Zážitky sestier a opatrovateliek z nočnej zmeny
Ahojte, sestričky/ ošetrovateľky/ sanitarky ktoré ste tu. Máte nejaké zvláštne/ strašidelne zážitky z nočnej? Ja som len budúce PS, takze zatiaľ nemám, ale zaujímajú ma vaše 😅
asi na nic zvlastne si nespominam, tedastrasidelne, aks a to tyka niecoho nevysvetlitelneho tie vysvetlitelne sa najdu, ale mam malo takych konkretnych zazitkov,ktore si pamatam.
Tak ja som išla ráno merať teplotu a zvyknem zaklopať.... nezaklopala som ticho som vošla... a zbadala som pána pri masturbácii.... tak som potichu odišla a vrátila sa za pár minút ale teda už som klopala hlasno 😅on ma nevidel 🫣
@kimit Ja sice sestra nie som, ale jedna pani sestricka ma zazitok so mnou, ako s pacientom urcite 🫣.
Ja som teda prelezala cele tehotenstvo v nemocnici a zo zaciatku som si samozrejme dost tazko zvykala na "novy prechodny domov". No a vela casu som travila spankom, v podstate som spala furt 😅...a ked ma tak raz este na zaciatku hospitalizacie budila sestricka, tak som sa tak vylakala zo sna, ze som jej dost velku facku strelila 😬.
Nastastie to bola velmi chapava sestricka, asi 100x som sa jej ospravedlnovala, brala to vsak s humorom...ale uz ma sestricky nasledne budili radsej velmi jemne 🙊😅.

Tak ja som išla ráno merať teplotu a zvyknem zaklopať.... nezaklopala som ticho som vošla... a zbadala som pána pri masturbácii.... tak som potichu odišla a vrátila sa za pár minút ale teda už som klopala hlasno 😅on ma nevidel 🫣
myslela som , že @oceanahory to už neprekoná , ale ašpiruješ na prvé rebríčky @googwife 😜
@googwife asi moc chorý nebol keď si vtáka honil
u nas mame ludi aj dementnych, pripadne s roznymi psych dg. a teda v noci niektori zle spavaju. stane sa ze ich najdeme v inej posteli pod postelou, navlecenych v obliecke a pod. tiez roztrhane pleinky, postele, ci iny nabytok znecisteny od ...
u nas mame ludi aj dementnych, pripadne s roznymi psych dg. a teda v noci niektori zle spavaju. stane sa ze ich najdeme v inej posteli pod postelou, navlecenych v obliecke a pod. tiez roztrhane pleinky, postele, ci iny nabytok znecisteny od ...
@majamat k tomuto sa pridam,moja mama bola z zariadení a uz jej odchadzal mozog
Prišla som na návštevu pozriem do suflika a tam schované 💩
😅🫣
@majamat k tomuto sa pridam,moja mama bola z zariadení a uz jej odchadzal mozog
Prišla som na návštevu pozriem do suflika a tam schované 💩
😅🫣
@majamat
@anonym_057356 ty vole... akoze klobuk dole pred ludmi ktori pracuju s ludmi v zariadeniach. Tiez som mala babku v zariadeni. Mavala cestovatelske obdobie.... raz zbalila starceka vo vedlajsej izbe... inak sa zvykla balit ona. Normalne kufor zbalila a cestovala. Sestricky po nociach s nou balili a vybalovali.
Na youtube je "zdravotný brat", ktorý robí aj vtipné videá o zážitkoch z nemocnice. A čo tam píšu zdravotné sestričky, tak tiež sa s tým stretli.
Je to v angličtine.
https://www.youtube.com/@NurseJohnn/shorts
nebudem pisat ani v ktorej porodnici to bolo , ani koho zazitok / moj rozhodne nie/ ale mam jeden... zena po sekcii... v plnom prude sexujuca s partnerom ciernej pleti/ pisem kvoli dispozicii/ ... zena bola dcerou jednej zo sanitarok, takze hanba na celu porodnicu
Stalo sa,ze po chodbe kráčal pacient/starší pán/a zanechával za sebou bobky/vypadávali mu z pyžama/, ktoré za ním zbierala sestrička...
@majamat
@anonym_057356 ty vole... akoze klobuk dole pred ludmi ktori pracuju s ludmi v zariadeniach. Tiez som mala babku v zariadeni. Mavala cestovatelske obdobie.... raz zbalila starceka vo vedlajsej izbe... inak sa zvykla balit ona. Normalne kufor zbalila a cestovala. Sestricky po nociach s nou balili a vybalovali.
@katkaseiner 😀 priatelska vypomoc.
okrem tej stolice kde kade a podobnych veci, ja tych ludi mam rada. su fajn. vedia byt naozaj zlati,a j ked ako kto. tazko povedat aki boli predtym, lebo demencia cloveka neuveritelne zmeni.
pociatocne stadium je take, ze clovek este co to vie a neuvedomuje si svoje cohorenie, preto moze prichadzat aj ku konfliktom. mame teraz zopar dochodkyn prave v tomto stadiu a stale maju s niecim problm, popisuju aj co sa nestalo, hadaju sa spilu, eneustale ich musimestahovat, lebo nevychadzaju so spolubyvajucimi.
inak too chapem. mne by bolo blbe byvat s niekym cudzim, nei to este stary clovek, ktory mal svoj zivot, svoje zazemie a vsetko je fuc a zrazu je neikde v nejakej izbe o ktorej ani nevie, lebo zabuda a nevie kde je a este s neikym cudzim. msli by byt izby samotky.
raz rpisla za mnou jedna dochodkyna, ze potrebuje ist k dr, lebos trasne zabuda. trosku ma to pobavilo a nasledne som jej vysvetlila, ze v sojom veku ma uz toho vela za sebou a ze ma nejake zmeny v mozgu a to sposobuje to zabzdanie. upokojila sa a odisla, za 5min sa vratila znovu a opat to iste - potrebuje k dr lebo zabuda 😀
zvlastnou kategoriou su schizofrenici, tiez vedia byt mimoriadne zabavni.
