Plat v súkromnej škôlke

18. máj 2021

Ženy čo myslíte je plat 850 eur v hrubom cca 670 eur netto v súkromnej škôlke bežný plat či skôr nižší?je to okolie Bratislavy, cudzí jazyk nemusím používať, prax mám v skolstve rok, školu si dorabam....

babatkoo
18. máj 2021

🙈 tolko ma kamaratka a ona robi v skolke upratovacku. V statnej skolke v Petrzalke.

ivkazba
18. máj 2021

Málo podľa mňa.

autor
18. máj 2021

@babatkoo no veď tiež sa mi to nezdá, ale zatiaľ som nevyskakovala pokým nemám školu.Viete mi niekto povedať kolko je nástupný v štátnej škôlke?

es2021
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
18. máj 2021

no ale nemas skolu? v statnej skolke su tabulky ... inac dostane ucitelka len so SŠ bez praxe a inac s Bc/Mgr ....

autor
18. máj 2021

@ukulela nemám robím si...veď to len informačne nevyznám sa v tých tabulkach.Uprimne hanbím sa niekomu povedať aký mám plat.Chcem si spraviť vlastný mini kolektív len čakám pokým dorobim školu.K tejto téme má nakopla porada s vedúcou, že robíme 6,5 hod sme doma 13:30 nepoužívame jazyk, necestujeme a čo by sme chceli🙈

ukulela
18. máj 2021

https://www.minedu.sk/data/att/16799.pdf tarify pedagog zamestnancov zacinaju pod 750€, skus este dohladat, do akej triedy patris presne .... no neviem, nase ucky nerobia 6.5 - tolko su pri detoch, ale mimo toho by si mali robit pripravu, riesit agendu .... ak nemas skolu, tak ten plat by nebol vyssi asi ani v statnej skolke, tam to musi ist podla tarif

ukulela
18. máj 2021

... to s tym pracovnym casom nebolo myslene proti tebe, to ja sa cudujem, ze ta chceli tym odbit ... ja nemam rada take tie argumenty, ze ucitelky, poobede hned doma a mozu kopat zahradu - no nie.

kiki68
18. máj 2021

Zalezi kolko hodin budes robit a pod. Ale je to pomerne standardne pre taketo zariadenia. Cize v hrubom to nevyzera tak zle. Je to lepsie ako minimalka a ostatne na ruku. V statnej by Ta mozno vzali pod podmienkou dokoncenia skoly, ale tie tabulky by to velmi zrazili. Kamoske yo vyslo pod 600 eur ten plat tabulkovo. Cize nie moc dobre. Lebo tam sa uz rata prave prax a vzdelanie

autor
18. máj 2021

@ukulela
@kiki68 u nás sme 5,5 s deťmi a hodina príprava, alebo papierovačky.Ved to, že nam povedala, že máme dosť času si nájsť ešte jeden Job😊viem, že v štátnej tiež vezmú len musíš nastúpiť do školy.A zase počet detí je vysoký v triede.Bolo to ozaj len informačne, ak pozerám profesiu či iné ponuky je to cca 1000 HR dakujem.U nás sme chceli mať o 50 eur v čistom vyssi plat a takáto odozva

borabalazova
18. máj 2021

Asi ide aj o to, ci je to samostatna praca ucitelky alebo len asistentske miesto a aka je napln prace a ci mas vobec ukoncene prislusne vzdelanie, t. j. nejaky typ pedagogickej skoly alebo este nie. Od toho sa odvija plat a Tvoje mozne poziadavkyna jeho zvysenie.

autor
20. máj 2021

@borabalazova sme samostatné učiteľky ani adaptacne sme nemali.Pedagogiku nemám teraz robím prvý rok ďakujem za info

loginexistuje
20. máj 2021

tak si nekvalifikovana potom to je ok plat

borabalazova
20. máj 2021

Nechcem pôsobiť ako premúdrelá, ale keďže nemáš pedagogickú kvalifikáciu a si v práci len 6,5 hod. denne, potom pri štandardnej pracovnej dobe 8 hod. máš hrubý plat 1049 eur a to je veľmi slušný plat. V štátnej škôlke je nutné podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov buď úplné stredoškolské vzdelanie učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo alebo VŠ predškolská a elementárna pedagogika. Sú súkromné škôlky, ktoré sú buď v sieti škôl a školských zariadení, tam sa potom dá žiadať plat podľa štátnych tabuliek, ale sú aj "škôlky" mimo siete (občianske združenia, rôzne centrá, atď.) a tam je potom plat na obojstrannej dohode. Čiže má to viacero premenných.

autor
20. máj 2021

@borabalazova veď ja chápem...že nie som zatiaľ kvalifikovaná.Moja kamarátka začala pracovať v štátnej dedinskej škôlke a tiež iba nastúpila do škôlky sú kraje kde zháňajú kohokoľvek aj s tým, že len nastúpi do školy a chce pracovať s deťmi.Nerozumiem dalsej vete...my sme súkromná pod ministerstvom... pre mňa by to nebola výhra žiadať tabuľkový plat práve preto idú ľudia do súkromnej, aby sa vyhli tabuľkam.

