icon

Zmena zamestnania - prechod zo školstva do súkromného sektora

18. okt 2025

Dievcata mam moznost zmenit robotu , zo skolstva do sukromneho sektora, kde budem mat plat o 350 Eur vyssi, isli by ste do toho? Skolstvo 45 dni dovolenky.... Tu standard 25.

Strana
z2
melanta
18. okt 2025

Nejde iba o mzdu a dovolenku. Ide aj o to, či ťa práca baví a či budeš v novej práci 8 hodín a padla, alebo tam budeš 10-11 či doma na mobile do večera.

jaja20
18. okt 2025

Školstvo je istota. Súkromný sektor je otázny.

anonym_8397b3
18. okt 2025
@jaja20

Školstvo je istota. Súkromný sektor je otázny.

@jaja20 ale do školstva sa môže kedykoľvek vrátiť .
@anonym_autor chces zmenu? Tak choď do toho

anonym_880646
18. okt 2025

Ja nie.

melanta
18. okt 2025
@anonym_8397b3

@jaja20 ale do školstva sa môže kedykoľvek vrátiť .
@anonym_autor chces zmenu? Tak choď do toho

@anonym_8397b3 presne tak. Hlavne ak má dobrú kombináciu predmetov, tak učiteľov nie je prebytok a bude ich menej, pretože nových mladých prichádza málo.

anonym_650220
18. okt 2025

sukromny sektor ma milion vyhod oproti statnej sprave/skolstvu, ku skolstvu sa mozes kedykolvek vratit ale nema to byt o dovolenke, ak ta v praci zaujima len kolko dni volna budes mat, tak ano ostan kde si, ak ta zaujima osobnostny rozvoj a moznost sa niekam este vypracovat a zazit pracu z ineho uhla, tak ber zmenu

petamich
18. okt 2025

Motivacia pre zmenu je co? Napln prace? Plat? Sebarealizacia? Karierny rast? Co potrebujes/hladas/chces?

anonym_d5d70c
18. okt 2025

preco nie chod vyskusat sukromny sektor aspon uvidis rozdiely a zvazis na to je skusobna doba

autor
18. okt 2025

@anonym_autor dievcata ja som v skolstve len od septembra, predtym dlho sukromny sektor, kde ma opat lakaju, ucim na odbornej skole, ale frustracia z nezaujmu deti je velka. Srdce mi hovori opat sukromna sfera, i ked viem co to je. Pre mna je skolstvo lazo plazo oproti kseftu

anonym_1493d0
18. okt 2025

keď berieš školstvo ako lážo plážo, tak radšej naozaj zmeň prácu, som učiteľka a moja práca nekončí po odchode domov a keď vidíš u detí nezáujem, porozmýšľaj o zmene tvojich metód, buď tvorivá, už zaujímavo, ale to chce čas na prípravu a nie brať to ako lážo plážo

aurelia2000
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dievcata ja som v skolstve len od septembra, predtym dlho sukromny sektor, kde ma opat lakaju, ucim na odbornej skole, ale frustracia z nezaujmu deti je velka. Srdce mi hovori opat sukromna sfera, i ked viem co to je. Pre mna je skolstvo lazo plazo oproti kseftu

@anonym_autor Ak to robíš lazo-plazo, tak nezáujem detí spôsobujes ty sama.

autor
18. okt 2025
@anonym_1493d0

keď berieš školstvo ako lážo plážo, tak radšej naozaj zmeň prácu, som učiteľka a moja práca nekončí po odchode domov a keď vidíš u detí nezáujem, porozmýšľaj o zmene tvojich metód, buď tvorivá, už zaujímavo, ale to chce čas na prípravu a nie brať to ako lážo plážo

@anonym_1493d0 myslela som stres v praci, skolstvo naozaj nie je o strese dievcata a o tlakoch od nadriadenych.... Deti ma praveze u inych uciteloch chvalia, vela im hovorim z praxe, ale vidim na nich aj my to povedia, ze aj tak to robit nebudu....

anonym_a9d548
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_1493d0 myslela som stres v praci, skolstvo naozaj nie je o strese dievcata a o tlakoch od nadriadenych.... Deti ma praveze u inych uciteloch chvalia, vela im hovorim z praxe, ale vidim na nich aj my to povedia, ze aj tak to robit nebudu....

@anonym_autor odíď zo skoly

autor
18. okt 2025
@aurelia2000

@anonym_autor Ak to robíš lazo-plazo, tak nezáujem detí spôsobujes ty sama.

@aurelia2000 myslim stres...... , ten naozaj nie je ziadny, pripravy si robim aj rozne ukazky, videa, pomocky

autor
18. okt 2025
@anonym_a9d548

@anonym_autor odíď zo skoly

@anonym_a9d548 to som potrebovala pocut, citim, ze tam nepatrim

anonym_eff4a1
Autor odpoveď zmazal
anonym_eff4a1
18. okt 2025

S takým písomným prejavom a hrúbkami naozaj nepatríš.

autor
18. okt 2025
@anonym_eff4a1

S takým písomným prejavom a hrúbkami naozaj nepatríš.

