icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

matazirafa
10. okt 2017

@tslobik prosim ta kam z Brezovej dochadzas? Na Myjavu, do Senice, hm? Osobne sa cudujem ze to mesto este nezavreli ale na druhu stranu byty sa tam ponukaju skoro zadarmo a spojenia s okolitymi mestami maju podla mna v pohode.. zase prave na MY to s tou pracou az take biedne nie je, len treba hladat aj mimo odbor, prepokladam sice ze vystudovana socialna praca nie je prave pre zamestnavatelov atraktivna ale ak clovek nema velke oci tak sa da najst podla mna slusna robota.
Sorry za priblbly obrazok ale bez neho sa mi to neodosle.

sticker
tslobik
autor
10. okt 2017

@liaka a v akom obchode predávate?

dai
10. okt 2017

@tslobik co to pises za blbosti! Fakt sa tak zle citis? Ak ano tak bez k prvej psychiatricke aby si si neublizila ak mas fakt depresiu...
A inak otvor zajtra profesiu a zacni realne hladat pracu!

tslobik
autor
10. okt 2017

@matazirafa do Senice chodím, som totiž seničanka🙂 Nájsť si prácu v tomto smere je celkom v pohode. Len ten biedny plat.....je to jedno kde, vždy je to slabota.A tiež by som Brezovú nenazvala mestom....je to obyč. dedina pre mňa, nič viac.....Som tu krátko a doteraz ľutujem...... Ešte som uvažovala aj do výroby ísť....dve smeny by som zvládla.....

sasa1310
10. okt 2017

@tslobik no ja osobne si myslím, že tvoj najväčší problém je tvoj muž. Ja by som hnala jeho

tslobik
autor
10. okt 2017

@sasa1310 On má aj veľmi dobré stránky, vie sa postarať o syna, aj o domácnosť ak treba. A malý ho zbožňuje viac ak mňa....Len tie financie sú u nás problém....

deti95060810
10. okt 2017

aj moja suseda chodí do Rakúska. Doma nechá 3 deti, svojej mame....mm nemá. robí už takto niekoĺko rokov, začala keď najml. bola ešte v MŠ. Nemala inú možnos´t ako uživiť rodinu...

tslobik
autor
10. okt 2017

@deti95060810 A je aspoň trochu spokojná?

lucysl
10. okt 2017

Ahoj, tak ja pracujem taktiež v oblasti soc. služieb (východ) a teda máš pravdu, je to katastrofa, vysokoškolské vzdelanie, odborná spôsobilosť, odrobených (pomimo MD) 14 rokov a plat výsmech. Ja sa ale utešujem tým, že nedochádzam, mám pružnú pracovnú dobu, paragrafy, OCR nie sú problém.....inak by som to za tie peniaze asi nerobila. Ale voľby do VUC by mohli byť každý rok, lebo zrazu bolo tento mesiac aj na odmeny 🙂)))

sasa1310
10. okt 2017

@tslobik no hej, len urobil chlapa z teba a zo seba gazdinku.

matazirafa
10. okt 2017

@tslobik fuha stahovat sa dobrovolne na Brezovu, no nic :D myslim ze v SE by ste nasli skor uplatnenie, pripadne ak tam aj manzel pracuje tak skor uvazovat o presune tam, urcite by som od dietata neodchadzala, za to ziadne prachy nestoja.

tslobik
autor
10. okt 2017

@dai Tak, keď mám pravdu povedať, je mi už všelijako......Proste denne na to myslím a vymýšľam alternatívy a neviem nájsť tú správnu voľbu. Alebo skôr, ak aj niečo vymyslím - zmením, neviem dopredu ako to dopadne. A tá neistota mi nerobí dobre, hlavne kvôli synovi.

tslobik
autor
10. okt 2017

@lucysl aspoň to, tu odmeny nebývajú...

tslobik
autor
10. okt 2017

@matazirafa Hm....to bolo viac-menej dobrovoľne - nasilu🙂 To bolo zložité......Nedobrá zhoda okolností.....

dai
10. okt 2017

@tslobik nikdy dopredu nevies... ale toto co vymyslas je fakt agresivny zasah do rodiny - maloktora to ustoji...
Skor sa skus s muzom porozpravat o tvojich pocitoch, nemozes v tom byt sama☹ senicu nepoznam ale teda ja byt vami ak to pocitujete ako rodina ako problem tak riesim stahovanie celej rodiny do inej casti slovenska - kde nie je problem s platmi a pracou

deti95060810
10. okt 2017

@tslobik keď tak funguje už aspoň 5 rokov tak asi áno.... Dcéra chodí teraz do 4 tr.

lenadka
10. okt 2017

@liaka kde robíš predavačku? Lebo ja tú prac. dobu fajn plat.

tslobik
autor
10. okt 2017

@dai Myslíš to dobre....ale toto u nás nepôjde, ja som na túto tému začala diskutovať odkedy tu bývam.....vždy to skončilo nedobre. S ním sa proste o tomto hovoriť nedá. Toto je len na mne.....to akú prácu a kde si nájdem. To inak riešiť v mojom prípade naozaj nejde. Jedine rozvodom.... Preto mám také pocity aké mám, proste sa cítim v tomto sama, bez podpory kohokoľvek.... Ešte aj svokra mi povedala, že chodiť takto večer domov je normálne, že aj ona tak chodila.....

marusia12
10. okt 2017

@tslobik choď protestovať pred parlament a nevyplakávaj na MK. NIe si sama, ktorá takto žije... sťažovať sa vedia všetky, ale žiadna pre zmenu nič neurobí.
Ozaj... hypo na 30 rokov máte?

