Výpoveď po ukončení rodičovskej dovolenky
V praci som bola od 4/2006 , od 11/2008 som bola na MD s dcerkou 3 roky,
2 mes. pred ukoncenim rodicovskej som pisala zamestnavatelovi,
z prace mi oznamil telefonickyi, ze mi z organiz, dovodov zrusili miesto,
ze mam narok na 3 mes. odstupne , takze vlastne 22.1.2012 som na zaklade tohto
uz nenastupila do prace, dostala som dohodu o ukonceni prac. pomeru par. 60
s tym, ze mi v januari vyplatia mimoriadnu odmenu /akoze to 3 mes. odstupne/...
teraz som dostala od nich potvrdenie pre soc. poist. - vymeriavacie zaklady,
dali mi tam za rok 2009, 2010, 2011 vsetko suma 0 /ten cas, co som bola na MD prave/
je to spravne? kamoska dostala krasnu podporu, rovnaky pripad ako ja,
neplatila si nic do FZ, mne tam nenapisali ziadne sumy, ani to odstupne za rok 1/ 2012,ktore mi ma byt vyplatene,
ako to mam chapat? nemaju tam nahodou uviest vysku zarobkov dvoch poslednych rokov,
pred nastupom na MD + to odstupne, alebo odmenu, co mi teraz priznali?
Nerada by som sa dala oklamat a skoncila na minimalnej podpore, ako ti , co nepracovali...Prosim poradte. Dakujem
@zalka Vedeli by ste poradiť v takejto situácii??? Pracovala som necelé 2 roky na jednom mieste, potom som šla na maródku kvôli rizikovému tehotenstvu. Potom riadne MD, RD... teraz mi RD končí koncom októbra, ALE... ešte vo februári mi volal šéf, že zrušil prevádzku a mám mu poslať výpoveď... Tak to v žiadnom prípade. Posielala som mu list doporučene, nech mi pošle výpoveď on, keďže rušil prevádzku a aj zápočet rokov..., volala som mu, no nereagoval nijako. čo mám robiť??? Ja tie papiere po skončení rodičáku predsa budem potrebovať na ÚP ☹ BTW... prevádzka bola v KE, centrála v BA a on žije v čechách
@zalka ahoj ak mozem ..;) poradis mojej kamarátke bola zamestnaná stále asi 8 rokov ale vo viacerých firmách v poslednej jej dávali zmluvu na dobu určitú ktorá jej končila marec 2014 ktorú jej uz nepredĺžili ..vtedy bola tehotná termín mala v septembri. Bola pn az do MD (august) chcem sa spýtať ma narok na podporu ? Rd by prepísala na manzela. A dokedy ma narok na podporu dostala by ju aj po skončení Rd 2017? Asi nie co ... Dakujem za odpoved ;))
@jurkaa bez poistenia môže byť rok ... a je jún 2015 .. škoda, že hned po prepustení nešla na UP .. a až tak na PN ...
a podporu v roku 2017 určite nedostane.
Akurát no možno je šanca , že by mohla dostávať podporu 4 m esiace ak pracovala na dobu určitú, tam musí byť splnená podmienka 730 dní poistenia za 4 roky .. ale podpora je kratšie vyplácaná ... len tie 4 mesiace
@jurkaa na UPSVAR jej túto info neposkytnú, nakoľko oni nevyplácajú podporu v nezamestnanosti,
nech skúsi napísať priebeh zamestnaní cez kontaktný formulár SP http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s s otázkou, či má nárok na podporu. A tiež je dôležité tam uviesť, to aké to boli zmluvy, teda doba určitá a u k olkých zamestnávateľov a od kedy do kedy .
A ak ma zmluvu ukončenu po pn tak by sa do toho roku sprátala .. No nie?
@zalka ta pani co tam bola tak ze najprv jej povedala áno da sa ... Ale ked pozerala na zmluvu tak ze uz to premeškala vraj keby prišla Skorej ...
A moze to tak byt, ze sa skončí zmluva napr: 31.4 doba určitá ale je pn az do 8 mesiaca a potom MD neviem ja som hlúpa dotoho ale som si myslela ze PP sa skončí az po ukončení pn ale ona tam ma 31.4 ( nevidela som ja zmluvu)
17.8.bude mat maly 3roky, som na RD a zamestana, ale uz po ukonceni RD nenastupim po dohode so sefom, mam v plane ist na Urad prace...kedze pred MD som pracovala nepretrzite 12rokov, bude mi vyratany prispevok z prijmu pred MD, dobre si myslim? dakujem
@jankaviktorko ano ale ak by si nastupila co i len na jeden den, bude ti vyratany z toho jedneho dna ;), ak si nepracovala pocas RD na dohodu
@ivec16 vdaka,takze ani na minutu. 🙂
@jankaviktorko praveze to vobec nemusi byt zle... Sestra o tom nevedela, nastupila na jeden den lebo si mysleli, ze ju nemoze zamestnavatel vyhodit pocas RD a vysla jej maximalna podpora, kvoli tomu ze sa jej ratal len ten jeden den. Skus si to este popozerat ;) inak sa rata vymeriavaci zaklad z 2 rokov pred nastupenim na rodicovsku (nie matersku)
@jankaviktorko ak mas nevybratu dovolenku, najlepsie je cerpat 1 den dovolenky a zvysok nech ti preplatia
@ivec16 Vdaka, akoze fakt neviem momentalne ako to je, samozrejme ze chcem poberat maximum, aspon raz chcem aj ja "biela" vyuzit tento stat. A dovolenka sa rata iba za MD nie aj za RD, ze ?
@majusqa77 dakujem za info, no musim to riadne prestudovat.
Zaujimave.... po skonceni MD a pred RD mi zamestnavatel preplatil narok na dovcu...to znamena, ze nemam momentalne ziadnu.ak by som nastupila do zam. kolko musim pracovat, aby som mala max podporu, staci den,tyzden, mesiac u toho isteho zamestnavatela ako pred nastupom na MD., tusi niekto. ? Resp. Ist radsej na Pn, pred ukoncenim MD ? Som zhrozena, ze nedostanem od statu takmer ziadnu podporu., prispevok.Dakujem kazdej za radu . 🙂
@jankaviktorko preco by si nedostala, dostanes... Ak ukoncis pracovny pomer posledny den RD tak sa ti bude podpora ratat z platu ktory bol 2 roky pred nastupom na RD ak nastupis aspon na jeden den, vymeriavaci zaklad bude tvorit len tento den. Neviem presne ako sa to pocita, ale je dost pravdepodobne ze z toho jedneho dna ti to vyjde viac.
2 roky pred nastupom na rodicak ?urcite?
Dnes som bola na UPSVaR a bolo mi povedane, ze posledne dva roky, co je samozrejme rodicak.

@jurkaa áno má to niečo spoločné, lebo počas RD si nemala výplatu, a nemáš teraz vymeriavací základ na určenie výšky odstupného resp. priemernej mesačnej mzdy... aj dovolenku ti tak môže s kludom rátať ... lebo posledný štvrťrok si nemala nič odpracované ...