikto k nej robiť nepôjde. Neodporúčam to, ale sa zamysli nad tym
@katherin762 kedy si mala dostat mzdu?
Ak si uz mala dostat mzdu, tak ak mas niekoho nech ti napise predzalobnu vyzvu - ale tiez neviem ci to moze aj fyzicka osoba, nielen pravnicka. Toho sa vacsina ludi zlakne. https://podnikam.sk/predzalobna-vyzva/ Alebo ju postras s obchodnou inspekciou.
@liv1 v zmluve mám napísané do posledneho dňa v mesiaci čiže včera som mala dostať peniaze na mesiac máj .
@katherin762 myslis za mesiac maj. Nuz, povedala by som jej ze ak ti hned neda vyplatu, tak sa obratis na inspekciu. A toto si precitaj a ihned konaj. Mas tu presny postup. Drz sa, bud silna, verim tomu ze peniaze dostanes a z predzalobnej sa ta zenska pototo https://www.ip.gov.sk/ako-postupovat-vo-veci-ne...
@katherin762 a ty nie ze vcera, ale vcera najneskor. Tak to je aj v zakonniku prace ze najneskor do 30 dni
@katherin762 nemusíš volať právnikovi, vyhrážať sa jej, naťahovať sa s nou. Skratka daj podnet na inšpektorát prace (alebo sa tam rovno zajdi opýtať osobne) a pošli jej tu výzvu. Keď nebude reagovat, postupuj podľa tých inštrukcií.
Na jednej strane to nenechávaj tak, na druhej strane sa tým nenervac a nestresuj. Je zbytocne riešiť to inak alebo s nou osobne. Ona skôr či neskôr zaplatí. Každému skratka dôjde, že za tie problémy to nestojí, a nevyplatenie mzdy je trestný čin.
@katherin762 Zeny ti tu dobre radili, poslat vypoved postou a ist na PN, ty potrebujes mat psych. pokoj od sefky, tak nechapem, preco skaces ako ona s uctovnickou kazu, teraz nemas ani papier a mozno ani uz ziadnu korunu neuvidis, co dodat....
@katherin762 skus napisat pracujucej chudobe nech ti poradia. Niekedy staci ked napises doporuceny list urcitov formou s paragrafmi a tak s tym ze budes hlasit aj na inspektorat prace, ale je fajn ked to len tak pravnicky vizera ten dopis potom sa zvyknu zlaknut. https://pracujucachudoba.sk/kontakt
@katherin762 ahoj ako to nakoniec dopadlo, vyplatila ti všetko čo mala? ako sa správala na konci?

@katherin762 my sme bezne stahovali z platu odchod napr bez dodrzania vypovednej lehoty. ja sama som mala zmluvu ze v pripade ze ndzstihnem zrusit ubytko za zamestnanca, tak mi stiahnu dobvysky mesacnej vyplaty. bezne uz dnes. alebo pdisli zo dna na den, tak sa z vyplaty stiahli naklady za upratanie ubytovania. aku mas zmluvu? pozri si to a podla typu zmluvy si vyhladaj na internete