operaphantom
10. okt 2017

No neviem, ist robit do statnej spravy a potom fnukat, ze sa tam malo zaraba,..Tam to nikdy nebude terno, ale zase na druhej strane sa ti uradnici ani nenarobia. Ked vidim aky spomaleny socik vladne na uradoch a statnych instituciach, tak ma z toho vzdy strasie....

zuzanka.zuzu
10. okt 2017

@tslobik podľa toho čo čítam, tak si v depresii... ale naozajstnej... si vyspaná? a najedená? úplne vážne sa pýtam. ja keď sa vyspím 12h v kuse, tak ma síce bolí chrbát, ale na mnohé veci pozerám úplne inou optikou 🙂 proste večer prerevem ako je zle, idem spať a na druhý deň je už lepšie, zase sa myšlienky pohnú smerom "ako to zvládnuť"

inak ak TY cítiš, že by ti viac vyhovovalo chodiť na turnusy, tak choď. ja osobne by som nikdy nešla, ale naša susedka zobrala po rozvode seba aj dcéru do anglicka bez reči a bez skúseností (bolo to v júny, že ak by to nevyšlo, tak dcéra nezmešká v škole) - všetci v okolí si klepali na čelo, že jej šibe a radili inak zvládnuť situáciu, ale ona to proste takto cítila. dodnes sú tam, suseda riadi hotel a jej dcéra robí managerku jednej showbiz hviezde 😉 začiatky budú ťažké, ale to sú vždy a všade....

a bytostne nenávidím tie kecy "aj ja som takto fungovala" - aj moja svokra ich dáva, pričom by stačilo len vypočuť a povzbudiť. ktovie či aj aj budem taká svokra niekedy v budúcnosti 😀

liaka
10. okt 2017

@lenadka Jednota. Aj v Bille co robia kamosky maju menej. Ze vraj Jednota zvysila platy.

tslobik
autor
10. okt 2017

@operaphantom ale čo....ja nerobím v štátnej ale verejnej správe....A robil si tam niekedy? Ak nie, nemáš právo sa k tomu veľmi vyjadrovať. Pretože ja som robila aj inú prácu a nikdy by som si nedovolila povedať, že jedni sa narobia viac ako druhí. Všetko má svoje plus a mínus a ak z osobnej prac. skúsenosti neviem porovnať dve povolania, tak to nerobím.....

lenadka
10. okt 2017

@nelinka2009 a akú máš pracu- profesiu?

tslobik
autor
10. okt 2017

@zuzanka.zuzu Ďakujem, povzbudivé slová....Nečakám ani , že by ma okolie pochopilo na plnej čiare....možno by stačila obyčajná podpora. Je pravda, že obyč. spím cca 6-7 hod. ale niekedy keď premýšľam, tak len 3-4 hodky.

kikusa8
10. okt 2017

@tslobik ak je to tak že mu je to jedno tak nevie čo ho čaká 😂 Ono tie dva týždne doma tak veľmi nepomôžu že budeš s rodinou, ako uskodia, keď budeš preč. Ale treba vyskúšať a uvidíš keď po tom tak veľmi tuzis... Ja by som na tvojom mieste počkala či sa plat po skúšobnej dobe nezmení a zacala by som sa dopravovať autom.

mircalla
10. okt 2017

@tslobik Hm. Tazko sa k tomu vyjadit, Zarabam dobre. Ale neviem, ci to za to stoji. Moje zivot je jeden mega stres, nadcasy, obrovsky tlak, neustale meetingy, cally....Casto sa mi sniva o praci, nechutne zive sny. Zijem a pracujem v Ba. Odchadzam o 7.45 a pridem domov o 18.30 (malokedy skor). Rano vstavam o 5 a do siestej robim z domu, potom ranne chystacky, skolka, praca...casto robim aj po nociach, ak je to nutne, urcite 3-4 hodinky cez vikend, statne sviatky casto...

Ja snivam o pokojnom zivote, ochode z prace o 16 hod max a ziadnych stresoch. Mam pocit, ze uz to nezvladam. Skratka ma to uz nebavi a irituje. Len som ti problizila zivot vo "velkomeste" - aby to nevidela tak cierne

zuzanka.zuzu
10. okt 2017

@tslobik moja prvá výplata v štátnej správe bola 331 eur 😀 vtedy sa menila mena a 10 tisíc bol akože dobrý peniaz, minimálne na dedinu odkiaľ pochádzam, ale ja som myslela, že skapem... vstávala som o 4, aby som o 4.20 išla na vlak. keďže som bola ešte len v skúšobnej, tak som si nechcela (ani finančne nemohla) zaobstarať podnájom. cesta do práce trvala 2 hodiny + MHD. o 7h som začínala a keďže šéf končil až o 16-16.30 v práci (a on bol ten, ktorý odchádzal ako prvý z celého kolektívu), tak v robote som bola do 17h. potom MHD a vlak domov. o 20h som prišla, niečo oprať/navariť/vybaviť/pripraviť na zajtra a nanovo... ja som bola taká KO že som ani nemala čas premýšľať, ako nahovno na tom som ☹ ale zlepší sa to! ver mi!

kikusa8
10. okt 2017

Asi si najviac mimo z nešťastného manželstva a z toho že sa na neho nemôžeš spoľahnúť... Aj keby si zarábali viac tak spokojnejšia nebudeš....Nechceš ty do toho Rakúska náhodou zvrhnúť od muza?
😁
@tslobik

mircalla
10. okt 2017

@zuzanka.zuzu inak to, ze si v jednom kole ma svoju "vyhodu" - nemas kedy riesit prkotiny 🙂 Riesis operativne veci v duchu - ako prezit den a vsetko stihat