icon

Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky

marcela91
7. feb 2012

V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem

zalka
29. sep 2014

@annie13 do 7 dní od skončenia PP ... ináč budeš musieť sama si platiť odvody do ZP

annie13
29. sep 2014

@zalka tak to fajn ked 7 dakujem pekne

zalka
29. sep 2014

@annie13 rado sa stalo

annie13
29. sep 2014

@zalka juj za tieto tvoje rady by si si tu zasluzila odmenu

zalka
29. sep 2014

@annie13 😅

annie13
29. sep 2014

@zalka prosim ta porad
teraz mi volala vreskom ze preco som nedoniesla ukoncenie OČR, ze musi byť OCR ukončena kedze PP konci 30.9
ja som vsak OCR doniesla rano 25.9 a poobede mi doniesla podpisat vypoved k 30.9
OCR mi Dr dala na 10 dni az 3.9 mame ist na kontrolu

nastasja25
29. sep 2014

baby,ja nastupujem teraz po rd od 1.10 do práce,kde som pracovala aj pred materskou...zamestnávatel je však akýsi divný,nejak sa mi to nezdá,tak v prípade,že by ma čakala výpoved ,mám nárok na podporu a z čoho ju vypočítajú???dik

zalka
29. sep 2014

@annie13 a čo ti mám poradiť... ocr celú platí SP .. nech sa nestará ty si koniec odnesieš ... jej ked tak len daj kopiu

annie13
29. sep 2014

@zalka ona tvrdi ze nemoze pokracovat OCR kedze konci PP ze nemozem mat OCR kedze od 1.10 som nezamestanana

zavolala mi ze mam roztrhat tu vypoved a ze mi napisu druhu az po ukonceni ocr
fakt neviem teraz

zalka
29. sep 2014

@annie13 sa jej opýtaj či by výpoved trhala aj keby si šla na PN a bola na PN rok? je to taká kravina čo hovorí že dovidenia ...

a napíš cez formulár SP a pýtaj ich stanovisko .. a potom ked ti pošlú odpoved jej ju vytlač a daj jej ju

lili_mia
29. sep 2014

@annie13 Kašli na tú vrešťalku, zrejme si niečo dokazuje. Koniec očr odnes v októbri na pobočku SP, budeš mať nejaké peniažky a hentá to zrejme nechce dopustiť. Isté indivíduá závidia aj 5 centov, čo nájdeš na chodníku. A nezabudni, že ohľadom UP je 7 kalendárnych dní, ľudia si myslia, že pracovných, pozor na to, ráta sa aj víkend.

annie13
29. sep 2014

@zalka poslala mi sms ze mam prist podpisat novu vypoved zase ma odrbu uz to vidim

annie13
29. sep 2014

@lili_mia ona mi tvrdi ze nemozem mat OCR kedze uz budem na UP 1-3 oktobra

zalka
29. sep 2014

@annie13 vyžiadaj si stanovisko zo SP v pracovné dni odpovedajú temer okamžite .. a určite by som nešla novú výpoved podpísať ... http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s

lili_mia
29. sep 2014

@annie13 Pri takom jednaní by som išla na inšpektorát práce a ukázala sms-ky aj momentálnu výpoveď.

annie13
29. sep 2014

@zalka odpisu na email uz som napisala boze ja mam fakt smolu na ludi to ozaj robi preto osetrovne to je kolko eur este sa mi vyhrazala ze mi stiahne z vyplaty lebo za september nebudem mat splneny fond pracovnho času ale ked som na očr tak?

annie13
29. sep 2014

@lili_mia v sms bolo iba dostavte sa ako sme sa dohodli dava si pozor co da na papier alebo do sms, to mi len pri dalsom telefonate povedala

zalka
29. sep 2014

@annie13 a čo ti stiahne z výplaty? hm-? očr je ospravedlnenie pre zamestnávateľa že nechodíš do práce, a celú OCR ti zaplatí SP ... z práce ti OCR neplatia tak nechápem čo ti chce strhávať z platu ... ignoruj ju ked je krava ... ty máš byť doma s chorým dieťaťom a nie behať lebo si ona zmyslí.

annie13
29. sep 2014

@zalka ona mi prave tvrdila ze ziadna očr mi nebude platna kedze nebola ukoncena pocas trvania PP

ok takze nic nepodpisem na očr som dalej po ukonceni sama odnesiem na SP ukoncenie, a s touto vypovedou pojdem na UP

na UP potrebujem aj zapoctovy ze? ten mi totiz nedali

zalka
29. sep 2014

@annie13 no stačí aj kopia výpovede ...

miriammar13
1. okt 2014

@zalka neviem, či mi budeš vedieť poradiť, som na materskej, končí mi vo februári, následne by som chcela ísť do práce a manžel by zostal s malou doma. Ako je to s výškou príspevku, odstaneme 199€ rodičovský, alebo je možnosť vyššieho príspevku, ďakujem ta radu

zalka
1. okt 2014

@miriammar13 manžel je zamestnaný? a RP je cca 203e

miriammar13
1. okt 2014

áno, je zamestnany

zalka
1. okt 2014

@miriammar13 ak pracuje viac ako 270 dní tak môže požiadať zamestnávateľa o uvolnenie na MD ... a na SP by si mohol požiadať o MD .. to je 65% z hrubej mzdy .. možno to výjde viac ako RP.

miriammar13
1. okt 2014

Aj keď to bude po mojej riadnej materskej t.j. po 34 týždňoch, môže ísť manžel na MD? Bolo to minule v televíznych novinách a preto si to overujem. Manžel je zamestnaný u toho istého zamestnávateľa 25 rokov, takže s dĺžkou nebude problém. Overím si to v Sociálnej poisťovni v mieste sídla jeho zamestnávateľa? Rozhoduje o tom SP, alebo automaticky má každý nárok?

zalka
1. okt 2014

@miriammar13 ak ho zamestnávateľ pustí na MD , musí ho písomne požiadať mesiac pred nástupom ... tak má nárok na 28t MD zo SP ...

olivia6
4. okt 2014

@zalka ahoj Zalka, prosim ta poradis mi?
28.10.moje dieta dovrsi tri roky, konci mi RD.
Zamestnana som od polovice roka 2010. Kedze mi ho nevzali do skolky, koncim v praci PP dohodou.
V SP mi povedali, ze narok na podporu mam.
Moja otazka: ukoncenie PP dohodou mam datovat na 29.10., co by bol zaroven den cerpania dovolenky, aby som mala vyssi vymeriavaci zaklad na podporu? Zvysok dovolenky mi preplatia.
Da sa zistit, v akej vyske vymeriavaci zaklad bude?
Vdaka 🙂

zalka
4. okt 2014

@olivia6 áno 29.10. dovolenka
29.10. skončenie PP
a áno ... počet dní dovolenky x počet hodín v smene x hodinová mzda

olivia6
4. okt 2014

@zalka aka rychla odpoved dakujem 🙂
cize to nemusi byt automaticky ten najvyssi vym.zaklad? (neviem totiz pocet dni dovolenky, o tom sme sa zabudli zmienit v rozhovore so sefom, ale medzi MD a RD som necerpala nic).
A mzdu asi hodinovu nemam, mala som pevnu mesacnu taxu

zalka
4. okt 2014

@olivia6 pozri výplatnú pásku tam máš uvedený priemer na výplatu ... a kolo 10-15 dní dovči iste bude ...
55e hrubá mzda za 1 den zabezpečí max. podporu