Zdravotné sestry v Rakúsku
Ahojte, nájde sa tu nejaká zdravotná sestra - DGKP kt. je práve rovnako ako ja v karanténa na SK a zároveň je zamestnaná vo Wiedni alebo hocikde v AT??? Chcela by som sa opýtať aké máte INFO. ohľadom cestovania do práce - Rakúska? Ďakujem
@kiki68 ja tomu rozumiem moja blízka rodina pracuje v AT viem ako sa vybavuje podpora.Len mi je zvláštne, že niekto podpise zmluvu a nevie aké má práva a povinnosti a čo mu prináleží.Cez ten formulár sa to dá ľahko vybavit.Ako posledne by ma napadlo neprísť a čakať na výpoved to sa nerobi
Inak píšeš, že sa bojíš, že vo Viedni budeš chodiť hromadnou dopravou. Ale ak nešoféruješ, tak to by si cestovala aj na Slovensku, ak by si pracovala tu (tak ako množstvo iných ľudí). Takže to nie je predsa argument, kvôli ktorému by si nemala ísť do práce do Viedne.
@janinah súhlasím s tým, že sestry a opatrovateľky teraz bude treba doma, ale je to na to premiérovi, prípadne na inom centrálnom rozhodnutí, aby ich teda zazmluvnil a pripravil si situáciu na prípad potreby. Pellegrini má plnú hubu rečí, ale sám sa postaral s celou bývalou vládou o to, aby sme teraz nemali za čo. Je ľahké prenášať zodpovednosť na jednotlivcov, aby šili rúška, aby čakali či ich tu budeme potrebovať, aby súkromné kliniky išli do núdzového režimu a boli k službám štátu. Nech im to zaplatia. Nemyslím si, že sestrám a opatrovateľkám viac záleží na rakúskych senioroch, potrebujú zabezpečiť svoju rodinu, majú za ňu zodpovednosť. Ja tiež pomáham ako dobrovoľníčka v tejto kríze, na úkor svojho voľného času. Ale nie na úkor svojej práce, tú potrebujem, pretože mám svoju rodinu a výdavky s ňou spojené.
ahojte, dnes som volala aj na úrad verejneho zdravotníctva kde mi bolo povedané že sestričky môžu zo SK cestovať za prácou do Wiedne a späť - a že do karantény ísť nemusia 🙂 rozhodla som sa že po PN do práce pôjdem, hoci aj keď autobusy, vlaky a taxíky nejazdia. Rozhodla som sa že si kúpim nejaké auto a budem z BA do Viedne a späť dochádzať. Vodič.preukaz mam ca.7 rokov no skoro vôbec som odvtedy nešoférovala nakoľko som to naozaj vôbec nepotrebovala. V AT mam vedľajši pobyt - Nebenwohnsitzt. Podľa informácii kt. teraz mám - nemusím prihlasovať auto v AT ked budem pendlovať medzi SR a AT. Počula som ale že rakušania - Policia zvykne dávať pokuty aj 6000Eur ak sa niekto napr.4 dni do týždňa zdržiava napr. vo Wiedni a ,,iba´´ 3 dni na SK ale či to tak naozaj je..neviem. Vo Wiedni pracujem ca.1 rok a stále sa ešte učím čo a ako tam všetko funguje.

@katinka71 Vychádzala som z toho, že v DE poklesla hustota dopravy. Manžel, keď išiel pred dvoma týždňami autom, tak vravel, že v práci bol cca za 25 minút, vraj prázdna diaľnica (normálne býva všetko zapchaté a cesta mu trvá hodinu). Keďže sú zavreté školy, plno ľudí ostalo doma na HomeOffice, tak som si proste myslela, že aj v Rakúsku bude v bežných spojoch menej ľudí. @kiki68, nižšie pod Vašim príspevkom to aj potvrdzuje.
V každom prípade, zadávateľka dotazu je dospelá žena, ktorá by sa mala vedieť rozhodnúť, či chce ostať pracovať a bývať v AT. Aj keby nemohla pendlovať pár týždňov, či mesiacov medzi SR a AT, tak sa to dá vydržať. Táto situácia predsa nebude trvať donekonečna. Ako sa hovorí - @nikusska111 čo ťa nezabije, to ťa posilní👍🍀