Výška výplaty
Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.
Ide vlastne o to, že išla by som preč hneď, len mám obavy. Sú také, ktorým sa pošťastilo a zase aj zlé prípady a toho sa obávam.
@tslobik ale zas risk je zisk a za skusku nic nedas ci?
@nelinka2009 nie,len poplatok agentúre....A kde sa hľadajú takí manželia ako máš ty?😀😉 My sa ani nerozprávame väčšinou už. Už som unavená z toho nepochopenia a neustáleho riešenia penazí a času.
@tslobik a neupadli ste do takeho, ja to volam, ze ' nespokojny stereotyp'... Nakoniec vam ta zmena vsetkym prospeje... Turo bude teraz kopec mudrych zien... Ale ja uz som to raz v jednej teme pisala, ze nam to v nasom vztahu pomaha, ked mm odchadza prec... Ono kazdy sme iny... Ale su pary, ktorym to prospieva... Totizto budeye si doma vzacnejsi a hlavne ked budeye spolu hoc aj len pol mesiaca, ale bude vas spolocny 'kvalitny' cas a nieze sme vedla seba, ale vsetko rychlo, rychlo..mm
@tslobik ono zas tu bude kopec 'mudrych' mne to nevadi... Ale niekefy aj matke prospeje, ked je chvilku bez dietata a aj dietatu to da,aj dobre .. Ja to vidim, ked dcerka ide l babke na 1-2 tyzdne. Isye platia tam ine pravidla, a ma to aj kopec nevyhod... Ale odpocinie si odo mna a ja od nej... Inak ako rodina sme sa museli naucit rozpravat. Kedze je muz prec a ostava nam len tel., skype a pisanie... Tak musime si vediet povedat vsetko... S dcwrou tiez, ked je prec... Volame si a musime vefiet hovorit o vsetko.
@nelinka2009 My zo začiatku manželstva sme žili tak netypicky. Ja som bola ešte v meste a on za nami dochádzal cca 2-3x do týždňa. A ja som s tým nemala problém, vždy som sa tešila.....Okolie to akosi nechcelo pochopiť...akože nie sme denne spolu a ako môžeme takto ako rodina fungovať. Ale poviem ti, bolo mi v tých časoch oveľa lepšie... Ja nepotrebujem mať muža zaveseného na krku denne.
@tslobik pt aodla mna tym, z odides, velmi zariskujes - baby tu pisali scenare cez kopirak s prvou manzelkou tvoejho ex. podla mna vasmu vztahu to nepomoze a ty este mozes prist o dieta. bud na vztahu zapracovat spolu a riesit financne problemy spolocne, alebo mozes zit aj sama s dietatom.
akoze chlap ti nedovoli soferovat ... ja som mala dve havarie, nie mojou vinou, nikdy mu nenaadlo mi zakazovat ... zaplat si kondicne jazdy.
@tslobik presne a nie sme jeden druhemu otrokom... Moj muz nieje moj majetok... Ak rodinu vnima tak, ze otec ju ma v prvom rade zabezpecit financne a chce kvoli tomu odist... Musim ho nechat ist... Bolo to tak uz ked sme spolu chodili a vedela,som do coho idem... Ty si to tiez vedela a ak si po inych strankach rozumiete, len toto je kamen uraze, tak proste u vas sa o to fin zabezpecenie budes mudiet viac pricinit ty.. Inak nebudete prvy ani posledny, co takto ziju... Muz ma kokegybe, ktore odchadzaju od deti... Pridu domov za pol roka... A staraju sa otcovia... Mozno v tvojom okoli budeye vynimka, ale tu u nas je to uplne normalne... Ja sa vela zdrzujem v komunite tychto rodin a pride mi to uplne prirodzene... Vela parov to neustoji a rozidu sa, ale vela to ustoji... Zas ked mate vsetko... Lasku, zdravie, porozumenie, a k tomu budu aj financie, tak taketo kratkodobe odlucenie ustat musite... Pojdes na 2 tyzdne nie na rok... A deti zvyknu na vsetko... Beru si proklad z,rodicov, ak to bude normalne pre vas dvoch, tak to bude normalne aj pre krpca...
@tslobik okolie... Uz sme si na tu temu pisali... Okolie chapat nemusi... Hlavne, ze vy ste spokojny ako celok... U nas nechapu ani moji rodicia... Kamaratky uz radsej ani nemam a ked mam, tak im o mm ani nehovorim, lebo sa len pohorsuju, mudruju... Pritom jedna co robila s muzom vo firme, takze su spolu 24-7 teraz riesi rozvod... Ma milenku... Mal na nu cas len piatky, ked mala kamoska pilates 😁😂😁😂 nevyjadrujem sa... Chlap bol tak rad, ze je 2 hodiny do tyzdna bez nej, ze od dobroty nevedel co so sebou... Teraz spal dve noci u nas ( mm je s nim kamos), takze ja uz nemam kamosku, lebo som ju nepodporila... Neviem v com... V tom, ze som jej muza nenechala spat na ulici? Ked som sa ho pytala vecer s nn, ze preco... Povedal, ze ponorka a stereotyp a ja mu to verim...
@tslobik Ahoj.Precitala som uplne celu diskusiu.Mam dojem,ze do toho Rakuska utekas ciastocne koli nemu a ciastocne koli peniazom.Ja by som od svojho maleho neodisla ani za neviem aky plat.....To auto si s muzom vyjasni jasne strucne...usetri Ti to kooopec casu.Coho sa bojis ? Ze zle soferujes?Ved budes denne chodit po tej istej trase v jednom kuse....po tyzdni ju zvladnes aj po slepiacky ! Ja chodim tiez na aute,som doma skor o 40 minut...ale cennim si aj tento cas.Tiez som sa bala a teraz jazdim ako ,,fitipaldy,,😆.Drzim Ti palce!
