Výpoveď kvôli nezaočkovaniu
Ahojte... známy má otázku.
Zajtra sa u nich bude spisovať zoznam, že kto sa dá zaočkovať.
Kto nedá, ma automaticky výpoveď bez nároku na odstupné.
Má na to zamestnávateľ právo?
Teraz sú skrz to riadne nátlaky u veľa zamestnávateľov.
Ďakujem za odpovede.
Nemá, treba to ohlásiť na inšpektorát prace, niekde som videla ich vyjadrenie, že zamestnávateľ toto robit nemoze…
@ella_price no ja mam realne stopku na ockovanie od endokrinologa, ale pisomne mi to nedal. Zabudla som si to pytat. A neviem, ci by mi to vobec dal, take nieco. Realne, rada by som bola zaockovana, ale bojim sa, co by to so mnou spravilo. No ale som na materskej. Takze zamestnavatela neriesim, skor len sa obavam skoly, skolky, na jesen. Len taka poznamka k tomu, lekari toto tiez nechcu velmi robit, aj ked je realny dovod na neockovanie.
uprimne vypoved bude mat tak napísanu že určite nebude mat v nej napísané že vypoved lebo sa nechcel dat zaočkovat , tak blbý zase nie je žiaden zamestnavetel
slučka ako ho proste vyrazit sa vždy nájde
v podstate ide o to aby ked pridu 3.4,5 vlna - nenahovarajme si že deltou to končí ked je 31 mutácii vo svete už teraz práve - aby nemal vypadok zamestnancov a mohlo sa pracovat
už teraz pre zatvorenia je to ako je a zamestnavatel si fakt nemôže dovolit vypadok pre vypadok prac sily ked inej má dost, keby bolo málo ludi a nizka nezamestnanost toto si nemôže dovolit ale pri momenátlnych % si môže vyberat 10 ludi na jedno miesto
taká je realita
nemôže za to čo sa deje ani on, ani štát ani bežny smrtelnik každy sa snaží len prežit, smutné je že číne sa to prepečie ako vždy a ak chce sa udržať A nebit NAHRADENY čínskym dovažanym tovarom nemá na vyber
tak je na rovinu
aj u nás už min rok sa rovno povedalo kto nebude zaočkovany a bude sa prepuštat v prvej linii idu nezaočkovany , pretože zostavit smenu ked ti vypadnu z 10 ludi 6 je o držku a zakaznik ani trh ti to neodpusti, jemu je to jedno on nechce čakat a chce hned všetko a ihned a okmažite
@ofzuza normálne prepusti lebo organizačne dôvody a zoberie človeka ale vymslí si úplne iný názov miesta a niečo mu pozmení uberie /prida do pracovnej naplne
a inšpekcia môže tam sediet aj mesiac a dumat
tak sa to robí čo mylíš prečo nie predavač ale asistent, asistent predaja, asistent pre služby zakaznikom a xy variácii , stále je to toisté ale iné miesto
@pininka1 akurat, ze PCR testov nemame tolko, aby sa nimi kazdy druhy den dal ockovat, kazdy kto len chce, dalsia vec, kto by to asi tak platil a v neposlednom rade vysledok nie je hned. AG testy su tak nespolahlive, ze je uplne jedno ci sa pouziju alebo nie. A tiez nie su zadarmo. Uz vidim ako robotnik/robotnicka vo fabrike bude davat 50 € mesacne (pri testovani kazdy druhy den) za AG testy dobrovolne a s usmevom.
@kvetinka75 Presne do kelu, som zvedavá kto potom zaockovanymi na silu ...garantuje že sa im nič nestane keď do toho už nútia zamestnavatelia
Zamestnávateľ na to právo nemá!
@sara07 zatial to zavedene nie je (ak to pojde ako s kloktacimi testami na skolach v druhej vlne, tak to nebude nikdy 😀 ), kazdopadne suhlasim, zaplatime to vsetci, aj ti co sme sa dali ockovat. Ale dat si vrtat v nose niekolkokrat do tyzdna, no ja neviem ci to tym ludom za to stoji...