borabalazova
21. máj 2021

Súkromná pod ministerstvom znamená, že súkromná škôlka je zaradená do siete a musí spĺňať štandardy ako štátna škôlka, to znamená aj kvalifikáciu pedagógov. To je, samozrejme, ideálny stav, že všetci sú kvalifikovaní, prax sa všelijako prispôsobuje. Do budúcnosti máš ale veľké možnosti, súkromné škôlky budú viac a viac žiadané, len, znovu, v ideálnom prípade by mali poskytovať lepšiu starostlivosť ako štátne škôlky. My sme teraz vyberali škôlku pre dcéru a veľmi nás zaujímali aktivity detí, denný program, jedlo, kvalifikácia učiteliek, atď. Ak Ti môžem poradiť, začala by som sa orientovať aj na pridané aktivity, napr. výtvarná a kreatívna práca, hudobné vzdelávanie (ak hráš na nejaký nástroj), divadlo, cudzí jazyk (mám na mysli profi výuku), takéto "krúžky" sú v škôlkach veľmi žiadané, a, samozrejme, potom môžeš žiadať aj vyšší plat, ak vieš poskytnúť čosi naviac oproti ostatným. Tiež sa dá na sebe pracovať aj mimo školu, napríklad chodiť na kurzy alternatívnej pedagogiky, špeciálnej pedagogiky, orientovať sa na deti so špeciálnymi potrebami alebo mimoriadne nadané deti, aktuálne sa dá už všeličo vyberať a vzdelávať sa aj samostatne, a potom, mať veľmi veľkú výhodu voči ostatným, zvlášť, ak by si chcela mať vlastnú škôlku.

sunyrose
30. júl 2021

@borabalazova Dobrý deň prajem! Ja práve tiež zvažujem, do akej mš mám nastúpiť od sept. Mám ponuky aj zo štát. škôlok aj z jednej súkromnej. 1 rok som odpracovala v štát. škôlke, kde mi zarátali takmer 10 rokov praxe, hoci v mš som u nich začínala iba prvý rok /bohatú prax s deťmi mám, ale nie v mš, práca v jasliach, opatrovateľka, profes. rodič/. Do školy nastupujem od sept. Adaptačné mám. A dnes som bola veľmi prekvapená, keď som odovzdávala potrebné doklady k nástupu. Ekonómka /ktorej som sa pýtala na zaradenie a následne na plat/ povedala, že mi zaráta iba jeden rok praxe, nakoľko som odpracovala iba uplynulý šk. rok v mš. Nerozumiem tomu, ako sa ráta prax pri nástupe do štátnej mš, keď kolegynke, ktorá nastupovala do tohto zariadenia minulý rok, zarátali do praxe ešte aj obdobie štúdií..../teraz má cca 40 r. a prax jej pri nástupe zarátali 24 rokov - podotýkam, že táto istá ekonómka obce.../ Neviete mi, prosím, poradiť ako to vlastne je s praxou? Nedávno som tu čítala vyjadrenie jednej učiteľky, že jej pri nástupe zarátali všetku prax, teda aj prax z inej oblasti, práve končila 2-r. štúdium a nastupovala do práce. Dnes som bola na pohovore v súkr. mš /už sú vraj v sieti/ a konateľ mi povedal, že vyplácajú iba časť mzdy na papier, zbytok v hotovosti......Veľmi ma to odradilo, lebo do dôchodku mi veľa času neostáva....Ďakujem veľmi pekne.

sunyrose
30. júl 2021

@kiki68 Prosím, neviete mi povedať ako sa ráta prax v št. mš? Iba v odbore alebo všetka? Ďakujem

andra77
30. júl 2021

@sunyrose konateľova vychcanost....😲

autor
30. júl 2021

@andra77 že má niekto takú drzosť toto spraviť?dovolenka, pn, podpora ...veď sa ukráti o veľa peňazí.vacsinou chcú v súkromnej nech ma učiteľka živnosť, aby nemali žiadnu starost s agendou a tak isto problém.
@sunyrose neviem poradiť, ale nepýtala si sa ekonomky?po správnosti by Ti mali zarátať iba prax, ktorú si odrobila v škôlke.To, že si predtým opatrovala či bola profesionálny rodič boli iné aktivity

borabalazova
31. júl 2021

@sunyrose Toto ja skutocne neviem, ako sa rata prax. Urcite by som ale nesuhlasila s delenim platu na oficialny a neoficialny.

kiki68
31. júl 2021

@sunyrose iba v odbore co viem, musi byt toto zariadenie v statnej sieti skolok ( aspon tak to bolo nez som odisla do zahranicia)

borabalazova
31. júl 2021

@sunyrose Pokial som spravne pochopila, pedagogicka prax v materskej skolke sa zapocita cela, dlzku pribuznej pedagogickej praxe mozno zapocitat v rozsahu 2/3, t. j. zo zariadenia, kde je potrebne pedagogicke vzdelanie, jasle by tam mohli patrit.

sunyrose
2. aug 2021

@borabalazova Ďakujem veľmi pekne.

lapersefona
7. júl 2023

@borabalazova kde môžem najst tie kurzy špeciálnej pedagogiky?