@tslobik vies ja ma z tebactaky pocit, ze ty uz si davmo rozhodnuta a s tbojim rozhodnutim je stotozneni aj tvoj 'lenivy' chlop... Jedina preco este niesi tam, je to okolie... A co tu medre zeny pisu... Ze prides o syna... Prosim ta to never vazne... Pokial matka neohrozuje dieta na zdravi a zivote a neohrozuje jeho moralny vyvin zavazne tak o dieta nepride. Toboz nie preto, ze pracuje... A ty budes mat so synom kludne aj denny kontakt cez sktpe, mobil... A tie dva tyzdne co budes doma... Ajajaj maly ta bude milivat viac ako kuza ver mi... Vidim to na svojich detoch aky je ten tata zboznovany a dolezity aj ked neni doma 4 mesiace... A tie zvitania... Vtedy trosku ziarlim...
@nelinka2009 Ďakujem za povzbudenie. Ano, len syn je ten, čo ma tu drží. Keby nemám jeho neváham ani chvílu.
@tslobik Neverim,ze Ti to Rakusko pomoze.Zblaznis sa z toho.Aj tam aj celkovo psychicky.A budes bez syna!2 tyzdne su sakra vela....a bude sa to tocit dookola.Detska dusa si pamata vsetko.Moj maly asi pred rokom,ked som sa nu snazila vysvetlit,ze do prace rodicia musia chodit,aby boli korunky....akoze vychovny rozhovor strasny,a to som isla len na 1 den na skolenie....ze akoze musim,koli peniazkom,ze predsa....rad chodi do kina,do Mc😆,ze nemusime setrit na papani akoze....a 6 rocne dieta mi zabilo,ze bude radsej suchy roztek papat kazde rano,len aby som nikam nechodila!!!😍
@tslobik len to nevninaj tak, ze odides za pracou do rakuska na dvohtyzdnove turnusy a stratis syna... To je hlupost na entu.. Vzdy budes mama, ta jedina mama... Rozhodnut sa musis sama...
@mia18112 prosim ta nestras ju!!! Keby si chodila raz do tyzdna trebars kazdy pondelok, tak si maly zvykne a bude to brat uplne normalne. Tu je skor vidno ako nezdravo ti 6 rocny sedi furt pri sukni a nevie prezit ani jeden den bez mamicky... A co take tabory, alebo svp... To tiez radsej nepojde a bude s manou??? Prosim ta nesyras ... Raz sa kazde deco musi odlepit od mamkinej prdeli a v 6 rokoch je uz najvussi cas, ved uz to bude skolak
@tslobik rozoberala si to so svojou psychiatrickou ? Po dlhej pn co si bola sisi ista ze to mas natolko psychicky pod kontrolou ze to das ked budes odlucena od syna? Neni toto len tvoj vnutorny nepokoj nespokojnost so vsetkym a vsade? Toto kludne moze byt prejavom psych choroby aj moja svokra to tak mala a jedine na co brala ohlad bola ona sama a tak aj dopadla deti priom svokor az tak malo nezarobil a zivil ju ked po pn a tak bola ale aj ked jej vo vsetkom ustupil nakoniec aj sa kvoli nej x krat stahovali tak nic to nevyriesilo mas jedno dieta dnes sa da najst riesenie aj bez toho ze ho tu nechas aj ked podla toho co pises ma syn lepsi vztah s nim ako s tebou
@loginexistuje Bozeee... Dalsia nediplomovana doktorka na dialku...
@tslobik a pamataj, ze deti rastu... Raz sa bude tesit, ze chvilka bez mamci 😁😂
@nelinka2009 Ja nikoho preboha nestrasim! Ona si musi hlavne ujasnit sama so sebou, co chce.Kazdy mame svoj zivot a svoje priority. U nich asi nejde vylucne o financie ale je tu viac aspektov,ktore zvazuje.Ja jej neradim,ale tvrdit,ze nejaky odchod do Rakuska jej zabezpeci stastie,cas a financny blahobyt je totalna utopia!
Ježiš, ja si tu pripadám ako z Marsu, proste ako úplne neschopná, krkavčia mater. Tak keď to chlapa netrápi, tak čo mám robiť? Niektoré mi tu možno poviete, veď máme čo jesť, tak čo. Ale ako tu už bolo písané...láska pri biede sa minula.....To aký je život....akože sa najeme a budme sťastní, že sme spolu...?? Najhoršie je, že mám rodičov v mieste pracoviska a chcela som tam prespávať v týždni, aby som ušetrila a nebola taká unavená ale v nich tiež oporu nemám. Proste mi to nedovolili, že mama patrí k rodine. Ano...ale čo z takej mamy, keď večer prídem a nie je so mnou reč? Nálada hrozná
@mia18112 tak ako je tvrdot, ze sa to tym vsetko zhorsi, nebodaj skonci... Netvrdim jej, ze bude vdaka tomu stastna, ale ze bude travit viac casu a kvalitnejsi cas s rodinou a ze budu mat viac penazi.
@tslobik 😁😂😁😂 presne bud hop, alebo trop... Ale takto stat na mieste... A cas sa ti uz nevrati.

@tslobik 👏👏👏👏👏👏👏