Ženy, ako ste si našli prácu?
Pekny deň, vychodila som strednu odbornú školu a hladam si pracu už dosť dlho, no keď prezerám portály ako Profesia, Kariera, tak tam žiadne poriadne ponuky niesu - buď su to práce pre iny odbor alebo špecializacie, alebo chcu prax niekolko rokov čo nemam samozrejme, alebo je to daleko a nechcem velmi cestovať kedže spoliehanie sa na vlaky a podobne je tu na slovensku biedne… vacsina prac.ponuk je pre mužov sko strojnik, mechanik, a podobne. Prace pre ženy moc nevidim a upratovacka alebo predavačka a podobne “podradne” prace velmi robiť nechcem no neviem kde hladat alebo čo robit. Vysoka škola si myslim ze nie je taka doležita lebo poznam x ludi čo maju taku školu a pracuju za pokladnou…. Chcela by som sa vas spytat ako ste si našli pracu a kde? Brali ste hocičo aj za zly plat alebo cestujete za lepšou pracou? ako si ma mlady clovek najst pracu? Naozaj v mojom okrese nie je skoro nič pre mňa, všetko mužske prace alebo prax alebo predavačky a podobne :/
Chcieť môžu, ale donútiť ťa nemôžu. Si dospelá osoba a tým pádom si aj sama za seba zodpovedná. Tiez by som chcela vela vecí naraz, ale bohuzial to nie je možné 🤷♀️
Autorka no nemôžeš byť taká aká si musíš sa prispôsobiť, nemôžeš čakať že ti všetko padne len tak,aj dochádzať musíš,tiež som odchádzala za prácou poriadne km,aj vlakom aj busom,tiež som začínala od nuly úplne inak ako som chcela ale napokon po rokoch som s dopracovala k tomu čo som chcela ,aj môj manžel tak isto začal úplne ináč a teraz po x rokoch je vedúcim ,musíš sa dovzdelavat aj cestovať,a rataj s tým že z prvej výplaty si nekúpis ani auto ani byť,ako si x mladých myslí...nebuď fajnová a bervcovti príde aj z výplat predavačky si môžeš našetriť na ďalší kurz a dovzdelat sa,možno by si aj našla prácu v Jaguare v Nitre?
Inak videla som v mojom meste 2 ponuky na marketingovú pozíciu, správu sociálnych sietí pre kúpele a lyžiarske stredisko.. možno toto je cesta
Choď robiť do Bratislavkého McDonaldu, zatiaľčo si budeš hľadať inú prácu. Plat tam je 1000€ v čistom. Ak si sama, bez záväzkov, prežiješ. A naučíš sa kmitať.
@bms80 Co si mi chcela napisat?
Nechceš ísť ďalej na VŠ?
@luccija možno, neviem ešte ale keby najdem dobru pracu bez nej tak nie
@yelena159 da sa popritom ale stihat aj študium? Asi sa tam pracuje vela a casto ked taky plat
@buberova ake mesto ?
Našla som si prácu veľmi rýchlo a ľahko, aj po VŠ a aj počas RD. Na súčasnom mieste som takmer 12 rokov. Od ZŠ som vedela, čo chcem robiť, išla som za tým a robím to. Neustále sa musím vzdelávať - atestácie, školenia, vzdelávania, ale o tom to je. Nikdy som sa nebála, že robotu nenájdem. Ako reset a oddych som robila takmer rok aj manuálnu prácu, keďže u nás neexistuje sabatikal.
https://www.istp.sk/pracovna-ponuka/2037285/kni...
