icon

Zažil niekto nevhodného uchádzača na dobrú pozíciu?

bennn
18. apr 2024

Napr. na riaditeľa podniku - niekto so školou kuchár čašník, alebo niekto príliš mladý ... atď.
?

Strana
z2
deti95060810
18. apr 2024

@majka36912 prosím ťa to bola DSS? to hádam aj niekomu patrilo či to nemalo žiadne vedenie? čo je teraz s tým? už nefungujú alebo nie v takom zložení...

deti95060810
18. apr 2024

@iwesska keby len tá...
Ale aj Igor Adamec...robil kedysi reláciu KAKAO

Novým riaditeľom Slovenského národného archívu sa stal Igor Adamec. Bývalý moderátor detskej relácie Kakao pracoval v roku 2016 krátko ako štátny tajomník na ministerstve kultúry, kam ho nominovala strana Sieť. Pôsobil aj v komunálnej politike za SDKÚ.

Adamcov nástup oznámil štátny tajomník ministerstva vnútra, pod ktoré archívy spadajú, Partrik Krauspe. Aj ten v minulosti pôsobil v štruktúrach SDKÚ, bol podpredsedom mládežníckej organizácie strany s názvom Nová generácia, no potom prešiel k Petrovi Pellegrinimu.

majka36912
18. apr 2024

@deti95060810 Popravde netusim, kde a ako skoncilo vedenie a komu to vobec patrilo. Viem, ze stihali ,,kuchara" a tu Sasu ci ako sa volala, ale komu to tam realne patrilo a kde ti ludia skoncili, to netusim. Ale z pana kuchara spravili bieleho kona, od toho tam bol cely cas, aby sa to dalo na niekoho hodit.
Dlho to tam bolo zatvorene a potom to poschodie, ktore IRISu patrilo, prebrala Casa, domov dochodcov, co fungoval o poschodie vyssie. Cize Casa rozsirila svoje kapacity. A oni funguju super, zabezpecuju dochodcom program, vylety, pravidelne organizuju bohosluzby pre veriacich, takze to dopadlo dobre

deti95060810
18. apr 2024

@majka36912 ďakujem za info...

bluka2
18. apr 2024

Podla mňa na každú pozíciu prídu nejaké životopisy úplne mimo, ale že úplne. Mne v pamäti ostal taký vytlačený na ružovom papieri, fotka mladej ženy na ktorej držala asi 10 balónov… sme sa všetci zišli, na to pozerali ako puci a sef len povedal “no, thank You”. Inak to boli v BA, možno sa tu ta žena nájde a vysvetlí mi prečo
PS: nebol to vyber babysitterky ani do cirkusu, práveže na serióznu pozíciu

lucylaw
19. apr 2024

@sasa1310 Presne tak 🤣

melanta
19. apr 2024

Úplne bežne sa mi to stávalo, ale zase nie také extrémy, že na manažéra by sa hlásil čašník. Ale úplne najviac sa mi stávalo, že na pozíciu s potrebným jazykom B2/C1 sa hlásili ľudia, čo ledva hovorili, lebo si mysleli, že veď sa doučia. A stáva sa mi to aj teraz, že majú ľudia napríklad na linkedine napísané úrovne jazykov a keď sa im ozvem a začnem v tom jazyku, tak nejde im to a priznajú, že nevedia.

melanta
19. apr 2024

@lakebabe mne sa v korporáte (nerobila som na HR ale ako manažér) prihlásil na manažéra človek okolo 50, vojak. Kolegyňa z HR jeho CV hneď dala preč, ja že nie, dajme mu šancu aspoň aby sa dostal na pohovor, nech si to skúsi aspoň na pohovore. A nakoniec som ho prijala, veľa energie ma stál, ale bol z neho skvelý manažér a robil tam takmer 10 rokov.

melanta
19. apr 2024

@bluka2 ružové CV som mala aj ja. Aj CV s fotkou pri ohníku. 😀

lakebabe
19. apr 2024

@melanta na manažment si to mozno este viem predstavit , tiež som nebola hr , len stredny manažment a musela som tie prve cv triediť ja až potom HR.
Ale veľmi dobre som si toho pána nevedela predstaviť medzi mladými kockami na call centre😄 tam boli same mladé baby s malými deťmi 😄

lakebabe
19. apr 2024

@melanta ja aj CV s fotkou s logom zoznamky aj fotky v bikinách 😂

milanemila
19. apr 2024

@bennn sebareflexia je to co ludom velakrat chyba 🙈 takze ano mala som uz v rukach absolutne nevhodne CV alebo dokonca povymyslane a moje oblubene, ked si niekto napise excel expert :D

rusalinka
19. apr 2024

@milanemila ... a to excel expert znamená zlúčenie buniek a ich vyfarbenie 😀

moonlight1210
19. apr 2024

@bebemonika musis osekat zivotpis. Skoncit pri strednej skole a vynechat niektore pracovne pozicie, co si zastavala.

milanemila
19. apr 2024

@rusalinka ano jasne a ani blbu pivotku nevedia spravit, vzorce 0 bodov a ked som sa spytala na VBA, tak mam podozrenie ze chalan mal pocit, ze to je nejaka pocitacova hra strielacka 😂 vtedy som normalne vynadala babe na personalnom, ze ci nam ho zo zartu poslala, alebo co sa stalo.