@anonym_76beba ja eda pracujem v dss ale az tak nezvycajne to nie je. nadobicko im stale funguje, dokonca aj tym, co maju plienky.
ja som takto mala chvilku tetu.Ale tam už chúďa aj dožila mala sklerozu multiplex najprv sme ju mali doma ale keď to už nešlo tak musela tam isť.A bola na izbe s takou postihnutou,retardovanou dievčinou a keď sme tam prišli ja neviem sestričky ani neporsonal vôbec na ňu nedávali pozor.Hádzala do návštev bábiky,papuče,potom ušla do nejakého skladu zobrala odtial hrable no sila.. natiahla si tam cigánky tie papuče čo tam našla na nohu v tom behala čo tá stvárala a normálne sa tam takto pohybovala čo by mala byť dozorovaná a každý na ňu kašlal chúďa.Ja som tam ani chodiť za tetou nechcela ktovieako lebo skoro som tou bábikou schytala vtedy do hlavy ako ju hodila ak dostala amok.Katastrofa
ja som takto mala chvilku tetu.Ale tam už chúďa aj dožila mala sklerozu multiplex najprv sme ju mali doma ale keď to už nešlo tak musela tam isť.A bola na izbe s takou postihnutou,retardovanou dievčinou a keď sme tam prišli ja neviem sestričky ani neporsonal vôbec na ňu nedávali pozor.Hádzala do návštev bábiky,papuče,potom ušla do nejakého skladu zobrala odtial hrable no sila.. natiahla si tam cigánky tie papuče čo tam našla na nohu v tom behala čo tá stvárala a normálne sa tam takto pohybovala čo by mala byť dozorovaná a každý na ňu kašlal chúďa.Ja som tam ani chodiť za tetou nechcela ktovieako lebo skoro som tou bábikou schytala vtedy do hlavy ako ju hodila ak dostala amok.Katastrofa
@liusa82 neviem do akej miery na nu kaslali, cize posudit neviem,a le niekomu sa to hovori. co s takym clovekom? ako strazit? v zariadeniach nie je 1 osobny asistent,c o sa bude venovat jednemu cloveku. realne ani tak nie je mozne. ani ludia doma si takeho cloveka neustrazia a to maju jedneho, v zariadeniach je ich castokrat viac.
u nas sa snazime takehmu cloveku zmenit liecbu prostrednictvom psychiatra, no zavisi od poruchy. lieky nie vzdy dokazu zazraky a vobec nedokazu zmenit myslenie a take tie zakladne nadstavenia cloveka. resp dokazu ale len do urcitej miery. tiez sa vcasto stava, ze aj napriek zmene leicby nieco podobne pretrvava. moze sa davka zvysovat,a le nakoniec sa taky clovek dostava do stavu, kedy je telesne slaby, stlmeny, ale tie neziaduce myslienky v hlave stale zostavaju a ledva savlecie, aj tak sa stale pokusa urobit to, co urobit chcel no s rizikom, ze spadne aublizi si, lebo nevladze z liekov.
pripadne ak je stlmeny natolko, ze naozaj prestane robit co robi, ten stav, kedy je utlmeny, vela pospava, vedie k tomu, ez sa z neho stava leziaci - toto je uz samozreje casto extrem, ale toto leiky dokazu pokial sa nakombinuju a podavaju vo vysokych davkach.
co s tykam clovekom, to je dost velky problem, ale neviem ci existuje nejake vhodne riesenie. ja som za to, aby boli 1-postelove izby. no to tiez nie je jednoduche zmenit. asis a toho ani nedozijem, ze by to u nas bolo. samozrejme to je len ciastocny problem, lebo taky clovek moze vojst aj do cudzych izieb. co by sa dalo tiez technicky nejak vyriesit, za pomoci elektorniky, co ale tiez nie ej uplne idelane, kedze elektrina moze vypadnut.

@kimit Ja sice sestra nie som, ale jedna pani sestricka ma zazitok so mnou, ako s pacientom urcite 🫣.
Ja som teda prelezala cele tehotenstvo v nemocnici a zo zaciatku som si samozrejme dost tazko zvykala na "novy prechodny domov". No a vela casu som travila spankom, v podstate som spala furt 😅...a ked ma tak raz este na zaciatku hospitalizacie budila sestricka, tak som sa tak vylakala zo sna, ze som jej dost velku facku strelila 😬.
Nastastie to bola velmi chapava sestricka, asi 100x som sa jej ospravedlnovala, brala to vsak s humorom...ale uz ma sestricky nasledne budili radsej velmi jemne 🙊😅.