icon

Vyslanie z práce do zahraničia - skúsenosti

zuzkalujza
11. sep 2020

Chcem sa spýtať tých dievčat, ktoré toto reálne prežívajú na ich názory a skúsenosti, či sa to dá zvládnuť a takto žiť. Ide o to, že môjmu partnerovi s ktorým bývame v spoločnej domácnosti 1,5 roka, snažíme sa o miminko (máme za sebou prvé IVF, žiaľ neúspešné) a celkovo máme veľmi pekný a harmonický vzťah sa trošku komplikuje situácia s prácou. Ide o to, že pracuje pre spoločnosť ktorá je nadnárodná. Jeho "zázemie" je na SK, pracuje tam viac ako 2 roky a je veľmi spokojný, práca ho baví a aj peniaze celkom újdu. Začiatkom týždňa mu však vedenie spoločnosti povedalo, že sa spoločnosti na SK nejakú dobu moc nedarí a ak chce naďalej u nich pracovať musí rátať s tým, že viac času bude musieť byť mimo Slovenka. Nepôjde o takzvané služobné cesty, ale ich predstava/ponuka je, že ho niekam vyšlú na dlhšie obdobie 6, 15, 20.. týždňov v kuse, potom príde na SK na nejaký čas, ktorý ale nevedia nijak definovať, takže kľudne aj iba na pár dní, týždňov a potom zase niekam von s tým, že v podstate nebudeme vedieť ani na aký čas, len kam. Teraz práve sa má rozhodnúť nad Francúzskom, alebo nejakým ostrovom v Karibiku a netušíme na aký čas, len to, že minimálne na 6 týždňov a viac podľa potreby, čo ale nikto nevie predpovedať či to + 2 alebo + 10 týždňov. V podstate podstatne väčšiu časť roka bude tráviť boh vie kde v zahraničí. Je možné dlhodobo ustáť takýto typ vzťahu? Ide mi o to, že ja odluku nezvládam, nie som síce typ ženy čo drží muža na uzde, no ak niekoho milujem potrebujem jeho prítomnosť a neviem si predstaviť byť väčšiu časť roka bez neho. Povedala som mu, o tom ako to ja vnímam, cítim a aj moje obavy, no netlačím ho do žiadneho rozhodnutia. To by mal asi spraviť sám, ideálne spoločne. Keď som sa pýtala na jeho názor, tak povedal, že tiež nevie čo s tým, že si aj on potrebuje nechať to prejsť hlavou. Ja viem, že ma ľúbi a že chce byť s nami (s mojou dcérou, ktorá ma 10 rokov a jeho berie ako tatina), no tiež viem, že do tejto práce investoval veľmi veľa času, samorozvoja, vzdelávania (ide o projekčnú činnosť v rámci automatizácie a tu na SK nie je veľmi veľa možností sa v tomto smere uplatniť). Tým, že sa nejedná o dlhodobý pobyt v zahraničí (myslím na jednom mieste) nie je ani reálne zvažovať možnosť, že by sme tam s dcérkou odišli spolu s ním.

Neviem ja čo s tým, no viem, že ho nechcem stratiť a veľmi sa pre toto celé trápim :(

Strana
z2
sisaka
11. sep 2020

Ja si myslím, že v tejto situácii je rozhodnutie čisto na partnerovi. Idem robiť do zahraničia (lebo ma strašne baví robota/nechce sa mi hľadať niečo iné atď) s občasnými návštevami partnerky alebo ostanem doma s partnerkou s ktorou sa snažím založiť si rodinu a budem si hľadať zamestnanie v okoli.

@zuzkalujza Ty podľa toho čo píšeš na vyber nemáš - Máš staršiu dcéru, pri ktorej chceš byt, rodičov, ktorých tiež nechceš opustiť na dlhšiu dobu a mladšiu dcéru, ktorá potrebuje udrziavat vzťah s biologickým otcom a nechceš aby odišla zo Slovenska.

Či váš vzťah bude môcť takto fungovať nezistiš z výpovedi iných ľudí, pretože sú ženy, ktoré by nikdy nepripustili to, aby muž chodil pár krat domov na návštevu a idu s ním preto do zahraničia a sú ženy, ktorým to vyhovuje, že muža nevidia, čo je rok dlhy, kým všetko platí, nie je sa na čo sťažovať ...

bluka2
11. sep 2020

Myslim, že sa rozhodne aj tak partner a ty uvidíš ako.

Súhlasím s @yanni, musíš nejaké veci z toho odseparovat a v tomto prípade je priepastný rozdiel medzi dopadom na tvoju tehotnú dcéru a na tvoju desaťročnú. Takže, tu tehotnú na uľahčenie môžeš kľudne vypustiť z úvah, má vlastny zivot. Inak v tom mozes tapat aj nadalej. Inak všetky jej komentáre dávajú dobrý zmysel.

Len dodám, že vskutku tie vyslania môžu byť aj také pofiderne. Po mne a kolegoch napríklad chceli byť niekde určitý cas bez víza, lebo, že to je normálka, nie je to podľa lokálneho zákona ilegálne a pokutu hradia oni. To povedali až na mieste. Jeden kolega si aj pobudol deň vo väzení .. to skôr pre @yanni.

bluka2
11. sep 2020

V podstate čím viac príbehov poznám za tie roky v medzinárodnom prostredí, sú tie pofiderne vyslania fakt možno aj častejšie, než také normalne, ako by si to človek predstavil. Rozhodne je lepšie zistiť, ku ktorej skupine patrí kontretny zamestnávateľ

andreatytler
12. sep 2020

@zuzkalujza Ja by som urcite skusila ako to pojde... ako to bude zvladat partner, ty, deti a az potom sa rozhodla.
Mozno to nebude take zle ako sa zda. Veci sa mozu zmenit... vsak sa len pozri ako sa zmenil sved v poslednych par mesiacoch. Mozno tvoj partner bude skvely v novej praci a po par mesiacoch sa moze porozpravat s vedenim ci je nejaka ina pozicia a oni ho nebudu chciet stratit... a mozno sa mu naskytne uplne ina praca...

Strana
z2