@makova333 zaujimave ze na ine blbosti su peniaze. Takze podla tvojho systemu ludia ktori sa nemozu ockovat zo zdravotnych dovodov nech sedia radsej doma a nepracuju?? Antigeny su nespolahlive, hlavne ze doteraz sme na nich vyhodili miliony a akoze fungovali. A aj pcr su na dve veci, kedze ti ukazu pozitivitu aj dva tri mesiace po prekonani. Zazili sme to na vlastnej kozi. A su aj zamestnavatelia ktori neveria nicomu a testuju aj ludi ktori prekonali, aj tych ktori su uz ockovani.
Včera som čítala článok o prac.inzeráte, kde vyslovene napísali, že neberú ockovanych ľudí. V článku boli pripojené rozhovory s odborníkmi, ktorí potvrdili, že naša legislatíva nie je upravená na to, aby zamestnávateľ mohol odmietnuť zamestnat, či dať výpoveď na základe očkovania, či neockovania.. dá sa to vygooglit, ale sa mi nechce..
@jana_eyre_2 tiez som to citala
@pininka1 ved zaockovani sa moze nakazit, co sa ti zda divne, ze zamestnavatel pretestuje aj ockovaneho? Len bude mat lahsi a kratsi priebeh.
@anjelicek26 ja to chapem, reagovala som na to, co pani pisala.
prečítala som si iba prvý názor s ktorým súhlasím a samozrejme už sú tu 4 strany.
@pininka1 ludia, ktori sa nemozu zo zdravotnych dovodov ockovat, maju na to potvrdenie (a tych naozaj nie je vela). A ano, vyhodilo sa za antigeny vela penazi, lebo nik sa nevedel postavit proti bulovi z Trnavy. Ale to neznamena, ze mame vyhadzovat peniaze znovu, lebo uz sme to uz raz spravili.
Boze, ziadny pricetny zamestnavatel nenapise dovod vypovede: lebo zamestnanec nie je ockovany (pokial nepracuje v specifickom povolani, kde bude povinne ockovanie npr.DSS). Uz tu prestanme rozoberat takuto nerealnu absurditu. A uz vobec nie vo velkom podniku v TO, ktory ma urcite svojich pravnikov, takze aj keby bol najväcsi sefino uplny dement, tak pravnici mu to vyhovoria.
@hazelgracegus ano, odmeny dostat nemusi, nie su narokovatelna zlozka platu. Kriteria odmien si urcuje zamestnavatel.
@alexandraalexandrova ja mam taký email uz z pred dvoch mesiacov, ze je nutne nahlásiť ktorí zamestnanci su ockovani. Firma mi vo veľa veciach vychádza v ústrety a všeobecne aj ostatným zamestnancom. Nemam zatial potrebu to riešiť, uvidime v budúcnosti. Ale ano, firmy si to zisťujú.
@kikus7 nemá ale nejako to nefunguje v praxi. Darmo sa každý oháňa tým, že na to právo nemá. Právo a realita sú dve rozdielne veci.
@mondolina No a je to tu,😄 Už je tu chrobácik menom mandolinka, vitaj už si mi chybala ❤️❤️❤️ Najmúdrejší žena na MK😄👍👍👍 Chodiaca encyklopédia....Nejak špeciálne ťa trápi že čakám 4 dieťa?Že si to sem musela za každú cenu napísať že riadiť firmu neznamená sedieť doma a čakať 4 dieťa?
Nemajú na to právo. Ak dostane výpoveď, hneď za právnikom a žalobu na nich.

@jane1974 takze konkretne nenpides..ale vies ze sa to deje...JEDNA PANI POVEDALA...ale hlavne ze to roxprudi vasne a debatu...super postoj.