icon

Výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

cloviecka
1. jún 2013

Baby,ktore sa vyznate v problematike nezamestnanosti, poradte... Po dvoch MD(ateda aj RD) sa nemozem vratit do povodneho zamestnania, kedze sa za ten cas vela zmenilo (pracovisko je po zlucovani 30km od mojho bydliska, nemam ziadne spoje, aj to malo, co kedysi slo za tu dob zrusili...atd,atd, je toho viac, jednoducho, hoci sa toho desim ( tu sa mi pracu najst nedari), z objektivnych pricin, ktore neviem vyriesit musim zrejme podat vypoved.ako je to potom z podporou v nezamestnanosti? mam na nu narok, ked podavam vypved ja, nie zamestnavatel?

zaba9
16. feb 2016

@zalka ok,pojdem podla toho , ako si mi napisala predtym., co mam spravit. Dakujem

zaba9
16. feb 2016

@zalka a este,dali mi na Soc.Pois. vypisat registracny list FO ,..tam musim zaskrtnut a teda aj platit asi vsetko -vymeriavaci zaklad NP,DP a RFS,PvN. Plus vyhlasenie Dobrovolne postenej osoby. Je to vsetko? Bude to stacit na Pn a potom matersku?? Boze,ja sa v tomto vobec nevyznam. Prepac ze ta stale otravujem,ale chcela by som nieco s tym urobit,nechcem ostat potom bez penazi,ked je takato moznost. Vobec,ale vobec sa tomu nerozumiem,takze spravim to,co mi napises. 🙂 Dufam ze to bude ok.

zalka
16. feb 2016

@zaba9 áno všetko zaškrtneš a všetko sa platí, preto som písala o PN aby netrebalo veľa platiť ...
a áno stačí to na PN a na MD ... len sa prihlás a dvojmo vypíš papiere .. aby ti jednu kopiu potvrdili

smelinka
17. feb 2016

Ahoj zalka, ďakujem za odpoveď, ešte by som sa chcela spýtať manžel bol v januári PN 17 dni, prvých desať dní platí zamestnávateľ, je to 50% z denného vymer.základu? a ďalších 7 dni platí soc.poisťovna tiež 50%? manžel dostal PN 23,52 od soc.poisťovne, to za tých 7 dní, tiež sa berie doba poistenia dva roky ako pri podpore? od 1.10.15 na TPP, predtým ako konateľ,ďakujem

zalka
17. feb 2016

@smelinka ak mu počas PN trval PP tak áno berie sa to ako doba poistenia pri podpore,
a PN je 3 dni 25% z VZ , a od 4 dna je to 55% z VZ

zaba9
22. feb 2016

@zalka ahoj zalka,prosim ta,som tu opat s otazkou. 18.2. som si podala DNP,ale este mi nestihol prist vymer na platenie,takze este som nic nezaplatila. Ale v sobotu,20.2.sme necakane ukoncili tehu,nastal potrat. Dr.mi vypisala PN. Mozem PN papiere poslat do SP,aj ked este nemam nic uhradene? Dakujem.

zalka
22. feb 2016

@zaba9 áno môžeš ...
nezabudni uhradiť poistenie za tie dva dni najneskôr do 8.3. .. mysli na to

zaba9
22. feb 2016

@zalka ok,dakujem

zaba9
22. feb 2016

@zalka este som zabudla,Pn mam vypisanu od dnes 22.2.,tak uhradit bude treba asi 4 dni,vsak?

zalka
22. feb 2016

@zaba9 áno 4 dni .. a prečo si si nedala 20teho v nemocnici vypísať PN?

zaba9
22. feb 2016

@zalka ani neviem,vtedy som na to nemyslela,bola som znicena....

