Vyslanie z práce do zahraničia - skúsenosti
Chcem sa spýtať tých dievčat, ktoré toto reálne prežívajú na ich názory a skúsenosti, či sa to dá zvládnuť a takto žiť. Ide o to, že môjmu partnerovi s ktorým bývame v spoločnej domácnosti 1,5 roka, snažíme sa o miminko (máme za sebou prvé IVF, žiaľ neúspešné) a celkovo máme veľmi pekný a harmonický vzťah sa trošku komplikuje situácia s prácou. Ide o to, že pracuje pre spoločnosť ktorá je nadnárodná. Jeho "zázemie" je na SK, pracuje tam viac ako 2 roky a je veľmi spokojný, práca ho baví a aj peniaze celkom újdu. Začiatkom týždňa mu však vedenie spoločnosti povedalo, že sa spoločnosti na SK nejakú dobu moc nedarí a ak chce naďalej u nich pracovať musí rátať s tým, že viac času bude musieť byť mimo Slovenka. Nepôjde o takzvané služobné cesty, ale ich predstava/ponuka je, že ho niekam vyšlú na dlhšie obdobie 6, 15, 20.. týždňov v kuse, potom príde na SK na nejaký čas, ktorý ale nevedia nijak definovať, takže kľudne aj iba na pár dní, týždňov a potom zase niekam von s tým, že v podstate nebudeme vedieť ani na aký čas, len kam. Teraz práve sa má rozhodnúť nad Francúzskom, alebo nejakým ostrovom v Karibiku a netušíme na aký čas, len to, že minimálne na 6 týždňov a viac podľa potreby, čo ale nikto nevie predpovedať či to + 2 alebo + 10 týždňov. V podstate podstatne väčšiu časť roka bude tráviť boh vie kde v zahraničí. Je možné dlhodobo ustáť takýto typ vzťahu? Ide mi o to, že ja odluku nezvládam, nie som síce typ ženy čo drží muža na uzde, no ak niekoho milujem potrebujem jeho prítomnosť a neviem si predstaviť byť väčšiu časť roka bez neho. Povedala som mu, o tom ako to ja vnímam, cítim a aj moje obavy, no netlačím ho do žiadneho rozhodnutia. To by mal asi spraviť sám, ideálne spoločne. Keď som sa pýtala na jeho názor, tak povedal, že tiež nevie čo s tým, že si aj on potrebuje nechať to prejsť hlavou. Ja viem, že ma ľúbi a že chce byť s nami (s mojou dcérou, ktorá ma 10 rokov a jeho berie ako tatina), no tiež viem, že do tejto práce investoval veľmi veľa času, samorozvoja, vzdelávania (ide o projekčnú činnosť v rámci automatizácie a tu na SK nie je veľmi veľa možností sa v tomto smere uplatniť). Tým, že sa nejedná o dlhodobý pobyt v zahraničí (myslím na jednom mieste) nie je ani reálne zvažovať možnosť, že by sme tam s dcérkou odišli spolu s ním.
Neviem ja čo s tým, no viem, že ho nechcem stratiť a veľmi sa pre toto celé trápim :(
Myslim, že sa rozhodne aj tak partner a ty uvidíš ako.
Súhlasím s @yanni, musíš nejaké veci z toho odseparovat a v tomto prípade je priepastný rozdiel medzi dopadom na tvoju tehotnú dcéru a na tvoju desaťročnú. Takže, tu tehotnú na uľahčenie môžeš kľudne vypustiť z úvah, má vlastny zivot. Inak v tom mozes tapat aj nadalej. Inak všetky jej komentáre dávajú dobrý zmysel.
Len dodám, že vskutku tie vyslania môžu byť aj také pofiderne. Po mne a kolegoch napríklad chceli byť niekde určitý cas bez víza, lebo, že to je normálka, nie je to podľa lokálneho zákona ilegálne a pokutu hradia oni. To povedali až na mieste. Jeden kolega si aj pobudol deň vo väzení .. to skôr pre @yanni.
V podstate čím viac príbehov poznám za tie roky v medzinárodnom prostredí, sú tie pofiderne vyslania fakt možno aj častejšie, než také normalne, ako by si to človek predstavil. Rozhodne je lepšie zistiť, ku ktorej skupine patrí kontretny zamestnávateľ
@zuzkalujza Ja by som urcite skusila ako to pojde... ako to bude zvladat partner, ty, deti a az potom sa rozhodla.
Mozno to nebude take zle ako sa zda. Veci sa mozu zmenit... vsak sa len pozri ako sa zmenil sved v poslednych par mesiacoch. Mozno tvoj partner bude skvely v novej praci a po par mesiacoch sa moze porozpravat s vedenim ci je nejaka ina pozicia a oni ho nebudu chciet stratit... a mozno sa mu naskytne uplne ina praca...

Ja si myslím, že v tejto situácii je rozhodnutie čisto na partnerovi. Idem robiť do zahraničia (lebo ma strašne baví robota/nechce sa mi hľadať niečo iné atď) s občasnými návštevami partnerky alebo ostanem doma s partnerkou s ktorou sa snažím založiť si rodinu a budem si hľadať zamestnanie v okoli.
@zuzkalujza Ty podľa toho čo píšeš na vyber nemáš - Máš staršiu dcéru, pri ktorej chceš byt, rodičov, ktorých tiež nechceš opustiť na dlhšiu dobu a mladšiu dcéru, ktorá potrebuje udrziavat vzťah s biologickým otcom a nechceš aby odišla zo Slovenska.
Či váš vzťah bude môcť takto fungovať nezistiš z výpovedi iných ľudí, pretože sú ženy, ktoré by nikdy nepripustili to, aby muž chodil pár krat domov na návštevu a idu s ním preto do zahraničia a sú ženy, ktorým to vyhovuje, že muža nevidia, čo je rok dlhy, kým všetko platí, nie je sa na čo sťažovať ...