rusalinka
19. apr 2024

@milanemila ale vieš čo, aj mne sa stalo... ja si síce nepíšem do CV znalosti, aké nemám a o tomto tiež nebola ani debata, ale po prijatí do bývalej práce sa ma šéf opýtal - že ako som na tom s wordom. Mne hneď v hlave šrotilo - že viem spraviť tučné písmo, šikmé, farebné, viem vložiť hlavičku pätičku, sformátovať, dokonca aj tabuľku vložím a vyfarbím ju - také to, čo vie každý, šak čo už sa len vo worde robí, len sa tam niečo napíše... tak som vyhlásila, reku viem, žiadny problém.
A on, že tak šablóny spravíte ... a vtedy že Merge polia, DocProperty... a ja, že čo? Teraz to už viem, kopec vecí som sa naučila - ale odvtedy nikdy nikdy nikdy nepoviem, že niečo viem, keď neviem 😀

bebemonika
19. apr 2024

@moonlight1210 ja mám skončenú len SŠ, pracovných skúseností moc nemám, keďže som bola dosť v nemocnici, nemám moc čo okresať 😂

moonlight1210
19. apr 2024

@bebemonika tak potom nie si prekvalifikovana na tu poziciu. Myslela som, ze problem v tom.

moonlight1210
19. apr 2024

Mna skor pobavi, ked je v ponuke prace jasne popisane, co to obnasa a na pohovore niekto skusa, ci by sa to predsa len nedalo obist.

Napriklad zamerne sa zhana upratovacka na poobedne hodiny, je jasne specifikovane od-do a chodia ludia, co skusaju, ci by sa to aj tak nedalo porobit doobeda, lebo poobede si aj oni predsa musia ist pobehat obchody ako kazdy iny. A mali by potom kratsi vikend, lebo by v piatok boli do vecera v praci. A pred sviatkami byvaju navaly v obchodoch, to uz by bolo vsetko vecer vykupene. Ale ze ak je to potrebne, tak ze dvakrat do mesiaca sa mozeme dohodnut, ze ostanu teda aj poobede ako nadcas, ale nie v piatky a pred sviatkami.
Nemam nic proti tomu, ze chcu mat poobede klud, ale potom to nie je praca pre nich.
Este horsie je, ked niekto "nema problem" a po mesiaci zacne vymyslat, ze to takto dalej nejde. Dokonca pride s x prikladmi, kde to maju vo firmach normalne pocas pracovnej doby ostzatnych, tak preco my vymyslame.

buberova
19. apr 2024

@milanemila @rusalinka ja si myslím, že keď niečo človek aj ovláda na veľmi vysokej úrovni tak si nedovolí povedať o sebe že je expert, lebo si uvedomuje, že nevie všetko 🤣🤣 a pri exceli to zvlášť platí.. a aj keď viem čo je VBA aj som si spravila nejaké jednoduché makrá, nedovolím si napísať nič viac ako pokročilý

milanemila
19. apr 2024

@buberova presne tak 👍🏼

rusalinka
19. apr 2024

@buberova tiež súhlasím, úplne!

kikusenka1
19. apr 2024

@maciatkoe 😂😂😂😂

kikusenka1
19. apr 2024

Mne sa zas stal opak. 10 rokov mam praxe na danej pozícii, pozvali ma na pohovor a nakoniec povedali, že mám až príliš vysokú kvalifikáciu.. ze skôr potrebujú niekoho kto tu prácu ovláda menej... to ma zamrzelo vtedy veľmi

zuzinka888
19. apr 2024

Ano, vacsina slovenskeho parlamentu a o vlade ani nepisem. A to som clovek co sa temam o politike vyhyba.🙈🙈🙉🙉

moonlight1210
19. apr 2024

@kikusenka1 toto sa stalo aj nam. Zivotopis plny samych kreativnych pozicii a aj pri pohovore bolo jasne, ze je to velmi cinnorody clovek, co stale hlada vyzvy. My sme sice hladali samostatneho cloveka, co si poradi, na tej pozzicii nemal uz kam rast.
Sice sa prezentoval, ze aktualne potrebuje oddych, ale to pozname. O rok ho zacnu mrle zrat, bude sa nudit a zacne vymyslat. A my mozeme hladat noveho cloveka.
Takze pre nas bol prekvalifikovany a neprijali sme ho. Pre dobro oboch stran.

Podobne naopak na inej pozicii sa nadejny zamestnanec zamyslel, az ked po lopate dostal povedane: Je vam jasne, ze budete robit to iste cely den. Kazdy den. Urcite to vydrzite? (Lebo su ludia, co su na takej pozicii uplne stastni. Vyhovuje im to, nachadzaju v tom pokoj. Ale vacsina sa ide zblaznit po nejakom case.)
Az vtedy po chvili ticha povedal, ze asi najskor to nezvladne robit naozaj kazdy jeden den. Ze to si nevie predstavit.
Moze to zniet, ze ho chceme odradit. Ale skor ide o to, aby obe strany potom nemuseli riesit problemy a konflikty zo vzajomneho sklamania.

darkswan
20. apr 2024

@melanta to je super, uprimne nechapem preco na sk uz ludia po 40 su stari🤷‍♀️napriklad ja som casto vybrala prave tuto vekovu kategoriu a za mna lepsie ako absolventi

katarinaforever
20. apr 2024

@bennn jej ja by som ti mohla rozprávať sú ich stovky 🙂) najlepší bol pán z cirkusu - pozícia vedúci IT 🫣🙈 kuchár čašník recepčná na úplne iné pozície s praxou 😂😂😂

Strana
z2