zalka
22. feb 2016

@zaba9 hm.. a nevedeli ti to dnes vypísať? no ale to je jedno ... áno za 4 dni treba

zaba9
22. feb 2016

@zalka je to uz jedno,zaplatim 4 dni. dakujem moc

zaba9
25. feb 2016

zalka zalka,prosim Ta,prisiel mi ten vymer zo SP o DNP. Konecnu sumu teda vydelím 29 dnami (februar), a krat 4 dni? Ja viem,su to primitivne veci,ale nemam sa s kym poradit,a chcem to mat spravne. Dakujem ti moc.

zaba9
25. feb 2016

@zalka zalka prosim Ta,prisiel mi ten vymer zo SP o DNP. Konecnu sumu vydelim 29 dnami (februar" , krat 4 dni? Ja viem,su to primitivne veci,ale nemam sa s kym poradit a chcem to mat spravne. Dakujem moc.

zalka
25. feb 2016

@zaba9 áno presne tak ...

mizulienka
16. mar 2016

ahojte viete mi prosim poradit? v praci mi ponukli, ze ak odidem daju mi slusne odstupne, rozmyslam nad tym, pretoze som ani velmi neplanovala vratit sa naspat do prace..pracovala som tam 12 rokov, vratane materskych, ponukli mi odstupne za 6 mesiacov...moja otazka je...budem mat narok na podporu v nezamestnanosti, ak vezmem odstupne?
a ak chcem poberat podporu v nezamestnanosti moze byt vypoved, ze dohodou?

mianc2701
16. mar 2016

@mizulienka áno nárok na podporu máš 😉 a ak sa dohodneš na čerpaní dovolenky napr. 1-2dni po RD tak by Ti mala výjsť aj maximálna podpora.. mne to aspoň tak vyšlo 😉

mizulienka
16. mar 2016

@mianc2701 dovolenku uz nemam ziadnu ☹
cele to je take zamotane....budem sa odhlasovat z rodicovskeho, namiesto mna sa prihlasi muz a ja sa prihlasim na podporu...a ako s inac vypocitava podpora, kolko vlastne mozem dostat?

mianc2701
16. mar 2016

@mizulienka 50% z vymeriavacieho základu

mianc2701
16. mar 2016

@mizulienka ešte ma napadlo, že či keď neodrobíš napr. 1-2dní a potom máš výpoveď + odstupné za 6mes. či aj odstupné ide do vymeriavacieho základu tohto obdobia.. ale to by Ti vedeli iné kočky tu poradiť, čo sa tomu viac rozumejú..

mizulienka
16. mar 2016

@mianc2701 hmm tak to uz je ozaj na mna prilis komplikovane 😉 pochybujem, zeby nasa firma na to pristala 😉

mianc2701
16. mar 2016

@mizulienka možno Ti poradí @zalka

mizulienka
16. mar 2016

@mianc2701 maximalna podpora v nezamestnosti je cca 870eur?

zalka
16. mar 2016

@mizulienka no ked si mala viac MD za sebou tak určite ti dovolenka za druhú MD vznikla ... či aj tú si čerpala?

mizulienka
16. mar 2016

@zalka no pravdu povediac, nepamatam sa, ci som si cerpala dovolenku 😨 😨
pamatam si, ze som cerpala dovolenku pri starsich detoch, ale teraz mi to uplne vypadlo 😨 musim si to zistit 😉

zalka
16. mar 2016

@mizulienka no tak zisťuj

mizulienka
17. mar 2016

@zalka vies mi prosim ta vysvetlit, podla coho(akeho zakona) plati, ze ak by som po skonceni RD aspon 1-2 dni odpracovala, ze by mi vysla maximalna podpora v nezamestnanosti...dakujem 😉

iwusteeek
17. mar 2016
Používateľ iwusteeek je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

@zalka tak toto by aj mna teda velice zaujimalo

zalka
17. mar 2016

@mizulienka zákon o sociálnom poistení ... @iwusteeek

a baby len tak mimochodom, načo zistujete zákon? na čo vám bude, to sú normálne počty ...