Aj pre absolventa a budeš cca v obore
určite si pozri stránku pretlak.com a tam si 100% niečo nájdeš najprv na juniorskej pozícii a samozrejme neskôr sa vypracuješ na niečo lepšie
keď budeš mať nejakú prax a náhodou by si si rozšírila obzory, tak si tam vieš aj sama pridať svoj inzerát čo vieš urobiť, najlepšie je mať aj svoje portfólio a cez to sa budeš vedieť predať
Mas skoncenu SOS, nemas prax, predpokladam, ze nevies jazyky, studovat nechces, si tym padom na dnesnom pracovnom trhu dost v nevyhode, a o predavackach hovoris, ze je to podradna praca? Nikdy som to nerobila, ale k predavackam a upratovackam mam predovsetkym po pandemii absolutny respekt. Ak nieco neznasam a pripada mi to podradne, je s prepacenim nula, ktora nevie dokopy nic, ale tiez jej nic nie je dobre. Tak sa cuduj nadalej, preco nemas pracu,
No neviem ci je teda upratovačka poradňa 🤔moja kamoška upratuje a ma lepší plat ako kamoška co robí úradníčku.Predavacka nieje podradna sesternica robi predavacku a zaroby viac ako 1200e .Ani jedna práca nieje podradna ak si chcela robiť niečo iné a dobre platene treba školu nič iné ti neporadí nik.Pokial potrebuješ prácu tak zoberieš hoci co pokiaľ si není nútená finančné tak vymýšľas.Lebo máš samé proti ale samé za nemáš vôbec, všade si nájdeš nejakú chybu na každej práci, doprave finančnom ohodnotení.
11.10.2023 je v Starej tržnici na Nám SNP Expo- trh práce, treba sa tam ist pozriet. Je to od 9:00-19:00.
Necitala som diskusiu ale ja som zaca robit uz pocas strednej skoly, najprv brigada, potom ma zavolali robit na polovicny ucazok, zoznamila sa s ludmi. Ked som sla nasledne na vysoku, zavolali ma robit pocas vysky byvaly kolegovia do novej spolocnosti, najprv na obcasne zaskakovanie pocas leta a potom na plny uvazok a uz to islo. Hlavne nebat sa niekde zacat kde sa ti to zda zaujimave, skusat ;) verim ze nieco sa najde. Hlavne kreativne odbory su fajn. Drzim palce
nevyskúšaš , nevieš.....ono dobrej práce je málo a ano, všade pozerajú aj na prax...ak nemáš žiadnu, je to horšie ako keby si predtým robila tú "podradnú prácu" lebo nemáš pracovné návyky a teda nemôžeš ani porovnať čo je lepšie, teda ani si vážiť danú prácu.....teraz hľadali všade asistentky do škôl, či si neskúsila? alebo čo tak zapisovateľku na súd? ono práca nie je len o tom aby ťa bavila, ale hlavne o tom aby ťa uživila.....
Mala by s najskor dospiet Nebudem toto nebudem hento, lebo rodina povedala. Predstav si, ludia po maturite, ked nenasli pracu snov, zobrali kufor a isli niekam do zahranicia a aj na cierno (to uz nie je aktualne) Coho sa bojis ist sama? Nikto ta nezje a mas usta, aby si sa zariadila. Treba vodicak, si mlada ale nie flexibilna … mozes sa prestahovat do zdielaneho bytu a mat pracu blizko. Len treba vystupit z komfortnej zony
Ahoj chcem ti len povedať, že si mladučká, máš pred sebou veľa možností. Každý niekde začína, nejde mať všetko hneď, kľudne si hľadaj vo svojej oblasti, skús sa popritom vzdelávať a ak by si aj začala pracovať v menej kvalifikovanej praci, vôbec to nevadí. Začiatky su vo všetkom ťažké, drž sa.
Podľa mňa autorka ani nechcela nazvať upratovacku alebo predavačku podradnou prácou, ale skôr nekvalifikovanou. Asi sa len zle vyjadrila.
@zuzka1117 ďakujem
@keralas dakujem
@mufka1 tak ja čo som videla tak malinko ponukali upratovackam tu v okoli, tak ja len za to ze to tiez nie je super lahka praca a je ohodnotena zle ,aspon co som videla
@akiana ďakujem, jazyk viem a nemusiš byť neprijemna na človeka hneď a uražat ho, ja som neurazila nikoho, len prácu lebo nie je dostatočne ohodnotena si myslim, aspon teda nevidela som dobre platy a podmienky pre predavacky a upratovacky a hlavne som nepočula že by nejaka predavacka a upratovacka mala svoju pracu rada a nemenila by…. nevravim ze je nepotrebna a podobne, len zle hodnotena na to aka narocna orafa to je

@bessie12 odomna by chceli aby som sla na vs a po vs hned bola manazerka zjavne :D