@anonym_eff4a1 prepaca za 1 i v slove my, malo byt mi, ine chyby si nasla?

anonym_896bc2
18. okt 2025

@anonym_autor ja by som do súkromného sektora určite nešla, ale keď sa tam nudíš 🤷‍♀️ je to istota a takmer žiadna zodpovednosť. Čo už sa tam dá pokaziť 😅

anonym_439456
18. okt 2025

Tak ono učiteľovi v prvom roku na škole zväčša nechávajú taký voľnejší štart, ale neskôr, keď sa do toho zapoja ďalšie činnosti ako projekt, nejaká funkcia, časopis, triednictvo a milión aktivít, nasekané termíny, tak to také nie je. 🙂 Ale podľa toho ako o tom rozprávaš, zmeň prácu a vráť sa do súkromného sektora. P.S viem porovnať, robila som aj aj. ..

autor
18. okt 2025
@anonym_896bc2

@anonym_autor ja by som do súkromného sektora určite nešla, ale keď sa tam nudíš 🤷‍♀️ je to istota a takmer žiadna zodpovednosť. Čo už sa tam dá pokaziť 😅

@anonym_896bc2 ano, presne ako pises, nuda pre mna, aspon viem porovnat, ked sa niektore pani ucitelky budu stazovat.

autor
18. okt 2025
@anonym_439456

Tak ono učiteľovi v prvom roku na škole zväčša nechávajú taký voľnejší štart, ale neskôr, keď sa do toho zapoja ďalšie činnosti ako projekt, nejaká funkcia, časopis, triednictvo a milión aktivít, nasekané termíny, tak to také nie je. 🙂 Ale podľa toho ako o tom rozprávaš, zmeň prácu a vráť sa do súkromného sektora. P.S viem porovnať, robila som aj aj. ..

@anonym_439456 mam aj kolegyne co su tam 20 rokov a naozaj sa nepretrhnu

basullinka
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_439456 mam aj kolegyne co su tam 20 rokov a naozaj sa nepretrhnu

@anonym_autor tak to potom je škola, kde na to fakt kašlú... To nie je moc pekná vizitka a z takej školy by som odišla hneď...

anonym_eff4a1
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_eff4a1 prepaca za 1 i v slove my, malo byt mi, ine chyby si nasla?

@anonym_autor samozrejme, že našla. Píšem po slovensky, nie ako počítač😉, zvlášť, ak som učiteľka.

autor
18. okt 2025
@anonym_eff4a1

@anonym_autor samozrejme, že našla. Píšem po slovensky, nie ako počítač😉, zvlášť, ak som učiteľka.

@anonym_eff4a1 prepac za diakritiku pani ucitelka

autor
18. okt 2025
@anonym_eff4a1

@anonym_eff4a1 ine chyby?

autor
18. okt 2025
@basullinka

@anonym_autor tak to potom je škola, kde na to fakt kašlú... To nie je moc pekná vizitka a z takej školy by som odišla hneď...

@basullinka odborna skola zamerana na ekonomiku

basullinka
18. okt 2025
@anonym_autor

@basullinka odborna skola zamerana na ekonomiku

@anonym_autor ja som tiež učila na odbornej škole a mali k tomu veľmi podobný prístup ako na tvojej škole. Žiaci bez záujmu, kolegyne ešte viac. Akýkoľvek môj nápad niečo zlepšiť sabotovali a ja som mala pocit, že hlúpnem. Žiakov som však zbožňovala a rada s nimi trávila čas. Potom som šla do súkromného sektora, ale chýbali mi deti. Teraz učím na ZŠ a to sa teda nenudím, roboty mám milión, kávu pijem výlučne studenú o druhej poobede, na WC nestíham. Ale nesťažujem si, svoju prácu milujem a práca s deťmi je moja radosť. Preto Ti chcem povedať, že chápem tvoj postoj a možno aj frustráciu, len prosím nehodnoť touto skúsenosťou všetky školy a všetky učiteľky a učiteľov, pretože je ešte dostatok tých, ktorí sa snažia robiť maximum a neberú to lážo-plážo.

autor
18. okt 2025
@basullinka

@anonym_autor ja som tiež učila na odbornej škole a mali k tomu veľmi podobný prístup ako na tvojej škole. Žiaci bez záujmu, kolegyne ešte viac. Akýkoľvek môj nápad niečo zlepšiť sabotovali a ja som mala pocit, že hlúpnem. Žiakov som však zbožňovala a rada s nimi trávila čas. Potom som šla do súkromného sektora, ale chýbali mi deti. Teraz učím na ZŠ a to sa teda nenudím, roboty mám milión, kávu pijem výlučne studenú o druhej poobede, na WC nestíham. Ale nesťažujem si, svoju prácu milujem a práca s deťmi je moja radosť. Preto Ti chcem povedať, že chápem tvoj postoj a možno aj frustráciu, len prosím nehodnoť touto skúsenosťou všetky školy a všetky učiteľky a učiteľov, pretože je ešte dostatok tých, ktorí sa snažia robiť maximum a neberú to lážo-plážo.

@basullinka ahoj, dakujem za objektivny nazor , prepac ak som niekoho urazila, pisem len skusenost, urcite to je niekde aj ine, ale tu mi kolegyne same hovoria, ze za par mesiacov z narokov velmi ale velmi uberiem.

basullinka
18. okt 2025
@anonym_autor

@basullinka ahoj, dakujem za objektivny nazor , prepac ak som niekoho urazila, pisem len skusenost, urcite to je niekde aj ine, ale tu mi kolegyne same hovoria, ze za par mesiacov z narokov velmi ale velmi uberiem.

@anonym_autor nemusíš sa ospravedlňovať, ja chápem tvoju frustráciu. Čakala si od toho niečo viac a teraz vidíš tvrdú realitu na takejto škole. Kolegyne sa "uspokojili" a čakajú, kým odídu do dôchodku, alebo sa to zázračné zmení. No nezmení. Iné by to možno bolo na obchodnej akadémii, kde idú zväčša snaživejší žiaci. Ale za takýchto podmienok radšej choď preč, totálne ti to znechutí celé školstvo a udupe Ťa to. Ono nestojí za to, 10 mesiacov čakať na letné prázdniny.

Strana
z2