Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
baby,ja nastupujem teraz po rd od 1.10 do práce,kde som pracovala aj pred materskou...zamestnávatel je však akýsi divný,nejak sa mi to nezdá,tak v prípade,že by ma čakala výpoved ,mám nárok na podporu a z čoho ju vypočítajú???dik
@annie13 Kašli na tú vrešťalku, zrejme si niečo dokazuje. Koniec očr odnes v októbri na pobočku SP, budeš mať nejaké peniažky a hentá to zrejme nechce dopustiť. Isté indivíduá závidia aj 5 centov, čo nájdeš na chodníku. A nezabudni, že ohľadom UP je 7 kalendárnych dní, ľudia si myslia, že pracovných, pozor na to, ráta sa aj víkend.
@annie13 vyžiadaj si stanovisko zo SP v pracovné dni odpovedajú temer okamžite .. a určite by som nešla novú výpoved podpísať ... http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s
@annie13 a čo ti stiahne z výplaty? hm-? očr je ospravedlnenie pre zamestnávateľa že nechodíš do práce, a celú OCR ti zaplatí SP ... z práce ti OCR neplatia tak nechápem čo ti chce strhávať z platu ... ignoruj ju ked je krava ... ty máš byť doma s chorým dieťaťom a nie behať lebo si ona zmyslí.
@zalka neviem, či mi budeš vedieť poradiť, som na materskej, končí mi vo februári, následne by som chcela ísť do práce a manžel by zostal s malou doma. Ako je to s výškou príspevku, odstaneme 199€ rodičovský, alebo je možnosť vyššieho príspevku, ďakujem ta radu
@miriammar13 manžel je zamestnaný? a RP je cca 203e
áno, je zamestnany
@miriammar13 ak pracuje viac ako 270 dní tak môže požiadať zamestnávateľa o uvolnenie na MD ... a na SP by si mohol požiadať o MD .. to je 65% z hrubej mzdy .. možno to výjde viac ako RP.
Aj keď to bude po mojej riadnej materskej t.j. po 34 týždňoch, môže ísť manžel na MD? Bolo to minule v televíznych novinách a preto si to overujem. Manžel je zamestnaný u toho istého zamestnávateľa 25 rokov, takže s dĺžkou nebude problém. Overím si to v Sociálnej poisťovni v mieste sídla jeho zamestnávateľa? Rozhoduje o tom SP, alebo automaticky má každý nárok?
@miriammar13 ak ho zamestnávateľ pustí na MD , musí ho písomne požiadať mesiac pred nástupom ... tak má nárok na 28t MD zo SP ...
@zalka ahoj Zalka, prosim ta poradis mi?
28.10.moje dieta dovrsi tri roky, konci mi RD.
Zamestnana som od polovice roka 2010. Kedze mi ho nevzali do skolky, koncim v praci PP dohodou.
V SP mi povedali, ze narok na podporu mam.
Moja otazka: ukoncenie PP dohodou mam datovat na 29.10., co by bol zaroven den cerpania dovolenky, aby som mala vyssi vymeriavaci zaklad na podporu? Zvysok dovolenky mi preplatia.
Da sa zistit, v akej vyske vymeriavaci zaklad bude?
Vdaka 🙂

@annie13 do 7 dní od skončenia PP ... ináč budeš musieť sama si platiť odvody do ZP